Follow us

Χαλκίδα: Αναζητούν 40χρονο από τον κύκλο της 63χρονης για το έγκλημα- "Πήγαν ακριβώς εκεί που είχε τα λεφτά"

Με αιχμηρό αντικείμενο κόπηκε το νήμα της ζωής της, χωρίς στο σπίτι να έχουν βρεθεί ίχνη παραβίασης. 'Ελειπαν τα χρήματα που είχε η ανήμπορη γυναίκα και για τα οποία γνώριζαν ελάχιστοι.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Απαντήσεις και δικαιοσύνη αναζητούν οι συγγενείς της 63χρονης άτυχης γυναίκας με κινητικά προβλήματα, στη Χαλκίδα, η οποία δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι της. Αν και αρχικά, όλα έδειχναν πως ο θάνατος της 63χρονης γυναίκας προήλθε από πέσιμο από τις σκάλες, ωστόσο, την Δευτέρα η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως έφερε τραύματα στον αυχένα από μαχαίρι.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος έκανε μία αποκάλυψη στο Mega για την δολοφονία που έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία της Χαλκίδας. Ανέφερε ότι η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο κάτω μέρος της σκάλας που διαθέτει η διώροφη κατοικία που διέμενε και το "πι" που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις της ήταν στην πάνω πλευρά της σκάλας, δίνοντας την εικόνα σαν να κατακρημνίστηκε από την σκάλα.

Ποιοι ήξεραν για τα κρυμμένα κλειδιά;

Επιπλέον το σπίτι δεν φέρει ίχνη παραβίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας κλειδιά του σπιτιού – εκτός από την οικιακή βοηθό και την κόρη της 63χρονης – υπήρχαν κρυμμένα κάτω από μία γλάστρα στην είσοδο του σπιτιού. Με την πληροφορία να είναι γνωστή σε συγκεκριμένα άτομα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιατροδικαστών η δολοφονία της 63χρονης φαίνεται να έχει γίνει εγγύτερα χρονικά προς το απόγευμα. Σημειώνεται δε πως υπάρχει ενδιαφέρον της ελληνικής αστυνομίας και για ένα πρόσωπο που είναι γνωστό στο συγγενικό περιβάλλον του θύματος. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 40 ετών και είναι σε εξέλιξη έρευνα για οποιοδήποτε τυχόν ρόλο μπορεί να έχει σε αυτή την εγκληματική ενέργεια.

Την ίδια ώρα, οι στενοί συγγενείς της γυναίκας που δολοφονήθηκε περιμένουν απαντήσεις. Με πέντε μαχαιριές στον αυχένα κόπηκε το νήμα της ζωής της, χωρίς στο σπίτι να έχουν βρεθεί ίχνη παραβίασης. Έλειπαν τα χρήματα που είχε η ανήμπορη γυναίκα και για τα οποία γνώριζαν ελάχιστοι.

"Είναι λίγο περίεργο... Μπήκαν μέσα στο σπίτι και πήγαν ακριβώς εκεί που είχε τα λεφτά. Αυτό είναι λίγο περίεργο, δεν είναι;", είπε ξάδερφος του θύματος.

Διαβάστε Επίσης

Όπως λέει η κόρη της 63χρονης, ο θάνατος της μητέρας της σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Εκείνο το πρωινό όταν ξεκίνησε για τη δουλειά της, τίποτα όπως αναφέρει δεν έδειχνε τα όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν.

"Δεν έχουμε βρει σημάδια παραβίασης στο σπίτι και τις πόρτες. Μέναμε οι δύο μας εκεί και κλειδιά πέρα από εμένα, είχε μόνο μια γυναίκα που τη βοηθούσε γιατί είχε κάποια προβλήματα υγείας. Έχει δώσει κατάθεση αλλά ούτε αυτή δεν ξέρει κάτι. Και για τα χρήματα γνωρίζαμε μόνο η μητέρα μου και εγώ. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ούτε κάποια αντιπαράθεση υπήρχε", δήλωσε η κόρη του θύματος στο Live News.

Από τα λόγια της κόρης της, προκύπτει ότι το έγκλημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Από το διάστημα που εκείνη έφυγε για τη δουλειά, μέχρι την ώρα που μπήκε στο σπίτι η οικιακή βοηθός.

"Μια φίλη τη βρήκε νεκρή. Εγώ όταν την είδα κατάλαβα ότι δεν ήταν πέσιμο γιατί είδα πως είχε πεταχτεί το αίμα", συμπλήρωσε η κόρη του θύματος.

"Προφανώς και είναι κάποιος γνωστός. Ήξερε... Αν ήταν κάποιος που πήγε να ληστέψει θα ανακάτευε όλο το σπίτι. Εγώ αν πήγαινα να κλέψω θα το ανακάτευα το σπίτι για να βρω τα λεφτά γιατί δεν ξέρω πού είναι. Εκεί, έχουν μπει μέσα και πέρα από το ότι δεν υπήρχε διάρρηξη, έχουν πάει κατευθείαν εκεί που είχε τα χρήματα", πρόσθεσε ο ξάδελφος

Θολά σημεία πίσω από το στυγνό φονικό

Λίγες ώρες πριν η 63χρονη οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία, οι περισσότεροι από τους δικούς της ανθρώπους, σκέφτονται πάνω – κάτω τα ίδια: "Χρήματα πήραν και την μαχαίρωσαν στον λαιμό. Ήταν πεσμένη στις σκάλες στην είσοδο με αίμα", ανέφερε άλλος συγγενής της 63χρονης.

Αρχικά, ο θάνατος της 63χρονης αποδόθηκε σε δυστύχημα από πτώση στο σπίτι της: "Ο ιατροδικαστής αρχικά δεν είχε μιλήσει για δολοφονία. Μπορεί να ξανακοιτάξει τις γνώσεις του", σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Προχθές μέσα από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης διαπιστώθηκε πως η 63χρονη δολοφονήθηκε και στην τοπική αστυνομία σήμανε συναγερμός: "Ήταν με την κόρη της, έμενε με την κόρη της. Αλλά εκείνη την ημέρα, δεν ξέρω γιατί, δεν ήταν εκεί η κόρη της", σχολίασε η ξαδέλφη της 63χρονης.

Η κόρη της 63χρονης δηλώνει συντετριμμένη. Περιμένει, όπως λέει, να πέσει φως στο έγκλημα και να βρεθεί ο άνθρωπος που σκότωσε τη μητέρα της: "Έχει χρηματική περιουσία, έχουν εδώ πέρα οικόπεδα αλλά δεν έχει καμία σχέση. Σε χρήμα δεν είχε η οικογένεια", είπε ο θείος της.

Τίποτα τις προηγούμενες μέρες δεν προμήνυε το έγκλημα. Οι ρυθμοί στη ζωή της άτυχης γυναίκας δεν είχαν αλλάξει, δεν είχαν παρατηρηθεί κινήσεις έξω από το σπίτι που να κινήσουν υποψίες και δεν υπάρχει αναφορά για κάποιο καυγά που έκανε τα πράγματα να ξεφύγουν.

"Ήταν αξιόλογο κορίτσι, ήταν πετυχημένη και με τον άντρα της που πέθανε δυστυχώς", πρόσθεσε ο θείος της.

"Δείχνει μίσος ο τρόπος που δολοφονήθηκε"

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, μίλησε στο Mega για την υπόθεση: "Μπερδεύτηκε η αστυνομία γιατί ήταν μία λίμνη αίματος που είχε πήξει. Στην ιατροδικαστική φάνηκαν όλα. Οι πέντε μαχαιριές είναι πάνω από πέντε πόντους. Αυτό δείχνει πως υπήρχε μένος. Η έρευνα του Ανθρωποκτονιών ξεκινά πλέον από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον. Δείχνει μίσος ο τρόπος που δολοφονήθηκε. Έχουν βρεθεί κάποια στοιχεία αλλά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα. Ελέγχονται και τα οικονομικά στοιχεία της 63χρονης".

Στο Live News μίλησε και ο ξάδελφος του θύματος: "Θα ήθελε να προσθέσω πως έχει γίνει μία πτώση. Φαίνεται πως η γυναίκα είχε βγει από το σπίτι. Τα ίχνη αίματος ήταν στα τελευταία 7 σκαλοπάτια. Εγώ σκέφτομαι πως πρέπει να ήταν γνωστό άτομο του θύματος γιατί είτε άνοιξε μόνη της είτε ήξερε πού ήταν το κλειδί που άφηνε στην γλάστρα. Υπάρχει ένα τυφλό σημείο στο σπίτι, από πίσω. Δεν αποκλείεται ο δολοφόνος να μπήκε από εκεί αν το γνώριζε. Βρέθηκε ανοιχτή και η μπαλκονόπορτα.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 24 Μαϊ 2024 | 20:48

Χαλκίδα: Μαζί με τους εκβιασμούς, τα έξοδα για σούπερ μάρκετ και διακοπές - Το σημειωματάριο που "έκαψε" τη διευθύντρια ΔΟΥ

Η διευθύντρια της ΔΟΥ έγραφε από τα χρήματα που έδινε για διόδια και τσιγάρα μέχρι το κόστος των δωματίων στα ξενοδοχεία και τα εισιτήρια για το Λούβρο.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ 24 Μαϊ 2024 | 19:24

Χαλκίδα: Ελεύθεροι με όρους οι άλλοι δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ

Στους δύο υπαλλήλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

'ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ" 24 Μαϊ 2024 | 18:42

Χαλκίδα: Χλιδάτη ζωή έκανε το κύκλωμα των εφοριακών με τους εκβιασμούς - Οι πανάκριβες βίλες με τις πισίνες

Στον λογιστή και τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας ανήκουν οι πολυτελείς βίλες - Εντυπωσιάστηκαν οι ερευνητές της υπόθεσης από την αξία των ακινήτων.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 24 Μαϊ 2024 | 17:15

Χαλκίδα: "Θάψτε με, θέλω να πεθάνω" φώναζε η 67χρονη "Λίνα" μετά την απολογία στον ανακριτή

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους η διευθύντρια της ΔΟΥ και η 67χρονη υπεύθυνη φορολογικής ενημερότητας, ονόματι "Λίνα"

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ 24 Μαϊ 2024 | 15:22
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΝΤΕ 24 Μαϊ 2024 | 14:17

Χαλκίδα: Τα ντοκουμέντα που οδήγησαν στο ξήλωμα του κυκλώματος στη ΔΟΥ - Η διεκπεραιώτρια με τον φάκελο στο χέρι

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από την αποκάλυψη του κυκλώματος των διεφθαρμένων εφοριακών στη Χαλκίδα.

ΧΑΛΚΙΔΑ 24 Μαϊ 2024 | 12:02

"Δρούσαν σαν μαφία - Μου είπαν μην μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά" - Θύμα του κυκλώματος των εφοριακών αποκαλύπτει

Για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι εφοριακοί στη Χαλκίδα για να εκβιάζουν επιχειρηματίες, μίλησε ένα από τα θύματα του κυκλώματος εκβιαστών στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥΣ 24 Μαϊ 2024 | 11:29

Πουλάνε τρέλα οι διεφθαρμένοι εφοριακοί της Χαλκίδας: "Πόσες φορές δεν έχετε δώσει φακελάκι στους γιατρούς;" [βίντεο]

Την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν πέρασαν τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών που συνελήφθησαν από τους "Αδιάφθορους" της ΕΛΑΣ. Τι δηλώνει ένα από τα θύματά τους.

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ… ΣΙΚΑΓΟ 24 Μαϊ 2024 | 07:48

"Μας δίνεις 20.000€ και δεν ασχολούμαστε ξανά μαζί σου": Οι προκλητικοί διάλογοι των διεφθαρμένων εφοριακών στη Χαλκίδα

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εξακριβώσουν τον αριθμό των ατόμων που εξαπατήθηκαν από τη "φάμπρικα" διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

ΣΤΟ MEGA 23 Μαϊ 2024 | 20:56

Χαλκίδα: Η στιγμή που επιχειρηματίας φτάνει στη ΔΟΥ κρατώντας φάκελο με λεφτά - Μπλόκο σε θυρίδες και ακίνητα των εφοριακών [Βίντεο]

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ βρέθηκαν και άλλοι εφοριακοί - Συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων προσπάθησαν να "σηκώσουν" 100.000 ευρώ από λογαριασμούς

ΜΟΥΡΙΕΣ 23 Μαϊ 2024 | 19:51

Κιλκίς: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο ανήλικοι που πήγαν με το θύμα στην κτηνοτροφική μονάδα- Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν

Για απόπειρα ληστείας, κατά συναυτουργία, θα κληθεί να απολογηθεί αύριο στον ίδιο ανακριτή, ο 38χρονος πατέρας του 15χρονου, ενώ το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει και ο 54χρονος κτηνοτρόφος.

ΔΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 23 Μαϊ 2024 | 18:39

"Ο άλλος πήγε σε ξενοδοχείο στο Σικάγο που κάνει 300 ευρώ τη μέρα - Τριάντα θα του πάρουμε": Οι κυνικοί διάλογοι των εφοριακών

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας που εκβίαζαν επιχειρηματίες.

ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 23 Μαϊ 2024 | 18:37

Σλοβακία: "Δεν ήθελα να τον σκοτώσω αλλά να τον τραυματίσω"- Μετανιωμένος ο δράστης, θέλει να ζητήσει συγγνώμη στον Φίτσο

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης.