Ξεκινούν οι virtual απονομές βραβείων: On Line οι Τελικοί Διαγωνισμοί Νεανικής Επιχειρηματικότητας του JA Greece

Το Junior AchievementGreece καινοτομεί πραγματοποιώντας για πρώτη φορά on line τους Πανελλαδικούς Τελικούς Διαγωνισμούς της "Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2020".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Διαγωνιζόμενοι, κριτές και προσκεκλημένοι θα είναι σε σύνδεση από τα σπίτια τους και όλη η διαδικασία μέχρι και τη virtual απονομή των βραβείων θα μεταδίδεται live.

Πιστό στην αποστολή του, να ενεργοποιεί και να εμπνέει τα παιδιά και τους νέους, το Junior AchievementGreece καινοτομεί και αναβαθμίζει το πρωτοπόρο έργο του, πραγματοποιώντας για πρώτη φορά on line τους Πανελλαδικούς Τελικούς Διαγωνισμούς της "Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2020" αλλά και του Φοιτητικού Διαγωνισμού "JA Start Up 2020" σε μια παγκοσμίως πρωτόγνωρη διαδικασία που επιβάλει η έκτακτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης. Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί -για πρώτη φορά στην ιστορία του- και ο Πανευρωπαϊκός Φοιτητικός Διαγωνισμός του JA Europe "JA Europe Enterprise Challenge 2020" που ήταν προγραμματισμένος να φιλοξενηθεί στην Αθήνα στις 24-27 Ιουνίου σε συνεργασία με το JA Greece.

Ξεκινούν οι virtual απονομές βραβείων: On Line οι Τελικοί Διαγωνισμοί Νεανικής Επιχειρηματικότητας του JA Greece

O οργανισμός θα αξιοποιήσει σύγχρονα on-line εργαλεία και θα διατηρήσει στο ακέραιο τις διαδικασίες αξιολόγησης των ομάδων, τον παλμό, τη θετική ενέργεια και την αγωνία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπως κάθε χρόνο, μόνο που αυτή τη φορά οι διαγωνιζόμενοι, οι κριτές και οι προσκεκλημένοι θα είναι σε απευθείας σύνδεση από τα σπίτια τους και η απονομή των βραβείων θα είναι εικονική. Οι "e-διαγωνισμοί" θα μεταδίδονται LIVE και θα προσελκύσουν κοινό από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, ομογενείς, πολιτικούς, επιχειρηματίες και μέλη του JA σε όλες τις ηπείρους που είναι σπίτι και αντιμετωπίζουν, μαζί με την Ελλάδα, την παγκόσμια κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΒΡΑΒΕΙΑ

"Το Junior Achievement, που έχει χιλιάδες παραρτήματα παγκοσμίως, είναι από τους πρώτους οργανισμούς που έχουν αξιοποιήσει διαδικτυακά εργαλεία για on-line παγκόσμιους διαγωνισμούς", δήλωσε ο Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του JA Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe. "Οι εθνικοί διαγωνισμοί βέβαια, σε όλες τις 120 χώρες που έχει γραφεία το JA, γίνονται παρουσία πολύ κόσμου και η διαδικτυακή διαδικασία είναι για όλους μας πρωτόγνωρη. Δικός μας στόχος στην Ελλάδα είναι, οι πρώτοι μας "e-διαγωνισμοί" να είναι πολύ "ζωντανοί" και να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η οn-line, live διαδικασία. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που ο πλανήτης συγκλονίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, κάνουμε τα πάντα να διατηρήσουμε ψηλά το ηθικό και την αισιοδοξία των μαθητών-επιχειρηματιών", τόνισε ο κ. Τζικόπουλος.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-διαγωνισμό "Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020" έχουν καταθέσει εξαιρετικά επιχειρηματικά πλάνα 100 μαθητικές "επιχειρήσεις" από Γενικά Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ελλάδα, Μουσικά, ΕΠΑ.Λ., Εσπερινά και Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Τα business plansαξιολογούνται από την κριτική επιτροπή του JA Greece και οι 10 καλύτερες που θα προκριθούν για να διαγωνισθούν στο μεγάλο τελικό θα ανακοινωθούν στις 8 Απριλίου. Συνολικά φέτος, το JA Greece, μέσω του μαθητικού βιωματικού διαγωνισμού, εκπαίδευσε στην επιχειρηματικότητα πάνω από 3.500 εφήβους στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη συμμετείχαν στο διαγωνισμό, τη σχολική χρονιά 2019-2020, πάνω από 30.000 και παγκοσμίως, πάνω από 3 εκατομμύρια έφηβοι.

βραβεια

Στο "Φοιτητικό Διαγωνισμό JA Start Up 2020" συμμετέχουν 500 φοιτητές και φοιτήτριες από 20 Δημόσια και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα. Πανευρωπαϊκά συμμετέχουν 15.000 φοιτητές από 300 Πανεπιστήμια σε 20 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο 6ος Πανελλαδικός Διαγωνισμός "JA Start Up 2020" θα αναδείξει τη νικήτρια ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό "JA Europe Enterprise Challenge 2020" που συνδιοργανώνεται για πρώτη φορά με το JA Greece.

Με χαρά και υπερηφάνεια για τους ταλαντούχους μαθητές και φοιτητές "επιχειρηματίες" που συμμετέχουν στους 3 διαγωνισμούς με καινοτόμες "επιχειρήσεις", σας καλούμε να τους παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση:

LIVE: ΟΝ LINE 15ος Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός
"Kαλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020"
Παρασκευή 8 Μαΐου 2020
09:00 – 13:30 – Παρουσιάσεις των 10 διαγωνιζόμενων ομάδων και συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή
15:00 - 16:30 - Τελετή Απονομής Βραβείων – Η νικήτρια ομάδα του 1ου ΒΡΑΒΕΙΟΥ εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που συνδιοργανώνεται με το Junior AchievementΠορτογαλίας και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.
Κύριοι Χορηγοί: MetLife, Citi Foundation, Εθνική Τράπεζα, Raycap, EY, Accenture.

LIVE: ON LINE 6ος Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός
"Φοιτητικός Διαγωνισμός JA Start Up 2020"
Τρίτη 26 Μαΐου 2020
09:00 – 13:30 – Παρουσιάσεις των 10 διαγωνιζόμενων ομάδων και συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή
15:00 - 16:30 - Τελετή Απονομής Βραβείων – Η νικήτρια ομάδα του 1ου ΒΡΑΒΕΙΟΥ εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που συνδιοργανώνεται με το Junior AchievementEλλάδας.
Χορηγοί Εκδήλωσης: ΜetLife, Signal Ocean, Intrasoft Ιnternational, ManpowerGroup, AB Bασιλόπουλος, Α.Μ. NOMIKOS, GENESIS Pharma, ΙMERYS Greece, M.Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα:

LIVE: ON LINE 17ος Πανευρωπαϊκός Τελικός Διαγωνισμός
"JA Europe Enterprise Challenge 2020"
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020
Συνδιοργάνωση: JA Europe & JA Greece
Τελετή Απονομής Βραβείων - Η νικήτρια ομάδα του 1ου ΒΡΑΒΕΙΟΥ θα είναι η "Καλύτερη Φοιτητική Επιχείρηση της Ευρώπης 2020". Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.
Χορηγοί Εκδήλωσης: ΜetLife, Signal Ocean, Intrasoft International, ManpowerGroup, AB Bασιλόπουλος, Α.Μ. NOMIKOS, GENESIS Pharma, ΙMERYS Greece, M.Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Χορηγοί Επικοινωνίας και των 3 διαγωνισμών είναι: EΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, KΟSMOS 93.6, ΕΡΑ Σπορ, Η Καθημερινή, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, epixeiro.gr, Capital.gr, 95.2 Athens DeeJay, 969 Rock FM, Λάμψη 92.3, Τηλεθεατής, Τηλέραμα, elculture.gr.

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ 27 Μαϊ 2020 | 21:18

Επίθεση με βιτριόλι: Το σκίτσο της "μαυροφορεμένης" - Πώς είναι η γυναίκα που "πλήγωσε" την 34χρονη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σίγουρο είναι ότι όσο και αν προσπάθησε δεν απέφυγε τελικά μια συγκεκριμένη κάμερα που την έχει καταγράψει.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 27 Μαϊ 2020 | 21:06

Έγκλημα στη Σητεία: Ισόβια στον 37χρονο συζυγοκτόνο - Η σοκαριστική απολογία του

Oμολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του τον Μάρτιο του 2019 μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους

ΕΝΟΨΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 27 Μαϊ 2020 | 20:38

Άδεια ειδικού σκοπού: Πότε δικαιούνται οι γονείς και πότε όχι - Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Εργασίας

Μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, ενημέρωση παρέχει εγκύκλιος του Υπουργείου

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 27 Μαϊ 2020 | 20:36

Κρήτη: Αντιδράσεις για ιερέα που κρατά κλειστή την εκκλησία λόγω κορονοϊού

Εξακολουθεί να τελεί τις Θείες Λειτουργίες και τις Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΩΝΣΗ 27 Μαϊ 2020 | 20:06

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Καταιγίδες θα "χτυπήσουν" και την Πέμπτη - Με βροχές και η επόμενη εβδομάδα

Μετά τον καύσωνα η κακοκαρία έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην χώρα μας.

Ο ΑΛΛΟΣ "ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΣΙΛΙΕΣ" 27 Μαϊ 2020 | 19:49

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν αντιεξουσιαστή την ώρα που τοποθετούσε εμπρηστικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του Δ. Σταμάτη

Ένας εκ των δραστών εντοπίστηκε τη στιγμή που επιχειρούσε να ενεργοποιήσει εκρηκτικούς - εμπρηστικούς μηχανισμούς στην περιοχή της Καλαμαριάς

ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ 27 Μαϊ 2020 | 19:29

Επίθεση με βιτριόλι: Αποκάλυψη - Η 34χρονη ζητά επίμονα καθρέφτη για να δει το πρόσωπό της [βίντεο]

Η μητέρα της δεν την αφήνει ούτε στιγμή προσπαθώντας να εμψυχώσει την κόρη της

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 27 Μαϊ 2020 | 19:13

Νέα ΚΥΑ για τα σχολεία: Οι κανόνες για γεύματα, διαλείμματα και προαύλιο

Από την προσεχή Δευτέρα, 1 Ιουνίου, θα λειτουργούν όλες οι βαθμίδες των σχολείων της χώρας.

ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ 27 Μαϊ 2020 | 18:48

Ελένη Τοπαλούδη: Θα δοθεί το όνομά της σε δρόμο

Η οδός που θα πάρει το όνομα της 21χρονης δεν έχει επιλεχθεί ακόμα και οι όποιες προτάσεις θα συζητηθούν και με την οικογένεια

27 Μαϊ 2020 | 18:48

Λαμία: Κάμερα ασφαλείας καταγράφει ανήλικο διαρρήκτη σε κατάστημα εστίασης [Βίντεο]

Ο ένας έκανε τον τσιλιαδόρο και ο άλλος μπήκε μέσα με στόχο τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο.

ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ 27 Μαϊ 2020 | 18:29

"Μαύρισε όλη - Είχε καεί": Συγκλονίζει ο σύζυγος της 52χρονης που σκοτώθηκε από κεραυνό [βίντεο]

"Πάω κοντά της την γυρίζω ανάποδα, είχε φύγει. Είχε πάει ο κεραυνός από το λαιμό της μέχρι κάτω το πόδι της"

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 173 27 Μαϊ 2020 | 18:21

Κορονοϊός: 18 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2903, 17 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 173

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 27 Μαϊ 2020 | 17:59