«Υπόθεση Φαίης Μπλάχα»: Αναβιώνει το ερωτικό τρίγωνο της Ν. Μάκρης

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η εκδίκαση της υπόθεσης Φαίης Μπλάχα σε δεύτερο βαθμό. Την 23χρονη σκότωσε ο φίλος της, που διατηρούσε δεσμό με την αδελφή της.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
«Υπόθεση Φαίης Μπλάχα»: Αναβιώνει το ερωτικό τρίγωνο της Ν. Μάκρης

Μνήμες από τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα από τη Νέα Μάκρη θα «ξυπνήσουν» και πάλι, τέσσερα χρόνια μετά, καθώς ξεκίνησε την Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η εκδίκαση της υπόθεσης, σε δεύτερο βαθμό.

Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο εξαιτίας τόσο της άγριας δολοφονίας της 23χρονης από τον φίλο της Βαγγέλη Στεφανάκη, όσο και του ερωτικού τριγώνου που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του, 29χρονου σήμερα, κατηγορούμενου, της Φαίης και της, 35χρονης σήμερα, αδερφής της, Μαριαλένας.

Όπως αποδείχθηκε σε πρώτο βαθμό, τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου του 2013, ο Στεφανάκης πέστρεψε τη Φαίη στο σπίτι της, μετά από μια νυχτερινή έξοδο που είχαν οι δυο τους, ενώ λίγο αργότερα, την ενημέρωσε, τηλεφωνικά, ότι θα συνέχιζε τη βραδιά με φίλους του. Το θύμα, υποπτευόμενο ότι ο 29χρονος θα έβγαινε με την αδερφή της, του απαγόρευσε να βγει μόνος του, εκείνος εκνευρίστηκε και μετά από απανωτά τηλεφωνήματα, το ζευγάρι συναντήθηκε έξω από το σπίτι της Φαίης για να λύσουν το θέμα.

Εκεί διαπληκτίστηκαν και ο νεαρός άνδρας, γνώστης πολεμικών τεχνών, τη χτύπησε επανειλημμένως με γροθιές στο κεφάλι και με κλωτσιές στο σώμα, ρίχνοντάς την αναίσθητη στο έδαφος. Στη συνέχεια έβαλε τη Φαίη στο διθέσιο αυτοκίνητό του και την πήγε στο σπίτι ενός φίλου του. Μαζί με τον φίλο του και ένα ακόμη γνωστό τους άτομο τη μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό. Εκεί, ο Βαγγέλης ενημέρωσε την αδερφή της Φαίης, με την οποία αφού συναντήθηκαν στη Λεωφόρο Μεσογείων, πήγαν στο νοσοκομείο όπου αμφότεροι ενημερώθηκαν για την κρισιμότητα της κατάστασής της.

Τότε, η αδερφή της Φαίης ζήτησε από τον γνωστό της παρέας να πει ψέματα. Να πει δηλαδή ότι η αδερφή της βρέθηκε, τυχαία, από αυτόν, στην άκρη του δρόμου, πεσμένη και ότι του ζήτησε να ενημερώσει τον φίλο της. Στη συνέχεια, οι τέσσερίς τους επέστρεψαν στη Νέα Μάκρη, αφήνοντας τη Φαίη, μόνη της στο θάλαμο, σε καταστολή και διασωληνωμένη. Η Μαριαλένα ενημέρωσε τον πατέρα τους, παρουσιάζοντας όμως την ψεύτικη εκδοχή που είχε αναφέρει στον γνωστό της.

Εκδοχή που την κατέθεσε και ενόρκως στην αστυνομία την επόμενη ημέρα, όταν και πήγαν με τον πατέρα της στο ΑΤ Νέας Μάκρης για να κάνουν την καταγγελία.

Στις 8 Απριλίου η Φαίη μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, με πρωτοβουλία δύο κοριτσιών που ήταν πολύ φίλες με την Φαίη. Μετά από αξονική τομογραφία διαπιστώθηκε διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα και η Φαίη κατέληξε 11 μέρες μετά, στις 19 Απριλίου.

Το χρονικό του “ερωτικού τριγώνου”

Όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, ο 29χρονος και η 35χρονη αδερφή της Φαίης γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2012 σε νυχτερινό κέντρο. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η ερωτική τους σχέση, επειδή όμως η Μαριαλένα ήταν παντρεμένη, η σχέση αυτή δεν κοινοποιήθηκε σε κανέναν. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2012 ο Βαγγέλης γνωρίστηκε με τη Φαίη μέσω της αδελφής της και έτσι ξεκίνησε και η δική τους ερωτική σχέση, η οποία έγινε γνωστή σε όλους. Αρχές Ιανουαρίου του 2013, η Μαριαλένα χώρισε με τον σύζυγο της και ζήτησε από τη Φαίη να μείνουν μαζί για παρέα και συντροφιά. Αμέσως και λόγω της συγκατοίκησής τους, η Φαίη αντιλήφθηκε ότι η αδερφή της και ο Στεφανάκης δεν ήταν απλώς φίλοι, μέχρι τις αρχές Μαρτίου οπότε και οι δυο παραδέχθηκαν στη Φαίη ότι είχαν ερωτική σχέση, αποκρύπτοντας όμως τη διάρκεια αυτής.

Η Φαίη και ο Βαγγέλης χώρισαν για λίγο αλλά στη συνέχεια τα ξαναβρήκαν με την υπόσχεση να διακόψει ο κατηγορούμενος οποιοδήποτε σχέση με την αδερφή της. Η αποκάλυψη της ερωτικής σχέσης και η επανασύνδεση της Φαίης με τον Στεφανάκη είχαν ως αποτέλεσμα να διαρραγούν οι σχέσεις των δύο αδερφών και να διακοπεί η συγκατοίκησή τους. Έκτοτε, η Μαριαλένα επιδόθηκε σε μια διαρκή ερωτική πολιορκία του Βαγγέλη, τηλεφωνώντας του συνεχώς και βάζοντάς του λόγια για την αδελφή της. Κάτι που συνέβη ακόμη και το βράδυ πριν τη δολοφονία της Φαίης όταν η Μαριαλένα προσκάλεσε τον σύντροφο της αδελφή της, σε πριβέ πάρτυ. Ενα βράδυ που, όπως αποδείχτηκε κατόπιν, ήταν η αφορμή για να γίνει ό,τι έγινε...

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό

Η δίκη για το φόνο της Φαίης ξεκίνησε στις 5 Μαΐου 2014. Ο πατέρας των κοριτσιών κατέθεσε πρώτος και σκιαγράφησε τη συμπεριφορά της μεγάλης του κόρης. «Μου είπε ότι την εκβίαζε ο Στεφανάκης. Έχουμε ψυχρές σχέσεις γιατί κατάλαβα ότι κάποια σχέση έχει με το θάνατο της Φαίης. Έβαλα δικηγόρο να φύγει από το σπίτι, πριν εκτελεστεί η απόφαση. Δεν συμπαραστάθηκε ούτε σε μένα ούτε στη μάνα της για το θάνατο της αδελφής της. Στα σαράντα είχε πάει σε καλλιστεία σκύλων. Από το Αύγουστο έχω να μιλήσω μαζί της, δεν μιλάει σε κανένα συγγενή […] Ο Στεφανάκης είχε μείνει ένα βράδυ στο σπίτι της μεγάλης μου κόρης και η Φαίη μου είπε ότι η Μαρία Ελένη προσπαθούσε να τους τα χαλάσει.

Αντίθετα, η Μαριαλένα προσπάθησε να δώσει μια διαφορετική εκδοχή: “Αρνήθηκα, φοβόμουν πάρα πολύ. Ήμουν σε κατάσταση πανικού και τρόμου. Μετά ο Στεφανάκης μου έλεγε ότι αν τον καρφώσω θα κάνει κακό σε μένα και στην οικογένεια μου, χωρίς να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς, ότι θα με διασύρει. Με τον κατηγορούμενο είχαμε μια πολύ μικρή σχέση τον Φεβρουάριο του 2013, μίας εβδομάδας. Μου έλεγε ότι είχε ένα βίντεο που θα δημοσιοποιούσε μια συνεύρεσή μας. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω και να μην τον είχαμε γνωρίσει, ούτε εγώ ούτε η αδελφή μου. Έχω μετανιώσει όμως ο τρόμος δεν με άφηνε να έχω τον έλεγχο. Δεν ταίριαζαν, ήταν δύο διαφορετικοί άνθρωποι”.

«Κάθομαι στο εδώλιο γιατί είπα ψέματα", υποστήριξε η Μαριαλένα, "η ιστορία που είπα ήταν κατόπιν συνεννοήσεως δικής μου και του κατηγορούμενου. Θα έδινα τα πάντα για να γυρίσει πίσω η Φαίη. Θα έδινα τα όργανά μου για να την κρατήσω στη ζωή. Ο συγκατηγορούμενός μου, με απειλούσε από το νοσοκομείο ακόμη. Μου είπε ότι θα με διασύρει και ότι θα πει τα πάντα για την ερωτική μας σχέση. Μόνη μου πήγα στην αστυνομία και ανακάλεσα την αρχική μου κατάθεση. Δεν είχα δόλο που είπα αυτά τα ψέματα, τα είπα στα πλαίσια φόβου και απειλής γιατί ο κατηγορούμενος μου είπε ότι θα έκανε κακό σε εμένα και την οικογένειά μου. Εγώ με τον σύντροφο της αδερφής μου τα είχα μια εβδομάδα πριν αρχίσει η σχέση τους. Δεν επανέκαμψα ποτέ στη σχέση μου με τον κατηγορούμενο. Βρισκόμουν σε μια περίοδο ζωής όπου ήμουν ευάλωτη, μετά από πρόσφατο διαζύγιο και χωρίς δουλειά».

Κατόπιν, ένας μάρτυρας κατέθεσε πως «η Φαίη είχε υποψιαστεί ότι κάτι συνέβαινε με την αδελφή της και την παρακολουθούσε. Την είδε στο σπίτι του Στεφανάκη. Η Μαριαλένα έδιωξε τη Φαίη από το σπίτι της, προφανώς γιατί την ζήλευε. Ο Στεφανάκης μου είπε ότι η Μαριαλένα τον πληροφόρησε για παράλληλη σχέση της Φαίης με άλλον».

Διαφορετικοί μάρτυρες αποκάλυψαν επίσης ότι λίγες μέρες πριν τη δολοφονία της, η Φαίη είχε εμφανιστεί με μαυρισμένο το δεξί της μάτι και κουτσαίνοντας.

“Αφού δήλωσε ο Στεφανάκης ότι θέλει τη Φαίη, η Μαριαλένα πήγαινε στο καφέ όπου δούλευε η Φαίη και την έκραζε με τις φιλενάδες της, λέγοντας ‘ουστ’ στη Φαίη. Ο ιδιοκτήτης είχε πιάσει τη Μαριαλένα και της είπε να μην ξαναπατήσει στο μαγαζί. Η Μαριαλένα έλεγε την αδελφή της τρελή και ότι παίρνει ψυχοφάρμακα. Η Φαίη δεν πίστευε ότι τα έλεγε όλα αυτά η ίδια της η αδελφή”, κατέθεσε ένας άλλος μάρτυρας.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την ερωτική του σχέση με τη Μαριαλένα και υποστήριξε ότι την ίδια βραδιά που έγινε ζευγάρι με τη Φαίη, η Μαριαλένα τον προσέγγιζε ερωτικά. Για τα περιστατικά της μοιραίας βραδιάς υποστήριξε ότι η Φαίη ούρλιαζε και του έριχνε χαστούκια.

Η δίκη έληξε με τον Στεφανάκη να καταδικάζεται σε ισόβια και την Μαριαλένα Μπλάχα σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Η εισαγγελική πρόταση, που υιοθετήθηκε πλήρως από το δικαστήριο, ήταν καταπέλτης. «Ο Στεφανάκης δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για τη Φαίη. Κολακευόταν, επειδή είχε γίνει αντικείμενο διένεξης ανάμεσα στις δύο όμορφες αδελφές. Τα χτυπήματα που δέχθηκε η Φαίη στο κεφάλι προκάλεσαν ακαριαία τον εγκεφαλικό της θάνατο. Όμως, ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά. Τη χτύπησε σε όλο το σώμα. Ήταν θιασώτης πολλών γυμναστηρίων, έκανε πολεμικές τέχνες και είχε επίγνωση της δύναμής του» είχε αναφέρει η εισαγγελέας.

Ωστόσο, η υπόθεση πήγε ξανά στο εφετείο και ο φάκελος του φόνου ξανάνοιξε.

Η σχέση του δολοφόνου με την Χρυσή Αυγή

Ο ίδιος ο πατέρας του δράστη, Μανώλης Στεφανάκης, παραδέχθηκε, σε συνέντευξη του, την ανάμειξη του γιού του με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας «ο Βαγγέλης και ο μικρότερος γιος μου φορούσαν τα εφαρμοστά φανελάκια της Χρυσής Αυγής για επίδειξη. Αλλά μέχρι εκεί. Ο μικρότερος μάλιστα βοηθούσε και στα συσσίτια».


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΒΡΕΘΗΚΕ ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟΣ 27 Οκτ 2020 | 22:16

Τζόκερ κλήρωση 2199: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για σήμερα (27/10/2020)

Ποιοι αριθμοί κερδίζουν σήμερα στην κλήρωση του Τζόκερ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΗΣΙ 27 Οκτ 2020 | 21:46

Κορονοϊός: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας δεν έχει καθόλου κρούσματα

Ο Χαρδαλιάς αποκάλυψε την περιοχή της χώρας όπου δεν εντοπίζονται καθόλου κρούσματα κορονοϊού.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 27 Οκτ 2020 | 21:30

Μαρτυρίες Καλύμνιων ψαράδων: "Μας παρενοχλούν τουρκικά ελικόπτερα και φρεγάτες" [Βίντεο]

Με φρεγάτες, ελικόπτερα και αεροσκάφη οι Τούρκοι βρίσκονται συνέχεια μπροστά σε Έλληνες ψαράδες, ζητώντας τους να εγκαταλείψουν την περιοχή και να απομακρυνθούν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ 27 Οκτ 2020 | 21:21

ΔΕΗ - Νυχτερινό ρεύμα: Πότε ξεκινά το χειμερινό ωράριο - Ποιες ώρες αφορά

Nέο ωράριο του νυχτερινού ρεύματος ανάλογα με την περιοχή.

ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 27 Οκτ 2020 | 21:02

Χαλκίδα: Συνωστισμός στον ναό του Αγίου Δημητρίου - Χωρίς μάσκα οι ιερείς [εικόνες-βίντεο]

Ουρές πιστών σε ναό της Χαλκίδας - Πήγαν περίπατο τα μέτρα και από τους ιερείς.

ΣΕ ΣΠΑΝΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 ΚΟΜΜΑΤΑ 27 Οκτ 2020 | 21:00

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση καταδίκασε τις δηλώσεις Μακρόν για τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ

Τέσσερα κόμματα εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση όπου αναφέρεται πως τα σχόλια του Μακρόν θα μπορούσαν να προκαλέσουν "καταστροφικές συγκρούσεις"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 27 Οκτ 2020 | 20:56

28η Οκτωβρίου: Γαλανόλευκο το συντριβάνι στην Ομόνοια [Βίντεο]

Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε φωτογραφία με το γαλανόλευκο συντριβάνι της Ομόνοιας, που χρωματίστηκε λόγω της εθνικής επετείου

ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ 27 Οκτ 2020 | 20:48

Κορονοϊός: Πρόβλεψη σοκ από Λινού - 2.500 κρούσματα σε ημερήσια βάση στα τέλη Νοεμβρίου

Κίνδυνος να διπλασιαστούν τα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε έναν μήνα, σύμφωνα με την καθηγήτρια, Αθηνά Λινού.

Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 27 Οκτ 2020 | 20:26

Κορονοϊός: Στο "κόκκινο" η Δυτική και Βόρεια Ελλάδα - Νέα lockdown σε Ιωάννινα και Σέρρες - Ποιες περιοχές ακολουθούν

"Κοκκινίζουν" μία μία οι Περιφέρειες της Δυτικής και Βορείου Ελλάδας - Έκκληση Χαρδαλιά για Θεσσαλονίκη και Λάρισα - Ανησυχητική αύξηση και στη Δράμα

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 27 Οκτ 2020 | 19:56

Ξέσπασμα Τσιόδρα: "Έχω να πάω για καφέ από τον Φεβρουάριο" - Η έκκληση στους νέους

"Είναι τόσο μεγάλη ανάγκη να ξεδώσουμε μαζί με άλλους 140, αδιαφορώντας για τον διπλανό μας" αναρωτήθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, για τις εικόνες των γεμάτων νυχτερινών κλαμπ

ΣΤΙΣ Π.Ε. ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ 4 Η 3 27 Οκτ 2020 | 19:55

Κορονοϊός: Δείτε πώς θα συμπληρώσετε τη βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας για τις ώρες απαγόρευσης

Οδηγίες συμπλήρωσης υπεύθυνης δήλωσης βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας κατά τις ώρες απαγόρευσης στις Π.Ε. που βρίσκονται ή κηρύσσονται σε επίπεδο 4 ή 3

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 27 Οκτ 2020 | 19:43

Κορονοϊός: Πώς στην Πάτρα οι αρχές κλείνουν μαγαζιά για παραβίαση μέτρων και τα δικαστήρια τα ανοίγουν ξανά

"Παραθυράκι" στο Νόμο βρίσκουν ιδιοκτήτες καταστημάτων που είχαν κλείσει μετά από έλεγχο για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 27 Οκτ 2020 | 18:31

Κακοκαιρία "Κίρκη": Έκτακτες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία - "Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση"

Προ των πυλών βρίσκεται η "Κίρκη" η οποία από αργά το βράδυ σήμερα θα φέρει βροχές, ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.