Υπόθεση Βατοπαιδίου: Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο ηγούμενος Εφραίμ

Δεν παρίσταται στο Δικαστήριο ο ηγούμενος Εφραίμ αλλά τοποθετήθηκε επί του κατηγορητηρίου, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του.

upothesi-batopaidiou-arnithike-tis-katigories-o-igoumenos-efraim
|
SHARE THIS
0
SHARES

Δεν παρίσταται στο Δικαστήριο ο ηγούμενος Εφραίμ αλλά τοποθετήθηκε επί του κατηγορητηρίου, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του.

«Έπραξε εν πνεύματι δικαίου και με την πεποίθηση πως έκανε το σωστό», είπε για τον ηγούμενο Εφραίμ, ο συνήγορος του, Γ. Γιαννίδης

Τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αρνήθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.  

Στο μεταξύ, στη δίκη που είναι σε εξέλιξη, το δικαστήριο αποφάσισε  την αποβολή της πολιτικής αγωγής σε βάρος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου για πέντε από τα ανταλλαγέντα ακίνητα, για τα οποία έχουν εκδοθεί οριστικές αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων που δικαίωσαν την Μονή.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, απέβαλε την πολιτική αγωγή και στην παράσταση σε βάρος της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη.
Την αποβολή της πολιτικής αγωγής ( ελληνικό δημόσιο) σε βάρος της συμβολαιογράφου Αικ. Πελέκη, είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας της έδρας, με το σκεπτικό ότι το  Δημόσιο έλαβε γνώση των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται, στις 12 Φεβρουαρίου 2010, όταν ο υπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή στο Νομικο Συμβούλιο του Κράτους να ασκήσει κάθε νόμιμη ενέργεια για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Από τότε, είχε προθεσμία 6 μηνών προκειμένου να καταθέσει αγωγή σε βάρος της κας Πελέκη, κάτι που δεν έπραξε. Συνεπώς, κατά την εισαγγελική λειτουργό, «το Δημόσιο δεν μπορεί να παρασταθεί ούτε για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της κατηγορουμένης». 

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε και έγινε δεκτό από το δικαστήρια και την αποβολή της πολιτικής αγωγής ως προς το σκέλος της διεκδίκησης αποζημίωσης του Δημοσίου 
 από την Ι.Μ. Βατοπεδίου για τα πέντε ακίνητα, για τα οποία έχουν εκδοθεί οριστικές αποφάσεις των πολιτκών δικαστηρίων υπέρ της Μονής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook