Υπόθεση Σεμέδο: "Με τη 17χρονη συνευρεθήκαμε ερωτικά με τη συναίνεσή της" - Η απολογία του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή

Ο Ρούμπεν Σεμέδο περιέγραψε τη δική του εκδοχή για όσα έγιναν το επίμαχο βράδυ, αλλά και την επόμενη ημέρα, τονίζοντας ότι αρνείται κάθε κατηγορία περί βιασμού - Όλη η απολογία του

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ρούμπεν Σεμέδο NDP

"Με τη 17χρονη συνευρεθήκαμε ερωτικά, πάντα με τη συναίνεσή της", ισχυρίστηκε στο απολογητικό του υπόμνημα ο Ρούμπεν Σεμέδο, σχετικά με την κατηγορία εις βάρος του για ομαδικό βιασμό της 17χρονης.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής περιέγραψε από τη δική του πλευρά όσα έγιναν το επίμαχο βράδυ, αλλά και την επόμενη ημέρα, τονίζοντας ότι αρνείται κάθε κατηγορία περί βιασμού. Είπε μάλιστα, ότι η καταγγέλλουσα του απέκρυψε την πραγματική της ηλικία, ενώ ανέφερε και το μήνυμα που δέχτηκε στο Instagram, από πρόσωπο που του ζητούσε 15.000 επειδή "έκανες σεξ με την αδερφή μου", όπως ανέφερε.

Αναλυτικά όλη η απολογία του Ρούμπεν Σεμέδο

Υπόθεση Σεμέδο: "Με τη 17χρονη συνευρεθήκαμε ερωτικά με τη συναίνεσή της" - Η απολογία του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή

"Την αποδιδόμενη σε βάρος μου κατηγορία του βιασμού και μάλιστα από κοινού κατ’ άρθρο 336 παρ. 1 και 3 του Π.Κ. αρνούμαι κατηγορηματικά και αποκρούω ως απολύτως αβάσιμη.

Και μόνο η ιδέα του εξαναγκασμού οποιουδήποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο για την επίτευξη συνουσίας με βρίσκει απολύτως αντίθετο, πολύ δε μάλλον η πραγμάτωσή της, που βρίσκεται σε πλήρη και ολοσχερή αντίθεση με τον ψυχικό μου κόσμο και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να αναιρείται η σωματική λειτουργικότητά μου.

Διαβάστε Επίσης

Με την καταγγέλλουσα είχα πράγματι σεξουαλική επαφή, η οποία υπήρξε αποτέλεσμα κοινής επιθυμίας μας, γεγονός που αναιρεί κάθε υπόνοια εξαναγκασμού. Το ότι δεν συνέτρεξε περίπτωση καταναγκασμού βεβαιώνεται και λογικώς από τη διαδρομή των γεγονότων όπως αυτά εξελίχθηκαν.

Την Παρασκευή 27.8.2021 βραδινές ώρες δέχθηκα μήνυμα στην εφαρμογή του instagram από την 16χρονη. Την εν λόγω κοπέλα την είχα γνωρίσει σε προγενέστερο χρόνο όταν αυτή ζήτησε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι που βρισκόμουν με άλλους ποδοσφαιριστές.

"Δεν μου είπαν την πραγματική τους ηλικία"

Σεμέδο

Το επίδικο βράδυ της 27.8.2021 της απάντησα ότι ήμουν στη Γλυφάδα και εκείνη ανταπάντησε ότι θα έρθει εκεί να με βρει με μία φίλη της, την 17χρονη. Πράγματι ήλθαν στο μαγαζί που βρισκόμουν. Στη συνέχεια, πήγαμε σε κλαμπ στον Ωρωπό όπου παραμείναμε μέχρι περίπου τις 3.30 πμ διασκεδάζοντας.

Σημειωτέον, ότι τόσο η 16χρονη, όσο και η παθούσα δεν είχαν αναφέρει την πραγματική τους ηλικία, όπως άλλωστε καταθέτει η 16χρονη στην από 29-8-2021 έκθεση εξέτασής της ως μάρτυρας.

Προκύπτει επίσης πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η εκ μέρους τους κατανάλωση αλκοόλ έγινε με δική τους αποκλειστικά πρωτοβουλία και ουδεμία σχέση είχα στην ανάπτυξή της, σύμφωνα με την από 1-9-2021 κατάθεση της 16χρονης τελευταίας ενώπιον σας.

Αφού φύγαμε από τον Ωρωπό ήρθαν σπίτι μου για φαγητό. Μόλις φτάσαμε εγώ μαγείρεψα στην κουζίνα. Γευματίσαμε, η 16χρονη, η 17χρονη, εγώ και ο συγκατηγορούμενός μου. Την 17χρονη μάλιστα εγώ την μετέφερα στο υπνοδωμάτιο για να κοιμηθεί.

Λίγο αργότερα πήγα στο δωμάτιο που βρισκόταν η 17χρονη, γιατί δεν άκουγα κανέναν στο σαλόνι. Εκεί την είδα να φιλιέται με τον συγκατηγορούμενό μου. Δεν αντιλήφθηκα να κλαίει.

Διαβάστε Επίσης

Το πρωί η 16χρονη σύμφωνα με την κατάθεσή της ενώπιον σας χτύπησε δυο τουλάχιστον φορές την πόρτα του υπνοδωματίου όπου βρισκόταν η φίλη της για να δει αν είναι καλά. Κάθε φορά που χτύπαγε την πόρτα λάμβανε ως απάντηση από την τελευταία "άσε με φύγε…". Ενώ όταν δεν χτύπαγε "δεν ακουγόταν κανένας θόρυβος από μέσα".

"Με τη 17χρονη συνευρεθήκαμε ερωτικά, πάντα με τη συναίνεσή της"

Σεμέδο

Είναι λοιπόν προφανές, ότι με την 17χρονη συνευρεθήκαμε ερωτικά, πάντα με την συναίνεση της και έχοντας επίγνωση του ότι η φίλη της βρισκόταν έξω ακριβώς από το δωμάτιο.

Διαβάστε Επίσης

Εάν εξαναγκαζόταν σε συνουσία παρά τη θέλησή της, εντελώς διαφορετική θα ήταν η αντίδρασή της πολλώ μάλλον αφού η φίλη της παρείχε την ευχέρεια, χτυπώντας την πόρτα, ενώ η 16χρονη είναι βέβαιο ότι ευρισκόμενη εκτός του δωματίου αν άκουγε οποιονδήποτε ύποπτο θόρυβο, θα έπραττε οτιδήποτε για να το αποτρέψει.

Πλήρης επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η μεταξύ μας συνεύρεση έγινε με την συναίνεσή της πιστοποιεί και το ότι με την αρχική της κατάθεση η ίδια ανέφερε ότι: "δεν θυμάμαι ακριβώς, με τον Σεμέδο δε θυμάμαι πως έγινε ακριβώς".

Εν συνεχεία και περίπου στις 8.30 πμ βρισκόμουν ήδη στην είσοδο της πολυκατοικίας απ’ όπου ήρθε να με πάρει ο συμπαίκτης μου Ντράγκερ. Η 17χρονη και η 16χρονη παρέμειναν στο σπίτι μου μόνες τους, με απόλυτη την ευχέρεια και την ελευθερία να αποχωρήσουν οποτεδήποτε ήθελαν.

Όταν επέστρεψα, καθήσαμε όλοι μαζί στο υπνοδωμάτιο και μου ζήτησαν να τους παραγγείλω φαγητό. Πράγματι, παρήγγειλαν από το κινητό μου μέσω του e-food, McDonalds. Εγώ εν συνεχεία αποκοιμήθηκα, ενώ περίπου στις 17.30, η 17χρονη και η 16χρονη έφυγαν με taxi-beat.

Και εκ του γεγονότος αυτού προκύπτει με απόλυτη λογική συνέπεια η βεβαιότητα ότι δεν υπήρξα υποκείμενο της αποδιδόμενης σε εμένα κατηγορίας. Στο λογικό αυτό συμπέρασμα οδηγεί η παραμονή της 17χρονης και της 16χρονης στο σπίτι μου, το οποίο προφανώς παρείχε αίσθημα ασφαλείας και δεν παρήγαγε αρνητικά αισθήματα διότι η συμπεριφορά μου υπήρξε η προπεριγραφομένη.

Η απουσία μου και η απόλυτη και ακώλυτη ελευθερία τους να επιλέξουν τις κινήσεις τους και να επικοινωνήσουν με όποιον ήθελαν (είχαν διαθέσιμα τα κινητά τους τηλέφωνα) επιβεβαιώνει πλήρως την αλήθεια, ότι ουδέποτε λειτούργησα με τον τρόπο που περιγράφει η κατηγορία.

Το μήνυμα στο Instagram

Ούτε φυσικά η 16χρονη θα μου έστελνε το απόγευμα της ίδιας κιόλας ημέρα 19:56 μήνυμα στο κινητό, ζητώντας μου να πάμε βόλτα μαζί με την 17χρονη στο Allou fun park. Άλλωστε η τελευταία στην κατάθεσή της ενώπιον σας καταθέτει ότι "…Εγώ αν πίστευα ότι είχε βιάσει την… δεν θα έβγαινα μαζί του. Ούτε η… μου είπε πως θα πας εσύ να συναντηθείς με τον Σεμέδο μετά από όλα αυτά που έγιναν".

Με την φράση της αυτή η 16χρονη επισφραγίζει την αλήθεια και αποκαθιστά την πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό μου, ότι ουδεμία σχέση έχω με τα καταγγελλόμενα. Προσθέτως προς τα ως άνω αναιρετικά της κατηγορίας γεγονότα, οφείλω να θέσω υπόψη σας και το εξής παράδοξο περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή 30-8-2021 και ώρα 21.50.

Στο λογαριασμό μου στο Instagram, έλαβα μήνυμα από κάποιο άγνωστο σε εμένα πρόσωπο με το όνομα χρήστη…, στο οποίο μου έγραφε ότι: αν δεν του δώσω 15.000€ θα πάω στη φυλακή επειδή συνευρέθηκα σεξουαλικά με την αδερφή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς απολύτως δεν μπορούσε να γνωρίζει τη φερόμενη καταγγελία παρά μόνο η ίδια η κοπέλα που την έκανε.

Υπό τα ανωτέρω αναλυτικώς εκτιθέμενα γεγονότα, είναι προφανές, ότι η καταγγέλλουσα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την μητέρα της και ενδεχομένως υπό την πίεση της τελευταίας, αλλά και αισθανόμενη εκτεθειμένη απέναντι στην φίλη της με την έννοια ότι ίσως θεωρήθηκε ότι λειτούργησε προδοτικά απέναντί της καθόσον η 16χρονη με γνώριζε από πριν και ίσως να της είχε εκδηλώσει το ερωτικό ενδιαφέρον της προς εμένα, και λόγω ενδεχομένως του νεαρού της ηλικίας της και της εξ αυτού ανωριμότητας της, επέλεξε να υποδυθεί τον ρόλο του θύματος προκειμένου να δικαιολογήσει την συμπεριφορά της.

Διαβάστε Επίσης

Και δυστυχώς το έκανε αυτό μη έχοντας επίγνωση των τραγικών για εμένα συνεπειών. Υπό αυτές τις συνθήκες η προσπάθειά της να αναζητήσει δικαιολογία την οδήγησε σε επιστράτευση ψευδούς δικαιολογίας έναντι της μητέρας της, και εν τέλει σε μια καταγγελία η οποία δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Β. Δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την λήψη σε βάρος μου μέτρων δικονομικού καταναγκασμού.

Είμαι 27 ετών, διεθνής ποδοσφαιριστής με 17 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Έχω αγωνιστεί στην Βιγιαρεάλ, στην Βιττόρια Σετουμπάλ, στην Ουέσκα, στο Ρίο Άβε και από το έτος 2019 στον Ολυμπιακό. Έχω κατακτήσει ένα Σούπερ Καπ Πορτογαλίας το έτος 2015 με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ με τον Ολυμπιακό δύο πρωταθλήματα Ελλάδος, ένα κύπελλο Ελλάδος και πρόκριση στους 16 ευρωπαϊκής διασυλλογικής οργάνωσης. Κατά συνέπεια οποιοσδήποτε περιοριστικός όρος θα συνιστούσε για εμένα ολοκληρωτική ακύρωση της καριέρας μου ως ποδοσφαιριστή.

Η ομάδα που αγωνίζομαι και γενικώς το επίπεδο που αγωνίζομαι περιλαμβάνει συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες εβδομαδιαίως. Αν μου επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα ουσιαστικά τίθεται ταφόπλακα στην επαγγελματική μου υπόσταση. Αλλά και οποιαδήποτε εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα θα δημιουργούσε ανυπέρβλητες δυσκολίες καθώς απουσιάζω διαρκώς από τον τόπο της κατοικίας μου σε εκτός έδρας αγώνες επί πολλές ημέρες, ενίοτε συνεχόμενες.

Διαβάστε Επίσης

Στην περίπτωση μου κάθε πιθανότητα φυγοδικίας είναι αποκλεισμένη καθώς είναι προφανές ότι τυχόν αποφυγή των υποχρεώσεών μου έναντι της Ελληνικής Πολιτείας θα εκληφθεί δίχως άλλο ως ομολογία ενοχής, γεγονός που επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι αρνούμαι… Θέλω να αποδείξω την αθωότητά μου και θα εμφανιστώ οποτεδήποτε μου ζητηθεί. Επαναλαμβάνω με κάθε ειλικρίνεια ότι ουδέποτε προέβην σε οποιαδήποτε πράξη σεξουαλικού καταναγκασμού και ποτέ δεν άσκησα την παραμικρή πίεση στην καταγγέλλουσα.

Δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να μην εμφανιστώ ενώπιον οποιασδήποτε δικαστικής αρχής οποτεδήποτε μου ζητηθεί. Είμαι αθώος και πρόθυμος να εξαντλήσω όλα τα εκ του νόμου παρεχόμενα μέσα προκειμένου να αναγνωρισθεί η αθωότητά μου".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΕΜΜΟΝΙΚΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΣΑ" 19 Σεπ 2021 | 19:36

Πέτρος Φιλιππίδης: "Εκείνη μου επιτέθηκε" - Τι υποστηρίζει ο γνωστός ηθοποιός στο απολογητικό υπόμνημά του

"Εμμονική η καταγγέλλουσα" - Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται κατηγορηματικά τα πάντα

ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΗΜΙΓΥΜΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ 17 Σεπ 2021 | 12:17

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 23χρονος που βίαζε και χτυπούσε 13χρονη - Την απειλούσε με ροζ βίντεο

Ο 23χρονος κατηγορείται μεταξύ άλλων για βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων και σωματικές βλάβες. Τι υποστήριξε πριν προφυλακιστεί.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ 16 Σεπ 2021 | 17:57

Έλενα Πολυχρονοπούλου: "Νιώθω προδομένη, ερωτεύτηκα τον λάθος άνθρωπο" - Η απολογία της για την κοκαΐνη

"Δεν πέταξα κοκαΐνη στη λεκάνη"υποστήριξε η Έλενα Πολυχρονοπούλου - "Νιώθω προδομένη από τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκα για να προχωρήσω τη ζωή μου"

ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 16 Σεπ 2021 | 11:13

Ρόδος: Στο εδώλιο δύο άνδρες για ομαδικό βιασμό Νορβηγίδας στην Κω

Σοκάρει η υπόθεση βιασμού μιας Νορβηγίδας τουρίστριας στη Ρόδο που απασχόλησε τα σκανδιναβικά μέσα ενημέρωσης και είχε ως αποτέλεσμα την παραπομπή σε δίκη δυο συμπατριωτών μας.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 13 Σεπ 2021 | 19:57

Σύντροφος Ελενας Πολυχρονοπούλου: "Είμαι εθισμένος στην κοκαΐνη" - Οι καβγάδες με την πρώην παίκτρια του Power of Love

Στο υπόμνημά του ο πρώην ποδοσφαιριστής επιμένει πως το μοντέλο δεν γνώριζε και πως δεν είναι έμπορος ναρκωτικών αλλά χρήστης από το 2011

ΕΠΕΝΕΒΗ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 12 Σεπ 2021 | 14:06

Σοκ στο μπάσκετ: Μήνυση για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος παράγοντα της ΕΟΚ

Την περασμένη Τετάρτη ο Εισαγγελέας Πατρών άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση σε επί σειρά ετών υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ NOVA 10 Σεπ 2021 | 19:10

Μάρτινς για Σεμέδο: "Ποτέ δεν αμφιβάλλαμε για την αθωότητά του - Θα ενσωματωθεί στην ομάδα"

Ο Πέδρο Μάρτινς μίλησε σχετικά με το πλάνο ενσωμάτωσης του Ρούμπεν Σεμέδο στον Ολυμπιακό και την υπόθεση με την καταγγελία για ομαδικό βιασμό 17χρονης

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 10 Σεπ 2021 | 10:11

Ομηρος Ευστρατιάδης: Θύελλα με τις δηλώσεις του για τους βιασμούς και τον Φιλιππίδη - "Δεν δέχομαι ότι έθιξα κάποιον"

"Εγώ ξέρω πως όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα τα καταγγέλλεις αμέσως", είπε ο Όμηρος Ευστρατιάδης.

ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η ΜΗΤΕΡΑ 09 Σεπ 2021 | 21:30

Φρίκη στην Ακτή Ελεφαντοστού: Νάρκωνε τα παιδιά του με έκστασι και μετά τα βίαζε

Εκτός από τον πατέρα που συνελήφθη κατηγορείται και ο αδερφός του για σεξουαλική κακοποίηση των ανιψιών του στην Ακτή Ελεφαντοστού.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ 09 Σεπ 2021 | 19:49

Σάλος με τον Όμηρο Ευστρατιάδη που στηρίζει Φιλιππίδη: Μετά από 60 χρόνια θυμήθηκαν αυτές οι κυρίες ότι τις βίασαν; [βίντεο]

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, ο Όμηρος Ευστρατιάδης υποστήριξε ότι γίνονται με σκοπό την προβολή των γυναικών.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ 09 Σεπ 2021 | 16:07
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑ 08 Σεπ 2021 | 22:13

Υπόθεση Σεμέδο - Ξεσπά η μητέρα της 17χρονης: Δεν είναι η κόρη μου στο βίντεο

Τι λέει η μητέρα της 17χρονης για το βίντεο στο οποίο φέρεται να συμμετείχε, τα μηνύματα στο κινητό, τα χρήματα - Η παρακολούθηση από ψυχολόγους

ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ 08 Σεπ 2021 | 11:47

Θεσσαλονίκη: 15χρονη καταγγέλλει βιασμό από 36χρονο με τη συνδρομή της συντρόφου του

Σύμφωνα με την καταγγελία 15χρονης τη βίασε ένας 36χρονος με τη συνδρομή της 31χρονης συντρόφου του.