Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, το μεσημέρι της Τρίτης, η σύζυγος του Χρήστου Βαλαβανίδη, η κόρη του και αρκετοί αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι, αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο ηθοποιό.
Ο Χρήστος Βαλαβανίδης έφυγε από τη ζωή, μετά από σοβαρή ασθένεια, στις 7 Μαρτίου 2026, σε ηλικία 81 ετών. Η κηδεία έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαρτίου, στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας.
Με ποιήματα αποχαιρέτησαν τον Χρήστο Βαλαβανίδη
Υπό τους ήχους του "Χαμόγελου της Τζοκόντας" του Μάνου Χατζιδάκι, η σύζυγος του Χρήστου Βαλαβανίδη, Ασπασία, απήγγειλε ποιήματά του. Η κόρη του, Κατερίνα, διάβασε δύο ποιήματά της που έγραψε την περίοδο που ο ηθοποιός νοσηλευόταν στο "Λαϊκό Νοσοκομείο". Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για τον εκλιπόντα εκ μέρους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
Στη σεμνή τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Πιατάς, η Εύα Κοτανίδη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Παντελής Καναράκης, ο Αντώνης Ξένος και άλλοι.