
Οι τρεις κατηγορούμενοι, που ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει τα πάντα. Κάποια στιγμή πίστεψαν πως δεν υπήρχε περίπτωση να συλληφθούν, όσο οι έρευνες παρέμεναν άκαρπες, όμως ο κλοιός γύρω τους άρχισε να σφίγγει το τελευταίο διάστημα και τελικά βρέθηκαν με χειροπέδες.
Πατέρας, γιος και θείος παραμένουν υπό αστυνομική κράτηση. Ο 54χρονος που φέρεται να σκότωσε τη Μαρίζα Τερτσέτη Παπαδάτου με μαχαίρι, εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγες μέρες. Οι δικοί του άνθρωποι δεν είχαν παρατηρήσει κάποια περίεργη συμπεριφορά από εκείνον.

"Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Αυτός δούλευε, είχε εταιρεία, έπαιρνε δουλειές στα χρώματα", είπε συγγενής του 54χρονου στο Mega.
Ο 54χρονος εργαζόταν ως μπογιατζής σε οικοδομές και συνέχιζε τη ζωή του κανονικά. Κανείς από τους φίλους και τους συγγενείς του δεν είχε ακούσει κάποια αναφορά από εκείνον για τον θάνατο της συμβολαιογράφου.
"Ερχόταν στις δουλειές, έβλεπε τα παιδιά εκεί, δούλευε κι αυτός, κανονικά. Δεν έδειχνε... ερχόταν στις δουλειές και δούλευε".
Σιγή ιχθύος για το έγκλημα όπως λένε οι συγγενείς και από τον 21χρονο γιο του πατέρα. Και εκείνος συμπεριφερόταν φυσιολογικά. "Λυπάμαι το παιδί που είναι μικρό παιδάκι και τον έβαλε σε αυτό τον δρόμο. Το παιδί λυπάμαι. Μου φαινόταν το καλύτερο παιδί, ήσυχο παιδί".
Οι δικοί τους άνθρωποι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τα στοιχεία που αποκαλύπτονται. "Είμαστε όλοι σε μεγάλο σοκ γιατί αυτός δεν είχε ανάγκη να το κάνει αυτό, δούλευε πάντα".
Ο 54χρονος ήταν ο μόνος από τους τρεις κατηγορούμενους που αρνιόταν να ομολογήσει. Ο γιος και ο θείος του όμως είχαν ήδη περιγράψει τα όσα συνέβησαν τη νύχτα του φόνου.
"Δεν ήταν κακός άνθρωπος αλλά έπινε. Έπινε συνέχεια κι όταν καθόταν να πιει, δεν σηκωνόταν άλλο. Είναι κάτι που κανένας δεν το περίμενε", λένε στην εκπομπή "Live News".
Η 69χρονη συμβολαιογράφος προσπάθησε να αντισταθεί και αυτό, όπως φαίνεται, της στοίχισε τη ζωή. Ο 54χρονος φέρεται να τη μαχαίρωσε στο μηρό και ο θάνατός της προήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Σχεδίαζαν το χτύπημα έναν ολόκληρο χρόνο
Οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει πως οι τρεις κατηγορούμενοι σχεδίαζαν το χτύπημα εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Είχαν αποφασίσει να επιτεθούν στο θύμα τους και πίστευαν πως μέσα από τη ληστεία θα έλυναν το οικονομικό τους πρόβλημα.
Και οι τρεις φέρονται να είχαν συνεννοηθεί και να είχαν οργανώσει τις επόμενες κινήσεις τους.
Το γραφείο της συμβολαιογράφου παρέμεινε για ακόμα μια μέρα κλειστό. Η Μαρίζα Τερτσέτη Παπαδάτου ήταν εδώ και χρόνια γνωστή για το ήθος και την επαγγελματική της ακεραιότητα. Μια γυναίκα πετυχημένη επαγγελματικά, μια μητέρα 3 παιδιών που ευτύχησε να τα δει να σπουδάζουν σε πανεπιστήμια.

"Κλειδί" για τις απαντήσεις που έψαχνε η αστυνομία έπαιξε ο 50χρονος κατηγορούμενος που έμενε στη Νεμέα, αλλά το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας είχε μείνει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, που είχαν στην ιδιοκτησία τους πατέρας και γιος.
Ο 50χρονος έφυγε από τη Ζάκυνθο λίγες ώρες μετά τη φονική επίθεση, αλλά δεν κατάφερε να βγει από το μικροσκόπιο της έρευνας. "Τον είχα συναντήσει πριν από μία εβδομάδα, το πρωί που πήγαινε για δουλειά, εκεί στο καφενείο είχαμε πιει καφέ".
Αποκάλυψη για τον 54χρονο: Πώς η ΕΛΑΣ κατάφερε να μη διαφύγει στο εξωτερικό
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του MEGA, ο 54χρονος, που πήγε να ληστέψει τη συμβολαιογράφο και φέρεται να είναι αυτός που τη μαχαίρωσε, ο ίδιος ήταν ιδιοκτήτης σε βίλες που τις νοικιάζει περίπου 900 ευρώ τη διανυκτέρευση.
Μάλιστα στις 24 Μαΐου ο βασικός κατηγορούμενος συνελήφθη με πρόφαση παραβίαση οικοδομικού κανονισμού της εν λόγω βίλας, που νοίκιαζε ως ιδιοκτήτης της.
Ο λόγος που η αστυνομία προχώρησε σε αυτή την κίνηση ήταν προκειμένου να αποτρέψει μία τυχόν φυγή του 54χρονου στο εξωτερικό, πριν τη σύλληψή του.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr