Υποθεση Μέντζου: Αθώα για τη δολοφονία του άντρα της η χήρα

Τι είχε καταθέσει στην απολογία της.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Υποθεση Μέντζου: Αθώα για τη δολοφονία του άντρα της η χήρα

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μεσολογγίου για την χήρα του δασκάλου από το Αγρίνιο, Νίκου Μέντζου, η οποία κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων, οι Δικαστές και οι Ένορκοι αποσύρθηκαν προκειμένου να εκδώσουν την απόφασή τους, η οποία αθωώνει την γυναίκα και άρει τους περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί όταν της είχε απαγγελθεί η κατηγορία.

Οι συγγενείς της γυναίκας, που ήταν στο πλευρό της όλο αυτό το διάστημα, δέχθηκαν με ικανοποίηση και χαρά την απόφαση του Δικαστηρίου.

Τι είχε καταθέσει στην απολογία της

Η γυναίκα είχε ξεκινήσει την απολογία της αναφέροντας πως γνωρίστηκαν και ένωσαν τις ζωές τους, επισημαίνοντας όμως, ότι ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από την οικογένειά του, επειδή δεν ήταν και η ίδια δασκάλα για να θεωρείται ισάξιά του. Αφού η ζωή τους κυλούσε καλά έφθασε στο σημείο που έμαθε για την ερωμένη. Όταν το συζήτησε με τον σύζυγό της εκείνος της είπε ότι θα διακόψει αυτή τη σχέση διότι δεν θέλει να χαλάσει το σπίτι τους. Όταν η ίδια τον ρώτησε ποια είναι η ερωμένη της απάντησε ότι είναι μια μητέρα που έχει παιδί στο σχολείο που διδάσκει. Έκανε δε τα πάντα για να δείξει στην γυναίκα του ότι έχει μετανιώσει, λέγοντάς της όμως ότι η ερωμένη τον ενοχλεί ακόμα και στο σχολείο και τον πιέζει.

Μάλιστα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2011 η ερωμένη έπαιρνε τηλέφωνο τον δάσκαλο βρίζοντάς τον και μετά πήγε κάτω από το σπίτι του και όταν εκείνος την ρώτησε γιατί ήρθε ως εκεί, εκείνη απάντησε: «Στο είπα ότι θα έρθω στο σπίτι σου». Η κατηγορουμένη είπε ότι ο σύζυγός της της είπε κάποια στιγμή ότι ο άντρας της ερωμένης τον είχε βρει μια φορά στο σχολείο και του είπε να μην φοβάται εκείνον αλλά τα αδέλφια της. Για τα χρήματα που της έδινε και το αυτοκίνητο που της αγόρασε, είπε ότι τα έμαθε μετά τον θάνατό του. Προχωρώντας την απολογία της και στο επίμαχο διάστημα υπογράμμισε ότι ο Νίκος Μέντζος, όσο πλησίαζε το Πάσχα ήταν ανήσυχος, διότι φοβόταν μήπως η ερωμένη ξαναπάει εκεί που θα γιορτάζουν και τον διασύρει πως έκανε και την Πρωτοχρονιά.

Φθάνοντας και στην ημέρα του θανάτου του είπε ότι έφυγε από το σπίτι στις 6.15 το πρωί, για να πάει με τον αδελφό της να κόψει χόρτα σε ένα χωράφι. Στις 9 επέστρεψαν και της τηλεφώνησε, ενώ εκείνη εργαζόταν στο ζαχαροπλαστείο του γαμπρού της. Της είπε ότι τελείωσε από το συγκεκριμένο χωράφι και θα περάσει σε λίγο από το ζαχαροπλαστείο. Στις 9.15 πήγε και η ίδια βγήκε έξω και της ανέφερε ότι θα πάει σε ένα άλλο χωράφι στην Αβόρανη. Στις 9.25 η κατηγορουμένη του τηλεφώνησε, όπως είπε η ίδια, για να τον ρωτήσει για μια παραγγελία του ζαχαροπλαστείου αλλά εκείνος δεν απάντησε. Τον ξανακάλεσε στις 10, όταν και απάντησε και αφού μίλησαν για την παραγγελία ολοκληρώθηκε η συνομιλία. Στις 11.08 της τηλεφώνησε ο ίδιος και αφού αυτή απάντησε στην κλήση λέγοντας: «ναι, ναι» δεν πήρε απάντηση, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άκουσε τον σύζυγό της να της λέει: «Τώρα θα γίνουν όλα ρημαδιό». Εκείνη ρώτησε: «τι είπες;», χωρίς να πάρει απάντηση και αφού η γραμμή έμεινε ανοιχτή για λίγα δευτερόλεπτα στην συνέχεια έκλεισε.

Τότε ανησύχησε και βρίσκοντας μια δικαιολογία θέλησε να φύγει από το ζαχαροπλαστείο για να τον αναζητήσει. Στις 11.15 είπε στον ιδιοκτήτη και γαμπρό της ότι είναι άρρωστο το παιδί και θα φύγει, όμως επειδή έπρεπε να ετοιμάσει κάποιες επείγουσες παραγγελίες έμεινε ως τις 11.30 και στην συνέχεια έφυγε με κατεύθυνση προς το χωράφι της Αβόρανης. Έφθασε, όπως είπε, 10 λεπτά αργότερα, αλλά ο δάσκαλος δεν ήταν εκεί. Τότε τηλεφώνησε στην πεθερά της μήπως πήγε στο πατρικό του αλλά έλαβε αρνητική απάντηση, παίρνοντας παράλληλα τον δρόμο της επιστροφής προς το Αγρίνιο. Σε ένα σημείο του δρόμου που βρίσκεται κοντά στο κτήμα που βρέθηκε απανθρακωμένος ο δάσκαλος σταμάτησε να τηλεφωνήσει στον γιό της για να δει αν ο πατέρας του πήγε στο σπίτι. Η απάντηση ήταν αρνητική και τότε είδε στα δεξιά της να βγαίνει καπνός, ο οποίος προερχόταν από το κτήμα. Κατευθύνθηκε προς τα εκεί θεωρώντας ότι καίει κάποια κλαδιά και βρέθηκε μπροστά στο φλεγόμενο αυτοκίνητο.

«Πήγα στο χωράφι και είδα ότι καιγόταν το αυτοκίνητό μας. Προσπάθησα να πλησιάσω όσο πιο κοντά μπορούσα για να δω αν βρίσκεται άνθρωπος μέσα. Δεν μπόρεσα να διακρίνω. Άρχισα να ψάχνω γύρω – γύρω. Ακόμα και πάνω στα δέντρα κοιτούσα. Σοκαρίστηκα. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να πάρω τηλέφωνο την αδελφή μου και της είπα ότι καίγεται το αυτοκίνητο του Νίκου. Δεν ξέρω αν είναι ο Νίκος μέσα. Την ξαναπήρα στις 12.02 και της είπα: «που είστε;’’. Εκείνη μου απάντησε: ‘’Ερχόμαστε’’. Εγώ έπεσα κάτω. Μετά ήρθε ο γαμπρός μου και με ρώτησε αν πήρα την πυροσβεστική. Εγώ είπα: ‘’όχι’’ και τηλεφώνησε εκείνος. Αμέσως μετά ήρθε και η αδελφή μου μαζί με τον γιό της. Ο γαμπρός μου πήρε το αυτοκίνητό του και πήγε πιο πέρα για να περιμένει την πυροσβεστική. Ήρθε η πυροσβεστική και έκανε την κατάσβεση. Εγώ θέλησα να πάω κοντά για να δω αν είναι κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο», είπε χαρακτηριστικά στην απολογία της.

Συνεχίζοντας είπε ότι στην συνέχεια την πήραν από εκεί και πήγαν στο σπίτι όπου αργότερα πήγε και η αστυνομία αναζητώντας κάποιο τυχόν σημείωμα. «Εκεί μου είπαν ότι μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν υπολείμματα σώματος. Μέχρι τότε ήλπιζα ότι ο Νίκος είναι ζωντανός. Τότε χάθηκαν όλες οι ελπίδες μου», τόνισε. Στην ερώτηση της Προέδρου για το που πήγε το μυαλό της, απάντησε ότι αρχικά σκέφτηκε ότι πρόκειται για έγκλημα και όχι για αυτοκτονία και το μυαλό της πήγε στην πλευρά της ερωμένης, δεδομένου ότι ο Νίκος της έλεγε ότι πρέπει να φυλάγονται και να λαμβάνουν μέτρα ασφάλειας.

Η Πρόεδρος ρώτησε αν ο Μέντζος δάνειζε χρήματα σε τρίτους, καθώς και για τα κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ που συγκέντρωνε για να δικαιολογήσει χρήματα. Η ίδια δεν έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες καθώς είπε ότι αυτά τα θέματα τα συζητούσε με τον λογιστή του και για το χρηματιστήριο συζητούσε με τον γαμπρό του. Πάντως είχαν προγραμματίσει κάποια αγορά ακινήτου και έπρεπε να δικαιολογηθούν τα χρήματα.

Tο χρονικό του θρίλερ

Ο 46χρονος δάσκαλος από το Αγρίνιο είχε βρεθεί απανθρακωμένος και δεμένος στο κάθισμα του αυτοκινήτου του σε χωράφι ιδιοκτησίας του στο Αγρίνιο, στις 29 Απριλίου του 2011.

Τη μοιραία ημέρα, το πρωί της «Μεγάλης Πέμπτης» παρέα με τον αδερφό της συζύγου του πήγαν στη Λεπενού, όπου διατηρούσαν μελίσσια για να κόψουν τα χόρτα στο χωράφι τους. Στις 09:15 ο Νίκος Μέντζος πέρασε από το ζαχαροπλαστείο και της είπε πως θα πήγαινε να καθαρίσει ένα άλλο χωράφι του.

Αρχικά ο θάνατός του είχε χαρακτηριστεί αυτοκτονία. Ωστόσο μετά από επιμονή των συγγενών και των αδελφιών του, έγινε εκταφή και ακτινογράφηση της σορού, κατά την οποία βρέθηκαν τμήματα από σύρμα τα οποία ήταν πλεγμένα με τους ιστούς και τα οστά του. Δε βρέθηκαν ποτέ το κεφάλι και τα δόντια του, τα οποία είναι πυκνά οστά άρα και δύσκολο να εξαφανιστούν.

Πηγή: aixmi-news

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 27 Σεπ 2020 | 12:55

Σεισμός στο Άγιο Όρος: Αποκαλυπτικό βίντεο από το εσωτερικό ναού την ώρα των 5,2 Ρίχτερ

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ έγινε αισθητός στις μονές και τους ναούς του Αγίου Όρους, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού

ΖΗΤΗΜΑ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ 27 Σεπ 2020 | 12:14

Κορονοϊός- εμβόλιο: Πότε θα είναι διαθέσιμο, ποιοι θα έχουν προτεραιότητα - Οι έλληνες επιστήμονες απαντούν

Τι λένε για το εμβόλιο του κορονοϊού οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 27 Σεπ 2020 | 11:55

"Συγχώρεσέ τους δεν ξέρουν τι κάνουν": Η Βίκυ Σταμάτη αγκαλιά με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο σπίτι τους [εικόνα]

Οι δυο τους βρίσκονται ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και ποζάρουν στον φακό κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΓΟΝΙΟ 27 Σεπ 2020 | 11:05

Αποκλειστική επιμέλεια: Το "αθέατο" πρόβλημα των παιδιών χωρισμένων γονιών

Ο νόμος του 1983 αναγνώρισε την ισότητα των φύλων, αλλά όχι και την ισότητα των γονέων.

ΠΗΓΑΝ »ΠΕΡΙΠΑΤΟ» ΤΑ ΜΕΤΡΑ 27 Σεπ 2020 | 10:52

Κορονοϊός: Απίστευτος συνωστισμός σε εκκλησία της Ξάνθης - Χωρίς μάσκες και αποστάσεις [Εικόνες]

Απίστευτος συνωστισμός επικράτησε το πρωί της Κυριακής σε εκκλησία στο κέντρο της Ξάνθης.

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 27 Σεπ 2020 | 10:49

Σύψας- κορονοϊός: Αν χρειαστεί ναι... θα εισηγηθούμε τον περιορισμό των μετακινήσεων των άνω των 65 ετών

Ανοιχτό άφησε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, να προταθεί ο περιορισμός των μετακινήσεων των άνω των 65 για να προστατευθούν από τον κορονοϊό

ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 27 Σεπ 2020 | 10:32

Μάχη με τα κύματα- Το πλοίο "Διονύσιος Σολωμός" προσπαθεί να δέσει στη Σίκινο

Οι νότιοι άνεμοι που επικρατούσαν δυσκόλεψαν την προσέγγιση στο λιμάνι.

27 Σεπ 2020 | 10:30

Κορονοϊός: "Βούλιαξαν" από κόσμο οι πλατείες της Αθήνας - Συνωστισμός χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης

Χωρίς μάσκες και μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό, οι πλατείες της Αθήνας, η οποία βρίσκεται στο "κόκκινο", μετά τα μεσάνυχτα γεμίζουν ασφυκτικά.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 27 Σεπ 2020 | 10:25

Κικίλιας- Κορονοϊός: Η συμβουλή που έδωσε στους γονείς του...και τα νέα μέτρα που δεν θα τα αποφύγουμε

Ο Βασίλης Κικίλιας προειδοποίησε για νέα μέτρα, όσο δεν μειώνονται τα κρούσματα, και μίλησε στον Σκάι για την συμβουλή που έδωσε στους γονείς του

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 27 Σεπ 2020 | 09:39

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη.

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 27 Σεπ 2020 | 09:00

Άγιον Όρος: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2R - Έγινε αισθητή στις μονές - Μπαράζ μετασεισμών

Κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ 27 Σεπ 2020 | 08:52

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Φυλής: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους - "Κλείστε παράθυρα και πόρτες, επικίνδυνοι καπνοί"

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα στη χωματερή της Φυλής. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε, μέσω του 112, μήνυμα στους κατοίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Σεπ 2020 | 08:41

Φθινοπωρινός σήμερα ο καιρός - Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας - Που θα χτυπήσει

Ένα νέο κύμα κοκαιρίας αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.