Χ. Ακουρή: "Στην Παπαστράτος δεν υπάρχει εργασιακή διάκριση λόγω φύλου"

Δεν είναι τυχαίο που μια γυναίκα, όπως η Χ.Ακουρή, βρίσκεται σε μια από τις νευραλγικές - και παραδοσιακά ανδροκρατούμενες - θέσεις μιας εταιρείας όπως η Παπαστράτος

|
SHARE THIS
0
SHARES

Μια γυναίκα σε μια νευραλγική θέση, όπως της διεύθυντριας Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας, ήταν η ιδανική περίπτωση να μας μιλήσει για μια εταιρεία με ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης όπως η Παπαστράτος, θυγατρική, πλέον, της Plillip Morris International. Η κυρία Χριστίνα Ακουρή βρέθηκε στο στούντιο του TheTOC για να καταθέσει την εμπειρία της ως εργαζόμενη εδώ και περίπου έξι χρόνια στην εν λόγω μια εταιρεία που, όπως μας είπε, πρώτη πιστοποιεί στην Ελλάδα το θεσμό του Equal Salary και που δεν γνωρίζει τη θα πει εργασιακή διάκριση λόγω φύλου.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ήταν το ιδανικό timing για να ακούσουμε την κυρία Ακουρη να μας μιλά για την ιδιαίτερα σημαντική γυναικεία εκπροσώπηση σε διοικητικές θέσεις της Παπαστράτος - θέσεις που παραδοσιακά είναι ανδροκρατούμενες. Γυναίκα είναι η Γενική Διευθύντρια του τμήματος πληροφορικής αλλά κι ακόμα η Διευθύντρια του εργοστασίου της Παπαστράτος!

Η ίδια μας μίλησε επίσης και για μια σειρά δράσεων που πιστοποιούν τη συγκεκριμένη πολιτική και φιλοσοφία της εταιρείας.

Χαρακτηριστικές: η συνεργασία με το Κέντρο Γυναικείων Μελετών ΔΙΟΤΙΜΑ για την υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος SPEAK αλλά κι η, πολύ σημαντική, καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού με τίτλο «Don't Skip» (Μην προσπερνάς την έμφυλη βία).

«Σε κάθε ευκαιρία η Philip Morris International, αποδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο. Λαμβάνοντας την αντίστοιχη πιστοποίηση, σε άλλη κλίμακα και σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβεβαιώνει ότι το σύνολο των εργαζομένων της, σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, αμείβεται εξίσου για εργασία ίσης αξίας, ανεξαρτήτως φύλου και προκαταλήψεων», ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της Phillip Morris International  σε ένα περιβάλλον παγκόσμιο, όπου κοινωνικές, εργασιακές και οικονομικές συνθήκες ποικίλλουν.

Τι εύχεται, αλήθεια, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας;

Η απάντηση ήταν μάλλον αποστομωτική: «Να μη χρειάζεται να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

Δείτε όλη τη συνέντευξη της κυρίας Ακουρή στο TheTOC:
 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook