Εκτός φυλακών Ναυπλίου ο Ριχάρδος- Οι πρώτες δηλώσεις

Θέλω να πάω σπίτι μου, στους ανρθώπους μου στα μαγαζιά μου δήλωσε ο Ριχάρδος κατά την έξοδό του από τη φυλακή

upothesi-xrusou-apofulakistike-o-rixardos-me-bouleuma
SHARE THIS
0
SHARES

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος όσο και ο φερόμενος συνδιευθυντής της οργάνωσης, τουρκικής υπηκοότητας, κατέβαλαν ως εγγύηση του ποσό των 200.000 ευρώ έκαστος και αποφυλακίστηκαν πριν λίγη ώρα.

"Είμαι 15 μέρες χωρίς να έχω κάνει τίποτα παράνομο. Θέλω να παω σπίτι μου, στους ανθρώπους που με αγαπάνε, στα μαγαζιά μου που έχουν ειδική μεταχείριση χωρίς καμία εκμετάλλευση θα σας περιμένουν", δήλωσε ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής σε δημοσιογράφους, κατά την έξοδό του από τη φυλακή. 

Τους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα και υποχρεούνται μία φορά το μήνα να εμφανίζονται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. 

Θα τους ακολουθήσουν και οι άλλοι έξι ύστερα από την έκδοση βουλεύματος, με το οποίο αντικαθίσταται η προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Ήδη από χθες είχε γίνει γνωστό ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών οι οκτώ που είχαν προφυλακιστεί μετά την απολογία τους για συμμετοχή στη φερόμενη εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορίας χρυσού, θα αποφυλακιστούν. 

Η υπόθεση μετά τις αρχικές αποκαλύψεις πήρε μια διαφορετική τροπή μετά την επικοινωνία της ανακρίτριας Διαφθοράς με τις αρμόδιες οικονομικές Αρχές. Στις 3 Δεκεμβρίου στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία. 

Εν συνεχεία, τη διακοπή της προσωρινής κράτησης και των οκτώ κατηγορουμένων εισηγήθηκε η εισαγγελέας, που κλήθηκε να προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο.

Τελικά το αρμόδιο  δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, δεχόμενο την εισήγηση της εισαγγελέως, με βούλευμά του αποφάσισε ότι «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως».

 

 
Βίντεο: Αργολικές Ειδήσεις
Φωτογραφία: INTIMENEWS

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook