Ολοκληρώθηκε η παρέλαση - Ας αρχίσουν οι χοροί

Πλήθος κόσμου παρά τη συνεχή βροχόπτωση βρέθηκε στο Σύνταγμα, προκειμένου να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

SHARE THIS
0
SHARES

Πλήθος κόσμου παρά τη συνεχή βροχόπτωση βρέθηκε στο Σύνταγμα, προκειμένου να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση και τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που θα την ακολουθήσουν, αλλά και στη Θεσσαλονίκη για τη μαθητική παρέλαση.

Από το πρωί φαντάροι μοίραζαν ελληνικές σημαίες στους πολίτες, ενώ νωρίτερα η πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσίας της χώρας παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

 

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η στρατιωτική παρέλαση έγινε χωρίς κιγκλιδώματα για το κοινό, ενώ ο χώρος του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη ήταν ελεύθερος και οι εξέδρες των επισήμων στήθηκαν εκατέρωθεν του μνημείου.

Παρέλασαν ένα τμήμα από τον Έβρο και ένα τμήμα Εθνοφυλάκων από τη Ρόδο, καθώς και τα ιστορικά λάβαρα του Αγώνα από τη Μάνη, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Ψαρά και την Κρήτη και το λάβαρο του Ρήγα Φεραίου που ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού.

 

Στην παρέλαση θα συμμετέχουν μηχανοκίνητες και πεζοπόρες φάλαγγες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και προβλέπονται πτήσεις ελικοπτέρων των Τριών Κλάδων και πολεμικών αεροσκαφών όλων των τύπων.

Δείτε το μήνυμα του υπουργού Παιδείας Α. Μπαλτά.

 
 

Δείτε τις δηλώσεις της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook