Follow us

Ζάκυνθος: Προφυλακίστηκαν οι 4 από τους 8 κατηγορούμενους για τη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε και ο φερόμενος ως εκτελεστής της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, θύμα του φονικού στο Ζάκυνθο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών για τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για το φονικό στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2020 στον 'Αγιο Σώστη, με θύμα τη Χριστίνας Κλουτσινιώτη, σύζυγο του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη που δολοφονήθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Διαβάστε Επίσης

Με απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, κρίθηκε 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος έχει συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με προφυλακισθέντα για την ίδια υπόθεση. Για τον 34χρονο υπήρξε διχογνωμία ανακριτή και εισαγγελέα, γι' αυτό χθες αργά το βράδυ συνεδρίασε το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Από τους οκτώ, στο σύνολο, συλληφθέντες για την ανθρωποκτονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη και τον σοβαρό τραυματισμό του συζύγου της Ντίμη Κορφιάτη, έγιναν τέσσερις προφυλακίσεις, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Αναλυτικότερα, τον δρόμο για κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα πήραν 39χρονος που είναι ο φερόμενος ως εκτελεστής, 38χρονος που φαίνεται να είναι ο οδηγός της μηχανής που χρησιμοποίησαν οι δράστες, 37χρονος που φαίνεται να είναι ο οδηγός του σκάφους που μετέφερε τους δράστες από τη Ζάκυνθο στον Πύργο και μια κοπέλα 27 ετών που ήταν η "τσιλιαδόρος", καθώς -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- παρακολουθούσε το ζεύγος και έδινε την πορεία τους στους δράστες που είχαν στήσει "καρτέρι θανάτου".

Παραδόθηκε μόνη της η "τσιλιαδόρος" με το μαύρο Smart

Yπενθυμίζεται ότι η νεαρή γυναίκα παραδόθηκε μόνη της την Τρίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου. Πρόκειται για την 27χρονη φίλη ενός εκ των φυσικών αυτουργών που βρισκόταν στη Ζάκυνθο την ημέρα της δολοφονίας και αποχώρησε την επομένη.

Την ημέρα της δολοφονίας από τις 10:48 έως και 13:54, από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πόλη της Ζακύνθου, έχει καταγραφεί ένα αυτοκίνητο μάρκας SMART μαύρου χρώματος, το οποίο φέρει φιμέ τζάμια και κάλυμμα στις πινακίδες κυκλοφορίας και οδηγό γυναίκα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το συγκεκριμένο όχημα έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 27χρονης. Στις 14:38 η μοτοσυκλέτα των δραστών εντοπίζεται σε κάμερες ασφαλείας βενζινάδικου στο Λαγανά και μετά από… 28 δευτερόλεπτα αργότερα ξανά αλλά με αντίθετη κατεύθυνση προς τον τόπο της δολοφονίας, ενώ διασταυρώθηκε με το μαύρο SMART.

Στις 15:02 η μοτοσυκλέτα των δραστών εντοπίζεται σε κάμερες επιχείρησης στο Βασιλικό Ζακύνθου, και διακρίνεται εξωτερικά του μπουφάν του οδηγού καλώδιο ακουστικών κινητού τηλεφώνου, με τους αστυνομικούς να συμπεραίνουν ότι οι δράστες ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με συνεργούς που τους ενημέρωναν για τις κινήσεις των θυμάτων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 20 Οκτ 2025 | 11:24

Εκτέλεση Σταύρου Δημοσθένους στην Κύπρο: Χειροπέδες σε τρία ακόμη άτομα - Από την Ελλάδα ο ένας

Υπενθυμίζεται ότι οι κυπριακές αρχές είχαν συλλάβει 45χρονο Ελληνοκύπριο.

ΝΕΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ 20 Οκτ 2025 | 07:07

Φοινικούντα: Νέα εντάλματα σύλληψης για το στενό περιβάλλον του 68χρονου- Οι ύποπτες κινήσεις του λευκού ΙΧ και τα τηλεφωνήματα

Τρία νέα εντάλματα σύλληψης, ενδέχεται να εκδοθούν τις επόμενες ώρες για την διπλή δολοφονία της Φοινικούντας.

ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 20 Οκτ 2025 | 06:42

Φοινικούντα: Προφυλακιστέοι οι δύο 22χρονοι μετά τις μαραθώνιες απολογίες – Αλληλοκατηγορούνται για το ποιος πάτησε τη σκανδάλη

Οι δύο κατηγορούμενοι για τη διπλή ανθρωποκτονία στη Φοινικούντα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 20 Οκτ 2025 | 06:36

Εγκλημα στο Περιστέρι - Νεκρός 37χρονος έπειτα από επίθεση με μαχαίρι έξω από κλαμπ

Φονική επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε πολυσύχναστο σημείο στο Περιστέρι.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ 19 Οκτ 2025 | 22:16

Φοινικούντα: Αρνήθηκε τα πάντα ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού - Διαψεύδει τον αυτόπτη μάρτυρα που τον αναγνώρισε

"Ο πελάτης μου δεν είναι ο φυσικός αυτουργός" δήλωσε ο δικηγόρος του 22χρονου που κατηγορείται ότι είναι ο δράστης της διπλής δολοφονίας.

ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 19 Οκτ 2025 | 19:29

Φοινικούντα: Αρνήθηκε την εμπλοκή του ο 22χρονος φερόμενος εκτελεστής - Ποιον υπέδειξε στη μαραθώνια απολογία του

Οι επόμενες ώρες αναμένονται κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς η δικαιοσύνη θα κληθεί να αποφασίσει αν οι δύο νεαροί θα προφυλακιστούν ή όχι.

ΒΙΝΤΕΟΛΗΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 19 Οκτ 2025 | 17:25

Μεσσηνία: Η ΕΛ.ΑΣ "σκανάρει" την Καλαμάτα για να δει πού κοιμήθηκε ο φερόμενος ως συνεργός το βράδυ μετά τη δολοφονία

Η Αστυνομία εξέτασε το βιντεοληπτικό υλικό από τα ΚΤΕΛ όπου έφτασε μία μέρα μετά τη δολοφονία ο 22χρονος φερόμενος ως συνεργός

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ 19 Οκτ 2025 | 13:39

Φοινικούντα: Η ώρα των απολογιών για τους κατηγορούμενους - Η μεταγωγή στην ανακρίτρια Καλαμάτας

Κανείς από τους δύο κατηγορούμενους δεν αναλαμβάνει την ευθύνη

ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 19 Οκτ 2025 | 12:57

Φοινικούντα: "Άκουσα έξι πυροβολισμούς, o ανιψιός έτρεχε αναστατωμένος" - Συγκλονιστική μαρτυρία για το διπλό έγκλημα

Μια από τις σφαίρες καρφώθηκε στο τροχόσπιτό της, αποκαλύπτει γυναίκα που ήταν στο κάμπινγκ την ώρα της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα

ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 19 Οκτ 2025 | 10:24

Φοινικούντα: Τι θα ισχυριστούν σε λίγη ώρα στον ανακριτή οι δύο 22χρονοι - Χωρίς ίχνη πυρίτιδας τα ρούχα του "εκτελεστή"

Οι δικηγόροι των δύο 22χρονων, επισκέφθηκαν χθες τους εντολείς τους στα κρατητήρια της Καλαμάτας

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 19 Οκτ 2025 | 09:00

Φοινικούντα: Οι άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και ένα... λευκό ΙΧ ξεκαθαρίζουν τη διπλή δολοφονία - Τα πρόσωπα "κλειδιά"

Τι κατέθεσε φίλη του 68χρονου που επικοινώνησε μαζί του λίγες μέρες μετά την επίθεση με αεροβόλο σε βάρος του, τον περασμένο Σεπτέμβριο

ΜΑΡΤΥΡΑΣ-ΚΛΕΙΔΙ 18 Οκτ 2025 | 21:50

Φοινικούντα: Νέα κρίσιμα στοιχεία- Επί 4 ώρες κατέθεσε ο μάρτυρας-κλειδί από την Αττική - Αύριο καταθέτουν οι δύο 22χρονοι

Στη φάση της κύριας ανάκρισης η υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα - "Δεν έχουμε το κίνητρο" λέει η ΕΛ.ΑΣ - Την Κυριακή οι καταθέσεις των δύο 22χρονων

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ 18 Οκτ 2025 | 19:32

"Δεν έχω πειράξει κουνούπι": Τι έλεγε ο 68χρονος ιδιοκτήτης του κάμπινγκ σε φίλη του λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί

Αύριο απολογούνται οι δυο κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα