Ως μισθωτοί θα φορολογούνται οι ασκούμενοι δικηγόροι

Οι ασκούμενοι δικηγόροι θα φορολογούνται πλέον ως μισθωτοί και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες, υπογραμμίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του.

ws-misthwtoi-tha-forologountai-oi-askoumenoi-dikigoroi
SHARE THIS
0
SHARES

Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ μετά από τα αλλεπάλληλα διαβήματα προς του υπουργείο Οικονομικών και την γενική γραμματεία εσόδων έγινε τελικά δεκτό το αίτημα για το τρόπο φορολόγησης των ασκούμενων δικηγόρων, οι οποίοι μέχρι τώρα υπόκεινται στις διατάξεις περί «Ελευθέρων επαγγελματιών».

Σύμφωνα με εγκύκλιο της γενικής γραμματείας εσόδων Αικατερίνης Σαββαίδου, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, «οι αμοιβές που λαμβάνουν τόσο οι ασκούμενοι δικηγόροι όσο και οι σπουδαστές που πραγματοποιούν άσκηση, κατά το διάστημα της άσκησης φορολογούνται με την κλίμακα της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994, για την χρήση του 2013 (κλίμακα μισθωτών – συνταξιούχων)».

Κατόπιν αυτών, «τα πρόσωπα που εμπίπτουν στις δύο αυτές κατηγορίες να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά την αρχική φορολογική τους δήλωση για την χρήση 2013 (οικονομικό έτος 2014) μπορούν να υποβάλουν χειρόγραφα τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος με αίτησή τους στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να διενεργηθεί νέα εκκαθάριση σύμφωνα με τα ανωτέρω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook