Zero Waste Beaches: Η Coca-Cola καθαρίζει εννέα ελληνικές παραλίες

Η Coca-Cola ταξιδεύει στις ελληνικές παραλίες και δίνει νέα ζωή στα πλαστικά μπουκάλια με το πρόγραμμα Zero Waste Beaches!

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Zero Waste Beaches: Η Coca-Cola καθαρίζει εννέα ελληνικές παραλίες

Ναι είναι γεγονός! Η Coca-Cola κάνει το όραμα της για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα πράξη μέσα από το πρόγραμμα Zero Waste Future μετά τη Θεσσαλονίκη επεκτείνεται και στις παραλίες.

Αυτό το καλοκαίρι η εταιρία αναλαμβάνει δράση μαζί με τους στρατηγικούς της συνεργάτες, την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και εστιάζει σε 9 πολυσύχναστες ελληνικές παραλίες στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα γύρω από το ζήτημα των απορριμμάτων.

Ας πιάσουμε όμως το μίτο από την αρχή.

Το 2018 στο Νταβός, ο CEO της Coca-Cola, James Quincey ανακοίνωσε το παγκόσμιο όραμα της εταιρείας για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα και τη δέσμευσή της να το κάνουμε πράξη. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε τους φιλόδοξους στόχους της: να συνεχίσει να εστιάζει στην ανάπτυξη 100% ανακυκλώσιμων συσκευασιών, μέχρι το 2025, στη χρήση τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένου πλαστικού στις συσκευασίες, μέχρι το 2030 και τέλος στην συλλογή και ανακύκλωση μίας συσκευασίας για κάθε μία συσκευασία της εταιρείας που κυκλοφορεί στην αγορά, μέχρι το 2030.

Γιατί πλαστικό;

Τα απορρίμματα και οι πλαστικές συσκευασίες βρίσκονται παντού και επιβαρύνουν τη ρύπανση του πλανήτη μας. Παρ’ όλα αυτά, το πλαστικό παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Τα πλεονεκτήματα που έχει ως υλικό, όπως μικρό βάρος, χαμηλό κόστος παραγωγής, αντοχή και ευκαμψία, ευκολία στη χρήση, το κατατάσσει σε ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά στον κόσμο, πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών και ιδανικό για την συσκευασία και συντήρηση τροφίμων και ποτών.

Εντούτοις, όσο χρήσιμο μπορεί να είναι ως υλικό η λανθασμένη ή μη σωστή διαχείριση μετά τη χρήση του έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον αλλά και τις θάλασσες, αφού συχνά καταλήγει εκεί ως απόρριμμα.

Η Coca-Cola αναγνωρίζοντας το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί και επιθυμώντας να γίνει μέρος της λύσης αλλά να πάει κι ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας πρωτοβουλίες με πολλαπλασιαστικό κοινωνικό όφελος με έμφαση στη δημιουργία καινοτομιών που υπηρετούν κοινωνικές ανάγκες και προωθούν την κυκλική οικονομία, έχει πάρει στην Ελλάδα σημαντική θέση και πραγματοποιεί πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες υποστηρίζοντας πως τα πλαστικά έχουν δημιουργηθεί για να αντέχουν στον χρόνο, αλλά όχι ως απορρίμματα. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε να συλλέγονται, να ανακυκλώνονται και να αποκτούν μια νέα ζωή είτε ως νέες συσκευασίες είτε ως κάτι άλλο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η εταιρία θέτει το ζήτημα των απορριμμάτων ως έναν από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες της νέας της ανατρεπτικής εταιρικής καμπάνιας #NEVERSETTLE φιλοδοξώντας να ανοίξει τον διάλογο γύρω από το σημαντικό αυτό θέμα και να συμβάλλει στην επίλυση του!

Η ιστορία άρχισε από την μαγευτική Θεσσαλονίκη όταν η εταιρία ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα να υλοποιεί πιλοτικά το πρόγραμμα Zero Waste Future – ένα τριετές ολιστικό πρόγραμμα που βασίζεται στην παρέμβαση, στην εκπαίδευση γύρω από την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία και στην αλλαγή στάσης των πολιτών απέναντι στα απορρίμματα αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής όπως την τρισδιάστατη εκτύπωση ώστε να λάβουν μια 2η ζωή! Ήδη από τον πρώτο χρόνο του προγράμματος, η εταιρία κατάφερε να ενημερωθούν 100.000 πολίτες, να συλλεχθούν 90 τόνοι υλικών και να εκτεθούν 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι στα μηνύματα του προγράμματος.

Φέτος, το καλοκαίρι, το Zero Waste Future μεταφέρεται στις παραλίες ως Zero Waste Beaches και ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα σε περιοχές όπως στα Χανιά, την Κύθνο, τη Ρόδο, την Κεφαλονιά αλλά και την Αθήνα. Στο πρόγραμμα Zero Waste Beaches, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, περιλαμβάνονται 9 ελληνικές παραλίες και θα πραγματοποιηθούν δράσεις όπως τοποθέτηση κάδων 4 ρευμάτων ανακύκλωσης με ξεχωριστό ρεύμα για τα πλαστικά μπουκάλια που προωθεί τη διαλογή στην πηγή, οργανωμένους καθαρισμούς παραλιών καθώς και πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε 27 παραλιακές επιχειρήσεις για το προσωπικό και για τους επισκέπτες γύρω από τα θέματα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ!

Η εταιρία έχει ως στόχο να ανοίξει τον διάλογο γύρω από το ζήτημα των απορριμμάτων και να δημιουργήσει ένα κίνημα που μαζί του θα φέρει την αλλαγή αναφορικά με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα και κυρίως τις πλαστικές συσκευασίες. Γι’ αυτό, καλεί τον κόσμο σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεται να ανακυκλώσει τα απορρίμματά του τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να δώσει δεύτερη και τρίτη ζωή στις πλαστικές συσκευασίες!

Ναι ναι, σωστά διαβάσατε!

Τις παραλίες της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά, των Λουτρών και του Αγίου Δημητρίου στην Κύθνο, της Έλλης στην Ρόδο, του Μακρύ Γιαλού, της Σκάλας και του Μύρτου στην Κεφαλονιά, της Γλυφάδας στην Αττική και στην Νέα Παραλία στην Θεσσαλονίκη θα κοσμούν του χρόνου το καλοκαίρι τρισδιάστατα εκτυπωμένα έπιπλα από το πλαστικό που συλλέχθηκε και ανακυκλώθηκε μέσα από το πρόγραμμα Zero Waste Beaches ως μια ζωντανή απόδειξη πως το πλαστικό μπορεί να επιστρέψει ως ένα νέο χρήσιμο αντικείμενο για τη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Κι ακόμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες τεχνολογίας αιχμής όπως εκείνη της τεχνητής νοημοσύνης, η Coca-Cola μέσα από το Messenger στη σελίδα της στο Facebook δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το 3D εκτυπωμένο χρηστικό αντικείμενο από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό που θα ήθελαν να προσφέρουν σε μία από τις επιλεγμένες παραλίες κάνοντας τους συμμέτοχους στην πρωτότυπη και ανατρεπτική για τα ελληνικά δεδομένα ενέργεια! Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα σε ξαπλώστρα, αποδυτήριο και διάδρομο για την παραλία που εξασφαλίζει την πρόσβαση και σε ΑΜΕΑ αλλά και το χρώμα της προτίμησής τους.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια ευαισθητοποίησης σε εθνικό επίπεδο και σε όλα τα μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, Τύπο, υπαίθρια διαφήμιση, ψηφιακά μέσα ).

Για την Coca-Cola ένας Κόσμος Χωρίς Απορρίμματα, όπου τίποτα δεν πάει χαμένο είναι εφικτός! Αν θες κι εσύ να μάθεις περισσότερα για το Zero Waste Beaches, επισκέψου το The Coca-Cola Journey.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 01 Οκτ 2020 | 07:27

Κορονοϊός: Αγωνία για τα 32 κρούσματα στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα - Ηχηρό καμπανάκι Τσιόδρα

Σε εστία κορονοϊού έχει μετατραπεί άλλο ένα γηροκομείο αυτή την φορά στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 01 Οκτ 2020 | 06:59
ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ 01 Οκτ 2020 | 06:36

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου

Θυμηθείτε να ευχηθείτε χρόνια πολλά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 01 Οκτ 2020 | 06:31

Καιρός...καλοκαιρινός με άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα αγγίζουν τα ...τριαντάρια.

30 Σεπ 2020 | 23:26

Κορονοϊός: "Μην πάτε στη δουλειά σας" συστήνει αυστηρά το Υπ. Εργασίας στους κατοίκους των χωριών σε Θήβα, Χαλκίδα

Να παραμείνουν στην οικία τους ζητά το Υπουργείο Εργασίας από τους εργαζόμενους στα 5 χωριά που μπήκαν σε "καραντίνα"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 30 Σεπ 2020 | 22:47

Μόσιαλος: Η διαχείριση της πανδημίας δεν θα γίνει με ηλικιακό απαρτχάιντ - Πόσο απέχει η ηλικία covid από την κανονική

Ο Ηλίας Μόσιαλος τάσσεται κατά ενός "lockdown" σε άτομα άνω των 65, κάνοντας λόγο για ηλικιακό απαρτχάιντ.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ 30 Σεπ 2020 | 21:45

Κορονοϊός: "Lockdown" σε 5 χωριά σε Θήβα και Χαλκίδα - Ιχνηλατούνται 1.200 επαφές από κηδεία στο Μουρίκι

Σε καραντίνα μπαίνουν οι κάτοικοι 5 χωριών σε Θήβα και Χαλκίδα, λόγω κρούσματος κορονοϊού σε 63χρονη

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ 30 Σεπ 2020 | 21:41

Έξαλλος ο Τσιόδρας για το γηροκομείο με τα 32 κρούσματα: "Από το προσωπικό η διασπορά - Η Αθήνα δεν πάει καλά"

Φανερά εκνευρισμένος ο Σωτήρης Τσιόδρας με τη διασπορά του κορονοϊού στο γηροκομείο, αλλά και στην Αττική

Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΑΛΠΑΖΕΙ 30 Σεπ 2020 | 21:30

Αποκλειστικές εικόνες από κορονο-πάρτι στην Αγία Παρασκευή: Κάνουν και πλάκα ότι "σε λίγο θα έρθουν τα ΜΑΤ"

Είναι το αποκλειστικό βίντεο από ένα ιδιωτικό πάρτι σε σπίτι στα βόρεια προάστια

ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ 30 Σεπ 2020 | 21:05

Κορονοϊός: Έκτακτη προειδοποίηση για τήρηση μέτρων αυτοπροστασίας σε Θήβα και Χαλκίδα

Ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορονοϊό σε οικισμούς Δήμου Θηβαίων και Δήμου Χαλκιδέων

ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ 30 Σεπ 2020 | 20:44

Κορονοϊός: Σοκάρει η μαρτυρία 47χρονης – "Αισθανόμουν ότι μου σπάνε όλα τα κόκαλα" [βίντεο]

Από τη δύσπνοια και τον πυρετό μέχρι τους πόνους και την απομόνωση, μία 47χρονη περιγράφει τη μάχη της με τον κορονοϊό

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 30 Σεπ 2020 | 20:38

LRAD: Αυτά είναι τα δύο νέα "υπερόπλα" της ΕΛΑΣ στον Έβρο - Τέλος στις "οργανωμένες" εφόδους μεταναστών [Βίντεο]

Πρόκειται για δύο σύγχρονα ηχητικά-ηχοβολιστικά συστήματα, τα Long Range Acoustic Device, για την αντιμετώπιση επιθετικών ενεργειών στον Έβρο

ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 30 Σεπ 2020 | 20:10

Οι κανόνες κυκλοφορίας για τα ηλεκτρικά πατίνια, τα ποδήλατα, τα rollers, τα skate boards

Με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τους κανόνες κυκλοφορίας για τα ηλεκτρικά πατίνια, rollers, τροχοσανίδες skate boards