Χειροπέδες σε 30χρονο για μόλυνση του περιβάλλοντος

Συνελήφθη στον Ασπρόπυργο για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος, ως προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

xeiropedes-se-30xrono-gia-molunsi-tou-periballontos
SHARE THIS
0
SHARES

 αστυνομικούς του , 30χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος. Αναζητείται ο 60χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της εταιρείας, κατηγορούμενος για τις ίδιες παραβάσεις.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο - αυτοψία που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε οικόπεδο έκτασης περίπου 6 στρεμμάτων περίπου βρέθηκαν πεταμένα στο έδαφος μεγάλος αριθμού μεταλλικών μερών αυτοκινήτων, ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήρια, σώματα καλοριφέρ, θερμοσίφωνες) εξαρτήματα μηχανών οχημάτων και τρεις μπαταρίες οχημάτων. Επιπλέον, βρέθηκε μία συστοιχία από μεταλλικές φιάλες αποθήκευσης οξυγόνου, καθώς και τρεις σφραγισμένες φιάλες με προπάνιο, οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και διαχείρισης.

Σύμφωνα με την αστυνομία σε πολλά σημεία του χώρου της επιχείρησης, παρατηρήθηκε η ύπαρξη χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και λαδιών στο έδαφος και βρέθηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων, αποτελούμενος από πλαστικές σακούλες, παλιά καθίσματα οχημάτων, παλιά έπιπλα, διάφορα σκουπίδια, καλώδια οχημάτων, ελαστικά μαζί με τις ζάντες τους και διάφορα φίλτρα.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, ο χώρος δεν διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας και σύστημα διαχείρισης όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στάσιμα ακάθαρτα ύδατα αναμεμειγμένα με λάδια. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν επιδείχθηκε καμία άδεια και κανένα παραστατικό.

Η διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη διάθεση ελαίων, στερεών αποβλήτων επί του εδάφους και επικινδύνων στερεών αποβλήτων εντός των οχημάτων, προκαλούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος με κίνδυνο τη ρύπανση του εδάφους και του υπογείου υδροφόρου ορίζοντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 60χρονου ιδιοκτήτη της εταιρείας που κατηγορείται για τις ίδιες παραβάσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook