X

Χρήστος Μαυρίκης: "Δεν κατάλαβε καλά" θα πει για τον δικαστή - Είχε αποπειραθεί να δωροδοκήσει και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα

Το 1997 είχε καταδικαστεί για απόπειρα δωροδοκίας της σημερινής προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, όταν αυτή υπηρετούσε στην ανάκριση για υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου - Τι θα υποστηρίξει στον εισαγγελέα

Γράφει: TheToc team

Στη σύλληψη του επιχειρηματία Χρήστου Μαυρίκη προχώρησαν οι Αρχές που ερευνούν μια σοβαρή υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας ανώτατου δικαστή μέσα στον Άρειο Πάγο.

Ο Χρήστος Μαυρίκης φέρεται ως ο αποστολέας επιστολής προς τον ανώτατο δικαστή, στην οποία αφήνονταν υπαινιγμοί για ανταλλάγματα έναντι διευθέτησης εκκρεμούς υπόθεσης, που είχε εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Αθήνας και αφορούσε διεκδικήσεις οικοπέδων σε περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας πήγε στο γραφείο του αρεοπαγίτη και του έδωσε την επιστολή.

Το περιεχόμενο της επιστολής του Χρήστου Μαυρίκη ήταν να παροτρύνει τον αρεοπαγίτη να παρέμβει σε μία υπόθεση αστικής φύσεως για να έχει θετική κατάληξη και άφηνε να υπονοηθεί χρηματικό αντάλλαγμα ύψος 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Κατόπιν ο δικαστικός λειτουργός πήγε στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, έκανε αναφορά και συνελήφθη ο Χρήστος Μαυρίκης, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ και θα προσαχθεί αύριο στη εισαγγελία. Κατηγορείται για κακούργημα.

Διαβάστε Επίσης

"Θα τα πω όλα στο δικαστήριο"

"Δεν προσπάθησα να δωροδοκήσω κανέναν, θα τα πω όλα στο δικαστήριο" ήταν τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία στους αστυνομικούς που μετέβησαν στο σπίτι του, στα Σπάτα, το μεσημέρι της Τρίτης, προκειμένου να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δεν έφερε καμία αντίσταση. Πρόκειται να αρνηθεί κάθε εμπλοκή του με την υπόθεση, αύριο Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα.

Ουσιαστικά θα αποδώσει τις εις βάρος του κατηγορίες σε παρανόηση του αρεοπαγίτη δικαστή, επιδιώκοντας να πείσει ότι αυτός ήταν ο μεσάζοντας που μετά την τελική έκβαση της υπόθεσης θα λάμβανε το ποσό του 1 εκατ. ευρώ...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Μαυρίκης είχε καταδικαστεί το 1998 σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για την πολυσυζητημένη υπόθεση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, του είχε αποδοθεί το προσωνύμιο "εθνικός κοριός".

Είχε καταδικαστεί για απόπειρα δωροδοκίας της Ιωάννας Κλάπα

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας εμπλέκεται σε υπόθεση δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού λειτουργού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το 1997 είχε καταδικαστεί για απόπειρα δωροδοκίας της σημερινής προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, όταν αυτή υπηρετούσε στην ανάκριση για υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Η καταδίκη του επιχειρηματία ήταν φυλάκιση 12 μηνών και κατέστη αμετάκλητη.