Follow us

Χίος: "Ναι" της δημοτικής αρχής στη δημιουργία νέας κλειστής δομής για αιτούντες άσυλο

Όπως τόνισε ο Νότης Μηταράκης, θα δημιουργηθεί άμεσα κλειστή δομή, με όλες τις δυνατότητες ελέγχου και ασφαλείας για τον ντόπιο πληθυσμό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νότης Μηταράκης

Ο υπουργός Μετανάστευσης και 'Ασυλου Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε με το δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αντιδημάρχους και άλλα διοικητικά στελέχη του Δήμου Χίου.

Κατά τη συνάντηση ο υπουργός δήλωσε την ξεκάθαρη απόφαση της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου, να αποδοθούν άμεσα στον ιδιοκτήτη τους Δήμο οι χώροι του σημερινού ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και ενημέρωσε για τις ενέργειες που έγιναν από το υπουργείο. Επίσης ενημέρωσε για τα τρέχοντα αριθμητικά πληθυσμιακά δεδομένα (2.400 άτομα στη ΒΙΑΛ από 6.100), σημειώνοντας τη συνέχιση του έργου της μείωσης των ροών και των διαμενόντων. Ενώ, τόνισε τη διαδικασία επιταχυνόμενης εξέτασης των αιτήσεων άσυλου.

Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι "βασική προϋπόθεση και αναγκαίο έργο, το οποίο αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης είναι η άμεση δημιουργία κλειστής δομής με όλες τις δυνατότητες ελέγχου και ασφαλείας για τον ντόπιο πληθυσμό, το οποίο προχωρά επιτυχώς και στα γειτονικά νησιά".

Ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και οι λοιποί συμμετέχοντες στη συνάντηση, υπογράμμισαν "την αδήριτη ανάγκη εξεύρεσης λύσης με οριστικό κλείσιμο της ΒΙΑΛ, προκειμένου να ανασάνει το Χαλκειός που έχει υποστεί το τεράστιο βάρος της προσφυγικής κρίσης όλα αυτά τα χρονιά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτή τη βάση δήλωσαν ότι "αποτελεί επίσης πιεστική ανάγκη η συνέχιση της μείωσης των προσφυγικών ροών, των φιλοξενουμένων, αλλά και η άμεση δημιουργία της αναγκαίας δομής, εκτός αστικού ιστού".

Επιπρόσθετα, σημειώθηκε ότι "είναι δεδομένη η απαίτηση ρεαλιστικής λύσης στο πρόβλημα και εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας, καθώς η κλειστή δομή εμμέσως θα επιδράσει ακόμα περισσότερο στην μείωση των ροών, θα δώσει στοιχεία ασφαλείας στην αγορά και σε κάθε περίπτωση τον πλήρη έλεγχο στις κινήσεις των προσφύγων, κάτι το οποίο αποτελεί μέγιστη κοινωνική υποχρέωση με την τρέχουσα κατάσταση".

Από την πλευρά του ο υπουργός σημείωσε ότι "σκοπός του είναι η πλήρης κατανόηση όλων των παραμέτρων του προβλήματος από όλους και η αποδοχή αυτής της μόνης αποτελεσματικής λύσης".

Στο κλείσιμο της συζήτησης ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης τόνισε ότι "η υπεύθυνη θέση του ιδίου και της Δημοτικής Αρχής Χλιου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση λευκή επιταγή στους χειρισμούς της κυβέρνησης. Αποτελεί σταθερή και πάγια θέση, η αδιάλειπτη έγνοια για το καλό του τόπου μας, για τα Καμπόχωρα και το Χαλκειός και όλη τη Χίο. Ως εκ τούτου βήμα βήμα παρακολουθούνται όλα όσα προαναφέρθηκαν, διότι το ζητούμενο για το δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή - που φέρει την βαριά ευθύνη της διοίκησης σε δύσκολες καταστάσεις, είναι οι υπεύθυνοι χειρισμοί για την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος για την ασφάλεια και την κανονικότητα της ζωής των συμπολιτών μας και του τόπου μας μέχρι να φύγει και ο τελευταίος μετανάστης/πρόσφυγας από το νησί μας".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ 15 Σεπ 2022 | 13:41

Η ΜΚΟ HumanRights360 "ζητάει συγνώμη" για τους 38 πρόσφυγες στη νησίδα του Εβρου- Δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος

Με ανακοίνωση της, η ΜΚΟ "HumanRights360" απολογείται για την τοποθέτηση της ότι οι 38 πρόσφυγες στον Έβρο βρίσκονταν σε ελληνική νησίδα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 14 Σεπ 2022 | 20:09
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 14 Σεπ 2022 | 16:33

Η απάντηση Μηταράκη στα fake news του Σοϊλού: Η Τουρκία να προστατεύσει τους πρόσφυγες αντί να τους σπρώχνει στην Ελλάδα

"Η Τουρκία χρειάζεται να δώσει προστασία τους πρόσφυγες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο κι όχι να τους προωθεί" σημειώνει ο Νότης Μηταράκης για τα fake news Σοϊλού.

13 Σεπ 2022 | 18:18

Ο Μηταράκης διαψεύδει τα ΜΜΕ της Άγκυρας: Δεν έχει ξεκινήσει να δημιουργείται καραβάνι προσφύγων από την Τουρκία

Ο Μηταράκης καταλόγισε στην Τουρκία προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 07 Σεπ 2022 | 10:35

Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι το 0,5% του πληθυσμού, απαντά ο Μηταράκης στον Μπογδάνο

Απάντηση Νότη Μηταράκη σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ 01 Σεπ 2022 | 19:13

Πέθανε τελικά η μικρή Μαρία στη νησίδα του Εβρου από σκορπιό;- Αλήθειες και ψέματα για τους 38 πρόσφυγες και το Spiegel

Ποια είναι η αλήθεια για την είδηση του θανάτου της μικρής Μαρίας στη νησίδα του Εβρου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 01 Σεπ 2022 | 13:35

Μηταράκης: Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα και πληροφορίες για εμπλοκή τρίτων στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο

Στοιχεία για την υπόθεση των μεταναστών στον Έβρο κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ» 01 Σεπ 2022 | 07:53

Στον Άρειο Πάγο ο Μηταράκης: Καταθέτει τα στοιχεία για τους 38 μετανάστες στον Έβρο

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταθέτει τα στοιχεία για τους 38 μετανάστες στον Έβρο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

ΣΤΙΣ 12:00 31 Αυγ 2022 | 20:44

Στον Ντογιάκο την Πέμπτη ο Μηταράκης: Καταθέτει στοιχεία για τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο και "βλέπει" fake news

Για σημαντικές ανακολουθίες από την ανάλυση των στοιχείων για την υπόθεση του Έβρου μιλά το υπουργείο Μετανάστευσης.

«ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ» 28 Αυγ 2022 | 19:43

Απάντηση Μηταράκη στο Spiegel για τον Έβρο: Διαψεύδει το ρεπορτάζ για τους πρόσφυγες - "Ανακολουθίες" και "παραβίαση δεοντολογίας"

Γιατί το υπουργείο Μετανάστευσης κατηγορεί τους δημοσιογράφους του γερμανικού περιοδικού για έλλειψη δεοντολογίας και παραβίαση κανόνων

ΣΤΟ MEGA 27 Σεπ 2022 | 20:54

Ζωγράφου: Το βίντεο που "έκαψε" τη συμμορία - Ποζάρουν με ναρκωτικά και όπλα μέσα στην πολυτεχνειούπολη

Οι κακοποιοί είχαν αναρτήσει βίντεο στα social media, όπου ποζάρουν με όπλα, ναρκωτικά και λεφτά μέσα σε εστία της Πολυτεχνειούπολης

ΣΤΟ MEGA 27 Σεπ 2022 | 20:01

Γκάζι: Σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση οφείλεται ο θάνατος του 50χρονου - Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

Είτε σε άγριο ξυλοδαρμό είτε σε πτώση μετά από παράσυρση και χτύπημα αυτοκινήτου, οφείλεται ο θάνατος του 50χρονου στο Γκάζι - "Τον σκότωσαν στο ξύλο" λένε οι δικοί του άνθρωποι

ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ 27 Σεπ 2022 | 20:01

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 28χρονο ληστή που σκότωσε τον ψιλικατζή - Ελεύθερος ο 36χρονος που κρατούσε "τσίλιες"

Ο 28χρονος επιστρέφει στις φυλακές για την φονική ληστεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο 36χρονος αν και ένοχος αφήνεται ελεύθερος υπό όρους μέχρι το Εφετείο.