X

Χανιά: Πώς υπεξαίρεσε 142.000 ευρώ ο πρώην δικηγόρος του Νοσοκομείου - Το χρονικό ως την καταδίκη του

Στον δικηγόρο από τα Χανιά, επιβλήθηκε ποινή πέντε ετών κάθειρξης με αναστολή στην έφεση.

Γράφει: TheToc team

Ένοχος για υπεξαίρεση ποσού 142.000 ευρώ κρίθηκε την Τετάρτη, 75χρονος δικηγόρος από τα Χανιά που φέρεται να εισέπραττε κάθε μήνα για δέκα χρόνια, ενοίκιο για κεντρικό ακίνητο των Χανίων, ιδιοκτησίας κληροδοτήματος του Νοσοκομείου της πόλης.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Zarpanews.gr εργαζόταν εκεί ως νομικός σύμβουλος, χωρίς όμως ποτέ να αποδώσει στο ίδρυμα το ποσό αυτό, ενώ όπως τονίζεται η υπεξαίρεση, αφορά την περίοδο 2010 έως 2020.

Ποινή πέντε ετών κάθειρξης με αναστολή στην έφεση, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, επιβλήθηκε στον εν λόγω δικηγόρο, καθώς και ο όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Όπως μάλιστα αποκαλύπτεται, ο δικηγόρος συνέχισε να λαμβάνει χρήματα ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή του, το 2016 και τα διοχέτευε σε προσωπικό του λογαριασμό ενώ με αυτά χρηματοδοτούσε την ανέγερση σπιτιού.

Ο συνταξιούχος σήμερα δικηγόρος που ομολόγησε την πράξη ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε σε μεγάλη προσωπική ανάγκη και μάλιστα δεσμεύτηκε για την πλήρη επιστροφή του ποσού. Όπως φαίνεται δε, ήδη έχει επιστρέψει 20.000 ευρώ.

Η Εισαγγελέας υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος, ενεργούσε με δόλο καθώς για δέκα χρόνια δρούσε ως εντολοδόχος του νοσοκομείου και ιδιοποιούταν παράνομα τα χρήματα.

Διαβάστε Επίσης