Follow us

"VOR V ZAKONE": Αυτά είναι τα 13 μέλη της συμμορίας - Ο 72χρονος αρχηγός "Κάκο" και η αφοσίωση των Γεωργιανών[ Εικόνες]

Ο χρισμένος VOR (αδιαμφισβήτητος ηγέτης) ήταν ο καθοδηγητής των 13 Γεωργιανών κακοποιών που είχαν "χτυπήσει" συνολικά 47 σπίτια στην Αττική, με λεία που ξεπερνούσε τις 434.00 ευρώ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
VOR V ZAKONE

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 13 αλλοδαπών, κατηγορούμενων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα "VOR V ZAKONE" που διέπραττε διαρρήξεις - κλοπές από οικίες σε όλη την Αττική και η οποία εξαρθρώθηκε στις 8/6/2022 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. (επ) BILANISHVILI (ον) AKAKI του AVTANDILI και της CIALA , γεννηθέντα την 15-1-1950 στη Γεωργία,

"VOR V ZAKONE": Αυτά είναι τα 13 μέλη της συμμορίας - Ο 72χρονος αρχηγός "Κάκο" και η αφοσίωση των Γεωργιανών[ Εικόνες]
BILANISHVILI 2

2. (επ) BALAKHADZE (ον) BEKA του AMBROSI και της ZINA , γεννηθέντα την 23-2-1989 στη Γεωργία,

BALAKHADZE 1
BALAKHADZE 2

3. (επ) SHANKULASHVILI ή SHANKULAZHVILI ή SHAVKULAHVILI (ον) MISHIKO ή MUCHIKO του VANIKO ή VANO και της KHATUNA ή XATUNA ή XATUVA ή XATYHA , γεννηθέντα την 6-3-1992 στη Γεωργία,

SHANKULASHVILI 1
SHANKULASHVILI 2

4. (επ) TEVZADZE (ον) ZAZA του GELA ή KELA και της ETERI ή ETER , γεννηθέντα την 26-8-1996 ή 28-8-1996 στη Γεωργία,

TEVZADZE 1
TEVZADZE 2

5. (επ) LEZHAVA ή JEMAL ή DEVADGE ή DEVADZE (ον) JEMAL ή LEZHANA ή IRAKLI του SIMON ή TARIELI και της NATIA ή NINO , γεννηθέντα την 25-8-1995 στη Γεωργία,

LEZHAVA 1
LEZHAVA 2

6. (επ) RUBASHVILI (ον) DAVIT του NODARI και της EMILY ή EMILI , γεννηθέντα την 20-7-1984 στη Γεωργία,

RUBASHVILI 1
RUBASHVILI 2

7. (επ) JIMSHITASHVILI (ον) LASHA του ZURA ή του JURAB και της IRMA , γεννηθέντα την 10-7-1990 στη Γεωργία

JIMSHITASHVILI

8. (επ) MOHAMMED – SOOR ή MAHMOOD ή RASHID (ον) HEMIN ή YAMAN του HAMA ή RASHID και της NASRIN , γεννηθέντα την 3-8-1981 ή 1-6-1981 στο Ιρακ,

MOHAMMED – SOOR 1
MOHAMMED – SOOR 2

9. (επ) KUKHIANIDZE ή KIKNAVELIDZE (ον) SHALVA του REZO και της LALI , γεννηθέντα την 28-7-1986 ή 23-7-1986 στη Γεωργία,

KUKHIANIDZE 1
KUKHIANIDZE 2

10. (επ) JVARSHEISHVILI ή RUKHADZE (ον) GIORGI του VLADIMERI και της EKA , γεννηθέντα την 17-1-1993 στη Γεωργία

JVARSHEISHVILI 1
JVARSHEISHVILI 2

11. (επ) BARDZIMADZE ή BERDZIMADZE ή BASILADZE ή OZAKEKOV ή OZAKEKOU ή KUCHAVA ή OZAKEKU (ον) DAVID ή DAVIT ή ZAZA του GIORGE ή ZUNI GELA ή ZURABI ή TARASA ή ZURA και της MARIA ή TINA , ή CHIALA ή CICO γεννηθέντα την 16-11-1981 στη Γεωργία,

BARDZIMADZE 1
BARDZIMADZE 2

12. (επ) ZHVANIIA (ον) LIKA του GOCHA και της DARIKO γεννηθέντα την 13-11-1991 στη Γεωργία,

ZHVANIIA 1
ZHVANIIA 2

13. (επ) PETROSIANI ή TXELIDZE (ον) SARDION ή OTARI του IVANE ή GOCHA και της LAMZIRA ή SORENA γεννηθέντα την 29-9-1991 ή 23-4-1991 στη Γεωργία,

PETROSIANI 1
petrosian 2

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Διαβάστε Επίσης

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

"VOR V ZAKONE": Είχαν ρημάξει δεκάδες σπίτια στην Αττική

Η οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των Διεθνικών Εγκληματικών Ομάδων και Οργανώσεων του Ευρασιατικού Οργανωμένου Εγκλήματος (κατά τη διεθνή ορολογία "VOR V ZAKONE ").

Ο 72χρονος "Κάκο", χρισμένος VOR (αδιαμφισβήτητος ηγέτης), ήταν ο καθοδηγητής των 13 Γεωργιανών κακοποιών που είχαν "χτυπήσει" συνολικά 47 σπίτια στην Αττική, με λεία που ξεπερνούσε τις 434.00 ευρώ. Ήταν τέτοια η αφοσίωση των κακοποιών στο πρόσωπο του "Κάκο", που έπειτα από διάρρηξη, του προσέφεραν το ποσό των 5.000 ευρώ ως ένδειξη σεβασμού.

"VOR V ZAKONE": Αυτά είναι τα 13 μέλη της συμμορίας - Ο 72χρονος αρχηγός "Κάκο" και η αφοσίωση των Γεωργιανών[ Εικόνες] - εικόνα 27

Οι χρισμένοι με τον συγκεκριμένο τίτλο "VOR V ZAKONE (Thief in Law)" είναι οι καθοδηγητές των οργανώσεων, εμπνέουν τον σεβασμό σε όλα τα μέλη της ομάδας και στις αντίστοιχες εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε κάθε χώρα και ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς. Υπακούουν στους "νόμους" της εγκληματικής ζωής και έχουν οργανώσει όλες τις δραστηριότητες και επαφές τους γύρω από αυτό. Κύριο χαρακτηριστικό της οργάνωσης είναι η πίστη και η αφοσίωση στην "Ομάδα", η οποία διασφαλίζεται από το γεγονός ότι τα μέλη της έχουν κοινή εθνική βάση.

VOR V ZAKONE

Στην ιεραρχία εξέχουσα θέση κατέχει ο αρχηγός, ο οποίος έχει "στεφθεί" VOR , δηλαδή έχει λάβει τίτλο που τον κάνει τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη και συντονιστή της ομάδας. Σε αυτόν υποτάσσονται όλα τα μέλη της ομάδας δίνοντάς του πλήρη αναφορά για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες και δείχνοντας συνεχώς την αφοσίωση τους.

Την θέση του αρχηγού "VOR" την κατείχε ο 72χρονος συλληφθείς. Σε αυτόν, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, έδειχναν καθημερινά τον πλήρη σεβασμό τους, ενώ ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η επιθυμία τους να τον συναντήσουν, προκειμένου να του παραχωρήσουν χρήματα και άλλα τιμαλφή, προερχόμενα από τις κλοπές και να κερδίσουν τη συμπάθειά του.

Στην ιεραρχία της ομάδας, μετά τον "VOR", ακολουθεί ο "επιχειρησιακός αρχηγός" της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αποτελεί τον εκτελεστικό βραχίονα και αναλαμβάνει την ευθύνη του σχεδιασμού της ομάδας και της εκτέλεσης των εγκληματικών ενεργειών.

Τη συγκεκριμένη θέση, κατείχε ο 33χρονος συλληφθείς, ο οποίος εφοδίαζε τα μέλη της οργάνωσης με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία και κανόνιζε τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που θα αποσταλούν στην αλλοδαπή τα κλοπιμαία αντικείμενα. Συμμετείχε ως φυσικός αυτουργός στις διαρρήξεις, ενώ τέλος είχε τη δυνατότητα να στηρίζει οικονομικά τα υπόλοιπα επιχειρησιακά μέλη όταν αυτά είχαν τέτοια ανάγκη.

VOR V ZAKONE

Πώς δρούσαν

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της μετέβαιναν με τα επιχειρησιακά τους αυτοκίνητα, αρχικά στην περιοχή που είχαν επιλέξει, όπου πραγματοποιούσαν κατοπτεύσεις των υποψήφιων οικιών και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των περιοίκων και ενοίκων. Στη συνέχεια στάθμευαν τα επιχειρησιακά οχήματα σε κοντινά σημεία και αφού έλεγχαν εάν απουσίαζαν οι ένοικοι από τα διαμερίσματα, προχωρούσαν στις διαρρήξεις αυτών. Βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία και μιλούσαν κωδικοποιημένα, ενώ τουλάχιστον ένα μέλος επιτηρούσε εξωτερικά την οικία.

Σημειώνεται, ότι τα μέλη της οργάνωσης κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους διαφόρους τύπους κλειδαριών και δεν άφηναν κανένα εμφανές ίχνος παραβίασης.

Οι Γεωργιανοί κακοποιοί προσέγγιζαν με τα επιχειρησιακά τους αυτοκίνητα τα σπίτια-στόχους και όταν βεβαιώνονταν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, προχωρούσαν στη διάρρηξη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράνομης δράσης τους τα μέλη της σπείρας, φρόντιζαν να βρίσκονται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία μιλούσαν με κωδικοποιημένες φράσεις, ενώ πάντα εξωτερικά των σπιτιών, υπήρχε τσιλιαδόρος. Οι διαρρήκτες φαίνεται ότι είχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε διαφορετικούς τύπους κλειδαριών και δεν άφηναν κανένα εμφανές ίχνος παραβίασης. Για να μην γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές, χρησιμοποιούσαν 8 αυτοκίνητα τα οποία είχαν αποκτήσει με έσοδα από τις παράνομες δραστηριότητες τους και ήταν καταχωρημένα σε άλλα άτομα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 10 σπίτια και 2 καταστήματα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 4 πιστόλια, 2 περίστροφα, 259 φυσίγγια, συσκευή taser, 2 μαχαίρια, σπαθί, σιδερογροθιά, πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών και ρολογιών, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, πλήθος γυαλιών ηλίου και αρωμάτων, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πλήθος κλειδιών διαφόρων τύπων, πλαστική συσκευασία με αναβολικές ουσίες, το χρηματικό ποσό των 8.347 ευρώ και 11 αυτοκίνητα.

Σε βάρος των 12 συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές άνω των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφίας, απείθειας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί όπλων, περί αλλοδαπών και του κώδικα αντιντόπινγκ.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 47 διαρρήξεις - κλοπές από οικίες, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από τη δράση της, να υπερβαίνει, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το ποσό των 434.000 ευρώ.

Δέιτε εικόνες και βίντεο:

VOR V ZAKONE
VOR V ZAKONE
VOR V ZAKONE
VOR V ZAKONE
VOR V ZAKONE

Το σύνολο των συλληφθέντων έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Η έρευνα για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται και σε συνεργασία με τους Διεθνείς Αστυνομικούς Οργανισμούς, εξετάζεται η διεθνής δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ 11 Αυγ 2022 | 09:16

Απαγωγή βρέφους στο Αιγάλεω: Ψάχνουν τον πατέρα του στον Βόλο - Ήθελαν να το πουλήσουν για 50.000 ευρώ

Πρόσωπο κλειδί στην παράξενη υπόθεση αρπαγής του βρέφους στο Αιγάλεω θεωρείται ο πατέρας του. Στο Βόλο στρέφονται οι έρευνες.

ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ 11 Αυγ 2022 | 08:54

Νέα ένταση για την κατασκευή του Μετρό στα Εξάρχεια: Συγκρούσεις διαδηλωτών με ΜΑΤ - Συλλήψεις και προσαγωγές

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς, ενώ η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο αργότερα. Έγιναν προσαγωγές.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΕΚΡΟΨΙΑ ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ 10 Αυγ 2022 | 08:52

Ηράκλειο: Νεκρός από σφαίρα στον θώρακα 38χρονος άνδρας

Ένας άνδρας 38 ετών στο Ηράκλειο έχασε την ζωή του από σφαίρα που τον χτύπησε θανάσιμα στον θώρακα.

ΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ 10 Αυγ 2022 | 08:00

Θεσσαλονίκη - Καταδίωξη 16χρονου οδηγού: Πήρε το αυτοκίνητο της μητέρας 13χρονης φίλης του

Μια 13χρονη πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της μητέρας της και τα έδωσε στον 16χρονο φίλο της. Καταδίωξη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ EUROBANK 09 Αυγ 2022 | 12:03

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στα Πετράλωνα

'Αγνωστος εισέβαλε στην τράπεζα, ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες με την απειλή πιστολιού, άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία και διέφυγε.

ΕΙΧΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 09 Αυγ 2022 | 08:00

Σαντορίνη: Έρευνα των "Αδιάφθορων" σε σπίτι πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος για διαφθορά και χρηματισμό

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, όμως σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι "αδιάφθοροι" έχουν εντοπίσει χρηματικό ποσό και διερευνούν τον τρόπο απόκτησής του.

ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2022 07 Αυγ 2022 | 08:29

Ενδοοικογενειακή βία - Τρομακτικοί αριθμοί: 28 περιστατικά την ημέρα και άλλα τόσα "κρυφά" [πίνακες]

Σχεδόν 28 δικογραφίες την ημέρα, σχηματίζονταν κατά μέσο όρο για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, απειλών και σωματικών βλαβών, τους πρώτους έξι μήνες του 2022.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 05 Αυγ 2022 | 12:55

Θεοδωρικάκος για επιχείρηση στα Εξάρχεια: "Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν άβατα"

Με ανάρτησΗ του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κτιρίου υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων.

ΤΕΛΟΥΣΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ 05 Αυγ 2022 | 10:28

Εξάρχεια: Εκκένωση κατάληψης και 8 προσαγωγές στο "καταφύγιο" του Μαροκινού που προσπάθησε να βιάσει δημοσιογράφο [εικόνες]

Στη κατάληψη του κτιρίου στα Εξάρχεια είχε βρει καταφύγιο ο Μαροκινός που αποπειράθηκε να βιάσει τη δημοσιογράφο Ελπινίκη Χάγια.

05 Αυγ 2022 | 07:17

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Το άγνωστο αιματηρό περιστατικό - Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου

Η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του 22χρονου, ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει άφαντος.

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 04 Αυγ 2022 | 23:06

Δολοφονία 17χρονης Νικολέτας: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε σπίτι στο Αιγάλεω - Άφαντος ο 22χρονος Πακιστανός [Βίντεο]

Αναζητείται ακόμα ο 22χρονος σύντροφος της Νικολέτας - Η ΕΡΤ κατέγραψε εικόνες από έφοδο των αστυνομικών στο Αιγάλεω, σε σπίτι όπου ζουν Πακιστανοί, χωρίς όμως αποτέλεσμα

ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 02 Αυγ 2022 | 21:03

Πειραιάς: Η στιγμή που αστυνομικοί εντοπίζουν 17,5 κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο από το Εκουαδόρ

Δύο άτομα, που θα παραλάμβαναν τη μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, συνελήθησαν από την ΕΛΑΣ

ΤΗΝ ΒΙΑΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ 02 Αυγ 2022 | 10:23

Χανιά: Νέα καταγγελία βιασμού 19χρονης - Συνελήφθη 27χρονος επιχειρηματίας

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η κοπέλα στο αστυνομικό τμήμα, ένας 27χρονος την βίασε σε παραλία στα Φαλάσαρνα.