Ζακ Κωστόπουλος: Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατέθεσε η οικογένεια

Mήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του κοσμηματοπώλη αλλά και του μεσίτη κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου.

zak-kwstopoulos-minusi-gia-anthrwpoktonia-apo-prothesi-katethese-i-oikogeneia
SHARE THIS
0
SHARES

Mήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του κοσμηματοπώλη αλλά και του μεσίτη κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου. 

Όπως γράφει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Αυγή, μετά τις επαναληπτικές τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις στη σορό του και οι οποίες επαλήθευσαν τα αρχικά αποτελέσματα, στα οποία βασίστηκε ιατροδικαστική έκθεση, οι δικηγόροι της οικογένειας προχώρησαν στην κατάθεση της μήνυσης.  

«Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης», σημειώνουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα για το θάνατο του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανέφερε πως δεν είχαν βρεθεί ναρκωτικές ουσίες και ξεκαθάρισε πως ο θάνατος προήλθε από έμφραγμα του μυοκαρδίου λόγω του άγριου ξυλοδαρμού του. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων

Η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζαχαρία Κωστόπουλου μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση. 

Η αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων που ανέδειξαν τα αίτια του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, αποκάλυψε την αρχική επικοινωνιακή στόχευση της υπεράσπισης των αστυνομικών που επιχείρησε να αμφισβητήσει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης προκειμένου να αποσείσει τις βαριές ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων. 

Προκειμένου να αποδοθεί η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής στις 12/2/2019 εναντίον τους μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης.

Οι πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου

Άννυ Παπαρρούσου
Χρύσα Πετσιμέρη»

Πηγή: ΑΥΓΗ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook