Σε επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Γορτυνία, καθώς παραμένει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων. Πάντως, από το απόγευμα της Πέμπτης βρίσκεται σε ύφεση η φωτιά που απείλησε τον οικισμό Νεοχώρι Αρκαδίας.
Η εικόνα βελτιώθηκε και από την τοπική μπόρα που ξέσπασε χθες το απόγευμα, στην περιοχή.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ανέφερε ότι ελέγχονται όλα τα πύρινα μέτωπα αν και υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων, επισημαίνοντας ότι παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και αν χρειαστεί θα επιχειρήσουν και εναέρια μέσα.
Την ίδια ώρα, όπως είπε ο κ. Λαμπρόπουλος, συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης καθώς οι ζημιές είναι μεγάλες. Η Περιφέρεια έχει διαθέσιμες γεννήτριες για όποιον χρειαστεί, είπε ο κ. Λαμπρόπουλος και ανέφερε ότι έχουν συσταθεί Επιτροπές για την άμεση καταγραφή των ζημιών σε Αρκαδία και Γορτυνία.
Επίσης ανέφερε ότι ήδη έχουν πάει σε Μεγαλόπολη και Γορτυνία ζωοτροφές καθώς είναι μεγάλη ανάγκη για τους κτηνοτρόφους που κατάφεραν να σώσουν τα ζώα τους και δεν έχουν να τα ταΐσουν.