Ζημιές σε Ξάνθη και Καβάλα από την κακοκαιρία (φωτό & βίντεο)

Βροχή και ισχυροί άνεμοι έπληξαν χτες Τρίτη την ανατολική Μακεδονία προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

SHARE THIS
0
SHARES

Βροχή και ισχυροί άνεμοι έπληξαν χτες Τρίτη την ανατολική Μακεδονία προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. 

Στη Χρυσούπολη, ανατολικά της Καβάλας, πλημμύρισαν ξανά δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε στέγες. Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Νέστου έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις τελευταίες καταρρακτώδεις βροχές στις 26 Ιουνίου.

 

 

 

Στη Νέα Καρβάλη, πάλι στην Καβάλα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξεριζωθήκαν πολλά δέντρα στην πλατεία του οικισμού. Επίσης, ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών ενώ πλημμύρησαν υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις από την πτώση των δέντρων διακόπηκε και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

 Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, η οποία οφείλεται σε βλάβη του δικτύου ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών της από τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), που προέκυψε λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας.

Στην περιοχή της Ξάνθης η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση κυρίως στην Τοπική Κοινότητα Σταυρούπολης και στον Δήμο Μύκης, που όμως αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και η ηλεκτροδότηση επανήλθε σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πηγή: kavalapost.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook