Υπόθεση Novartis: Στην εισαγγελία Διαφθοράς οι πέντε πρώτοι ύποπτοι

Προθεσμίες για μετά το Πάσχα λαμβάνουν από το πρωί από τους εισαγγελείς Διαφθοράς οι πέντε πρώτοι κληθέντες ως ύποπτοι για την υπόθεση της Novartis.

upothesi-novartis-stin-eisaggelia-diafthoras-oi-pente-prwtoi-upoptoi
SHARE THIS
0
SHARES

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Διαφθοράς πέρασαν σήμερα οι πρώτοι ποινικά ελεγχόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis.

Πέντε πρόσωπα που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, εμφανίζονται από το πρωί σήμερα στην Εισαγγελία και μέσω των συνηγόρων τους ζητούν και λαμβάνουν προθεσμίες για να επανέλθουν μετά το Πάσχα ώστε να προλάβουν να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας που τους χορηγείται.

Πρόκειται για μέλη Επιτροπών Τιμολόγησης Φαρμάκων της περιόδου 2011 -2012 που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας αλλά και τους υπευθύνους διαφημιστικής εταιρίας που ελέγχονται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς η εταιρία φέρεται να έπαιζε το ρόλο του «πλυντηρίου» στη διαδρομή του χρήματος από τα λεγόμενα «μαύρα» ταμεία της Novartis.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελίας, η επίμαχη εταιρία προχωρούσε σε αναλήψεις μετρητών χρηματικών ποσών προερχόμενων από τη Novartis, τα οποία είναι άγνωστο πού διατέθηκαν. Τα ποσά αυτά για το διάστημα 2006-2013 ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, ενώ το διάστημα 2012-2013 ήταν περίπου 280.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς επιταχύνουν τις διαδικασίες ως προς τα πέντε πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση με απόλυτη προτεραιότητα για εκείνα των οποίων οι υποθέσεις αναμένεται να αρχειοθετηθούν. Μάλιστα, όπως εκτιμάται, στο Εφετείο θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στις επόμενες 15 ημέρες οπότε και αναμένεται κάποιες από τις δικογραφίες αυτές να πάρουν το δρόμο για το αρχείο.

«Δεν είχα παράνομη συναλλαγή με τη Novartis»

Αρνείται ο εκδότης και υπεύθυνος της διαφημιστικής που κατά τους εισαγγελείς Διαφθοράς φέρεται να εμπλέκεται σε εικαζόμενη νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων από τη Novartis, οποιαδήποτε παράνομη πράξη του. 

Μέσω του συνηγόρου του Απόστολου Λύτρα, ο ελεγχόμενος τονίζει πως δεν είχε καμία παράνομη συναλλαγή με την Novartis , πολλώ δε μάλλον με πολιτικά πρόσωπα: «Δεν υπάρχει καμία υπερτιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis που καταχωρίζονταν στο περιοδικό του εντολέα μου, ανέφερε σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος και επισημαίνει πως δεν υφίσταται εικονικότητα στις συναλλαγές.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα όλα τα τιμολόγια , που κατά τους εισαγγελείς είναι εικονικά, αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες που παρείχε ο εντολέας του στη Novartis. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του διαφημιστή ο κληθείς με την ιδιότητα του υπόπτου δεν γνωρίζει κανένα πολιτικό προσωπο, δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επαφή με πολιτικό πρόσωπο , «πολλώ δε μάλλον συναλλαγές ή γνώση για συναλλαγές τρίτων με πολιτικά πρόσωπα».

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, ο εντολέας του θα εξηγήσει στους εισαγγελείς τη σχέση που είχε με τον κ. Φρουζή και άλλους υπαλλήλους της Novartis.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Φωτο: Eurokinissi 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook