Ζάκυνθος: Με περιορισμούς η πρόσβαση στο «Ναυάγιο»

Το αργότερο μέχρι αύριο θα βρίσκεται στα χέρια του Δήμου Ζακυνθίων η μελέτη του Καθηγητή του ΕΚΠΑ Ευθύμιου Λέκκα σχετικά με τη διαχείριση της παραλίας του Ναυαγίου.

zakunthos-me-periorismous-i-prosbasi-sto-nauagio
SHARE THIS
0
SHARES

Το αργότερο μέχρι αύριο θα βρίσκεται στα χέρια του Δήμου Ζακυνθίων η μελέτη του Καθηγητή του ΕΚΠΑ Ευθύμιου Λέκκα σχετικά με τη διαχείριση της παραλίας του Ναυαγίου η οποία θα δρομολογήσει την άρση της ισχύουσας απόφασης του Λιμεναρχείου που απαγορεύει την πρόσβαση στην περιοχή από τη θάλασσα.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ ανέφερε πως η μελέτη του προτείνει περιορισμούς στην πρόσβαση αλλά όχι πλήρη απαγόρευση, ενώ οριοθετεί την παραλία σε ζώνες υψηλού κατολισθητικού κινδύνου και απαγορευμένης πρόσβασης και χαμηλού κινδύνου και ελεύθερης πρόσβασης. Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο ίδιος, στη ζώνη ελεύθερης πρόσβασης υπάρχουν και σημεία μηδενικού κινδύνου.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι τουριστικοί παράγοντες της Ζακύνθου και ειδικά οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με θαλάσσιες εκδρομές στην περιοχή, πίεζε για να βρεθούν άμεσες λύσεις για την πρόσβαση στο Ναυάγιο, την ίδια στιγμή που η Λιμενική Αρχή έχει ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια προς όλες τις κατευθύνσεις πως αν δεν δοθούν συγκεκριμένες «εγγυήσεις» για την ασφάλεια των επισκεπτών, η απαγόρευση δεν μπορεί να αρθεί.

Σύμφωνα με το ermisnews η αστυνομική απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας στο δρόμο που οδηγεί στο πλάτωμα της παραλίας έχει αρθεί, ωστόσο η Αστυνομική Διεύθυνση με έγγραφό της προς την Εισαγγελική Αρχή του νησιού ζητά την λήψη μέτρων.

 

 

 

Πηγή: ErmisNews

Πηγή: Eurokinissi, Pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook