
Υπό κατάληψη τελεί εδώ και λίγες ώρες, η Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ομάδα φοιτητών εισήλθε και κατέλαβε το κτίριο όπου στεγάζεται η Πρυτανεία εντός της Πανεπιστημιούπολης και επέδωσε επιστολή από την οποία προκύπτει ότι ο λόγος της συγκεκριμένης κίνησης είναι ο ψηφισθείς νόμος για τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί εντάσεις ή πρόκληση φθορών στο υπό κατάληψη κτίριο, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας η συνέλευση των φοιτητών αναφορικά με το χρόνο διάρκειας της κατάληψης.
Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από φοιτητές. οι οποίοι μεταξύ άλλων αντιδρούν στον νέο νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Στην ανακοίνωση που υπογράφει η "Συνέλευση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων" αναφέρεται, ότι "καταπατάται το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου και δημιουργείται το νομοθετικό πλαίσιο για την εν δυνάμει καταπάτηση της ελεύθερης διάδοσης ιδεών εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, βάζοντας την Αστυνομία μέσα σε αυτά".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr