Follow us

Χρηστίδης: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να ξαναγίνει πρωταγωνιστής, όχι να συμβιβαστεί με μία θέση κομπάρσου

Ο κ. Χρηστίδης μίλησε για μία κοινωνία που αντιπάλεψε και ξεπέρασε πολύ μεγάλες ανισότητες, στην οποία ο μη προνομιούχος Έλληνας απέκτησε φωνή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με το τρίπτυχο του "ένδοξου παρελθόντος, του ελπιδοφόρου παρόντος και του σπουδαίου μέλλοντος του ΠΑΣΟΚ" ως κεντρικό άξονα της χθεσινοβραδινής ομιλίας του στην Αλεξανδρούπολη, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στη Θράκη.

Το ένδοξο παρελθόν

Σκιαγραφώντας την κοινωνία την οποία δημιούργησε ιστορικά το ΠΑΣΟΚ "κάνοντας ρήξεις, τομές και ανατροπές στη βάση των προβλημάτων", με αποφάσεις "που δεν ήταν εύκολες και που δημιούργησαν πρόβλημα στις σχέσεις μας με τον ελληνικό λαό… " και έχοντας διαχρονικά "έναν πυρήνα ιδεών, αξιών που έδειχνε πάντοτε το μέλλον", ο κ. Χρηστίδης μίλησε για μία κοινωνία που αντιπάλεψε και ξεπέρασε πολύ μεγάλες ανισότητες, στην οποία ο μη προνομιούχος Έλληνας απέκτησε φωνή. "Ήταν η δική μας παράταξη, η οποία διαμόρφωσε την ισχυρή Ελλάδα με παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, με πρόοδο πραγματική, με ένα βιοτικό επίπεδο το οποίο άλλαζε χρόνο τον χρόνο", είπε χαρακτηριστικά.

Το ελπιδοφόρο παρόν

Εκτιμώντας ότι σήμερα δεν έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει, αναφέρθηκε στην οικονομία και "την καθημερινή ακρίβεια που επιβαρύνει το κάθε τι", στο δημόσιο χρέος, τα κόκκινα δάνεια, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα εμπόδια που μπαίνουν διαρκώς στη νέα γενιά, η οποία "δεν μπορεί να λειτουργήσει, να δράσει, να ζήσει έτσι όπως έζησε η γενιά των γονιών της πριν από 20 χρόνια". Άσκησε δριμεία κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πελατειασμό, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια, για καλλιέργεια χαμηλών προσδοκιών και ταχυτήτων και διχασμό της ελληνικής κοινωνίας για μικροκομματικά οφέλη. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αντιστροφή της υφιστάμενης κατάστασης μπορεί να γίνει διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο, το οποίο έχει γενναίες αλλαγές. "Είναι κάτι που πιστεύω ότι πρέπει ν' αλλάξει και δεν μπορούν να το αλλάξουν ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε με βαθιές τομές και πολιτικές στη ζωή του τόπου, με θεσμικές μεταρρυθμίσεις, με περισσότερη διαφάνεια, με περισσότερη αξιοκρατία, χτυπώντας τα καρτέλ, χτυπώντας τα κλειστά συστήματα", σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.

Το σπουδαίο μέλλον

Οι εκλογές της 5ης Δεκέμβρη θα αποτελέσουν, σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, την αφετηρία της αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ. "Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να ξαναγίνει πρωταγωνιστής όχι να συμβιβαστεί με μία θέση κομπάρσου… Έχει ένδοξο παρελθόν, ελπιδοφόρο παρόν, έχει σπουδαίο μέλλον. Αρκεί εμείς να πάρουμε τις τύχες της παράταξης στα δικά μας χέρια…", τόνισε. Δίνοντας το στίγμα του αναγεννημένου ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι αυτό θα ευθυγραμμιστεί με τις ανάγκες της εποχής, θα αφουγκραστεί τους πολίτες, θα καταθέσει λύσεις στα προβλήματά τους, θα φέρει την πολιτική όσο το δυνατό πιο κοντά στους πολίτες, θα διαμορφώσει μαζί τους ένα νέο, καλύτερο αύριο.

"Είμαι εδώ και είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ονειρευτούμε ξανά… Γιατί πιστεύω ότι δεν έχουμε δικαίωμα να συμβιβαζόμαστε… να αφήνουμε κανέναν να αποφασίζει για εμάς χωρίς να είμαστε εκεί να διεκδικούμε… Γιατί πιστεύω ότι ο χώρος μας είναι αυτός που μπορεί να ξανασηματοδοτήσει μία νέα ελπίδα…", κατέληξε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ CARAVEL 01 Δεκ 2022 | 08:13

Δέσμη προτάσεων κατά της ακρίβειας από τον Ανδρουλάκη: Μείωση ΦΠΑ, αυξήσεις μισθών, πλαφόν στις τιμές ενέργειας

Απόψε σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Κάραβελ, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεω για την ακρίβεια.

ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 29 Νοε 2022 | 17:01

Ανδρουλάκης: Δέσμη μέτρων προς πέντε βασικές κατευθύνσεις για την οικονομία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε την ανησυχία του ότι το 2023 θα είναι μια ακόμα δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Νοε 2022 | 13:36

Κατρίνης για υποκλοπές: Επιλογή της κυβέρνησης η συγκάλυψη και η κάλυψη των ενόχων

"Έχουμε επιπλέον ξεκαθαρίσει ότι δεν προσφερόμαστε ως βολικός κυβερνητικός εταίρος, ούτε για τη ΝΔ, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε ο κ. Κατρίνης.

29 Νοε 2022 | 13:05

Η κολοκυθιά με τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός δημοσίως δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και το πρόβλημα.

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 29 Νοε 2022 | 11:36

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν θα αγκαλιαστούμε σε πλατείες χωρίς προγραμματική συμφωνία και ιδεολογικό υπόβαθρο

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης "γυρίζει από περιοχή σε περιοχή και κάνει προεκλογική εκστρατεία".

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 29 Νοε 2022 | 09:33

Μεγάλη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια: Οι προτάσεις Ανδρουλάκη για να μπει "φρένο" στις τιμές

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για την ακρίβεια.

"ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ" 29 Νοε 2022 | 08:49

Ανδρουλάκης: Εχουν κουράσει τη χώρα τα πελατειακά δίκτυα, τα ευνοούμενα συμφέροντα και οι συνεχείς απευθείας αναθέσεις

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως το κόμμα του έχει το σχέδιο για να κατανεμηθούν με δίκαιο τρόπο τα βάρη των κρίσεων.

ΑΝΕΛΑΒΕ ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 28 Νοε 2022 | 16:57

Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί αναλαμβάνω αναπληρωτής τομεάρχης στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, η εξήγηση του γνωστού προγνώστη

"Μου ζητήθηκε στα 53 μου να βοηθήσω σε κάτι συγκεκριμένο και σημαντικό" ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 28 Νοε 2022 | 10:52

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Αν ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας προκηρύξει εκλογές

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλο. "Δίνουν προεκλογικές υποσχέσεις ενώ δεν λύνουν τα προβλήματα της χώρας", είπε.

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 26 Νοε 2022 | 13:51

Περιοδεία Ανδρουλάκη στο Κερατσίνι - Αφησε λουλούδι στο μνημείο του Παύλου Φύσσα [εικόνες]

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άφησε ένα λουλούδι στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 25 Νοε 2022 | 18:28

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ολοι οι νέοι τομεάρχες - Σε ρόλο έκπληξη Κατερινόπουλος, Λάσπα και Αρναούτογλου

Για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκροτεί τομέα Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας των Δανειοληπτών - Τα "βαριά βιογραφικά" και οι άνθρωποι του προέδρου

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 25 Νοε 2022 | 16:08

Μάντζος: Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κρυφακούει αλλά δεν μας ακούει όταν φέρνουμε προτάσεις

"Αντιπολίτευση υπάρχει με θέσεις, προτάσεις, αυστηρότητα και δικαιοσύνη, υπάρχει εναλλακτική πρόταση και αυτή είναι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής" ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 23 Νοε 2022 | 09:00

Ηχηρό άδειασμα Ανδρουλάκη στην Καϊλή για το... πρότυπο Κατάρ - Αντιδράσεις στο Twitter για τις δηλώσεις της

Την αντίθεσή του στις τοποθετήσεις της Ευας Καϊλή σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.