Ομαλά ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Όπως γράφει το grtimes, πρώτος δέχτηκε το εμβόλιο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της μονάδας Covid Συμεών Μεταλλίδης, ακολούθησαν ο διοικητής του νοσοκομείου Π. Παντελιάδης και ο νοσηλευτής Γ. Ιστίκογλου, ενώ τέταρτος κατά σειρά ήταν ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη σήμερα για να δώσει το παρών στη διαδικασία. Σημειώνεται πως εμβολιάστηκε και μία διευθύντρια κλινικής.
![Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Θεσσαλονίκη: 40 έως 60 άτομα θα εμβολιαστούν σήμερα [εικόνες]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/f8/f87485817c054ab5b9dd11cb8579ec3e.jpg?v=1&maxwidth=650&)

Μετά την άφιξη χθες των πρώτων 250 εμβολίων, σήμερα πρόκειται να εμβολιαστούν συνολικά από 40 έως 60 άτομα, με τη σχετική διαδικασία για το συγκεκριμένο νοσοκομείο να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 2 Ιανουαρίου ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν και άλλα.
Τη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία εμβολιασμού στο νοσοκομείο Παπανικολάου.


"Είναι μία πολύ μεγάλη μέρα και για τη χώρα μας και για τη βόρεια Ελλάδα… Σήμερα πιστεύουμε ότι είναι η αρχή του τέλους αυτής της πανδημίας", σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης. Είπε πως το πρόγραμμα των εμβολιασμών στο νοσοκομείο θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση εκτιμώντας ότι μέχρι τις 4 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 500 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr