
Δεκάδες είναι οι κάτοικοι στον οικισμό της Αρναίας στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκαν το τοπικό Κέντρο Υγείας καθώς και ιδιώτες ιατρούς με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.
Τα αυξημένα κρούσματα, τα περισσότερα από τα οποία εκδηλώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των τοπικών φορέων.
Όπως είπε στο TheTOC.gr o δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλλιάνος "αμέσως μετά την ενημέρωση για τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές και έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο δίκτυο υδροδότησης, οι οποίοι εστάλησαν για έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες".
Σύμφωνα με τον κ. Βαλλιάνο τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων για την ύπαρξη αυξημένων κολοβακτηριδίων στο νερό ήταν αρνητικά με το σύνολο των αποτελεσμάτων των ελέγχων να αναμένονται έως την Παρασκευή.
Η περιοχή της Αρναίας -όπως και όλοι οι όμοροι οικισμοί του Δήμου Αριστοτέλη- υδροδοτούνται από τοπικές γεωτρήσεις.
Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες η Αρναία ήταν μια από τις περιοχές που δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα από το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μπάλλος" , με τις αρχές να μην αποκλείουν κάποια ρωγμή στο δίκτυο των γεωτρήσεων που αύξησε το ποσοστό κολοβακτηριδίων στο πόσιμο νερό.
Ειδάλλως, η αιτία των αυξημένων κρουσμάτων θα πρέπει να αναζητηθεί σε ιογενές αίτιο, με μαζικά κρούσματα μεταξύ των κατοίκων του οικισμού.
Τι συνιστούν οι ειδικοί
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας στο ΑΠΘ και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Γιάννης Κουτσογιάννης, επισήμανε τη χρησιμότητα των δειγματολογικών ελέγχων στο δίκτυο υδροδότητης, συστήνοντας στους κατοικους να χρησιμοποιούν "ένα καλό φίλτρο βρύσης, αλλά μέχρι να λυθεί το θέμα οι κάτοικοι συνιστάται να πίνουν εμφιαλωμένο νερό.".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr