Follow us

Ξεκίνησαν οι "Ημέρες Καριέρας" της ΔΥΠΑ - Περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας σε 120 επιχειρήσεις

Πρόκειται για τη 14η εκδήλωση, η οποία ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, 12 Φεβρουαρίου 2023.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΕΡΓΑΣΙΑ

Διήμερη διάρκεια θα έχουν οι "Ημέρες Καριέρας" της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 120 επιχειρήσεων, που προσφέρουν περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για τη 14η εκδήλωση, η οποία ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, 12 Φεβρουαρίου 2023.

Στις "Ημέρες Καριέρας" της ΔΥΠΑ, που πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo-Maroussi (Λεωφόρος Κηφισίας 39) στην Αθήνα, από τις 10:00 έως τις 18:00, άνεργοι, αλλά και όσοι αναζητούν μία καλύτερη δουλειά ή ακόμα και μία διαφορετική επαγγελματική ευκαιρία, έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιριών από πολλούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, που διαθέτουν κενές θέσεις εργασίας και χρειάζονται προσωπικό με τα κατάλληλα προσόντα, γνώσεις και δεξιότητες.

Οι επιχειρήσεις, που συμμετέχουν, δραστηριοποιούνται σε μεγάλο εύρος κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας, όπως βιομηχανίες τροφίμων, φαρμάκων, επίπλων γραφείου, ιατρικών προϊόντων και καλλυντικών, ομίλους καταστημάτων χονδρικής και λιανικής πώλησης ένδυσης και ηλεκτρολογικού υλικού, μεγάλους ομίλους εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων, τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις πληροφορικής, εξυπηρέτησης πελατών, επικοινωνιών, παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, παροχής ιατρικών υπηρεσιών, τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρίες, καταστήματα υπεραγορών, διυλιστήρια κ.ά..

Οι ειδικότητες, που οι επιχειρήσεις αναζητούν, αφορούν, ενδεικτικά: εμποροϋπαλλήλους, υπαλλήλους γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης, υπαλλήλους λογιστηρίου, στελέχη πληροφορικής, ταμίες, αποθηκάριους, οδηγούς, εργάτες παραγωγής, χειριστές μηχανημάτων, εξειδικευμένους τεχνίτες, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, ηλεκτρολόγους εγκαταστάσεων, υπαλλήλους τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης πελατών, ηλεκτρολόγους, διανομείς, αισθητικούς, κομμωτές, ηλεκτρολόγους και μηχανικούς αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων, τεχνίτες αμαξωμάτων, μηχανοτεχνίτες, μηχανολόγους μηχανικούς, στελέχη μάρκετινγκ, νοσηλευτές, φύλακες ασφαλείας, φυσικοθεραπευτές, τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων, ειδικότητες σε όλο το φάσμα του τουρισμού κ.ά..

Ενισχύεται ο διαμεσολαβητικός ρόλος της ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας

Σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ, η "Ημέρα Καριέρας" έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, με μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από όσους αναζητούν εργασία, γεγονός που καταδεικνύεται από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό συμμετοχών εταιριών, αλλά και από το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν τοπικές κοινωνίες για αντίστοιχες διοργανώσεις και σε άλλες πόλεις.

Στόχος της ΔΥΠΑ είναι να ενισχύει συστηματικά τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στην αγορά εργασίας και να επιτυγχάνει την αποτελεσματική σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, συμβάλλει καθοριστικά η "Ημέρα Καριέρας" της ΔΥΠΑ, που έχει θετικά αποτελέσματα για τους ανέργους και τις εταιρίες, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, γίνονται προσλήψεις σε άμεσο χρόνο από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, με τη διαδικασία ανεύρεσης του κατάλληλου προσωπικού να συνεχίζεται και κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, με προφανή οφέλη τόσο για όσους αναζητούν εργασία όσο και για τις επιχειρήσεις που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Άλλωστε, η ΔΥΠΑ, με τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, θέτει ως κύρια προτεραιότητα να βοηθήσει το εργατικό δυναμικό να βρει σταθερές και ποιοτικές δουλειές και τις επιχειρήσεις να βρουν το κατάλληλο προσωπικό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δηλώνει ότι, μετά από 1,5 χρόνο, οι εκδηλώσεις "Ημέρα Καριέρας" της ΔΥΠΑ αποτελούν έναν καθιερωμένο πλέον θεσμό, "όπως αποδεικνύουν η μεγάλη ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις, τα αιτήματα που λαμβάνουμε από τοπικούς φορείς, για να διοργανώσουμε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε πόλεις ανά την Ελλάδα και τα θετικά σχόλια των πολιτών, που προσέρχονται".

"Στις 13 "Ημέρες Καριέρας", που έχουμε διοργανώσει, έχουν συμμετάσχει 600 επιχειρήσεις, με 15.000 θέσεις εργασίας και, γι’ αυτό, αποφασίσαμε η 2η εκδήλωση της Αθήνας να έχει διήμερη διάρκεια, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας ψάχνουν δουλειά να συνομιλήσουν με στελέχη 120 επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, που αναζητούν υποψηφίους για πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας" επισημαίνει ο διοικητής της ΔΥΠΑ.

Διαβάστε Επίσης

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι αποτελεί προτεραιότητα της ΔΥΠΑ να παρέχει στους ανέργους, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις, "όλα τα σύγχρονα μέσα που οδηγούν στην επιτυχή σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας και συνεισφέρουν στον κεντρικό στόχο που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας".

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΥΠΑ προχώρησε στην ενδυνάμωση της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ), εγκαθιδρύοντας σταθερή επικοινωνία με τα τμήματα HR των επιχειρήσεων, που αναζητούν καταρτισμένο προσωπικό, με γνώσεις και δεξιότητες που αντιστοιχούν στις θέσεις εργασίας, τις οποίες διαθέτουν.

Σημειώνεται ότι το διαμεσολαβητικό έργο της ΜΕΜΜΕ συνίσταται:

- στην αναλυτική καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας στον χώρο της επιχείρησης από εξειδικευμένο σύμβουλο,

- στη διερεύνηση κατάλληλων υποψηφίων, μέσω του δικτύου των συμβούλων των υπηρεσιών της περιοχής ενδιαφέροντος,

- στην προεπιλογή υποψηφίων, μέσω της διενέργειας προσωπικών συνεντεύξεων από εξειδικευμένους συμβούλους,

- στη συνεχή ενημέρωση - feedback - αποστολή των προεπιλεγμένων βιογραφικών στην επιχείρηση και στη συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα ΗR των επιχειρήσεων,

- στη διοργάνωση "Ημερών Καριέρας" και

- στην παρακολούθηση των τελικών επιλογών και των τοποθετήσεων, καθώς και στην ανταλλαγή δεδομένων και στην αξιολόγηση/στον απολογισμό της διαδικασίας.

Επίσης, για την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας, υπενθυμίζεται ότι προσλήφθηκαν 600 νέοι εργασιακοί σύμβουλοι ανέργων και εργοδοτών, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Στις "Ημέρες Καριέρας" της ΔΥΠΑ, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους επιχειρήσεων από σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας και να δώσουν τα βιογραφικά τους σημειώματα, ενώ, από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να βρουν τους κατάλληλους υποψηφίους για τις θέσεις εργασίας που διαθέτουν.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, εξειδικευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα πραγματοποιήσουν οκτώ εργαστήρια (workshops) συμβουλευτικής (τέσσερα το Σάββατο και τέσσερα την Κυριακή) για τη δημιουργία αποτελεσματικού βιογραφικού και για την προετοιμασία επαγγελματικής συνέντευξης. Η συμμετοχή στα workshops συμβουλευτικής γίνεται με επιτόπια εγγραφή και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Επιπλέον, την Κυριακή, στην κεντρική αίθουσα της εκδήλωσης, στελέχη ανθρώπινου δυναμικού HR και εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων από τους κλάδους της βαριάς βιομηχανίας, του τουρισμού, της Κοινωνίας της Πληροφορίας, της χονδρικής και λιανικής πώλησης, της εξυπηρέτησης πελατών και των logistics, θα παρουσιάσουν το προφίλ του ιδανικού υποψηφίου και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, με τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Ακόμη, σε ειδικό χώρο (info corner), εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το βιογραφικό σημείωμα, τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αλλά και τις υπηρεσίες, τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης με νοηματική για τους αναζητούντες εργασία με προβλήματα ακοής, ώστε να διευκολυνθούν στην επαφή με τα στελέχη των επιχειρήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν στα σημεία με ειδική σήμανση στον χώρο της εκδήλωσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΕΤΟΥΣ 2023 26 Μαϊ 2023 | 09:59

Παρατείνονται έως 28 Μαΐου οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2023 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

ΔΥΠΑ 22 Μαϊ 2023 | 15:32

Τα 13 "ανοιχτά" προγράμματα, με 38.500 θέσεις εργασίας και επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση

Τα 13 "ανοιχτά" προγράμματα της ΔΥΠΑ, με 38.500 διαθέσιμες θέσεις εργασίας και συνολική επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση

ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 16 Μαϊ 2023 | 11:47

Vodafone: Οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν δεν αφορούν την Ελλάδα

"Η εταιρεία στην Ελλάδα συνεχίζει να παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα" αναφέρουν πηγές της Vodafone Ελλάδας.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 07 Ιουν 2023 | 09:15

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραιτείται από τη δίκη του στο Εφετείο - Σταματάει και τις Πανελλήνιες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Παραιτείται από κάθε ένδικο μέσο και ζητά να μη συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ 07 Ιουν 2023 | 08:44

Ναύπλιο: "Μπαμπά βοήθεια" - Το μήνυμα του 12χρονου που αποκάλυψε τη δράση του σάτυρου ιερέα [βίντεο]

Ένα μήνυμα ήταν που οδήγησε στην αποκάλυψη της δράσης του σάτυρου ιερέα στο Ναύπλιο ο οποίος έστειλε χυδαίο βίντεο σε έναν 12χρονο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ 07 Ιουν 2023 | 08:40

Ηράκλειο: "Ξύπνησε" η 40χρονη νηπιαγωγός από την καταστολή - Είχε χάσει τις αισθήσεις της σε οδοντιατρείο

Η 40χρονη νηπιαγωγός η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της σε οδοντιατρείο, ξύπνησε από την καταστολή.

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ 07 Ιουν 2023 | 08:39

Πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα στον Κολωνό

Φωτιά ξέσπασε σε ισόγειο διαμέρισμα στον Κολωνό.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 07 Ιουν 2023 | 08:07

Άγρια καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται δύο αστυνομικοί μετά από άγρια καταδίωξη αργά το βράδυ της Τρίτης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Ιουν 2023 | 08:05

Νεκρή 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη - Καταγγελία ότι περίμενε για ώρες το ασθενοφόρο

Οι συγγενείς καταγγέλλουν πως η 19χρονη ήταν ζωντανή όταν την παρέλαβε το ασθενοφόρο και πιστεύουν ότι ήταν ζωντανή και όταν έφτασε στο κέντρο υγείας Νέας Μάκρης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 07 Ιουν 2023 | 07:52

Πανελλήνιες 2023: Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται από σήμερα οι υποψήφιοι στα ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που παίρνουν μέρος στις Πανελλήνιες 2023, στη σημερινή τρίτη ημέρα, θα εξεταστούν σε μαθήματα ειδικότητας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 07 Ιουν 2023 | 07:33

Ποιος είναι ο "υπόγειος τραπεζίτης" των καρτέλ κοκαΐνης στη Γλυφάδα - Ο KLAVER διακίνησε 250 εκατ. ευρώ

Ο "υπόγειος τραπεζίτης" διακινούσε και ξέπλενε βρώμικο χρήμα για λογαριασμό μεγάλων καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.

ΝΕΟ ΣΚΙΤΣΟ 07 Ιουν 2023 | 07:24

Αρκάς: Τα... σατανικά σχέδια της Ασημίνας και η παρατηρητικότητα του Ναπολέοντα [εικόνα]

Με ένα νέο χιουμοριστικό σκιτσο μάς καλημερίζει σήμερα ο Αρκάς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 07 Ιουν 2023 | 07:04

Καλοκαιρινός καιρός με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και συννεφιά - Πού θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς ο υδράργυρος

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός σήμερα, αφού η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές θα αγγίξει μέχρι και τους 31 βαθμούς Κελσίου.