Follow us

Κατάθεση Δασκαλάκη για Πισπιρίγκου: Είχε εμμονή μαζί μου, ακόμη και από το κελί - Απείλησε ότι θα με πάρει μαζί της

Με φωτογραφία της Τζωρτζίνας στα χέρια της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πισπιρίγκου - Δασκαλάκης

Κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης στη δίκη της εν διαστάσει συζύγου του για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης τους, Τζωρτζίνας. Ο μάρτυρας περιέγραψε τη γνωριμία και εν συνεχεία τη σχέση, τον γάμο του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την γέννηση των παιδιών τους.

Ο 31χρονος μίλησε για τους τσακωμούς, τις απομακρύνσεις από την οικογενειακή εστία και τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν των τραγικών θανάτων των τριών παιδιών τους. Ο μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο την διττή συμπεριφορά της κατηγορουμένης, η οποία όπως λέει "είχε εμμονή" μαζί του, ακόμα και μέσα από το κελί της φυλακής, ενώ την ίδια ωρα "ως μάνα υπήρξε υπόδειγμα".

Ο μάρτυρας με χαμηλή και σταθερή φωνή που δεν άλλαζε εύκολα τόνο, περιέγραψε την κοινή ζωή του με την 34χρονη και την γέννηση της Τζωρτζίνας και των άλλων δύο παιδιών τους αναφερόμενος σε μια ομαλότητα μέχρι που, όπως είπε, ο θάνατος της Μαλένας το 2019 άλλαξε τα πράγματα.

Κατά την κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου ο μάρτυρας, επιχείρησε να εξηγήσει όλες τις πτυχές της συμπεριφοράς του, το τελευταίο χρονικό διάστημα πριν την σύλληψη της κατηγορουμένης και την απαγγελία των κατηγοριών, τονίζοντας πως, "σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω ως πατέρας. Δεν είχε δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου", αναφερόμενος στις απώλειες των μικρότερων παιδιών της οικογένειας Ίριδας και Μαλένας και στα ευρήματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων.

Κατάθεση Δασκαλάκη για Πισπιρίγκου: Είχε εμμονή μαζί μου, ακόμη και από το κελί - Απείλησε ότι θα με πάρει μαζί της

"Αν με κατηγορήσουν, θα τον πάρω μαζί μου"

Για το πρόσφατο διάστημα, ο μάρτυρας έκανε λόγο για απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος συγγενών του, ενώ αναφέρθηκε και στην περίοδο πριν τη σύλληψή της που η 34χρονη συνομιλούσε με δημοσιογράφο για να μάθει την πορεία της έρευνας για τη Τζωρτζίνα.

Είπε μάλιστα πως "ο πατέρας μου τη στήριζε την κατηγορούμενη. Ένα απόγευμα του είπε "αν με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου. Όταν την ρώτησε γιατί του το λέει αυτό εκείνη του απάντησε "έτσι! Στο λέω". Έπειτα υπήρξε δημοσίευμα ότι θα έπαιρνα δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια. Πήρε και απείλησε "αν πάρει Κούγια, θα πράξω αλλιώς"".

Κατά την μαρτυρία του, στάθηκε και στις αμφότερες εξωσυζυγικές τους σχέσεις, λέγοντας πως εκείνος είχε συνάψει μία το 2018, ενώ όταν έμαθε για εξωσυζυγική σχέση της συζύγου του το 2021, έφυγε από το σπίτι. Συνέδεσε ωστόσο αυτό το γεγονός με τον θάνατο της μικρότερης κόρης του ζευγαριού, Ίριδας έξι ημέρες μετά, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά "υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορουμένη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτό τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και το άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε να μου επιτίθεται λεκτικά και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας είχε πρόβλημα. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε".

"Τρέχα το παιδί έμεινε"

Για τα περιστατικά που οδήγησαν στον θάνατο την μεγαλύτερη κόρη του, Τζωρτίνα ο πατέρας της περιέγραψε όλο το χρονικό από την περίοδο της αρχικής της ασθένειας μέχρι και την ημέρα του θανάτου της. Όπως είπε ενώπιον των δικαστών, ένα πρωί η σύζυγός του τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε ότι η Τζωρτζίνα έκανε σπασμούς και πως ζητάει να πάει στο νοσοκομείο. "Όταν πήγα να το δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος covid έπρεπε να μείνει μόνο ένας και έτσι έμεινε η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα το δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν".

Για το περιστατικό στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, ανέφερε χαρακτηριστικά "φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει "τρέχα το παιδί έμεινε". Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό".

Ο μάρτυρας εξιστόρησε επίσης ότι από εκεί και μετά σε ένα τουλάχιστον επεισόδιο επιληπτικής κρίσης του παιδιού του ήταν παρών, αλλά και τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας για τις οποίες ανέφερε "στο Αγλαΐα Κυριακού το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά την τελευταία μέρα δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29/1 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο κι όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας μου".

ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

Η 34χρονη κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο εδώλιο συνοδεία δύο αστυνομικών. Φορούσε μαύρα ρούχα και στα χέρια της κρατούσε μία φωτογραφία της με τη Τζωρτζίνα. Όσο άκουγε τον συνήγορό της, Αλέξη Κούγια έδειχνε συγκινημένη και δακρυσμένη.

"Δεν βρέθηκε στην κατοχή της Πισπιρίγκου κεταμίνη"

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε διακοπή της δίκης έως ότου καταστεί δυνατό να προσέλθουν νέοι, ουσιώδεις μάρτυρες στο δικαστήριο. Το δικαστήριο, αφού άκουσε τον συνήγορο, επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος και κάλεσε τον κ. Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, "η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πώς κατέληξε στο παιδί". Ο ίδιος τόνισε πως για την απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο δεν υπάρχει αποτέλεσμα τοξικολογικών εξετάσεων που να καταδεικνύει τη χορήγηση κεταμίνης.

Διαβάστε Επίσης

Ο συνήγορος είπε πως η εντολέας του δηλώνει αθώα, σημειώνοντας ότι η υπόθεση έχει δομηθεί με σωρεία αβάσιμων επιστημονικά στοιχείων, εικασιών και σεναρίων.

Κατά την υπεράσπιση της 34χρονης στην υπόθεση "για πρώτη φόρα στα παγκόσμια χρονικά πρώτα βρέθηκε ο ένοχος και στη συνέχεια ήρθαν οι παθολογοανατόμοι για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία".

Ο κ. Κούγιας έβαλλε κατά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών καθώς και κατά συγκεκριμένων επιστημόνων που θεωρεί ότι έπαιξαν καθοριστικό "σκοτεινό ρόλο" για την πορεία της εντολέα του προς το εδώλιο.

Χαρακτήρισε "εφεύρημα" την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδίδεται στη Ρούλα Πισπιριγκου ενώ επεσήμανε πως η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι έωλη. "Η κεταμινη που υποτίθεται χορήγησε η κ. κατηγορούμενη, χωρίς να έχει εντοπιστεί πώς έφθασε στα χέρια της, ήταν εκεί. Στο νοσοκομείο, μέσα στο βαλιτσάκι των γιατρών. Αλλά η κ. Πισπιρίγκου την έψαξε, τη βρήκε κάπως που δεν ξέρουμε και την έδωσε. Εδώ έχουμε σενάριο", υπογράμμισε.

ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου για να παρακολουθήσουν την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά αυτό δεν θα συμβεί αφού η πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν καθώς είναι μάρτυρες.

Η δίκη διακόπηκε για τις 7 Φεβρουαρίου οπότε και η κατάθεση θα συνεχιστεί με ερωτήσεις προς τον μάρτυρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 07 Ιουν 2023 | 19:34

Δίκη Πισπιρίγκου: "Αρπάχτηκε" ο Κούγιας με την πρόεδρο -"Πρέπει να απολογούμαι επειδή κάνω την ερώτηση; - Είπατε πάρα πολλά"

Η υπεράσπιση επανήλθε στο θέμα των μεταμοσχεύσεων με τον συνήγορο της Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, να προχωρά και πάλι σε επίθεση προς τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 02 Ιουν 2023 | 15:22

Στα δικαστήρια της Πάτρας ο Μάνος Δασκαλάκης - Για την αίτηση διαζυγίου που έχει υποβάλλει κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τι απάντησε ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν την Ρούλα Πισπιρίγκου να επιθυμεί να τα ξαναβρεί με τον σύζυγό της.

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 01 Ιουν 2023 | 19:14

Δίκη Πισπιρίγκου: "Είκοσι λεπτά πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα είχε φυσιολογικό καρδιολογικό ρυθμό" - Ο διάλογος του παιδοκαρδιολόγου με τον πρόεδρο

Τι κατέθεσε ο διευθυντής του Παιδιοκαρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, δρ Ιωάννης Παπαγιάννης.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 01 Ιουν 2023 | 14:59

Δίκη Πισπιρίγκου: "Δεν πιστεύω ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από την καρδιά της" – Κατηγορηματικός ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου

Ο παιδοκαρδιολόγος κατέστησε σαφές στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου πως η Τζωρτζίνα δεν εμφάνιζε κανένα πρόβλημα που να δικαιολογεί την ανακοπή που υπέστη.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ 30 Μαϊ 2023 | 15:58

Δίκη Πισπιρίγκου: "Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα", ξεκαθαρίζει παιδίατρος του Ωνασείου

Η Τζωρτζίνα είχε παραμείνει για έναν μήνα "για αξιολόγηση και τοποθέτηση απιδινωτή", κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας από τους γιατρούς του Ωνασείου

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ 30 Μαϊ 2023 | 12:58

Δίκη Πισπιρίγκου: "Να τελειώνουμε με το σύνδρομο Μινχάουζεν" - Ο Κούγιας επανέφερε το αίτημα ψυχιατρικής εξέτασης

"Έχουμε τη θέση ότι η κατηγορούμενη είναι υγιέστατη ψυχικά. Να τελειώνει αυτή η φημολογία", είπε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Αλέξης Κούγιας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 25 Μαϊ 2023 | 21:43

Δίκη Πισπιρίγκου: Υποψήφιος με τη "ΝΙΚΗ" έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης - Γνωστός αντιεμβολιαστής

Ο Σπύρος Τσιρώνης ήταν ο φυσικοθεραπευτής της Τζωρτζίνας - Κατέβηκε υποψήφιος στην Αχαΐα με το κόμμα "ΝΙΚΗ" και έχει πιθανότητες να εκλεγεί βουλευτής

ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ 25 Μαϊ 2023 | 12:34

Δίκη Πισπιρίγκου: "Ηταν τυπική, ψυχρή και αποστασιοποιημένη - Δεν μας έκανε ερωτήσεις", κατέθεσαν νοσηλεύτριες

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τις καταθέσεις δύο νοσηλευτριών.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ 24 Μαϊ 2023 | 12:32

Δίκη Πισπιρίγκου: "Την ενδιέφερε μόνο να ανεβάζει φωτογραφίες στα social media - Μας φαινόταν διαδικαστική", λένε οι γιατροί

"Υπήρχαν και άλλοι θάνατοι στην οικογένεια και μας προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό και η συμπεριφορά των γονιών κυρίως της μητέρας", κατέθεσε ο γιατρός στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ 23 Μαϊ 2023 | 17:59

Δίκη Πισπιρίγκου: "Τρία παιδιά χωρίς νόσημα έπαθαν ανακοπή, πόσο τυχαίο μπορεί να ήταν;" - Νέα κατάθεση παιδιάτρου

Η παιδίατρος, στην κατάθεσή της, επισήμανε ότι η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν παρούσα σε όλα τα περιστατικά.

ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ 15 Μαϊ 2023 | 12:05

Δίκη Πισπιρίγκου: Η ιατροδικαστής της Πάτρας Αγγελική Τσιόλα κάνει αγωγή στην παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου

Η ιατροδικαστής στην Πάτρα Αγγελική Τσιόλα προχωρά σε αγωγή εις βάρος γιατρού, σχετικά με τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ 09 Ιουν 2023 | 22:42

ΕΛΑΣ: Πιάστηκαν οι διαρρήκτες με το "χρυσό" τζιπ που είχαν ρημάξει τη βορειοανατολική Αττική - Βίντεο ντοκουμέντο

Συνήθιζαν να χτυπούν μεσημερι ή πρωί που οι ένοικοι έλειπαν - Χτυπούσαν τα κουδούνια των σπιτιών για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν ένοικοι μέσα

ΠΩΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΙΧ 09 Ιουν 2023 | 21:55

Ν. Κόσμος: Εμπλοκή με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό ψάχνει η ΕΛΑΣ - Ο βαρύς οπλισμός στο κλεμμένο αυτοκίνητο

Εξετάζεται αν το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δραστών της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης