«Χολυγουντιανή» ταινία θυμίζουν τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ

Στην αποφυγή ακτιβιστικών, καταδρομικών ακόμη και τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος της αυτοκινητοπομπής του Μπάρακ Ομπάμα, έχει επικεντρωθεί ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ

«Χολυγουντιανή» ταινία θυμίζουν τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ

Στην αποφυγή ακτιβιστικών, καταδρομικών ακόμη και τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος της αυτοκινητοπομπής του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, έχει επικεντρωθεί ο σχεδιασμός των μέτρων ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας. Το ξενοδοχείο διαμονής του, πιθανόν ο Αστέρας Βουλιαγμένης, η Ακρόπολη, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγαρο Μαξίμου και Προεδρικό Μέγαρο, έχουν ήδη «αποστειρωθεί», ωστόσο ο προβληματισμός των αρμόδιων αξιωματικών, αφορά τις μετακινήσεις και τα δρομολόγια του Μπάρακ Ομπάμα. Δεν αποκλείεται, όπως επισημαίνουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αν κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχουν και… fake (ψεύτικες) αυτοκινητοπομπές ή ο Μπάρακ Ομπάμα να βρίσκεται σε άλλο θωρακισμένο αυτοκίνητο από τα τουλάχιστον τέσσερα που θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή.

«Χολυγουντιανή» ταινία θυμίζουν τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ

Η διαμονή του αμερικανού προέδρου στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αν τελικά επιλεγεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μεγαλώνει τις αποστάσεις κίνησης του Μπάρακ Ομπάμα, και συνάμα τον κίνδυνο απειλών για εκείνον, καθώς θα προβεί σε τουλάχιστον 4-5 μετακινήσεις από το ξενοδοχείο προς τα σημεία των επαφών του.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., φοβούμενα την εκδήλωση επιθέσεων κάθε μορφής με στόχο την αυτοκινητοπομπή του αμερικανού προέδρου, έχουν ενισχύσει το πληροφοριακό και ηλεκτρονικό «δίχτυ» ασφαλείας, γύρω από πρόσωπα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, όπως και στις φυλακές, όπου κρατούνται μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ αυξήθηκαν οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ και των ΟΠΚΕ που βρίσκονται έξω από αυτές.

Φρεάτια και κάδοι

Ενδεικτικό της αυστηρότητας των μέτρων στις μετακινήσεις του Αμερικανού προέδρου είναι το γεγονός πως κάθε σημείο από το οποίο θα περνάει η αυτοκινητοπομπή του θα έχει εξερευνηθεί εξονυχιστικά από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και εκπαιδευμένους σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών, θα «αποστειρώνεται» και θα κλείνει τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την διέλευση. Θα χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός απενεργοποίησης βομβών και κινητών τηλεφώνων ενώ στις ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ επιτηρώντας τη διέλευση και τις ύποπτες κινήσεις ατόμων. Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις μεταφοράς προς το ξενοδοχείο, προβλέπεται το κλείσιμο της «ανοικτής» Λ. Συγγρού για χρονικό διάστημα ακόμη και… 3 ωρών πριν περάσει ο Μπάρακ Ομπάμα. Επισημαίνεται ότι ο Εθνικός Κήπος θα παραμείνει κλειστός από αύριο έως το μεσημέρι της Τετάρτης όταν φεύγει ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Χολυγουντιανή» ταινία θυμίζουν τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ - εικόνα 2

Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, Ακρόπολη, Συγγρού-ΦΙΞ, και τις δύο ημέρες το χρονικό διάστημα διελεύσεων της αυτοκινητοπομπής του Αμερικανού προέδρου και την διπλωματικής αποστολής.

Στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έχουν λάβει εντολές για εντατικούς ελέγχους ακόμη και σε φρεάτια των δρόμων που θα περάσει η αυτοκινητοπομπή και απομάκρυνση κάδων απορριμμάτων και «αδέσποτων» σταθμευμένων οχημάτων. Οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς που θα συμμετάσχουν στα μέτρα, είναι η αυξημένη επαγρύπνηση χωρίς να υπάρξει «δευτερόλεπτο» αδράνειας ή ανευθυνότητας που μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας.

«Χολυγουντιανή» ταινία θυμίζουν τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ - εικόνα 3

Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί πράκτορες θα έχουν θέσει σε λειτουργία τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που έχει τη δυνατότητα κατάρριψης απειλητικών drones, εντοπισμού εναέριων απειλών, ασφαλών συνομιλιών του προέδρου και ανίχνευσης ύποπτων επικοινωνιών από τα σημεία διέλευσης. Στην… αναχαίτιση των εναέριων απειλών θα χρησιμοποιηθούν επίσης τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., και αυτό του αμερικανικού στρατού που έφθασε την περασμένη Παρασκευή στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας γι αυτό τον σκοπό.

Στη Δραπετσώνα έχει αγκυροβολήσει η υπερσύγχρονη πολεμική μηχανή, το αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke USS Carney DDG64.(EUROKINISSI-ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ)
Στη Δραπετσώνα έχει αγκυροβολήσει η υπερσύγχρονη πολεμική μηχανή, το αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke USS Carney DDG64.(EUROKINISSI-ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ)

«Μυστικές» ομάδες

Ήδη στην περιοχή των Εξαρχείων και όχι μόνο έχουν αναπτυχθεί «μυστικές» ομάδες αστυνομικών ειδικών υπηρεσιών, ενώ οι φυλακές βρίσκονται κάτω από ηλεκτρονική «ομπρέλα» και έλεγχο των επισκεπτηρίων. Σε καθεστώς διακριτικής επιτήρησης βρίσκονται πρωτοκλασάτα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, που πρόσφατα συμμετείχαν σε επεισόδια στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, όπως και μέλη της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους», που πρόσφατα είχαν καταλάβει τα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Παρόμοια επιτήρηση θα έχουν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, η οποία πρόσφατα σε κείμενό της καλούσε τον κόσμο σε αγωνιστικό παρόν στους δρόμους και κατέληγε: «Να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί»...

«Χολυγουντιανή» ταινία θυμίζουν τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ - εικόνα 5

Πρόσφατα τα μέλη της συγκεκριμένης συλλογικότητας συνεπικουρούμενα από την «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» έκαναν παρέμβαση στο Αμερικάνικο Προξενείο της Θεσσαλονίκης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι υπάρχουν έντονα συγκρουσιακές τάσεις, μεγάλη κινητικότητα και δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί «θερμή» υποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα, όπως εντοπίζεται σε αναρτήσεις αντιεξουσιαστικών ομάδων, μία από τις οποίες χαρακτήριζε τον αμερικανό πρόεδρο «σφαγέα της Μ. Ανατολής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκέψη της πραγματοποίησης προληπτικών προσαγωγών, που έπεσε στο τραπέζι των αστυνομικών συσκέψεων, «απαγορεύτηκε». Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας, εκτός του Πολυτεχνείου, θα κλείσουν τα επίμαχα χρονικά διαστήματα, ενώ οι αστυνομικοί έχουν επισημάνει ύποπτους χώρους-«καβάντζες», που ενδεχομένως χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση βομβών μολότοφ ή άλλων «πολεμοφοδίων», και αν κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει αστυνομική επιχείρηση για τον… αφοπλισμό.

Στο μεταξύ σε επιτήρηση θα βρίσκονται καταλήψεις που φιλοξενούν πρόσφυγες στο κέντρο της πόλης, μετά από πληροφορίες, για κάλεσμα συμμετοχής τους σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας κατά του Αμερικανού προέδρου.

«Αριστερές» απαγορεύσεις

Την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών αποφάσισε χθες ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, κ. Χρήστος Δραγατάκης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής από τις οποίες θα περάσει ο Μπάρακ Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, από τις 06:00 πρωί της Τρίτης μέχρι τις 15:00 της Τετάρτης απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις στο Δήμο Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης. Πρόκειται για την περιοχή στην οποία πιθανότατα θα διαμείνει ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Χολυγουντιανή» ταινία θυμίζουν τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ - εικόνα 6

Επίσης, από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 24:00 της ίδιας ημέρας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου των Αθηνών (Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Πλάκα και ένα μεγάλο κομμάτι του Κολωνακίου και των Εξαρχείων). Το διήμερο της επίσκεψης τέλος δεν θα επιτρέπεται οποιαδήποτε συγκέντρωση στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λεωφόρος Συγγρού, λεωφόρος Ποσειδώνος και Λάμπρου Κατσώνη. Στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται και το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου θα παραστεί ο κ. Ομπάμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ 01 Δεκ 2020 | 14:02

Μάνη: Νεκρός 49χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο με αγριογούρουνο

Οδηγός δικύκλου σκοτώθηκε στη Μάνη όταν τον χτύπησε αγριογούρουνο.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Δεκ 2020 | 13:45

Κορονοϊός: "Σαφάρι" ελέγχων στη Βόρεια Ελλάδα για την εφαρμογή των μέτρων

Εντατικούς ελέγχους συνεχίζει να πραγματοποιεί η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 30 Νοε 2020 | 15:18

Συναγερμός στον Βόλο: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα σε απορριμματοφόρο

Στον Βόλο υπάλληλοι απορριμματοφόρου εντόπισαν χειροβομβίδα.

ΔΙΝΕΙ... ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ 30 Νοε 2020 | 14:04

Ο Ομπάμα αποκάλυψε ποιος θέλει να τον υποδυθεί εάν γίνει η ζωή του ταινία

Ο συγκεκριμένος ηθοποιός έχει εκφράσει εδώ και πολλά χρόνια το ενδιαφέρον του να υποδυθεί επί οθόνης τον Μπαράκ Ομπάμα.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 30 Νοε 2020 | 07:47

Συναγερμός για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα: Αυστηροί έλεγχοι για να μη γίνει "Θεσσαλονίκη"

Δρακόντεια μέτρα γύρω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα - Έκκληση να μη γίνουν γιορτές στα σπίτια.

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ 29 Νοε 2020 | 14:30

Κορονοϊός - Πάτρα: Σε αστυνομικό κλοιό η εκκλησία του Άγιου Ανδρέα - Συναγερμός σε ολόκληρη την πόλη ενόψει της εορτής [Εικόνες]

Αυστηρά αστυνομικά μέτρα για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα υπό το φόβο διασποράς του κορονοϊού

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 27 Νοε 2020 | 21:06

Lockdown: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε Βουλιαγμένης και Μεσογείων - Σταματούν όλα τα οχήματα

Μπλόκα της Αστυνομίας και της Τροχαίας έχουν στηθεί σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και ελέγχουν αν οι οδηγοί φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ 27 Νοε 2020 | 17:11

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη: Νεκρός ο ιδιοκτήτης - Εγκληματική ενέργεια εξετάζει η ΕΛΑΣ

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη με τον ιδιοκτήτη να ανασύρεται νεκρός

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 27 Νοε 2020 | 13:08

Lockdown - Σαφάρι ελέγχων από την αστυνομία: 1.720 παραβάσεις το τελευταίο 24ωρο

Χθες, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 48.402 έλεγχοι.

ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 27 Νοε 2020 | 10:58

Γαλλία: Υπόθεση τύπου "Τζορτζ Φλόιντ" με θύμα ένα μαύρο - Σοκάρει η αστυνομική βία [βίντεο]

Τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αφού ξυλοκόπησαν έναν μαύρο παραγωγό μουσικής.

"ΒΡΟΧΗ" ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ 26 Νοε 2020 | 21:00

Χαμός με τη Δήμητρα Γαλάνη στα social media: Τι απαντά στις κατηγορίες ότι κάλεσε την αστυνομία για να διαλύσει συσσίτιο

Τι έγραψε στο Facebook η Δήμητρα Γαλάνη για το συσσίτιο και την αστυνομία μετά τον... χαμό στα social media

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 401 26 Νοε 2020 | 13:26

Τροχαίο με μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ στο Κολωνάκι: Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Σε τροχαίο στο Κολωνάκι τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ 25 Νοε 2020 | 16:09

Βερολίνο: Ο οδηγός που έριξε το όχημά του στην Καγκελαρία το είχε ξανακάνει το 2014.

Το Βερολίνο ενημέρωσε πως δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για την Άγκελα Μέρκελ ή άλλον μέσα στην Καγκελαρία από το όχημα που έπεσε στην πύλη του κτιρίου.