Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κορινθία (ΒΙΝΤΕΟ)

Περιορίστηκε η ένταση της φωτιάς στο Ρυτό Κορινθίας. Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει αλλά χωρίς ενεργά μέτωπα.

xwris-energo-metwpo-i-fwtia-stin-korinthia-binteo
SHARE THIS
0
SHARES

Περιορίστηκε η ένταση της φωτιάς στο Ρυτό Κορινθίας. Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει αλλά χωρίς ενεργά μέτωπα. Στον περιορισμό της έπαιξε ρόλο και η βροχή.

Ωστόσο η πυρκαγιά εξακολουθεί να κινείται έρπουσα στο πυκνό δάσος της περιοχής, κοντά στο Σοφικό, και για το λόγο αυτό στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο που ως  επικεφαλής συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης, στην περιοχή επιχειρούν 30 οχήματα με 80 πυροσβέστες καθώς και πεζοπόρο τμήμα από 60 άτομα. Από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα.

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, οι πυροσβέστες συνέχισαν όλο το βράδυ τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, καθώς ο κίνδυνος να σημειωθούν αναζωπυρώσεις παρέμενε μεγάλος. 

Στη Ζάκυνθο, οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν προχθές, στις περιοχές Νεραντζούλες και Σκοπός, έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο και παραμένουν στα σημεία πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή τους. Οι υπόλοιπες πυρκαγιές στο νησί είναι οριοθετημένες, χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο και κατάσβεση αυτών.

Ταυτόχρονα, στην Κεφαλονιά, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι τον πλήρη έλεγχο και κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν από τις 17/8. Όλες οι πυρκαγιές είναι οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο. Επίσης, η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου, σε δασική έκταση, στον Κάλαμο Αττικής είναι οριοθετημένη και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη για την κατάσβεσή της. Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14 Αυγούστου σε αγροτοδασική έκταση, στη περιοχή Κρυόνερο Ηλείας.

Ακόμη, υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε προχθές σε δασική έκταση, στην περιοχή Καθαροβούνι Άρτας.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook