Χριστουγεννιάτικο bazaar: Το ραντεβού της «Καλλιπάτειρας»

Στο Bazaar του σωματείου θα μπορεί να βρει κανείς μεγάλη ποικιλία ειδών, είδη από «επώνυμα» καταστήματα και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

xristougenniatiko-bazaar-to-rantebou-tis-kallipateiras
SHARE THIS
0
SHARES

Σε Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τη στήριξη των σκοπών του προσκαλεί τους φίλους του το σωματείο Καλλιπάτειρα την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στο Ξενοδοχείο ATHENS HILTON, (Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα) από 10:30 έως 20:30. Στο Bazaar του σωματείου θα μπορεί να βρει κανείς μεγάλη ποικιλία ειδών, είδη από «επώνυμα» καταστήματα και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Σωματείου

Λίγα λόγια για το όνομα του Σωματείου

Το Σωματείο πήρε το όνομά του από την αρχαία Καλλιπάτειρα, θυγατέρα του Ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου, αδελφή, μητέρα και θεία Ρόδιων Ολυμπιονικών, η οποία προκειμένου να είναι παρούσα στο θρίαμβο του γιού της, αψήφησε την απαγόρευση εισόδου γυναικών στα στάδια και παρακολούθησε τους αγώνες μεταμφιεσμένη σε γυμναστή. O Oλυμπιακός νόμος ήταν πολύ αυστηρός έναντι των γυναικών, για να μην μπορούν αυτές, να παρακολουθούν τους αγώνες.  Η τιμωρία, αν τις συλλάμβαναν, ήταν να τις γκρεμίσουν από το ψηλό όρος Τυπαίο. Η Καλλιπάτειρα, μπροστά στη λαχτάρα της μάνας, να αντικρίσει το γιο της νικητή και πιστεύοντας, ότι είχε το δικαίωμα να παραβρίσκεται, αφού εκείνη του είχε εμφυσήσει την αξιακή παιδεία, που τον οδήγησε να γίνει Ολυμπιονίκης, αψήφησε τον κίνδυνο και την απειλή ακόμη και του θανάτου. Τη στιγμή όμως των πανηγυρισμών, γλίστρησε ο μανδύας της και φανερώθηκε το φύλο της. Η θαρραλέα εκείνη πράξη της Καλλιπάτειρας, που απέφυγε τη σκληρή τιμωρία, επειδή ανήκε σε γενιά Ολυμπιονικών, παραμένει σύμβολο της γυναικείας προσφοράς στον αγώνα για τη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους και της ευγενούς αθλητικής άμιλλας.

Το όραμα της Καλλιπάτειρας:

Στηρίζει Κάθε προσπάθεια γύρω από τον αθλητισμό, τον πρωταθλητισμό, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό, προωθεί τον γυναικείο αθλητισμό, προάγει το αθλητικό ιδεώδες, το ολυμπιακό πνεύμα, τις αρχές και τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθε, την ολυμπιακή εκεχειρία και το παραολυμπιακό κίνημα.

Πληροφορίες: Π.Α.Σ.Γ. “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”, τηλ. 210 680 0886

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook