
Σε δήλωση προχώρησαν οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η παραίτηση της ιατροδικαστή, Ρουμπίνης Λεονταρή από την υπόθεση.
Τόσο η μητέρα του 39χρονου που βρέθηκε νεκρός πριν λίγες μέρες σε δύσβατη περιοχή του Τυρνάβου, Σοφία Αποστολάκη όσο και ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Καλογήρου εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο της ιατροδικαστή, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν κανένα λόγο για να ζητήσουν την απομάκρυνσή της.
"Πληροφορηθήκαμε την δήλωση αποχής της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κ. Ρουμπίνης Λεονταρή, από τα καθήκοντά της σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση του υιού μας και δηλώνουμε ότι εμείς δεν έχουμε λόγο εξαιρέσεως και ουδόλως αιτηθήκαμε την εξαίρεσή της και την οποία εμπιστευόμαστε" αναφέρουν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το larissanet.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρουμπίνη Λεονταρή ήταν μία από τους δύο ιατροδικαστές που είχαν αναλάβει να κάνουν τη νεκροψία του άτυχου 39χρονου και να συντάξουν την ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του.
Σήμερα, με την αίτησή της προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας η κα. Λεονταρή ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά της, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για συνωμοσιολογικά σενάρια. Ανέφερε δε, ότι, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, δέχθηκε σοβαρές δυσφημιστικές επιθέσεις, κυρίως μέσω κοινωνικών δικτύων και ΜΜΕ.
Σημείωσε επίσης πως η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα ενός εκ των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, την κατηγόρησε αβάσιμα μεταξύ άλλων για σκοπιμότητα και πλημμελή εκτέλεση της εργασίας της.
Προφανώς, αναφέρεται στην ανάρτηση που είχε κάνει η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, με την οποία άφηνε αιχμές εναντίον της ιατροδικαστή, καθώς υποστήριζε πως αν είχαν γίνει οι προβλεπόμενες εξετάσεις στις σορούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος θα είχε φανεί η ύπαρξη χημικών.

"Έκπληκτη διαβάζω ότι και για τον αδικοχαμένο Βασίλη Καλογήρου, τον γιο της Εισαγγελέως των Τεμπών, έσπευσε και επιλήφθηκε η ίδια Ιατροδικαστής των Τεμπών, η κα. Ρουμπίνη Λεονταρή! Η ίδια ιατροδικαστής, που τη στιγμή του μεγάλου πόνου μου, μου είπε ότι δήθεν το παιδί μου πέθανε ακαριαία και συναίνεσε να μπει ό,τι είχε απομείνει από το καμμένο κορμάκι του με τα υπόλοιπα καμένα παιδιά σε σακκούλες χωρίς να γίνουν οι προβλεπόμενες τοξικολογικές εξετάσεις, όπως υποχρεούνταν" είχε γράψει μεταξύ άλλων η κα. Καρυστιανού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr