Follow us

Δεν είναι αθώοι: Σήμερα η ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Η ιστορική απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, μιας δίκης που σπάει κάθε ρεκόρ σε επίπεδο αριθμών αλλά και απήχησης στα διεθνή ΜΜΕ θα εκδοθεί στις 11 το πρωϊ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δίκη Χρυσής Αυγής

Για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά (όχι μόνο τα ελληνικά) δικαστικά χρονικά η Δικαιοσύνη καλείται να αποφανθεί αν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ενός κόμματος που εισήλθε τρεις φορές στη Βουλή ενώ εκπροσωπήθηκε και στην Ευρωβουλή, είναι με την έννοια του Ποινικού νόμου, "εγκληματική οργάνωση".

Η ιστορική απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, μιας δίκης που σπάει κάθε ρεκόρ σε επίπεδο αριθμών αλλά και απήχησης στα διεθνή ΜΜΕ (σε ανάλογο βαθμό ενδιαφέροντος με τη δίκη για τη 17Ν) θα εκδοθεί στις 11 το πρωϊ από την πρόεδρο του δικαστηρίου Αρεοπαγίτη (προήχθη κατά τη διάρκεια της δίκης) Μαρία Λεπενιώτη.

Η δικογραφία, ένας ογκώδης φάκελος με 32 ενέργειες που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής, φέρει ένα ιστορικό βάρος και ένα κρίσιμο ερώτημα με κοινωνικές αλλά και ιστορικές απολήξεις: Είναι εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή ή όχι; Είναι μία εγκληματική οργάνωση που έχει νομική μορφή με αυξημένη μάλιστα συνταγματική προστασία ως πολιτικό κόμμα, όπως ανέφερε το βούλευμα; Αυτή η απάντηση είναι που τελικά θα δώσει τον τόνο στη δίκη. Όχι μόνο γιατί αφορά (και) τους 18 εκλεγμένους βουλευτές, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νικ. Μιχαλολιάκο, αλλά γιατί από αυτή θα κριθεί εν πολλοίς και η ιστορική καταγραφή μιας δίκης που ολοκληρώνεται μετά από 5,5 χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αριθμοί

Τα αριθμητικά δεδομένα της δίκης, ακόμα και στην εκφώνηση της απόφασης είναι μαμούθ:

-2.500 αστυνομικοί αποκλείουν τους γύρω, από το Εφετείο, δρόμους, drone και ελικόπτερα θα παρακολουθούν από ψηλά τους χιλιάδες συγκεντρωμένους (υπολογίζεται ότι θα συγκεντρωθούν γύρω στους 10.000). Η λεωφόρος Αλεξάνδρας θα κλείσει από νωρίς το πρωϊ.

- Οι δικαστές θα μεταβούν από ειδικές διαδρομές στο δικαστήριο.

- 260 συνολικά άτομα θα μπουν στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, που είναι η μεγαλύτερη δικαστική αίθουσα του δικαστηρίου, λόγω περιοριστικών μέτρων Covid-19.

Μεταξύ αυτών είναι: 50 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, περίπου 100 δικηγόροι, οι δικαστές και οι αναπληρωτές τους, συγγενείς των θυμάτων και φυσικά οι κατηγορούμενοι. Από τους 68 κατηγορούμενους ενδεχομένως, εκτιμάται, ότι θα πάνε στο δικαστήριο οι μισοί, καθώς με βάση τις διατάξεις του νόμου, δεν απαιτείται η παρουσία τους. Αν προστεθεί σε αυτούς και η ισχυρή αστυνομική δύναμη, αυτή θα είναι η ανθρωπογεωγραφία της δικαστικής αίθουσας.

- Οι κατηγορούμενοι είναι 68.

- Από αυτούς οι 65 κατηγορούνται (και) για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που επισύρει ποινές από 5-10 χρόνια (με ελαφρυντικό 1-5).

- Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι 17 πρώην βουλευτές του κόμματος (από τις εκλογές του 2012) καθώς και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος κατηγορούνται και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με απειλούμενη ποινή από 5-15 χρόνια (με ελαφρυντικό: 2-8). Να σημειωθεί ότι με το νέο ποινικό κώδικα οι ποινές μειώθηκαν και για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί άμεσα εφόσον οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι (μπορεί να χρειαστούν και δυο ή τρεις συνεδριάσεις ακόμα), ενώ το δικαστήριο θα αποφανθεί στο τέλος για την αναστολή ή όχι εκτέλεσης της ποινής των καταδικασθέντων, δηλαδή αν θα οδηγηθούν στην φυλακή ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι (συνήθως με όρους) μέχρι την έφεση τους.

Δεν υπάρχει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το δικαστήριο με τον ισχύοντα νέο Κώδικα, δεν μπορεί να επιβάλλει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε καταδικασθέντες, καθώς καταργήθηκε ως παρεπόμενη ποινή. Άλλωστε και με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων επιβαλλόταν μόνο στην τελεσίδικη- αμετάκλητη ποινή. Το σκέλος αυτό έχει σημασία δεδομένου πως μεταξύ των κατηγορουμένων υπάρχει ο εν ενεργεία ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δικογραφίες

Οι βασικές δικογραφίες είναι:

- Δολοφονία Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι για την οποία δικάζονται ο Γιώργος Ρουπακιάς ως φυσικός αυτουργός και άλλοι 16 ως συνεργοί.

- Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων (12 Ιουνίου 2012 στο Πέραμα), 5 κατηγορούμενοι.

- Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ (12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα), 4 κατηγορούμενοι.

Η αρχή

Η δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 ήταν η θρυαλλίδα για να αναλάβει δράση η πολιτεία σχετικά με την υπόθεση Χρυσή Αυγή.

Το, κατά τη δικογραφία τάγμα εφόδου, κυνήγησε τον μουσικό της hip hop ώσπου τον εγκλώβισε. Η εμφάνιση του στελέχους της Τοπικής Γιώργου Ρουπακιά με ένα μαχαίρι στο χέρι ήταν το τέλος του Παύλου Φύσσα. Δύο μαχαιριές κατάστηθα και μία στο πόδι. Λίγο πριν ξεψυχήσει ο Φύσσας υπέδειξε τον δράστη που μόλις είχε πετάξει το μαχαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκείνο το βράδυ καταγράφηκαν περίπου 150 κλήσεις κινητών που ανήκαν σε μέλη, στελέχη και ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, πριν αλλά και μετά τη δολοφονία του μουσικού.

Δυο μέρες αργότερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκ. Δένδιας, απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφορά στην οποία περιελάμβανε 32 περιστατικά επιθέσεων, απειλών και άλλων, μελών της Χρυσής Αυγής που είχαν καταγραφεί σε όλη τη χώρα, ζητώντας να ενταχθούν στις προβλέψεις του άρθρου 187 για τη σύσταση και δράση εγκληματικής οργάνωσης. "Η δραστηριότητα εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Χαράλαμπος Βουρλιώτης ξεκινά έρευνα με πρώτη ύλη το υλικό του κ. Δένδια. Το πόρισμα Βουρλιώτη καταλήγει σε παραγγελία προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών για την άσκηση ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση σε βάρος της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής

Συλλαμβάνονται οι βουλευτές και μέλη (31 άτομα). Μεταξύ αυτών, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του κόμματος Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος.

Κρίνονται προφυλακιστέοι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφήνονται οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Από την ανακρίτρια Πειραιά είχε ήδη οδηγηθεί στη φυλακή μετά την απολογία-ομολογία του ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Η υπόθεση πάει στο Εφετείο (ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και καταλήγουν στις φυλακές 30 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής.

Τον Ιούλιο του 2014 η ανάκριση ολοκληρώνεται και η δικογραφία περνάει στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος σε 700 σελίδες της πρότασής του αναφέρει: "...Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί νόμιμο πολιτικό κόμμα η ένωση προσώπων ή η οργάνωση η οποία, υπό το μανδύα του πολιτικού κόμματος, επιδιώκει την επίτευξη των στόχων της με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας οποιουδήποτε πολίτη με πραγματικό σκοπό την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και την περαιτέρω διασάλευση της Δημόσιας τάξης. Στην περίπτωση αυτή, η λειτουργία ενός τέτοιου κόμματος δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει την οποιανδήποτε προσβολή, διακινδύνευση ή βλάβη των έννομων αγαθών των πολιτών αλλά και των εννόμων συμφερόντων του Κράτους… Σκοπός της όλης παράνομης δραστηριότητας της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης ήταν η, με κάθε τρόπο, ακόμα και με τη χρήση βίας, επιβολή σε τρίτους των πολιτικών θέσεων, απόψεων και θεωριών των ηγετικών στελεχών της καθώς και η "τιμωρία" στοχοποιημένων ατόμων με διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές και κοινωνικές επιλογές και αντιλήψεις. Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε πολίτης να υφίσταται ποινικές κυρώσεις εξ αιτίας των πολιτικών και κοινωνικών απόψεων, ιδεών και θεωριών που ο ίδιος πρεσβεύει, καθόσον το φρόνημα και μόνο αυτό δεν διώκεται. Όταν όμως επιχειρεί την επιβολή του σε άλλους δια της βίας, οι βίαιες πράξεις του, ως μέσον επιβολής των ιδεών του, δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητες. Πολλώ δε μάλλον, όταν με τον τρόπο αυτό ενεργεί πολιτικός ή κομματικός φορέας ή σχηματισμός, μέσω των μελών ή στελεχών του, τα οποία ελέγχει και καθοδηγεί με τους κατάλληλους κομματικούς μηχανισμούς που διαθέτει. Σε περίπτωση δε που συντρέχουν οι απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις, κάθε πολιτικό κόμμα ασφαλώς και είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί "εγκληματική οργάνωση ", είτε στο σύνολό του, είτε ως προς τα επιμέρους εκείνα πρόσωπα, τα οποία με την κάλυψη του πολιτικού μανδύα ενεργούν κατά τρόπο ποινικά κολάσιμο. Υπέρτατος, συνταγματικά κατοχυρωμένος και ασφαλώς επιβεβλημένος σκοπός λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων αλλά και κάθε άλλου πολιτικού θεσμού είναι η απόλυτη προστασία, εξυπηρέτηση και ανόθευτη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και όχι η, με οποιονδήποτε τρόπο, φαλκίδευσή του, πολύ δε περισσότερο όταν κάτι τέτοιο επιδιώκεται ή επιτυγχάνεται με πράξεις βίας.".

2 αντίθετες κρίσεις

Ήδη πάντως έχουν καταγραφεί δυο αντίθετες (απαλλακτικές) κρίσεις για το αν είναι ή όχι κατά την έννοια του νόμου, εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή: μετά τον εισαγγελέα Ντογιάκο οι εφέτες του Δικαστικού Συμβουλίου με πλειοψηφία 2 προς 1 έκαναν δεκτή την πρόταση που υπέβαλε τον Οκτώβριο του 2014. Το βούλευμα όμως καταγράφει τη γνώμη του εισηγητή του δικαστικού Συμβουλίου εφέτη Νικόλαου Σαλάτα, ο οποίος κρίνει πως δεν μπορεί να αποδοθεί κατηγορία εγκληματικής οργάνωσης στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής καθώς δεν προκύπτει οικονομικό όφελος από τις πράξεις της, επικαλούμενος τη σύμβαση του Παλέρμο (2000) κατά του διακρατικού οργανωμένου εγκλήματος. Οι συνάδελφοί του απορρίπτουν το σκεπτικό του, επισημαίνοντας ότι στην υπόθεση εφαρμόζεται η εξαιρετικά αυστηροποιημένη κύρωση της Σύμβασης του Παλέρμο από την Ελλάδα το 2010.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η άποψη που εξέφρασε η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αδαμαντία Οικονόμου στις 18 Δεκεμβρίου 2019 η οποία έκρινε πως δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση και πως όλες οι ενέργειες που αποδίδονται σε οργανωμένη δράση συμμετεχόντων με διακριτούς ρόλους, είναι "μεμονωμένα περιστατικά" μελών και μη του κόμματος για διάφορους λόγους: "Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός των επιθέσεων".

Η πρόταση για τις υποθέσεις

Για τη δολοφονία Φύσσα η κ. Οικονόμου ζήτησε ενοχή μόνον του Γιώργου Ρουπακιά, ζητώντας παράλληλα απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του για συνέργεια στην πράξη. "Δεν υπήρχε καμία εντολή για τον Φύσσα. Η εμφάνιση Ρουπακιά ήταν συμπτωματική, αν υπήρχε σχέδιο θα είχε λάβει και αυτός sms. Δεν προέκυψε πως οι συγκατηγορούμενοί του τον διευκόλυναν. Έδρασε μόνος του χωρίς να τον συνδράμει κανείς. Δεν ήταν συντεταγμένοι".

Για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων ζήτησε ενοχή των πέντε κατηγορουμένων κατά επιεικέστερη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη: "Αν ήθελαν να σκοτώσουν θα το έκαναν, δεν θα σταματούσαν".

Για την επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ ζήτησε μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε πλημμεληματικού βαθμού επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη. "Αν ήθελαν να σκοτώσουν θα χτυπούσαν στο κεφάλι των θυμάτων. Δεν ήθελαν να σκοτώσουν, ήθελαν να πλήξουν το συνδικάτο στην Ζώνη Περάματος".

Ζήτησε επίσης ενοχή για πλημμεληματική οπλοκατοχή -από κακουργηματική συνδεόμενη με την εγκληματική οργάνωση- των Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιώργου Γερμενή και Γιάννη Λαγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ταυτότητα της δίκης

Έναρξη δίκης: 20 Απριλίου 2015 στην αίθουσα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

Έδρα: Πρόεδρος είναι η κ. Μαρία Λεπενιώτη, που έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη από τον Μάιο του 2019.

Τακτικοί δικαστές οι Εφέτες Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου.

Εισαγγελέας Έδρας είναι η κ. Αδαμαντία Οικονόμου με αναπληρωτή της τον κ. Στέλιο Κωσταρέλλο.

Οι δικαστές απαλλάχθηκαν κάθε άλλου καθήκοντος τους για να επιταχυνθεί η δίκη το Νοέμβριο του 2018.

Συνολικά έγιναν 453 συνεδριάσεις.

Τον Ιανουάριο του 2016 η δίκη διακόπηκε για περίπου 4,5 μήνες λόγω αποχής των δικηγόρων. Διακόπηκε επίσης επί τρεις και πλέον μήνες λόγω του κορονοϊού.

Μάρτυρες: Εξετάστηκαν σχεδόν 150 μάρτυρες κατηγορίας και περίπου 70 υπεράσπισης.

Υλικό δικογραφίας: Εκατοντάδες στοιχεία που αφορούν ολόκληρη την πορεία της Χρυσής Αυγής από τα έτη 1980-1984 που αποτελούσε τίτλο περιοδικού με εξυμνητικά κείμενα για τον Χίτλερ, την περίοδο "απαλλαγής" της, μετά το 1990, από τον όρο "εθνικοσοσιαλισμός" και την υιοθέτηση του όρου "λαϊκός εθνικισμός" έως τον παρόντα χρόνο.

Πλήθος και οι δικαστικές αποφάσεις με ενέργειες της οργάνωσης που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο και αφορούν επιθέσεις από το 1992 και μετά, όπως η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή το 1998 από στέλεχος της Χρυσής Αυγής και δέκα μέλη της, κ.ά

Μόνο το παραπεμπτικό βούλευμα ξεπερνά τις 1000 σελίδες.

Το ψηφιοποιημένο υλικό (βίντεο, καταγεγραμμένες συνομιλίες, φωτογραφίες και άλλα) ξεπερνά τα δύο terrabyte.

Συνολικά τα στοιχεία, όλων των ειδών, που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο ήταν 438.

Λήξη αποδεικτικής διαδικασίας: 7 Νοεμβρίου 2019 οπότε και απολογήθηκε τελευταίος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η 454η συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι εντέλει και η πιο σημαντική.

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Δύο Ξένοι, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη και άλλα: Όλες οι φορές που οι Ρήγας-Αποστόλου έγραψαν τηλεοπτική ιστορία

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας "Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις, Μωρή;" στους κινηματογράφους, θυμόμαστε τους πιο σημαντικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην καριέρα του διάσημου δίδυμου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 16 Δεκ 2025 | 14:40

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερη η μητέρα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης και άλλοι δύο κατηγορούμενοι

Οι 15 κατηγορούμενοι που μεταφέρθηκαν την Κυριακή το πρωί από την Κρήτη, θα απολογηθούν σε ομάδες σήμερα, αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 14 Δεκ 2025 | 11:13

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει μέτρα για να ανακτηθεί η κοινωνική εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Ζητούν από τα πολιτικά κόμματα να απέχουν από προτροπές και παρεμβάσεις σε ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ 20 Νοε 2025 | 11:55

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ παραμένει προσωρινά κρατούμενος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

ΘΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ 19 Νοε 2025 | 12:11

Πόλεμος δικαστών - δικηγόρων: Η ΕΝΔΕ χαρακτηρίζει αήθη την επίθεση των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων

"Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, που σε λίγες μέρες αποχωρεί οριστικά από τα καθήκοντά του, είναι γνωστό ότι επιθυμεί εδώ και χρόνια να προκαλεί "σεισμό", λέει η ΕΝΔΕ.

ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ 31 Οκτ 2025 | 13:59
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ 24 Οκτ 2025 | 19:09

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους οι 11 από τους 37 κατηγορούμενους - Μαφιόζικη λειτουργία για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ισχυρίστηκαν πως κινήθηκαν με νόμιμο τρόπο, προκειμένου να λάβουν τις επιδοτήσεις

ΣΤΑΔΙΑΚΑ 24 Οκτ 2025 | 06:53

Πώς οι 740 δικαστές και 800 δικαστικοί υπάλληλοι αλλάζουν την εικόνα στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Ενδεικτικό είναι πως στο πρώτο τρίμηνο του 2025 υπήρξε για πρώτη φορά θετικός αριθμός εκκαθάρισης υποθέσεων.

ΒΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 16 Οκτ 2025 | 18:22

"Τα κατοικίδια είναι αποσκευές": Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μετά την απώλεια της σκυλίτσας Μόνα που χάθηκε στο αεροδρόμιο

Η σκυλίτσα Μόνα το έσκασε την ώρα που μεταφέρονταν στο αεροπλάνο και δεν βρέθηκε ποτέ - Έκτοτε, ξεκίνησε μία δικαστική περιπέτεια που έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 12 Σεπ 2025 | 13:18

Αντιδράσεις για διάταξη που κρύβει από τον κατηγορούμενο στοιχεία δικογραφίας - "Επιλεκτικές ευαισθησίες", λέει ο Φλωρίδης

Δικηγόροι και νομικοί κάνουν λόγο για "καταρράκωση του κράτους Δικαίου" και υποβάθμιση της Δικαιοσύνης.

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ 10 Σεπ 2025 | 16:20
ΥΠΟΜΟΝΗ 10 Σεπ 2025 | 14:34

Απίθανο: Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια για να βγει η δικαστική απόφαση- Καρφώνει την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η προσφεύγουσα είχε αρχικά ασκήσει αγωγή στις 22 Ιουνίου 2001 κατά του Γενικού Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Αθήνας, όπου εργαζόταν ως καθαρίστρια

ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 09 Σεπ 2025 | 10:20

Οι δικαστικοί ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ

Οι δικαστές έχουν δει τις αποδοχές τους να αυξάνονται (με επιμέρους παρεμβάσεις) στο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από την παρούσα κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 19:14

Μαφία Κρήτης: Πρώτα αφέθηκαν ελεύθεροι και μετά προφυλακίστηκαν τα δύο αδέρφια-αρχηγοί της οργάνωσης

Αρχικά τα δύο αδέρφια αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους για την πρώτη δικογραφία σχετικά με ναρκωτικά, όπλα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όμως προφυλακίστηκαν για την υπόθεση της απόκτησης εκκλησιαστικής περιουσίας

ΠΟΙΝΕΣ 29 Ιουλ 2025 | 15:21

Δίκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές 9-15 μήνες φυλάκιση στους επτά κατηγορούμενους - Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία τα πρακτικά

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία προκειμένου να ερευνηθούν ποινικές ευθύνες στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 29 Ιουλ 2025 | 12:12

Ενοχοι 7 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις 90.000 ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Παρόλο που τα επέστρεψαν

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό κατηγορουμένων ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο λόγω επιστροφής των επίδικων ποσών.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 23 Ιουλ 2025 | 17:18

"Μετωπική" σύγκρουση Φλωρίδη με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Δεν θα πάμε σε κράτος δικαστών

"Δεν θα πάμε από κράτος συντεταγμένης Πολιτείας σε κράτος δικαστών - Η Ένωση λέει περίπου ότι θα πρέπει να καταργηθεί η Βουλή των Ελλήνων και η κυβέρνηση"

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ 15 Ιουλ 2025 | 07:04

Ρίχνει αυλαία η δίκη Φιλιππίδη: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τις δύο απόπειρες βιασμού

Ύστερα από οκτώ μήνες έντονης ακροαματικής διαδικασίας, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ανακοινώνει σήμερα την απόφασή του στην πολύκροτη υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Ιουν 2025 | 15:00

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αντιδρά για τον νέο Κώδικα: "Η έκδοση αποφάσεων σε 6 μήνες πλήττει την απονομή Δικαιοσύνης"

"Η μείωση της προθεσμίας έκδοσης απόφασης από 8 σε 6 μήνες μετατρέπει τον δικαστή σε απλό διεκπεραιωτή και τον εκθέτει σε πειθαρχικές κυρώσεις ανεξαρτήτως της ποιότητας του έργου του", αναφέρουν οι δικαστές

ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 27 Ιουν 2025 | 14:07

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της την ψήφο των δικαστών - Αγνόησαν τη σειρά κατάταξης

"Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Φλωρίδη και της Νέας Δημοκρατίας στους δικαστές", αναφέρουν Λιακούλη-Κακλαμάνης σε κοινή δήλωσή τους

ΔΥΟ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Ιουν 2025 | 11:19

Τι σημαίνει η απόφαση του Μισθοδικείου για τη μη επαναφορά δώρων στους δικαστές

Όλα είναι ανοιχτά για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού που διεκδικούν στο ΣτΕ οι δημόσιοι υπάλληλοι.

ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΣΚ 19 Ιουν 2025 | 12:36

Οχι στην επαναφορά 13ου και 14ου μισθού σε δικαστές και εισαγγελείς, αποφάσισε το Μισθοδικείο

Το Μισθοδικείο έκρινε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε ότι θέτει σε διακινδύνευση την αξιοπρεπή διαβίωση των δικαστικών λειτουργών.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 27 Μαϊ 2025 | 08:04

"Τσεκούρι" στους μισθούς 30 δικαστών για καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων

Τριάντα δικαστές που καθυστέρησαν υπέρμετρα στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων, βρέθηκαν αντιμέτωποι με "κόψιμο" του μισθού τους, αλλά και του επιδόματος ταχείας διεκπεραίωσης δικογραφιών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΛΩΡΙΔΗ 26 Μαϊ 2025 | 13:12

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να απαγορευτεί η κατάληψη δημοσίων θέσεων από συνταξιούχους δικαστικούς

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕ, κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τις κυοφορούμενες αλλαγές στον ΚΠολΔ.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 12 Μαϊ 2025 | 15:10

Νέα κόντρα Ζωής- Κακλαμάνη: "Δεν υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία"- "Γιατί δεν την αλλάξατε όταν ήσασταν πρόεδρος της Βουλής;"

Τα μέλη που συγκροτούν το Δικαστικό Συμβούλιο θα εξετάσουν την παραπομπή ή όχι του Χρήστου Τριαντόπουλου σε Ειδικό Δικαστήριο αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ 12 Μαϊ 2025 | 13:19

Ενωση Δικαστών για Κασσελάκη: Κωμικές οι αυτοαναφορικές θεωρίες συνωμοσίας περί επηρεασμού της απόφασης για το πόθεν έσχες

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕ τονίζει πως αυτός ο ισχυρισμός για όποιον έχει τη στοιχειώδη επαφή με την ποινική δίκη είναι απλά κωμικός.

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 29 Απρ 2025 | 07:37

Ο δικαστής θα μπορεί να απορρίψει αγωγή πριν τη συζήτηση στο δικαστήριο

Τη δυνατότητα ενός δικαστή, που θα ορίζεται εξ αρχής να μελετά και να συμπληρώνει το φάκελο αγωγών στα πολιτικά δικαστήρια και να απορρίπτει ως αβάσιμη την αγωγή πριν εισαχθεί προς συζήτηση στο ακροατήριο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 14 Απρ 2025 | 13:15

Την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο ζητά η Ένωση Διοικητικών Δικαστικών

"Ο 13ος και 14ος μισθός αποτελούν κατάκτηση των εργαζομένων με ιστορία πέραν των 200 ετών", σημειώνει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Μαρ 2025 | 13:19

Και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών κατά του Αρείου Πάγου για τον πειθαρχικό έλεγχο δικαστικών της Ρόδου

Η ΕΔΔ εκφράζει την ανησυχία της για "το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργείται σε βάρος των δικαστικών λειτουργών".

ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 25 Μαρ 2025 | 11:46

Αρειος Πάγος: Πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα Πολεοδομίας Ρόδου

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα ζήτησε επείγοντα πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές στη Ρόδο.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ 23 Μαρ 2025 | 18:45

Απολύθηκαν 8 δικαστές με απόφαση του Αρείου Πάγου: Εδιωξαν αντιεισαγγελέα που τσακωνόταν με ενοίκους στην Κυψέλη για το πάρκινγκ

Απολύθηκαν οκτώ δικαστές από την Πειθαρχική Ολομέλεια Αρείου Πάγου λόγω ανάρμοστης υβριστικής συμπεριφοράς, μεγάλων καθυστερήσεων και για λόγους υγείας.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ 18 Μαρ 2025 | 18:37

Δικαστές και εισαγγελείς έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία - Με απόφαση Δένδια

Δικαίωμα πρόσβασης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία αποκτούν Δικαστές και Εισαγγελείς, μετά την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

12 Μαρ 2025 | 19:50

Συζητήθηκε στο Μισθοδικείο η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού σε δικαστές και εισαγγελείς

Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων για τον 13ο και 14ο μισθό σε δικαστές και εισαγγελείς.

ΕΠΙΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ 800.000 ΕΥΡΩ 01 Φεβ 2025 | 10:41

Τέμπη: Πρώτη δικαστική απόφαση για αποζημίωση σε οικογένεια νεκρού του δυστυχήματος

Καταδικάστηκε η Hellenic Train και ο ΟΣΕ - Η υπόθεση αφορά εργαζόμενο ελεγκτή που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα των Τεμπών

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 15 Ιαν 2025 | 10:02

"Κόβονται" οι εν ενεργεία δικαστές από φορείς του Δημοσίου με διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης

Η διάταξη τυγχάνει, αποδοχής από τις ηγεσίες των δικαστηρίων που βλέπουν τους δικαστές να σηκώνουν όχι μόνο δικαστικά αλλά και διοικητικά βάρη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09 Ιαν 2026 | 23:20
ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 09 Ιαν 2026 | 22:55

Θανάσιμος ξυλοδαρμός 31χρονου στην Πάτρα: Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια και έκτος κατηγορούμενος

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 9/1 παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Πατρών και ένας 31χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την ίδια υπόθεση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 09 Ιαν 2026 | 22:11

Ναύπακτος: Τι γράφει η πλαστή διαθήκη του 84χρονου - "Αν ο ανιψιός μου είναι αγνώμων, δεν θα πάρει τίποτα"

Οι δικαστικές Αρχές της Αιτωλοακαρνανίας θα καλέσουν για κατάθεση όσους αναφέρονται σε αυτή τη διαθήκη

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 09 Ιαν 2026 | 21:28

Κλήρωση Eurojackpot 9/1/2026: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 17 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 192 της Τρίτης 6 Ιανουαρίου 2026 του Eurojackpot

09 Ιαν 2026 | 20:57

Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε στην Πάτρα τρένο με 21 επιβάτες

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 21 επιβάτες

ΜΕΣΣΑΡΑ 09 Ιαν 2026 | 20:52

Ηράκλειο: "Ο πατέρας βίαζε και τις δύο αδερφές μου και η μητέρα μας τα ήξερε όλα" - Οσα καταγγέλλει ο αδερφός

Ο αδερφός κάνει ακόμα λόγο για σιωπή και συγκάλυψη, τονίζοντας ότι δέχεται πιέσεις και απειλές

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 20:32

Πάτρα: Προσπάθησαν να ξηλώσουν το καταγραφικό από τις κάμερες - Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 30χρονου

Μετά τις απολογίες τους, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 26χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να έδωσε τα θανατηφόρα χτυπήματα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 20:01
"ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ" 09 Ιαν 2026 | 19:15

Το δημοτικό κολυμβητήριο στο Γουδή απέκτησε ξανά ζωή: Πόσο κοστίζει η μηνιαία συνδρομή

Ήδη από χθες, 8 Ιανουαρίου, πρώτη μέρα λειτουργίας, το κολυμβητήριο απέκτησε ξανά ζωή και άρχισε να γεμίζει από κολυμβήτριες και κολυμβητές.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 09 Ιαν 2026 | 19:05

Σκιαδαρέσης από τη δίκη για τα Τέμπη: Απογοητεύτηκε από όσα διαδραματίστηκαν - "Αυτό που είδα με συγκλόνισε"

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού προς τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 09 Ιαν 2026 | 18:53

Εξαμίλια Κορινθίας: Εγκυος 15 ημερών η 17χρονη που σκοτώθηκε στο τροχαίο μαζί με τον 18χρονο σύντροφό της

Οι συγγενείς της ανήλικης ενημερώθηκαν για την εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού της

ΚΡΗΤΗ 09 Ιαν 2026 | 18:51

Κακοποίηση στη Μεσσαρά: "Θέλουμε να μείνουμε με τον αδερφό μας" λένε οι δύο αδερφές - Αρνούνται να γυρίσουν στο σπίτι

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της η 42χρονη μητέρα

ΣΤΟ MEGA 09 Ιαν 2026 | 18:37

Καλπάκι: Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες της πτηνοτροφικής μονάδας με τα 40.000 νεκρά κοτόπουλα

"Ο θείος μου καταστράφηκε. Αν δεν γίνει κάτι από την κυβέρνηση, θα βάλω φωτιά το Καλπάκι", λέει απεγνωσμένος ο ανιψιός του ιδιοκτήτη

09 Ιαν 2026 | 18:16

Πάτρα: Ένας προσωρινά κρατούμενος και τρεις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για τον θάνατο του 30χρονου σε μπαρ

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, με την Αστυνομία να έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας

09 Ιαν 2026 | 18:11

Ηράκλειο: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 42χρονη μητέρα

Μαζί με τον 54χρονο σύζυγό της συνελήφθησαν για κακοποίηση σε βάρος δύο παιδιών τους

ΒΓΗΚΕ Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ 09 Ιαν 2026 | 18:04

Σέρρες: Στη φυλακή οδηγείται ο 15χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 17χρονο

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 15χρονος μεταφέρεται σε σωφρονιστικό κατάστημα ανήλικων

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ 09 Ιαν 2026 | 17:50

Καρυστιανού: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι μια γροθιά απέναντι σε έναν γονέα κι ένα κίνημα πολιτών

Η Μαρία Καρυστιανού τοποθετήθηκε για την εξέλιξη της δίκης των Τεμπών και το επερχόμενο κόμμα το οποίο έχει προαναγγείλει.

ΠΡΟΣΟΧΗ 09 Ιαν 2026 | 17:40

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται γνωστή σοκολάτα - Περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στα φουντούκια και έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 09 Ιαν 2026 | 17:28

Ορκίστηκε ο νέος Μουφτής Διδυμοτείχου: "Ιστορική μέρα για την Ελληνική Πολιτεία και τη Μουσουλμανική Μειονότητα"

"Αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Ελληνική Πολιτεία και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης", τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Ιαν 2026 | 17:17

Χρήστος Πολίτης: Η κλονισμένη υγεία και το πρόβλημα στους πνεύμονες - "Εχω χάσει όλο μου τον μυϊκό ιστό"

Ο Χρήστος Πολίτης ζούσε τα τελευταία χρόνια αποτραβηγμένος, αρνούμενος οποιαδήποτε βοήθεια στο σπίτι που έμενε τα τελευταία χρόνια στη Νέα Σμύρνη

ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ 09 Ιαν 2026 | 16:44

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό τι πρέπει να προσέξει ενόψει των χειμερινών εκπτώσεων

ΔΕΧΟΤΑΝ BULLYING 09 Ιαν 2026 | 16:37

Θάνατος 15χρονου στη Χαλκίδα: "Του γράφουν σε μηνύματα πού να πάει να πέσει", λένε η μητέρα και η αδελφή του

Δεχόταν bullying για την εμφάνισή του και το βάρος του, τον ταπείνωναν, λέει η οικογένειά του

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 16:35

Καλλιάνος για την κόντρα μετεωρολόγων: "Η Μετεωρολογία δεν είναι σκηνή για να διψάμε για χειροκρότημα"

Αβέβαιη η πρόγνωση για χιονόπτωση τις πρωινές ώρες της Δευτέρας σε χαμηλά υψόμετρα, αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος

ΤΙ ΕΙΠΕ 09 Ιαν 2026 | 16:27

Γιώργος Παπαδάκης: Ο λόγος που δεν πήγε στην κηδεία του η Λίτσα Πατέρα - "Δεν πήγα στη Ριτσώνα λόγω..."

Η Λίτσα Πατέρα αποκάλυψε τον λόγο που δεν πήγε στην κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη.

ΤΙ ΛΕΝΕ 09 Ιαν 2026 | 16:12

Μαρτυρίες φρίκης για την υπόθεση κακοποίησης στην Κρήτη: "Χτυπούσαν με ξύλα τη μεγάλη κόρη"

Τα αδέρφια του κατηγορούμενου δε θέλουν να εμπλακούν - Tη Δευτέρα η απολογία του πατέρα

ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ 09 Ιαν 2026 | 16:03

Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου 30χρονου στην Πάτρα: Παραδόθηκε αυτός που έριχνε τις "καρεκλιές" στο θύμα

Ο 30χρονος έχασε τη ζωή του έπειτα από ξυλοδαρμό σε μπαρ στην Πάτρα

41 ΗΜΕΡΕΣ 09 Ιαν 2026 | 15:35
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ 09 Ιαν 2026 | 15:31

Τροχαίο στα Εξαμίλια: Πένθος για το νεαρό ζευγάρι που επέβαινε στο μοιραίο όχημα - Δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης

Τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μόλις 17 και 18 ετών αντίστοιχα

"Η ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ" 09 Ιαν 2026 | 14:31

Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα των συγγενών των θυμάτων για μεταφορά της κύριας δίκης στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας γαι τη δίκη σχετικά με το χαμένο βιντεοληπτικό υλικό από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης - "Η δίκη δεν προχωράει" τονίζει ο Π. Ρούτσι

«ΠΑΓΩΣΕ» Η ΗΠΕΙΡΟΣ 09 Ιαν 2026 | 14:22

Ντύθηκαν στα ''λευκά'' τα Γιάννενα: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, στους -3 η θερμοκρασία [βίντεο]

Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την πόλη σε χειμωνιάτικο ρυθμό, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

09 Ιαν 2026 | 14:07

Σέρρες: Απολογείται ο 16χρονος για την ανθρωποκτονία του 17χρονου – Συγκέντρωση πολιτών έξω από τα Δικαστήρια

Συγγενείς και φίλοι του άτυχου 17χρονου έχουν συγκεντρωθεί ειρηνικά έξω από τα δικαστήρια στις Σέρρες όπου απολογείται ο 16χρονος που τον ξυλοκόπησε

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 13:35

Δικογραφία για το περιστατικό με τα τρακτέρ στη Νεμέα - Μπήκαν ξαφνικά στην εθνική οδό [βίντεο]

Τα βασικά πρόσωπα που συμμετείχαν έχουν ταυτοποιηθεί και η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου

ΜΕΣΑΡΑ 09 Ιαν 2026 | 13:32

Ηράκλειο: "Είχα ακούσει ότι την μεγάλη κοπέλα την είχε ξυλοκοπήσει πολλές φορές", αποκάλυψε ο αδελφός του 54χρονου

"Δεν πήγα στην αστυνομία γιατί δεν ήθελα καμία σχέση", δήλωσε - Ο 54χρονος πατέρας κατηγορείται για βιασμό και κακοποίηση των δύο παιδιών του - Σήμερα οι απολογίες.

ΣΤΗΝ ΒΡΟΝΤΟΥ 09 Ιαν 2026 | 13:14

Πιερία: Αυτοκτόνησε κτηνοτρόφος που έχασε το κοπάδι του λόγω ευλογιάς – "Το πήρε κατάκαρδα", λέει ο αδελφός του

"Ήταν πολύ δεμένος με τα πρόβατα. Αυτοί που μας κυβερνούν φταίνε… καταστρέφονται οικογένειες", δήλωσε ο αδελφός του 52χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ 09 Ιαν 2026 | 12:59

Σάμος: Εντοπίστηκε σορός 7χρονης από το Σουδάν - Στην παραλία "Ψιλή Άμμος"

Η εξαφάνισή της 7χρονης δηλώθηκε από τη μητέρα της στις 25/12 στη Λέρο. Τότε η ανήλικη έπεσε στη θάλασσα από βάρκα που έπλεε κοντά στο Φαρμακονήσι.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ 09 Ιαν 2026 | 12:49

Θεσσαλονίκη: 23χρονος κρατούμενος χτύπησε αστυνομικό και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Ο 23χρονος κρατούμενος γρονθοκόπησε τον 51 ετών αστυνομικό, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει στο έδαφος και να χάσει τις αισθήσεις του.

"ΕΦΥΓΕ" ΣΤΑ 83 ΤΟΥ 09 Ιαν 2026 | 12:29

Τραγικό: Ο Χρήστος Πολίτης πέθανε τη Δευτέρα και τον βρήκε μια μέρα μετά ο αδελφός του στο διαμέρισμά του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Χρήστος Πολίτης πέθανε τη Δευτέρα εντελώς μόνος, μέσα στο διαμέρισμά του στη Νέα Σμύρνη.

ΗΡΩΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 09 Ιαν 2026 | 12:25

Σκιάθος: Βίντεο από τη μάχη με τα κύματα για τη διακομιδή 3χρονου στο νοσοκομείο του Βόλου

Τη θαλάσσια μεταφορά του 3χρονου από τη Σκιάθο ανέλαβε ο καπετάνιος του σκάφους–τράτας "Ζαχαρένια", Δημήτρης Διολέττας, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ 09 Ιαν 2026 | 12:13

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για φάρμακο για τις αρθρώσεις που διακινείται παράνομα στην Ελλάδα

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν, ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, αναφέρει ο ΕΟΦ.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ 09 Ιαν 2026 | 12:09

Λαμία: Ένα απέραντο πάρκινγκ για φορτηγά η είσοδος της πόλης λόγω του μπλόκου στον Μπράλο [εικόνες - βίντεο]

Όσο διαρκεί το μπλόκο στον συγκεκριμένο κόμβο και στους παραδρόμους, τα βαρέα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα, οδηγούνται σε σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων.

ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 09 Ιαν 2026 | 11:34

Κάλυμνος: Φάλαινα εμφανίστηκε στον κόλπο των Αργινώντων [βίντεο]

Παρότι οι εμφανίσεις φαλαινών στην περιοχή δεν είναι συχνές, τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί μεμονωμένα περιστατικά σε διάφορα σημεία των ελληνικών θαλασσών.

ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ 09 Ιαν 2026 | 11:24

Κωνσταντινίδης: "Η Καρυστιανού καπηλεύεται τα Τέμπη - Είναι μυστικοπαθής", λέει το ιδρυτικό μέλος του συλλόγου συγγενών

Πυρά κατά της Μαρίας Καρυστιανού, την οποία κατηγόρησε ότι "καπηλεύεται την ιστορία των Τεμπών", εξαπέλυσε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου των συγγενών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Ιαν 2026 | 11:10
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 09 Ιαν 2026 | 10:36

Η ΕΕ εγκρίνει σήμερα τη συμφωνία της Mercosur - Ηχηρή διαφωνία της Γαλλίας

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τουλάχιστον 15 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ που αντιπροσωπεύουν το 65% του πληθυσμού της.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ 23ΧΡΟΝΗ 09 Ιαν 2026 | 10:20

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος μετά από καταγγελία πρώην συντρόφου του - Τη βίαζε και την απειλούσε με revenge porn

Ο 27χρονος φέρεται ακόμη να την απειλούσε, ενώ έφτασε σε σημείο να την κρατήσει αιχμάλωτη μέσα στο σπίτι του.

ΚΑΙΡΟΣ 09 Ιαν 2026 | 10:19

Επιμένει ο Μαρουσάκης για τις "πολικές φωτοβολίδες" παρά τα καρφιά Κολυδά - Τσατραφύλλια: "Εχω μάθει να κοιτάω..."

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, επέμεινε σήμερα στις προβλέψεις του για χιόνια, παρά τις αντιδράσεις και τα "καρφιά" από τους συναδέλφους του.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ BAYER 09 Ιαν 2026 | 09:59

Τέμπη: Κατατέθηκαν οι αγωγές συγγενών κατά της Bayer και της Siemens στη Γερμανία - Ζητούν 80 εκατ. ευρώ

Η αποζημίωση που ζητεί η οικογένεια του 23χρονου θύματος στα Τέμπη, Άγγελου Τηλκερίδη είναι 80 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 09 Ιαν 2026 | 09:56

Σέρρες: Στην ανακρίτρια ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου - "Ζητάω συγχώρεση αν έφυγε από τα χέρια μου"

"Άμα όντως έφυγε από τα χέρια μου, ζητάω ένα μεγάλο συγνώμη. Δεν είναι η φυλακή. Είναι οι τύψεις στο κεφάλι μου", είπε ο 16χρονος από τα κρατητήρια.

ΚΡΗΤΗ 09 Ιαν 2026 | 09:30

Ηράκλειο: Απολογούνται οι γονείς για τον βιασμό και την κακοποίηση των παιδιών τους - Είχε γίνει έρευνα στην οικογένεια

Είχε γίνει κοινωνική έρευνα στην οικογένεια με αφορμή ένα περιστατικό βίας στη μικρότερη κόρη από τον πατέρα.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 09 Ιαν 2026 | 09:12

Αγροτικά μπλόκα: Πού παραμένουν τα τρακτέρ - Αποσύρονται από τους παραδρόμους - "Κίνηση καλής θέλησης"

Οι αγρότες προετοιμάζονται για τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 09 Ιαν 2026 | 08:46

Φθιώτιδα: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους - Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Ευρυτανία λόγω χιονιού

Πτώσεις σε κολώνες καταγράφηκαν και μέσα στη Λαμία, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 08:35

Αγ. Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν 4 ανήλικες για ξυλοδαρμό 15χρονης - Είχε εκδορές και μώλωπες

Μαζί με τις ανήλικες, που συνελήφθησαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 08:06

Επίθεση Πλακιά σε Αρβανίτη: Πήγες με την Καρυστιανού για να μαζέψεις ψήφους, δεν πήγες για τα Τέμπη

Επίθεση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, εξαπέλυσε ο Νίκος Πλακιάς, με αφορμή ένα σχόλιο του ευρωβουλευτη για τη Μαρία Καρυστιανού.

ΛΟΓΩ ΑΝΕΜΩΝ 09 Ιαν 2026 | 07:53

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων - Παραμένουν τα προβλήματα στον Αργοσαρωνικό

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της χώρας, καθώς αναμένεται σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

ΒΙΝΤΕΟ 09 Ιαν 2026 | 07:29

Πάτρα: Σοκάρουν οι εικόνες από τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο μπαρ - Εχουν συλληφθεί 4 άτομα

Το βίντεο από την άγρια επίθεση που οδήγησε στο θάνατο του 30χρονου Κώστα σε κέντρο διασκέδασης της Πάτρας στις 4 Γενάρη, προκαλεί αποτροπιασμό.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 09 Ιαν 2026 | 07:13

Πτώση θερμοκρασίας με βροχές για σήμερα - Νέα επιδείνωση από το Σάββατο - Διαφωνία μετεωρολόγων για τα χιόνια

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο, με την επιστροφή της κακοκαιρίας - Διαφωνία των μετεωρολόγων για το αν και πότε θα χιονίσει.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 09 Ιαν 2026 | 06:54

Νέα Σμύρνη: Σοβαρό τροχαίο στις γραμμές του Τραμ - Διαλύθηκε το ΙΧ, 2 τραυματίες [βιντεο]

Δύο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό δύο ατόμων.

ΔΕΙΤΕ 09 Ιαν 2026 | 06:07
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 08 Ιαν 2026 | 23:41

"Παγώνουν" οι αποκλεισμοί ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, ανοικτοί οι δρόμοι

Το Σάββατο 10/1, στην πανελλαδική σύσκεψη, θα οριστεί η επιτροπή για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 23:05

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - Ο "Γιάγκος Δράκος" της θρυλικής "Λάμψης"

Την είδηση θανάτου του διακεκριμένου ηθοποιού Χρήστου Πολίτη έκανε γνωστή με ανάρτηση του ο συγγραφέα Μάνος Λαμπράκης

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 08 Ιαν 2026 | 22:09

Κλήρωση Τζόκερ 8/1/2026: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 9,9 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 3.012 της Τρίτης 8 Ιανουαρίου 2026 του Τζόκερ

"ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ" 08 Ιαν 2026 | 21:41

Ταξί: Προκήρυξαν 48ωρη απεργία στην Αττική για τις 13 και 14 Ιανουαρίου

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) συνεδρίασε σήμερα και, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης επαναλαμβανόμενης απεργιακής κινητοποίησης

ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 08 Ιαν 2026 | 21:14

Θρίλερ με την εξαφάνιση μητέρας τριών ανήλικων παιδιών στη Βόνιτσα - Αγνοείται εδώ και ένα μήνα

Η εξαφάνιση της γυναίκας από τη Βόνιτσα δηλώθηκε την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026, ενώ τα ίχνη της αγνοούνται από 8/12/2025