Virtual Βασιλόπιτα 2021 για τους μαθητές "επιχειρηματίες" έκοψε το Junior Achievement Greece

Η διαδικτυακή εκδήλωση είχε ενθουσιώδη ανταπόκριση και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κοπή Virtual Βασιλόπιτας 2021 JA Greece

Κοπή Virtual Βασιλόπιτας 2021 πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου το Junior Achievement Greece για τους μαθητές και τις μαθήτριες "επιχειρηματίες", με σκοπό να τους συγχαρεί, να τους εμψυχώσει και να κληρώσει δώρα έτσι ώστε να ξεκινήσει η νέα χρονιά με τύχη και αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες της πανδημίας. Η διαδικτυακή εκδήλωση είχε ενθουσιώδη ανταπόκριση και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία με τη συμμετοχή πάνω από 200 παιδιών, καθηγητών και εθελοντών-μεντόρων από όλη την Ελλάδα.

"Πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά μια τέτοια πρωτότυπη διαδικτυακή πρωτοχρονιάτικη γιορτή και την ιδέα μας την έδωσε η εξοικείωση όλων μας με την εξ’ αποστάσεως επικοινωνία. Συνδεθήκαμε με πάνω από 200 μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και εθελοντές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τους Φούρνους Ικαρίας, την Καβάλα, την Καρδίτσα, την Καλαμάτα, την Κρήτη, τη Λήμνο, Έδεσσα, τη Μύκονο, τα Τρίκαλα, τις Σέρρες, και αλλού. Ήταν καταπληκτικό και το χαρήκαμε όλοι πολύ. Δώσαμε και πήραμε δύναμη από τα παιδιά "επιχειρηματίες" που μας είπαν τις έξυπνες ιδέες τους, τις οποίες σε λίγους μήνες θα τις δούμε υλοποιημένες σε λειτουργικές μαθητικές επιχειρήσεις", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, Αργύρης Τζικόπουλος.

Virtual Βασιλόπιτα 2021 για τους μαθητές "επιχειρηματίες" έκοψε το Junior Achievement Greece


Η Εικονική Βασιλόπιτα της "Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2021" "κόπηκε" σε τρία μεγάλα κομμάτια, ένα για τους εθελοντές, ένα για τους καθηγητές και ένα για τους μαθητές. Το κομμάτι των εθελοντών έκοψε η υπεύθυνη του προγράμματος Μαθητική Εικονική Επιχείρηση Ελίζα Παυλίδη και το virtual φλουρί, με δώρο ένα tablet, κέρδισε ο Ορλάντο Μινερβίνο, εθελοντής-μέντορας της PwC στην ομάδα της Σχολής Μωραϊτη. Το κομμάτι των καθηγητών "έκοψε" ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece Αργύρης Τζικόπουλος και το εικονικό φλουρί, με δώρο ένα tablet, κέρδισε η καθηγήτρια Αθηνά Κοκκόρη από το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου.

Κορυφαία στιγμή ήταν η "κοπή" του κομματιού των μαθητών από τον Πρόεδρο του JA Greece Μάρκο Βερέμη. Το virtual φλουρί, με δώρο ένα laptop, κέρδισε ο 14χρονος Μάνος Αξάρης, Μαθητής της Γ' Γυμνασίου από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, "στέλεχος" της μαθητικής "επιχείρησης" Waste Management Revolutionary Services. Όπως εξήγησε ο Μάνος, η μαθητική τους "εταιρεία" έχει δημιουργήσει ένα έξυπνο σύστημα εντοπισμού των άδειων κάδων απορριμμάτων ή ανακύκλωσης έτσι ώστε να μην πετιούνται σκουπίδια έξω από γεμάτους κάδους. Με την εφαρμογή και τη διαδικτυακή πλατφόρμα θα μπορεί ο χρήστης να βλέπει σε real time ποιος κάδος στη γειτονιά του δεν είναι γεμάτος έτσι ώστε να κατευθύνεται εκεί για να πετάξει τα απορρίμματα του σπιτιού.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΤΣΗΣ ΜΕ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΕΤΟΥ

"Το JA Greece είναι ότι πιο σημαντικό έχω κάνει στη ζωή μου", είπε ο Πρόεδρος του JA Greece Μάρκος Βερέμης


Στην έναρξη της πρωτοχρονιάτικης γιορτής ο Πρόεδρος του Junior Achievement Greece Mάρκος Βερέμης είπε ότι "η θέση αυτή και η εμπειρία που έχω στο JA Greece είναι ότι πιο σημαντικό έχω κάνει ως τώρα στη ζωή μου", τονίζοντας έτσι, με τον πιο ηχηρό τρόπο, την τεράστια αξία του έργου του JA Greece για τη νέα γενιά της Ελλάδας. Ο κ. Βερέμης είναι βραβευμένος επιχειρηματίας, Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream, General Partner του BigPi Venture Capital και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΕΒ, του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, της Endeavor, καθώς και μέλος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Ο κ. Βερέμης έδωσε μια συγκλονιστική ομιλία στην οποία ανέλυσε την εντυπωσιακή ανοδική πορεία του JA Greece και τις σπουδαίες προοπτικές των εφήβων "επιχειρηματιών" τους οποίους συμβούλευσε να κυνηγούν όχι την ευτυχία, αλλά την ευδαιμονία. "Η ευδαιμονία, για την οποία μιλά ο Αριστοτέλης, είναι η ανακάλυψη του καλού μας εαυτού ο οποίος μας οδηγεί στην επιτυχία. Η ευδαιμονία επιτυγχάνεται από όσους έχουν έχουν τόλμη, μέτρο, δικαιοσύνη και μεγαλοψυχία", είπε στα παιδιά, τα οποία σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κρατούσαν σημειώσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Βερέμης και όλοι οι συμμετέχοντες, χωρίστηκαν για 15 λεπτά, σε μικρές ομάδες – "ψηφιακά πηγαδάκια"- και συζήτησαν για τις μαθητικές επιχειρήσεις και πως ξεπερνούν τις δυσκολίες της πανδημίας. Ο κ. Βερέμης είπε ότι σε αυτό το "ψηφιακό πηγαδάκι" εκείνος ήταν που πήρε σημειώσεις από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έκαναν εξαιρετικές προτάσεις για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Ο κ. Βερέμης πρότεινε να γίνουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις με τη συμμετοχή ειδικών και στελεχών του Υπουργείου Παιδείας έτσι ώστε οι ιδέες αυτές να γίνουν πράξη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν εν συντομία τα άλλα προγράμματα και οι δράσεις από τα μέλη της ομάδας του JA Greece, Μαριάνθη Καρατζά, Ελένη Χελιώτη, Μάνο Παυλάκη (JA Start Up), Σοφία Μανσόλα (ESP-SIR), Γιώργο Στέφα, Χριστίνα Λαμπριανάκη (My Career), Ιωάννα Κυπριώτη (Apps101) και Ιωάννα Μαμακή. Μηνύματα δύναμης και ελπίδας έστειλαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του JA Greece Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Διευθυντής Εκμετάλλευσης Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Ιωάννης Σωτηρόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δυτικών Βαλκανίων της CHIPITA ενώ για την εμπειρία του μίλησε στους συνομήλικούς του ο 17χρονος Θοδωρής Μάντσης, Γενικός Διευθυντής της ΕCOWAVE από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης που κέρδισε το πρώτο Πανελλαδικό Βραβείο του 2019 και Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας από το JA Europe. Την εκδήλωση συντόνισε η Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece, Mαρία Γιαννέτου.

Οι εθελοντές, οι καθηγητές και οι μαθητές "επιχειρηματίες", από τον 14χρονο Μάνο έως την 58χρονη μαθήτρια Μαρία Ζερβάκη από το Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης, έμειναν ενθουσιασμένοι από την εκδήλωση και εξέφρασαν την επιθυμία τους ο πρωτοχρονιάτικος αυτός εορτασμός να καθιερωθεί και να γίνουν κι άλλες τέτοιες δράσεις για ουσιαστική επικοινωνία και έμπνευση. Μία από τις πολλές αναρτήσεις που έγιναν από τα συμμετέχοντα σχολεία είναι η εξής: "Κοπή Διαδικτυακής Βασιλόπιτας από το #Juniorachievementgreece. Mια μοναδική ευκαιρία να γνωριστούμε, να περάσουμε όμορφα και να ευχηθούμε ο ένας στον άλλο καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Οι οικοδεσπότες μας μας υποδέχθηκαν φιλόξενα, μοιράστηκαν την πείρα και την τεχνογνωσία τους μαζί μας. Εξαιρετικά υποστηρικτικοί κι ενθαρρυντικοί προς τους μαθητές έθεσαν την τόλμη, τη συνεργασία, το μέτρο, την επιμονή και την επιμονή ως κύριους γνώμονες της επιτυχίας όχι μόνο μιας επιχείρησης, αλλά και της χώρας. Κάθε επιτυχία ευχόμαστε σε όλες τις μαθητικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις 3 επιχειρήσεις των σχολείων του Μούδρου. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία! We are JA!" Γυμνάσιο Μούδρου Λήμνου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 04 Μαρ 2021 | 18:36

Νίκη Κεραμέως: Τι της ζήτησαν μαθητές νηπιαγωγείου από την Κάρπαθο - Η σπαρταριστή επιστολή [εικόνες]

Ο Ελύτης, το Σουφλί και το παγωτό "έδεσαν" σε μια επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΛΑΔΙΑΝΑ 03 Μαρ 2021 | 18:10

Συναγερμός στην Κρήτη: Θετικοί στον κορονοϊό έξι μαθητές δημοτικού και ο δάσκαλος

Ο Δήμαρχος ζητά να κλείσουν για 15 ημέρες όλα τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου της Κρήτης.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΧΛΟΣ 02 Μαρ 2021 | 10:39

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους - Πρέπει να καλυφθούν τα κενά

Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει μια παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεοδώρος Τσούχλος.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ JUNIOR ACHIEVEMENT GREECE 01 Μαρ 2021 | 18:21

Μάθε τα "άγνωστα" γαλάζια επαγγέλματα

Διαδικτυακή ενημέρωση για τις ευκαιρίες εργασίας των νέων στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη γαλάζια οικονομία

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ 22 Φεβ 2021 | 19:31

Κορονοϊός - Θάσος: Στον εισαγγελέα οι Σύλλογοι Γονέων - Δεκάδες κρούσματα σε μαθητές

Δραματική δείχνει να είναι η κατάσταση στη Θάσο σε ότι αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού στο νησί.

ΑΥΣΤΗΡΟ LOCKDOWN 21 Φεβ 2021 | 21:25

Εύοσμος: Τι θα ισχύσει από την Δευτέρα για τα καταστήματα και τους μαθητές του δήμου

Oι μαθητές του Δήμου Ευόσμου που φοιτούν σε σχολεία γειτονικών δήμων, δεν θα μετακινηθούν και θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ 16 Φεβ 2021 | 20:51

Μπλακ άουτ σε χωριά στα Χανιά: Τηλεκπαίδευση για μαθητές στα καφενεία με γεννήτριες

Μαθητές σε χωριά των Χανίων καταφεύγουν σε καφενεία για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους, με τη συμβολή γεννήτριας για την παροχή ρεύματος.

"ΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΝ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ" 16 Φεβ 2021 | 11:01

Επανεμφάνιση Καμμένου μέσω Twitter: Οχι σχολεία σήμερα, αφήστε τα παιδιά του δημοτικού να χαρούν το χιόνι

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τους δασκάλους να αφήσουν τα παιδιά να απολαύσουν το χιόνι.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Φεβ 2021 | 20:53

Κακοκαιρία "Μήδεια": Συναγερμός για αγνοούμενο 15χρονο στον Υμηττό - Εντοπίστηκαν δύο συνομήλικοί του

Οι δύο μαθητές βγήκαν για περπάτημα, όμως παρασύρθηκαν από την κακοκαιρία και χάθηκαν - Είναι σε επικοινωνία με τους γονείς τους

ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ 15 Φεβ 2021 | 20:38

Ειδικά σχολεία: Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς μαθητές και εκπαιδευτικοί – Ποια παιδιά προηγούνται

Τα ειδικά σχολεία θα συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία από τους ενδιαφερόμενους και θα τα στείλουν στο υπουργείο Υγείας για να προγραμματίσει τον εμβολιασμό.

ΝΕΟ ΣΚΙΤΣΟ 08 Μαρ 2021 | 07:25

Αρκάς: Η... Σίσσυ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με ένα σκίτσο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μάς λέει σήμερα "καλημέρα" ο Αρκάς.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Μαρ 2021 | 07:24

Κορονοϊός: Μάχη για ένα κρεβάτι ΜΕΘ στην Αττική - Φόβοι για έως 3.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα

Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται, όπως λένε οι ειδικοί, η κορύφωση του τρίτου κύματος και είναι πολύ πιθανό να δούμε 3.000 νέα κρούσματα ή και παραπάνω.

ΟΧΤΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΙΛΟΥΝ 08 Μαρ 2021 | 07:15

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορονοϊού

Η 8η Μαρτίου, καθιερωμένη ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι φέτος ημέρα πολέμου με τον αόρατο και πολύ επικίνδυνο εχθρό, τον κορονοϊό.