«Υποτροφίες Σταύρου Τσακυράκη» από το Ποτάμι με δωρεά στο ΕΚΠΑ

«Υποτροφίες Σταύρου Τσακυράκη», είναι το όνομα που επέλεξε το Ποτάμι για τις υποτροφίες που θα δοθούν με τα χρήματα που έκανε δωρεά στο ΕΚΠΑ.

upotrofies-staurou-tsakuraki-apo-to-potami-me-dwrea-sto-ekpa
SHARE THIS
0
SHARES

«Υποτροφίες Σταύρου Τσακυράκη». Αυτό είναι το όνομα που επέλεξε το Ποτάμι για τις υποτροφίες που θα δοθούν με τα χρήματα που έκανε δωρεά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τον Οκτώβριο το Ποτάμι προσέφερε στο ΕΚΠΑ μισό εκατομμύριο ευρώ με τον όρο ότι τα χρήματα θα ενισχύσουν νέους ερευνητές Υποψηφίους Διδακτόρες οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση πιθανότατα να συνέχιζαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό.

Στην συνέχεια μετά από πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη που έγινε αποδεκτή από τον πρύτανη Αθανάσιο Δημόπουλο, η Σύγκλητος αποφάσισε οι υποτροφίες να έχουν την επωνυμία «Υποτροφίες Σταύρος Τσακυράκης», εις μνήμη  του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη, ο οποίος υπήρξε και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού το 2014.

Η παύση λειτουργίας του Ποταμιού

Την Κυριακή 24 του μήνα – και μετά από δίμηνη διαβούλευση - η ΜΕΣΥΑ (το αντίστοιχο της Κεντρικής Επιτροπής των άλλων κομμάτων) θα αποφασίσει την παύση λειτουργίας του Ποταμιού μετά από σχετική πρόταση του Πολιτικού του Συμβουλίου. Ως λόγοι της παύσης αναφέρονται «η αμετάκλητη απόφαση του Επικεφαλής να παραιτηθεί σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία και τα όσα έχουν συμβεί και έχουν πλήξει πολλαπλώς το ΠΟΤΑΜΙ».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μιλήσει  την Κυριακή στις 11 το πρωί στην έναρξη της συνεδρίασης της  Μεγάλης Συνάντησης Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) .  Η ομιλία  θα γίνει στο Θέατρο Άλμα Ακομινάτου 15 και Αγίου Κωνσταντίνου- Μεταξουργείο.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook