X

ΕΟΔΥ: Ξεκινούν στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι από 12 κινητές ομάδες

Από αύριο οι έλεγχοι θα επεκταθούν, με επισκέψεις των ομάδων σε οίκους ευγηρίας, άσυλα ανιάτων

Γράφει: TheToc team

Περίπου 12 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν ελέγχους στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, για την ανίχνευση και τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού. Σήμερα το μεσημέρι δύο εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ συναντήθηκαν με τον αντιπερειφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Χαράλαμπο Μπονάνο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν σχετικά με τους ελέγχους που θα γίνουν σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Χαράλαμπος Μπονάνος, σήμερα ομάδες του ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν το Σκαγιοπούλειο κέντρο παιδικής μέριμνας Πατρών, ενώ από αύριο οι έλεγχοι θα επεκταθούν, με επισκέψεις των ομάδων σε κλειστές δομές, δηλαδή οίκους ευγηρίας, άσυλα ανιάτων κ.α. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την επόμενη εβδομάδα οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και σε καταυλισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, όλα τα δείγματα θα ελέγχονται στο εργαστήριο μοριακής διάγνωσης που λειτουργεί στην Πάτρα, ενώ αύριο αναμένεται να βρεθεί στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

φωτο από eody.gov