Follow us

Υπόθεση Μπεκατώρου: Ηχηρή παρέμβαση από τρεις γυναίκες προξένους Γαλλίας, Γερμανίας και ΗΠΑ

Οι γενικές πρόξενοι της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ μιλούν για το κύμα αντίδρασης που προκάλεσε στην Ελλάδα η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τις φωνές τους κατά της κακοποίησης των γυναικών ενώνουν τρεις γυναίκες πρόξενοι, στη Θεσσαλονίκη, και με δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζουν την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου του γυναικείου φύλου στην κοινωνία.

Οι γενικές πρόξενοι της Γαλλίας Σαντρίν Μουσέ (Sandrine Mouchet), της Γερμανίας Σίβυλλα Μπέντικ (Sibylla Bendig) και των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Λι (Elizabeth K. Lee) μιλούν για το κύμα αντίδρασης που προκάλεσε στην Ελλάδα η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, για τη Θεσσαλονίκη το 2021 και τον κόσμο μετά την πανδημία.

Οι τρεις διπλωμάτισσες καταθέτουν τις απόψεις τους για τη μεγάλη συζήτηση που άνοιξαν στην Ελλάδα οι καταγγελίες της χρυσής Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή και εύχονται το 2021 να δούμε το τέλος της πανδημίας και των περιορισμών που έχει επιφέρει στην καθημερινότητά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης

Οι τρεις γενικές πρόξενοι επικροτούν το θάρρος της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει για την προσωπική της περιπέτεια, δεν κρύβουν τη θλίψη και τον θυμό τους για ιστορίες όπως της Ελληνίδας αθλήτριας και υπογραμμίζουν την ανάγκη ενδυνάμωσης των γυναικών στην κοινωνία.

"Η Σοφία Μπεκατώρου έδειξε μεγάλο θάρρος και αποφασιστικότητα με το να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση το 1998 από μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που αισθάνομαι θυμό και λύπη όταν ακούω την ιστορία της", τονίζει η γενική πρόξενος των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Λι, χαιρετίζοντας την υποστήριξη της Μπεκατώρου "από τα υψηλότερα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης, όπως από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου".

Σε ό,τι αφορά τη χώρα της, επισημαίνει πως "σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερες από μία στις τρεις γυναίκες έχει βιώσει σεξουαλική βία -συμπεριλαμβανομένης της σωματικής επαφής- κατά τη διάρκεια της ζωής της" και εξηγεί ότι τα θύματα σεξουαλικής βίας δεν είναι μόνο γυναίκες και κορίτσια, αλλά και άνδρες και αγόρια.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν για την ισότητα των φύλων, αλλά έχουμε κάνει τεράστια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση", σημειώνει η Ελίζαμπεθ Λι, δηλώνει περήφανη για την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ και αναφέρεται στη μακρά παράδοση γυναικών γενικών προξένων των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, με πρώτη τη Μύριαμ Χιούζ το 1994.

"Απαιτεί μεγάλο θάρρος να μιλήσει κάποιος/α που έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ειδικά για όσους/ες είναι οι πρώτοι που μιλούν", λέει, από την πλευρά της, η Γαλλίδα γενική πρόξενος υπογραμμίζοντας ότι "η σιωπή είναι ένα σημαντικό πρόβλημα".

"Μ΄ αυτόν τον τρόπο, (όσοι μιλούν) απελευθερώνουν τις φωνές σ' αυτό το θέμα ταμπού, βοηθούν άλλους ανθρώπους να μιλήσουν. Η σιωπή είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Πολλά θύματα έχουν κρατήσει τον εφιάλτη τους για τον εαυτό τους, καθώς αναγκάστηκαν να σιωπήσουν από τον δράστη ή άλλους ενήλικες γύρω τους, ή κατάλαβαν ότι έπρεπε να σιωπήσουν καθώς οι ενήλικες δεν ήθελαν να βγει η αλήθεια, ειδικά σε πατριαρχικές κοινωνίες. Έτσι, τα θύματα όχι μόνο υφίστανται αυτή τη φρίκη της κακοποίησης, αλλά πρέπει επίσης να κρατήσουν κι αυτό το βάρος. Αυτό είναι τρομερό", σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μουσέ.

Τονίζει ότι είναι σημαντικό τα θύματα να εκφράζονται στα ΜΜΕ ή στα κοινωνικά δίκτυα αλλά επίσης να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, ενώ αναφέρεται και στο παράδειγμα της Γαλλίας, όπου υπήρξαν πολλές περιπτώσεις θυμάτων που μίλησαν ύστερα από χρόνια σιωπής τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατη αυτή της Καμίλ Κουσνέρ της 45χρονης δικηγόρου, κόρης του Μπερνάρ Κουσνέρ, που εξέδωσε βιβλίο στο οποίο κατηγορεί τον σύζυγό της μητέρας της για σεξουαλική κακοποίηση του δίδυμου αδελφού της, όταν εκείνος ήταν στην εφηβεία.

Θαρραλέα χαρακτηρίζει τη στάση της Σοφίας Μπεκατώρου και η γενική πρόξενος της Γερμανίας Σίβυλλα Μπέντικ και υπογραμμίζει την ανάγκη να βρει μιμητές. "Με εξέπληξε η κατακραυγή στην Ελλάδα, καθώς μου φάνηκε σαν να ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μίλησε. Είναι κάτι θαρραλέο και είναι εξαιρετικά απαραίτητο η κοινωνία να είναι ευγνώμων και να ανοίξει η συζήτηση, έτσι ώστε κι άλλες γυναίκες να έχουν αυτό το θάρρος", αναφέρει.

Υπογραμμίζει πως "καμία κοινωνία σήμερα δεν μπορεί να πετύχει χωρίς ισχυρές, δραστήριες γυναίκες. Καμία εταιρεία, καμία κυβέρνηση, κανένα μέσο, κανένα σχολείο, καμιά επιστήμη ή τέχνη .... πρέπει να επιτύχουμε πλήρη ισότητα σε κάθε τομέα, επειδή οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίσοι".

Η κ. Μπέντικ δεν κρύβει τη θλίψη και τον θυμό της, όπως χαρακτηριστικά λέει, "όταν βλέπω γυναίκες που εκφοβίζονται από άντρες που είναι "φυσικά" τα αφεντικά. Οι γυναίκες πρέπει να είναι αφεντικά οι ίδιες".

...και δράση για την ενδυνάμωση των γυναικών

Ενθουσιασμένη όσο και οι συναδέλφισσές της από τη Γαλλία και την ΗΠΑ για το γεγονός ότι οι χώρες τους εκπροσωπούνται στη Θεσσαλονίκη από γυναίκες, η Γερμανίδα γενική πρόξενος ανυπομονεί για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με γυναίκες της πόλης από διαφορετικούς κλάδους και την ανάπτυξη ενός κοινού δικτύου. "Ανυπομονώ για τις δραστηριότητες ενός πολυμερούς δικτύου γυναικών κι ελπίζω ότι πολλοί θα συμμετάσχουν μαζί μας", τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις εμβληματικές γυναικείες προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης, σε διάφορους τομείς -από την πολιτική, την οικονομία και πανεπιστήμιο ως τη δημοσιογραφία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό κ.ά- αλλά και στην πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναφέρεται η Γαλλίδα γενική πρόξενος. "Έχω σκεφτεί, από την άφιξή μου ήδη εδώ, πως θα ήταν ωραίο να ενισχύσω τις σχέσεις μ' αυτές τις εμβληματικές κυρίες. Θα δούμε πώς αυτό είναι δυνατόν", επισημαίνει.

Πολύ χαρούμενη με την προοπτική συνεργασίας της με τις δύο συναδέλφισσές της δηλώνει και η γενική πρόξενος των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Λι. Αναφέρεται επίσης στο ευρύ φάσμα προγραμμάτων που υποστηρίζουν εδώ και πολύ καιρό οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για την προώθηση γυναικών και κοριτσιών, φέρνοντας ως παραδείγματα τα προγράμματα γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη για γυναίκες από όλη την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια, ή το πρόγραμμα "Code Girls", την υποστήριξη σε ασυνόδευτα κορίτσια πρόσφυγες, τη συμμετοχή σε Σχολείο Πολιτικής για γυναίκες Ρομά κ.ά.

Η Θεσσαλονίκη των τεράστιων δυνατοτήτων και ευκαιριών


Αν και μεσούσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον -πολλώ δε μάλλον τη δεδομένη χρονική στιγμή-, στην ερώτηση πώς βλέπουν το 2021 για τη Θεσσαλονίκη οι τρεις διπλωμάτισσες υπογραμμίζουν τις τεράστιες δυνατότητες της πόλης.

Τη σημασία που έχει η Βόρεια Ελλάδα για τη Γερμανία υπογραμμίζει η Σίβυλλα Μπέντικ γεγονός που καταδεικνύεται, όπως τονίζει, από την παρουσία του προξενείου στη Θεσσαλονίκη. "Πολλοί Έλληνες εδώ έχουν δεσμούς με τη Γερμανία, έχουν περάσει μέρος της ζωής τους εκεί και επέστρεψαν. Η Γερμανική Σχολή, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ινστιτούτο Goethe βρίσκονται εδώ από την Οθωμανική εποχή- γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, είμαστε φίλοι, ενωμένοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση", επισημαίνει η κ. Μπέντικ.

Αυτή ακριβώς η σχέση, όπως λέει, μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματα της εποχής. "Με την πανδημία του κορονοϊού, η ΕΕ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της. Οι συνέπειες στην οικονομία θα γίνουν κατανοητές τα επόμενα χρόνια. Κι ενώ πολεμούμε την Covid-19, η θερμοκρασία (στον πλανήτη) αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Για μένα, αυτό φαίνεται πιο επικίνδυνο μακροπρόθεσμα από τον ιό", τονίζει.

"Σε αυτούς τους δύο τομείς", προσθέτει, "βλέπω τεράστιες ευκαιρίες συνεργασίας. Μόνο μαζί, με τη διεθνή συνεργασία μπορούμε να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη και τον κορονοϊό. Οι γερμανικές εταιρείες έχουν μεγάλη εμπειρία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση νερού και λυμάτων, το βιοαέριο και πολλούς άλλους τομείς. Η ευαισθητοποίηση του κοινού για περιβαλλοντικά προβλήματα πρέπει να είναι καλύτερη. Η Ελλάδα και η Γερμανία δεσμεύονται και οι δύο στη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία βάσει της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας".

"Σίγουρα, η Βόρεια Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες, λόγω της γεωγραφικής της κατάστασης, έχοντας χερσαία σύνορα με 3 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την Τουρκία, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι ένα πολύ σημαντικό λιμάνι στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Θεσσαλονίκη είναι επίσης μια πόλη με πολλή ενέργεια, με πολύ δραστήρια οικονομική, ακαδημαϊκή και πολιτιστική ζωή", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σαντρίν Μουσέ και δηλώνει πως ανυπομονεί, το 2021 να επιστρέψει η κανονικότητα και να δει τους ανθρώπους χωρίς μάσκες και διά ζώσης, όχι μέσα από μία οθόνη.

Η Γαλλίδα πρόξενος "βλέπει" πολλές ευκαιρίες για περαιτέρω ενίσχυση της ήδη πολύ στενής διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας, ιδιαίτερα σε τομείς που στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή παρουσιάζουν δυναμική, όπως η καινοτομία στην τεχνολογία και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό ανυπομονεί να γνωρίσει όλους τους εταίρους σε τοπικό -και όχι μόνο- επίπεδο.

Υπογραμμίζει ακόμη τη στενή διμερή συνεργασία για τους εορτασμούς των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση με σειρά εκδηλώσεων, εκθέσεων κ.λπ., ενώ δεν κρύβει την ελπίδα της, η επιδημιολογική κατάσταση να επιτρέψει τη διεξαγωγή της φετινής ΔΕΘ, όπου η Γαλλία είναι η τιμώμενη χώρα.

Με την ιδιότητα της επικεφαλής του παλαιότερου προξενείου της Γαλλίας στον κόσμο και της διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, η κ. Μουσέ αναφέρεται και στις πολλές ευκαιρίες συνεργασίας στον ακαδημαϊκό, τον εκπαιδευτικό και τον πολιτιστικό τομέα. "Το 2021 και τα επόμενα χρόνια, θα θέλαμε να ενισχύσουμε τις συνεργασίες με το ΑΠΘ, το ΠΑΜΑΚ, αλλά και με άλλα πανεπιστήμια στη Β. Ελλάδα", λέει, υπογραμμίζοντας την έμφαση που δίνεται στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας, με τα μαθήματα στο Ινστιτούτο, που συνεχίζονται διαδικτυακά, αλλά και δράσεις όπως το Choix Goncourt Grece που δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να εμβαθύνει στη γαλλική λογοτεχνία. Το "στοίχημα" της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει κερδίσει και το γαλλικό σχολείο που ιδρύθηκε το 1906, όπως λέει η κ. Μουσέ, η οποία έχει στα σχέδιά της ν' ανοίξει το σχολείο ευρύτερα σε νέους μαθητές, από 2 έως 18 ετών.

Στην τεράστια δυναμική της Θεσσαλονίκης ώστε να εξελιχθεί σε τεχνολογικό κόμβο των Βαλκανίων αναφέρεται η γενική πρόξενος των ΗΠΑ σημειώνοντας πως "θα συνεχίσουμε όλοι μας στην πρεσβεία και το προξενείο να δουλεύουμε για να φέρουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην πόλη".

"Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται σταθερά ως περιφερειακό κέντρο καινοτομίας και τα τελευταία δύο χρόνια, η Pfizer, η Cisco και η Deloitte, δημιούργησαν κόμβους τεχνολογίας και καινοτομίας στην πόλη, προσλαμβάνοντας εκατοντάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων που είχαν φύγει από τη χώρα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Αυτές οι τρεις εταιρείες όχι μόνο εδραιώνονται εδώ αλλά συνεχίζουν και να αναπτύσσονται: για παράδειγμα, η Pfizer θα συνεχίσει να επεκτείνει τον κόμβο ψηφιακής καινοτομίας της και θα προσλάβει περίπου 350 άτομα για να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό παγκόσμιο κέντρο υπηρεσιών. Η Deloitte ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι θα διπλασιάσει το προσωπικό του Αλεξάνδρειου Επιχειρησιακού Κέντρου και η Cisco συνεργάζεται με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα για την ανάπτυξη μιας πρότασης που θα μετατρέψει την πόλη σε μια έξυπνη πόλη πλήρους κλίμακας. Άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν σίγουρα και σύντομα", επισημαίνει η κ. Λι.

Αναφέρεται ακόμη στα διακόσια χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας, "μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά", υπενθυμίζοντας πως η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα θα διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" δίνοντας έμφαση στους Αμερικανούς φιλέλληνες που πολέμησαν στο πλάι των Ελλήνων. Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη θα τιμήσει την επέτειο μέσω μίας ψηφιακής -προς το παρόν, λόγω συνθηκών- έκθεσης, που θα αναδείξει τους ισχυρούς δεσμούς του Προξενείου με την πόλη, και την εδώ αμερικανική παρουσία.

Ελπίδες και προσδοκίες για τον κόσμο μετά την πανδημία

Έναν κόσμο που να μοιάζει τουλάχιστον σ' αυτόν πριν από την πανδημία "όταν ήμασταν ελεύθεροι, όταν όλοι μπορούσαν να εργαστούν, να συναντήσουν οικογένεια και φίλους", προσδοκά η Σαντρίν Μουσέ.

"Η πανδημία μάς έχει μάθει να προσαρμοζόμαστε: στον τρόπο που ζούμε, δουλεύουμε, επικοινωνούμε", λέει η γενική πρόξενος της Γαλλίας, αν και τονίζει πως θα χρειαστεί χρόνος για την ανάκαμψη από τις συνέπειες της Covid. "Η πανδημία επιδεινώνει τις ανισότητες. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους, την επιχείρησή τους ή έναν συγγενή τους, πολλοί αισθάνονται μόνοι ή έχουν κατάθλιψη", επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ωστόσο, όπως λέει, μάθαμε να εκτιμούμε πολύ απλά πράγματα, όπως να βγαίνουμε για ένα ποτό ή στο εστιατόριο με φίλους "χωρίς να φοράμε μάσκες που κρύβουν πρόσωπα και χαμόγελα" ή να κάνουμε ένα ταξίδι σε κάποιο από τα υπέροχα μέρη της Β. Ελλάδας.

Αυτό το οποίο πραγματικά ελπίζει η κ. Μουσέ είναι ότι με την επιστροφή στην κανονικότητα -την επανέναρξη ουσιαστικά- θα υπάρξει μεγαλύτερη στροφή στην υγεία και το περιβάλλον. "Αυτό έχει κατά νου η κυβέρνησή μας, με το ένα τρίτο του γαλλικού σχεδίου ανάκαμψης να είναι αφιερωμένο στην οικολογική μετάβαση (στις μεταφορές, τα κτίρια, τη βιομηχανία ενέργειας και τη γεωργία)", εξηγεί.

Στο βιβλίο "Δέκα Μαθήματα για τον Κόσμο μετά την Πανδημία" του Αμερικανού συγγραφέα και σχολιαστή Φαρίντ Ζακάρια, που διαβάζει αυτές τις μέρες, αναζητά απάντηση στο ερώτημα πώς η πανδημία θα επαναπροσδιορίσει την ανθρώπινη ιστορία η Ελίζαμπεθ Λι.

"Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα εν μέσω της πανδημίας, οπότε πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς να υποθέσουμε ποιες αλλαγές θα είναι προσωρινές και ποιες μόνιμες, αλλά νομίζω ότι μερικές από τις τάσεις που πιο γρήγορα θα υιοθετηθούν συμπεριλαμβάνουν την ψηφιοποίηση, όχι μόνο της οικονομίας αλλά και πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής", σημειώνει, ενώ θέτει και το ζήτημα της επανεκτίμησης της πραγματικής, τρισδιάστατης και "αναλογικής" ζωής. "Ενώ υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία συμβιβαζόμαστε για την ευκολία μας, πιστεύω ότι αυτό που μάθαμε όλοι τον τελευταίο χρόνο είναι ότι δεν υπάρχει αντικατάσταση της ανθρώπινης παρουσίας και οικειότητας. Ανυπομονώ να επιστρέψω ξανά πίσω στον "δρόμο" και να επισκεφθώ διάφορα μέρη της περιοχής ευθύνης του προξενείου και να συναντήσω πρόσωπο με πρόσωπο, ανθρώπους σε όλη τη Β. Ελλάδα", καταλήγει.

Τις ελπίδες της για το 2021 και το τέλος της πανδημίας "κωδικοποιεί", μέσα σε λίγες γραμμές, η γενική πρόξενος της Γερμανίας. "Ελπίζω σε λιγότερη περιβαλλοντική μόλυνση, πιο ήσυχες πόλεις καθώς έχουμε συνηθίσει να μην οδηγούμε γύρω- γύρω τόσο πολύ. Λιγότερες πτήσεις, καθώς έχουμε συνηθίσει στην ψηφιακή επικοινωνία και τις ψηφιακές διασκέψεις. Περισσότερη εκτίμηση ο ένας για τον άλλον κι ευτυχία όταν επιτέλους ξανασυναντηθούμε!", λέει χαρακτηριστικά η κ. Μπέντικ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕ 22 Δεκ 2025 | 19:35

Ο Τραμπ "ξήλωσε" αιφνιδιαστικά περίπου 30 διπλωμάτες καριέρας από πρέσβεις: "Θέλουμε MAGA"

Όλοι τους είχαν αναλάβει τις θέσεις τους στην κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά είχαν επιβιώσει από μια αρχική εκκαθάριση τους πρώτους μήνες της δεύτερης θητείας του Τραμπ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ 22 Δεκ 2025 | 19:11

Βενεζουέλα: Η Ρωσία επιβεβαίωσε "την πλήρη υποστήριξή της" απέναντι στον αμερικανικό αποκλεισμό

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βενεζουέλας και της Ρωσίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία εν μέσω της έντασης στην Καραϊβική

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ 22 Δεκ 2025 | 18:43

"Αργή πρόοδο" βλέπει η Ρωσία στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Νέες συνομιλίες επί του ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ έγιναν το Σαββατοκύριακο στη Φλόριντα

ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ 22 Δεκ 2025 | 16:37

Κίμπερλι Γκιλφόιλ και Σταύρος Παπασταύρου άκουσαν μαζί τα κάλαντα [εικόνες - βίντεο]

Ο Σταύρος Παπασταύρου υποδέχτηκε την πρέσβη των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 22 Δεκ 2025 | 12:49

Politico: Στα χέρια του Πούτιν οι εγγυήσεις ασφαλείας της Ουκρανίας

"Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρές πιστεύει ο Ζελένσκι ότι είναι οι εγγυήσεις ασφάλειας των ΗΠΑ, η ανθεκτικότητά τους μπορεί να εξακολουθεί να βασίζεται στην ερμηνεία του Πούτιν"

"NED’S DECLASSIFIED SCHOOL SURVIVAL GUIDE" 22 Δεκ 2025 | 11:58

Τάιλορ Τσέις: Ο πρώην σταρ του Nickelodeon ζει στους δρόμους της Καλιφόρνια - "Χρειάζεται ιατρική φροντίδα"

Ο 36χρονος σήμερα Τσέις είχε υποδυθεί τον Μάρτιν Κουέρλι στη σειρά "Ned’s Declassified School Survival Guide" από το 2004 έως το 2007

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 22 Δεκ 2025 | 10:16

Αρχεία Έπσταιν: Ανατριχιαστικές φωτογραφίες τον δείχνουν να αγκαλιάζει ανήλικες στην πολυτελή του έπαυλη [εικόνες]

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν είχαν δημοσιοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα - Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες δημοσιεύσεις από την υπόθεση Επστάιν.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ 22 Δεκ 2025 | 10:14

ΗΠΑ: Eπικοδομητικές οι συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Γουίτκοφ χαρακτήρισε "εποικοδομητικές" τις ξεχωριστές συνομιλίες με Ρώσους διαπραγματευτές - Συνομιλίες των ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους στη Φλόριντα

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ 22 Δεκ 2025 | 09:49

Οχάιο: Σοκαριστική στιγμή με νεαρό να πατά σκανδάλη κατά αστυνομικού

Ύποπτος για κλοπή ο νεαρός που αποπειράθηκε να πυροβολήσει χωρίς τελικά να εκπυρσοκροτήσει το όπλο

ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ 22 Δεκ 2025 | 07:54

Κρίση ΗΠΑ-Βενεζουέλας: Το πετρέλαιο πλέον στην καρδιά του μπραντεφέρ των προέδρων Τραμπ και Μαδούρο

Ο Τραμπ επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα πως οι μέρες του ομολόγου του Μαδούρο είναι "μετρημένες" και πως "δεν αποκλείει" πόλεμο μεταξύ των δυο χωρών.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 21 Δεκ 2025 | 19:37

Ακήρυχτος πόλεμος: Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα - Ανησυχία για τις τιμές του πετρελαίου

Τα πρώτα δύο δεξαμενόπλοια που κατασχέθηκαν λειτουργούσαν στη μαύρη αγορά και παρείχαν πετρέλαιο σε χώρες υπό καθεστώς κυρώσεων, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος

ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 21 Δεκ 2025 | 18:16

Η Γαλλία θα ναυπηγήσει ένα νέο αεροπλανοφόρο, ανακοίνωσε ο Μακρόν - Μεγαλύτερο από το Charles De Gaulle

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκανε αυτήν την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ 21 Δεκ 2025 | 13:49

Υπέρ της διεξαγωγής ευρύτερων διαβουλεύσεων με Ευρωπαίους ο Ζελένσκι μετά τις συνομιλίες στη Φλόριντα

"Κινούμαστε σε έναν αρκετά ταχύ ρυθμό και η ομάδα μας στη Φλόριντα εργάζεται με την αμερικανική πλευρά", δήλωσε ο Ζελένσκι.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 20 Δεκ 2025 | 23:58

Άδωνις Γεωργιάδης: Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό - Δεν μπορείς να αποκλείσεις κανέναν επειδή δεν έχει χρήματα

"Το κράτος έχει απόλυτη ευθύνη να την παρέχει", δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από τις ΗΠΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 20 Δεκ 2025 | 23:42

Λωρίδα της Γάζας: Εκπρόσωποι των ΗΠΑ, Αιγύπτου, Κατάρ και Τουρκίας συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου

"Οι τέσσερις μεσολαβήτριες και εγγυήτριες χώρες κάλεσαν το Ισραήλ και τη Χαμάς "να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους" για την ειρήνη στη Γάζα

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 20 Δεκ 2025 | 21:11

"Καρφιά" Ζελένσκι σε Μακρόν και Ευρωπαίους: Μόνο ο Τραμπ και οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν τον πόλεμο με τη Ρωσία

"Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος Τραμπ έχουν αυτή τη δύναμη. Και πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις", είπε ο Ζελένσκι

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 20 Δεκ 2025 | 17:15

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ προτείνουν τριμερή με Ρωσία και Ουκρανία - "Πιθανόν και η Ευρώπη"

Αμερικανοί διαπραγματευτές αναμένεται να συναντηθούν με Ρώσους αξιωματούχος στη Φλόριντα σήμερα.

ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ 20 Δεκ 2025 | 13:54

Στα λευκά η Νέα Υόρκη - Μαγευτικές εικόνες από τα πρώτα χιόνια στο Central Park [εικόνες]

Το πρώτο χιόνι έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη, μεταμορφώνοντας την αμερικανική μητρόπολη σε ένα αληθινό χειμωνιάτικο σκηνικό, βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ "ΣΕΙΣΜΟ" 20 Δεκ 2025 | 10:28

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες φωτογραφίες ντουκουμέντα στο φως με Μπιλ Κλίντον, Μάικλ Τζάκσον, πρίγκιπα Αντριου

Ανάμεσα στο υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, φωτογραφίες δείχνουν τον Τζέφρι Έπσταιν συντροφιά με διασημότητες, όπως οι Μάικλ Τζάκσον και Μικ Τζάγκερ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ 20 Δεκ 2025 | 09:23

Γάζα: 5 νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ σε καταφύγιο εκτοπισμένων -Ρούμπιο: "Αν δεν αφοπλιστεί η Χαμάς, δεν θα υπάρξει ειρήνη"

Η κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακο, βασισμένη σε σχέδιο που παρουσίασε ο Τραμπ, παραμένει εύθραυστη και οι δυο πλευρές αλληλοκατηγορούνται.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΥΕΛΛΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ 20 Δεκ 2025 | 00:06

Ο Τραμπ... πρόσθεσε το όνομά του στο Κέντρο Κένεντι των ΗΠΑ: Και εγένετο... "Trump-Kennedy Center" [εικόνες]

Τα μέλη της οικογένειας Κένεντι αντιτάχθηκαν έντονα στην αλλαγή του ονόματος ενός κτιρίου που τιμά τον 35ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1963

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ 19 Δεκ 2025 | 22:56

Guardian: "Η Γκίλφοϊλ είναι οξυδερκής, αλλά πολύ απότομη και τόσο αντιδιπλωματική όσο ο Τραμπ"

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα εν μέσω μεγάλης λαμπρότητας και διπλωματικής γοητείας τον Νοέμβριο, σχολιάζει ο Guardian

"ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ" 19 Δεκ 2025 | 22:09

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Τραμπ: Δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου με τη Βενεζουέλα

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ότι είναι επικεφαλής ενός δικτύου διακινητών ναρκωτικών

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Δεκ 2025 | 20:55

Φρίκη στη Γαλλία: Ζευγάρι βασανίστηκε άγρια για να μεταφέρει σε συμμορία 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα

Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες, απαιτώντας από τα θύματά τους να τους καταθέσουν κρυπτονομίσματα

ΝΕΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 19 Δεκ 2025 | 20:15

"Υπάρχει πρόοδος, αλλά έχουμε δρόμο": Όσα δήλωσε ο Ρούμπιο για το ειρηνευτικό σχέδιο Ρωσίας - Ουκρανίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξήγησε πως η χώρα του δεν θέλει να επιβάλλει στη Ρωσία ή στην Ουκρανία το οτιδήποτε

ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ 19 Δεκ 2025 | 19:25

Αμερικανικό δημοσίευμα: Ο Νικ Ράινερ, που δολοφόνησε τους γονείς του, πάσχει από σχιζοφρένεια

Ο Ράινερ πρόσφατα φέρεται να είχε εισαχθεί σε ένα κέντρο απεξάρτησης, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος, με έδρα το Λος Άντζελες που ειδικεύεται στις ψυχικές ασθένειες

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 19 Δεκ 2025 | 18:12

Γαλλία: Πρόστιμο 10.000 ευρώ στη Shein - Zητά να επιβεβαιώνει την ηλικία των πελατών

Η απόφαση αυτή χαλαρώνει κάπως την πίεση που αντιμετωπίζει η Shein στη Γαλλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 19 Δεκ 2025 | 17:43

Υπόθεση Γερμανού "Πελικό": Νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του επί 15 χρόνια

Ένας 61χρονος Γερμανός καταδικάστηκε για τη νάρκωση, τον βιασμό και τη βιντεοσκόπηση της συζύγου του

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 19 Δεκ 2025 | 17:42

Μακρόν: Η Ευρώπη πρέπει να συνεργαστεί με τον Πούτιν εάν αποτύχουν οι προσπάθειες των ΗΠΑ

Ο Μακρόν μίλησε μετά την απόφαση των ηγετών της ΕΕ να χρηματοδοτήσουν την Ουκρανία με δάνειο 90 δισεκατομμυρίων ευρώ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 19 Δεκ 2025 | 16:51

Γαλλία: Οι αγρότες έφτασαν έξω από το εξοχικό του Μακρόν - Πέταξαν κοπριά και λαχανικά στην πόρτα του

Αγρότες από το συνδικάτο FNSEA πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την παραθαλάσσια μονοκατοικία του Γάλλου Προέδρου

48ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ 19 Δεκ 2025 | 08:03

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε ο δράστης της δολοφονίας δυο φοιτητών στο πανεπιστήμιο Μπράουν - Θύμα του και καθηγητής του MIT

Ο Πορτογάλος φέρεται να σκότωσε και καθηγητή του MIT δύο ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό στο Brown.

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 18 Δεκ 2025 | 23:39

Συντριβή αεροσκάφους στη Βόρεια Καρολίνα: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια του οδηγού αγώνων Γκρεγκ Μπάιφλ - Τουλάχιστον 6 νεκροί

Το μοιραίο Cessna C550 κατευθυνόταν προς τη Σαρασότα της Φλόριντα, ωστόσο συνετρίβη στο αεροδρόμιο Στέιτσβιλ της Βόρειας Καρολίνας

ΤΥΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΥΡΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ 18 Δεκ 2025 | 19:25

ΗΠΑ: Αεροπορικό δυστύχημα στη Βόρεια Καρολίνα - Φόβοι για πολλούς νεκρούς - Συγκλονιστικές εικόνες

Το αεροσκάφος που συνετρίβη στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ ανήκει σε διάσημο οδηγό NASCAR

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ 30 ΑΤΟΜΑ 18 Δεκ 2025 | 19:18

Γαλλία: Ισόβια στον αναισθησιολόγο που καταδικάστηκε για τον θάνατο 12 ασθενών

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, πρόκειται για "έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στην ιστορία", ο οποίος επέλεγε "τη χορήγηση φαρμάκων για να σκοτώνει"

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ 18 Δεκ 2025 | 18:06

Καρφί από την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τον αρραβώνα του πρώην της: "Θέλω μόνο το καλύτερο γι' αυτόν..."

Ο Τραμπ Τζούνιορ επισημοποίησε τη σχέση του με την Μπετίνα Άντερσον - Πώς φέρεται να αντέδρασε η Κίμπεριλι Γκίλφοϊλ, πρώην σύντροφός του

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ 18 Δεκ 2025 | 06:57

Διάγγελμα Τραμπ: "Κληρονόμησα χάος και το διορθώνω" - Πυρά κατά Μπάιντεν, εγκώμια για την πολιτική του

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι πιστεύει πως περισσότεροι Αμερικανοί θα τον υποστήριζαν αν καταλάβαιναν πλήρως το έργο του.

ΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 17 Δεκ 2025 | 23:42

Επιδημία γρίπης σαρώνει τη Γαλλία - Εφιάλτης ο αριθμός των κρουσμάτων που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά

Πολλά τα προβλήματα που καταγράφονται στη λειτουργία των νοσοκομείων της Γαλλίας

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 19:14

Η Bενεζουέλα απαντά στον Τραμπ: "Ο στρατός μας δεν πτοείται από τις απειλές σου"

"Η αξιοπρέπεια αυτής της πατρίδας δεν είναι διαπραγματεύσιμη, ούτε υποκλίνεται σε κανέναν", πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 17 Δεκ 2025 | 18:46

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το ΑΣΣ Ελλάδας-Τουρκίας

Για το πρώτο τρίμηνο του 2026 έχει συμφωνηθεί και ο Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ με την παρουσία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 17 Δεκ 2025 | 18:41

Η Γκίλφοϊλ δεν πήγε τελικά στην παρουσίαση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη "Εσκομπάρ", αλλά έδωσε συγχαρητήρια

"Η κατάσχεση και οι συλλήψεις που ανακοινώθηκαν σήμερα αποτελούν μια σημαντική νίκη στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά του εμπορίου ναρκωτικών"

ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ 17 Δεκ 2025 | 17:45

"Melania": Το come back της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ στην εξουσία - Πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ της

Το τρέιλερ ξεκινά με την Πρώτη Κυρία να ετοιμάζεται να εισέλθει στη Ροτόντα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ για την ορκωμοσία.

ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 17 Δεκ 2025 | 16:35

Δένδιας: Στη Γαλλία για την ονοματοδοσία της φρεγάτας "Κίμων"

Ο Ν.Δένδιας θα έχει συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Βοτρίν

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 17 Δεκ 2025 | 14:43

Πούτιν: Υστερία και ψέματα όσα λένε οι Ευρωπαίοι για πόλεμο - Οι στόχοι μας "αναμφίβολα θα επιτευχθούν"

Ο Πούτιν τόνισε ότι εάν το Κίεβο και η Δύση εγκαταλείψουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες, η Ρωσία θα καταλάβει δια της βίας τα εδάφη που διεκδικεί στην Ουκρανία.

17 Δεκ 2025 | 13:18

Το γεωοικονομικό στοίχημα του Αλέξανδρου Εξάρχου - Πώς ενέργεια και υποδομές αλλάζουν το επενδυτικό πλάνο της AKTOR

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της AKTOR ύστερα από το επιτυχημένο ομόλογο. Τι αλλαγές φέρνει το LNG

ΗΠΑ 17 Δεκ 2025 | 12:50

Τραμπ: Eπτά ακόμα χώρες στον κατάλογο των χωρών με πλήρη ταξιδιωτική απαγόρευση

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η διευρυμένη απαγόρευση τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

17 Δεκ 2025 | 12:42

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία αν ο Πούτιν παραμείνει αδιάλλακτος - Η αντίδραση της Μόσχας

Τα νέα μέτρα μπορεί να ανακοινωθούν ακόμη και αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ 17 Δεκ 2025 | 11:06

"Home Alone": Η εμβληματική έπαυλη ανακαινίζεται ξανά για να μοιάζει όπως ήταν στην ταινία [εικόνες]

Το εμβληματικό σπίτι από την ταινία "Home Alone" ανακαινίζεται ξανά, αυτή τη φορά με στόχο να επαναφέρει τη ζεστή, πολύχρωμη αισθητική που το έκανε παγκοσμίως γνωστό.

«ΔΕΝ ΠΙΝΩ ΑΛΚΟΟΛ» 17 Δεκ 2025 | 08:59

Τραμπ: Απόλυτη στήριξη στην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου παρά τα όσα είπε - "Παραπλανητική η παρουσίαση"

"Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν. Έχω μια έντονη, εθιστική προσωπικότητα. Γι’ αυτό και είμαι τυχερός που δεν πίνω αλκοόλ", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΗΠΑ 17 Δεκ 2025 | 08:01

Τραμπ: "Ξένη τρομοκρατική οργάνωση η Βενεζουέλα" - Ανακοίνωσε τον πλήρη ναυτικό αποκλεισμό της

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας "ξένη τρομοκρατική οργάνωση" - Διέταξε τον αποκλεισμό όλων των πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ 17 Δεκ 2025 | 07:53

Αποκάλυψη: Και ένας πρώην παίκτης reality ετοιμάζεται να καταγγείλει τον γνωστό τραγουδιστή

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους δύο άντρες που ετοιμάζονται να καταγγείλουν τον πασίγνωστο τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση και ανήθικες προτάσεις.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 16 Δεκ 2025 | 23:44

Ο Τραμπ θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό τα ξημερώματα της Πέμπτης

Ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε στο περιχεόμενο της ομιλίας του ωστόσο σε ανάρτησή του στο Truth Social κάνει λόγο για μία υπέροχη χρονιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 16 Δεκ 2025 | 23:02

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η θέση των ΗΠΑ για την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 δεν έχει αλλάξει

"Αμετάβλητη η θέση μας για τους S-400", σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 16 Δεκ 2025 | 22:45

"Απασφάλισε" η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου: Δηλωμένος χρήστης κεταμίνης ο Μασκ, θιασώτης θεωριών συνωμοσίας ο Βανς

Σάλο προκάλεσε η συνέντευξη στο Vanity Fair της Σούζι Γουάιλς - Πώς ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να... μαζέψει όσα ειπώθηκαν, απόλυτη στήριξη της παρείχε ο Τραμπ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 16 Δεκ 2025 | 17:36

Δικαίωση για τον Κιλιάν Εμπαπέ: Η Παρί Σεν Ζερμέν πρέπει να του καταβάλει 61 εκατ. ευρώ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει τις δικαστικές διαμάχες, ακόμη και αποσύροντας μια καταγγελία για παρενόχληση προς όφελος της αποκλιμάκωσης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ 16 Δεκ 2025 | 17:15

Μισή... συγγνώμη από την Μπριζίτ Μακρόν για τις "βρομιάρες σκύλες": Ιδιωτικά μπορώ να λέω ό,τι θέλω

"Είμαι η σύζυγος του προέδρου, αλλά είμαι και ο εαυτός μου" υποστήριξε η Μπριζίτ Μακρόν προσπαθώντας να δικαιολογηθεί μετά τη φράση "βρομιάρες σκύλες"

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" 16 Δεκ 2025 | 15:43

"Δεν θα φύγεις, δεν θα πας πουθενά": Τι αναφέρει ο ένας καταγγέλλων για τον πασίγνωστο τραγουδιστή

"Ολα αυτά είναι έωλα, δεν έχουν συμβεί ποτέ. Θέλουν να με πλήξουν επικοινωνιακά" απαντά ο τραγουδιστής για τις καταγγελίες

ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΑΙΤΟΝ 16 Δεκ 2025 | 14:09

Προειδοποίηση του Βρετανού αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων: Οι πολίτες πρέπει να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν με τη Ρωσία

Δεν είναι μακριά το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής κατά τον Βρετανό Πτέραρχο.

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 16 Δεκ 2025 | 12:58

ΗΠΑ: Αμοιβή 50.000 δολαρίων για την επίθεση στο πανεπιστήμιο Brown - Στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του δράστη

Το FBI και η Αστυνομία έδωσαν στη δημοσιότητα νέο βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφίες του υπόπτου, προσφέροντας αμοιβή 50.000 δολαρίων.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" 16 Δεκ 2025 | 11:43

Απασφάλισε ο Λιάγκας για τον πασίγνωστο τραγουδιστή - "Μου είναι αγαπητός - Δεν είναι αυτός που γράφτηκε"

"Έχει ευρύτερο εκτόπισμα στη showbiz ο τραγουδιστής, έχει μεγάλο fan club, και από εμένα είναι αγαπητός", είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 16 Δεκ 2025 | 09:40

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 55χρονη κατηγορείται ότι βίαζε τον 9χρονο γιο της οικιακής βοηθού

Η κακοποίηση φέρεται να ξεκίνησε όταν το παιδί ήταν 9 ετών και να συνεχίστηκε για περίπου εννέα χρόνια, έως και τον περασμένο Μάιο.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 16 Δεκ 2025 | 08:39

Τραγωδία στη Γαλλία: Δυο παιδιά νεκρά από έκρηξη σε πολυκατοικία κοντά στη Λιόν [εικόνα]

Η έκρηξη έγινε στο ισόγειο της τετραώροφης πολυκατοικίας.

16 Δεκ 2025 | 07:04

Ο Τραμπ κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του BBC - Ζητά αποζημίωση 5 δισεκ. δολάρια

Ο Τραμπ ανοίγει έτσι, για πρώτη φορά, διεθνές μέτωπο στη σύγκρουσή του με μέσα ενημέρωσης την κάλυψη των οποίων θεωρεί ψευδή ή προκατειλημμένη εναντίον του.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 15 Δεκ 2025 | 23:33

Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άναψε "πράσινο φως" στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας

Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Τρίνινταντ και Τομπάγκο ότι συμμετέχει στην "κλοπή" του πετρελαίου του από τις ΗΠΑ

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ "ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ" 15 Δεκ 2025 | 22:46

Ουκρανικό: "Αγκάθι" οι παραχωρήσεις εδαφών στη Ρωσία για τον Ζελένσκι - Αισιόδοξος ο Τραμπ για λύση

Η Ουκρανία προτίθεται να εγκαταλείψει την ένταξη στο ΝΑΤΟ, με αντάλλαγμα αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ 15 Δεκ 2025 | 19:08

Ουκρανικό: Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Ζελένσκι να δώσει στη Ρωσία Ντονέτσκ και Λουχάνσκ - Στο Κίεβο το "μπαλάκι"

Μίνι ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για το Ουκρανικό θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας 15/12 στο Βερολίνο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Δεκ 2025 | 19:04

Το FBI απέτρεψε βομβιστική επίθεση στο Λος Άντζελες σύμφωνα με την υπουργό Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με το σχέδιο, εκρηκτικοί μηχανισμοί θα τοποθετούνταν σε πέντε τοποθεσίες, με στόχο δύο αμερικανικές εταιρείες, τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή του Λος Άντζελες

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 15 Δεκ 2025 | 17:59

"Δεν έχω καμία σχέση": Ο πασίγνωστος τραγουδιστής αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε σεξουαλική κακοποίηση

Ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων υποστηρίζει ότι διαθέτει μάρτυρες που μπορούν να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς του για τον γνωστό τραγουδιστή

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Απαράδεκτη ανάρτηση Τραμπ για τον δολοφονημένο Ρομπ Ράινερ: "Είχε εμμονή μαζί μου ο πρώην πετυχημένος σκηνοθέτης"

Με μια ανάρτηση στο Truth Social, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιτίθεται στον δολοφονημένο Ρομπ Ράινερ και τον κατηγορεί ότι είχε… εμμονή εναντίον του

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 15 Δεκ 2025 | 17:56

Συμφωνία 10 σημείων Γερμανίας - Ουκρανίας για μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα

Νέα εμβληματικά έργα για την από κοινού έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή όπλων

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 15 Δεκ 2025 | 17:55

Axios: Οι ΗΠΑ "τραβούν το αυτί" του Ισραήλ: "Παραβιάζετε την εκεχειρία στη Γάζα"

Η παρέμβαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και της κυβέρνησης Νετανιάχου

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 15 Δεκ 2025 | 11:06

Δύο οι καταγγελίες βόμβα κατά πασίγνωστου τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση - "Είναι πολύ μεγάλο όνομα"

Ο Γιώργος Λιάγκας και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας κάνουν λόγο για έναν πολύ αγαπητό τραγουδιστή και εκτιμούν ότι θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΠΡΑΟΥΝ 15 Δεκ 2025 | 09:56

Θρίλερ στις ΗΠΑ: Ελεύθερος ο προσαχθείς για την επίθεση στο πανεπιστήμιο Μπράουν - Αναζητείται ο δράστης

Από την επίθεση στις ΗΠΑ σκοτώθηκαν δύο φοιτητές και τραυματίστηκαν εννέα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ 14 Δεκ 2025 | 23:22

Συνομιλίες ΗΠΑ - Ουκρανίας στο Βερολίνο: Εδαφικές παραχωρήσεις, εγγυήσεις ασφαλείας και παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Ο Ζελένσκι έφυγε από την καγκελαρία έπειτα από 5,5 ώρες διαβουλεύσεων με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ Στιβ Γουίτκοφ και τον γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ

ΔΗΛΩΣΗ 14 Δεκ 2025 | 20:36

Τραμπ για το μακελειό με θύματα Εβραίους στο Σίδνεϊ: "Καθαρά αντισημιτική" ενέργεια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε σε μια καθαρά "αντισημιτική ενέργεια"

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 14 Δεκ 2025 | 14:50

Ουκρανία - Στο Βερολίνο Γουίτκοφ και Κούσνερ - Ζελένσκι: Δίκαιη η εκεχειρία στις σημερινές γραμμές του μετώπου

Η Ρωσία απαιτεί από το Κίεβο την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεών του από τμήματα του ανατολικού Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 14 Δεκ 2025 | 14:15

ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος για την φονική επίθεση στο πανεπιστήμιο Brown [εικόνες - βίντεο]

Ενας άνδρας συνελήφθη για την επίθεση στο πανεπιστήμιο Brown με δύο νεκρούς και 9 τραυματίες.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ 14 Δεκ 2025 | 13:59

Λάμπρος Κωνσταντάρας: "Θα έχουμε σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό τραγουδιστή"

"Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να γίνει μια πολύ σοβαρή καταγγελία, για σεξουαλική κακοποίηση.Αφορά σε έναν πολύ αγαπημένο τραγουδιστή", είπε ο παρουσιαστής.

ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 14 Δεκ 2025 | 09:00

Γερμανία: Συνελήφθησαν 5 υπόπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας

Η αγορά του Μαγδεμβούργου άνοιξε στα τέλη Νοεμβρίου υπό αυστηρή αστυνομική προστασία

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ 14 Δεκ 2025 | 08:02

ΗΠΑ: Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από τα πυρά ενόπλου στο πανεπιστήμιο Μπράουν

Αρχικά αναφέρθηκε πως ένας ύποπτος συνελήφθη, αλλά η πληροφορία διαψεύστηκε λίγο αργότερα.

ΣΤΟ ΕΛΙΖΕ 13 Δεκ 2025 | 22:18

Γαλλία και Κύπρος σφραγίζουν στρατηγική εταιρική σχέση στο Παρίσι

Συνάντηση Μακρόν - Χριστοδουλίδη τη Δευτέρα στο Παρίσι

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 21:21

Νεκροί Αμερικανοί στη Συρία: "Θα ανταποδώσουμε" στο Ισλαμικό Κράτος λέει ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ θα προβούν σε αντίποινα κατά του Ισλαμικού Κράτους λέει ο Τραμπ

ΕΠΙΘΕΣΗ 13 Δεκ 2025 | 20:01

Επανεμφάνιση Ισλαμικού Κράτους: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν στην Παλμύρα της Συρίας

Άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον κοινού περιπόλου που πραγματοποιούσαν αμερικανικές και συριακές δυνάμεις στην Παλμύρα της Συρίας.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 17:03

Bloomberg: Ο "δούρειος ίππος" υπέρ της Ρωσίας που βλέπει η Ευρώπη στο σχέδιο Τραμπ

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το εδαφικό βρίσκεται στο επίκεντρο των πολύπλοκων διαπραγματεύσεων

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ 13 Δεκ 2025 | 16:40

Μερτς: Δεν ζούμε σε πόλεμο αλλά, αν πέσει η Ουκρανία η ΕΕ θα μπει στο στόχαστρο της Ρωσίας

Για τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας Μερτς.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ 12 Δεκ 2025 | 23:34

Στους δρόμους και οι Γάλλοι αγρότες: Στήνουν μπλόκα για τα μέτρα κατά της δερματίτιδας βοοειδών [βίντεο]

Η οζώδης δερματίτιδα είναι μια μεταδοτική ιογενής ασθένεια των βοοειδών η οποία εντοπίστηκε τις τελευταίες ημέρες σε 74 αγροκτήματα στη Γαλλία

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ 12 Δεκ 2025 | 23:08

Washington Post: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ουκρανίας συναντήθηκε κρυφά με στελέχη του FBΙ

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν οι παράλληλες συναντήσεις του Ουμέροφ με τον διευθυντή του FBI Κας Πατέλ και τον αναπληρωτή διευθυντή Νταν Μποντζίνο

ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ 12 Δεκ 2025 | 21:44

The Atlantic: Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ουκρανία το πράσινο φως να χτυπήσει τον "σκιώδη στόλο" του Πούτιν

Η SBU (ουκρανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών) ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα, με τη Μόσχα να χαρακτηρίζει το περιστατικό "πειρατεία"

ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ 12 Δεκ 2025 | 17:31

Φονική μανία από 15χρονο: Σκότωσε τη μητέρα και τα αδέλφια της κοπέλας του στο Τέξας, γιατί του είπε να χωρίσουν

Σοκάρει η τριπλή ανθρωποκτονία στο Τέξας με δράστη έναν 15χρονο - Όλα έγιναν για την πρώην κοπέλα του

NEW YORK TIMES 12 Δεκ 2025 | 12:38

Ανάλυση Τόμας Φρίντμαν: "Ο Τραμπ δεν θέλει νέο Ψυχρό Πόλεμο, θέλει νέο πολιτισμικό πόλεμο"

Η ανάλυση του Φρίντμαν για τον "τρίτο εμφύλιο" των ΗΠΑ και το διαρκές ερώτημα: "σε ποιον τελικά ανήκει η χώρα;"

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 12 Δεκ 2025 | 07:41

Η Φον ντερ Λάιεν απαντάει στον Τραμπ: "Μην ανακατεύεστε στην ευρωπαϊκή δημοκρατία"

"Κανείς άλλος δεν πρέπει να παρεμβαίνει, χωρίς καμία αμφιβολία", ξεκαθάρισε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 11 Δεκ 2025 | 19:27

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έστειλε στις ΗΠΑ το ενημερωμένο ειρηνευτικό σχέδιο - Δείχνει δημοψήφισμα για το εδαφικό

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Ζελέσνκι ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ συζήτησαν την ιδέα της δημιουργίας μιας "ελεύθερης οικονομικής ζώνης"

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 11 Δεκ 2025 | 16:55

Eurogroup: Αντίστροφη μέτρηση - Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα ψηφίσει Πιερρακάκη

Η Γερμανία θα ψηφίσει υπέρ του Έλληνα υποψηφίου για το Eurogroup, Κυριάκου Πιερρακάκη

«ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ» ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ 11 Δεκ 2025 | 10:50

Συνεχίζει την πίεση στον Μαδούρο ο Τραμπ: Κατασχέθηκε τάνκερ ανοιχτά της Βενεζουέλας [βίντεο]

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας ότι πρόκειται για "το μεγαλύτερο που έχει κατασχεθεί ποτέ" -

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 11 Δεκ 2025 | 10:10

Οι ΗΠΑ μπορεί να ζητούν ιστορικό 5 ετών στα social media από τουρίστες για να μπουν στη χώρα - Αφορά και τους Ελληνες

Παράλληλα, εξετάζεται οι τουρίστες να δίνουν τις τηλεφωνικές επαφές, τα mail τους και πληροφορίες για τα μέλη της οικογένειάς τους.

11 Δεκ 2025 | 08:29

CNN: Στην Ουάσινγκτον η απάντηση της Ουκρανίας στο σχέδιο Τραμπ - Οι αλλαγές και οι αναφορές σε ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ δεν έχει κρύψει την ενόχλησή του για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο επέκρινε επειδή δεν διάβασε το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότειναν οι ΗΠΑ.

11 Δεκ 2025 | 00:48

Αυτή είναι η μεγάλη επένδυση του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη

Εκτός από το μπάσκετ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στο real estate

Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ 10 Δεκ 2025 | 23:33

Νέες αποκαλύψεις για τη ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες ξέφυγαν από τους αστυνομικούς για 30 δευτερόλεπτα

Όταν πραγματοποιήθηκε η κλοπή το πρωί της 19ης Οκτωβρίου μόνο μία από τις δύο κάμερες ασφαλείας λειτουργούσε κοντά στο σημείο από το οποίο εισήλθαν οι δράστες

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 10 Δεκ 2025 | 22:47

Αγωνία για την Ουκρανία: Αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο έστειλε το Κίεβο - Γιατί δεν μπορεί να κάνει εκλογές ο Ζελένσκι

Ανησυχία επικρατεί στην Ουκρανία για τις επιπτώσεις που προκαλεί το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο - "Κάρφωσε" ξανά τον Ζελένσκι ο Τραμπ