Ζητούν να παρευρεθούν στη δίκη για την επιμέλεια του γιου τους

Με κείμενο τους, οι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης αναφέρονται στο ζήτημα της επιμέλειας του παιδιού τους και στην επιθυμία τους να παρευρεθούν στην εκδίκαση.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ζητούν να παρευρεθούν στη δίκη για την επιμέλεια του γιου τους

Με κείμενο τους, οι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης αναφέρονται στο ζήτημα της επιμέλειας του παιδιού τους και στην επιθυμία τους να παρευρεθούν στην εκδίκαση.

Το κείμενο Μαζιώτη - Ρούπα:

«Εμείς, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, είχαμε δημοσιοποιήσει αίτηση για την παρουσία μας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας την 1/3/17 όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση της επιμέλειας του παιδιού μας. Η αίτηση αυτή απεστάλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στη Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών(ΚΕΜ) και στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Με αυτήν την αίτηση ζητούσαμε τη μεταγωγή μας στην Καλαμάτα για να παραστούμε στο δικαστήριο ως μάρτυρες- διάδικοι .Φυσικά και δεν λάβαμε καμία απάντηση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Λάβαμε όμως απάντηση από το Κ.Ε. Μ , το οποίο μας διαμήνυσε ότι δεν είναι αυτό αρμόδιο για μια τέτοια απόφαση και ότι θα διαβίβαζε το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας λόγω δικής της αρμοδιότητας. Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας δεν ανέβαλε καμία ευθύνη, δεν πήρε καμία απόφαση και ζήτησε να διαβιβαστεί το αίτημα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας όπου θα δικάσει την υπόθεση.

Είναι κατανοητό από τον καθένα ότι ναι μεν, δεν απορρίπτει κανείς την αίτησή μας, αλλά και κανένας δεν αναλαμβάνει να πάρει την σωστή απόφαση: αυτή, του να διατάξει την μεταγωγή μας για να παραστούμε στο δικαστήριο. Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας κρίθηκε από το Κ.Ε.Μ ως αρμόδια να το κάνει. Η ίδια, έκρινε ότι δεν είναι αρμόδια και παρέπεμψε το θέμα στο δικαστήριο.

Τώρα το δικαστήριο έχει όλη την ευθύνη για αυτήν την απόφαση. Με βάση τους ίδιους τους νόμους τους, δεν έχει απλώς το δικαίωμα να το κάνει αλλά μπορεί να στηριχθεί και στον ίδιο τον νόμο 1593 Α.Κ που το καθιστά υποχρεωμένο να ακούσει τους συγγενείς του.

Είναι βέβαιο πως στη περίπτωση του παιδιού μας συγκρούονται δυο διαμετρικά αντίθετες θέσεις για το ζήτημα που αφορά το συμφέρον του. Μέχρι αυτό το δικαστήριο, το συμφέρον του παιδιού κρινόταν με βάση τη θέση συγκεκριμένων κρατικών φορέων, θεσμών και προσώπων.

Η θέση τους ήταν και παραμένει πως το συμφέρον του, εξυπηρετήθηκε μέσα από όλη την διαδικασία που ακολούθησε της σύλληψης της μητέρας του: το παιδί μας πήγε μαζί με την μητέρα του στη ΓΑΔΑ όπου και κρατήθηκε για 14 ώρες, πράγμα που γνωρίζουμε από στοιχεία και όχι με εκτιμήσεις.

Όλες αυτές τις ώρες κανένας δεν ήξερε απολύτως τίποτα για το παιδί: ότι το παιδί το είχαν υποβάλλει σε υποχρεωτικό εγκλεισμό στο ψυχιατρείο με βάση την εντολή της Εισαγγελέως Ανηλίκων Νικολού Μαρία-Ελένη. Το μάθαμε μέσω δημοσιογραφικής διαρροής.. Το παιδί μας έγκλειστο και φρουρούμενο από την αστυνομία ,από το απόγευμα της Πέμπτης(5-1-17) στις 19.00 ως τη Κυριακή το απόγευμα ,στις 8μ.μ. Και κανείς δε γνωρίζει πόσο ακόμα θα διαρκούσε ο εγκλεισμός, αν δεν είχε πραγματοποιηθεί απεργία πείνας και δίψας από εμάς τους γονείς του Ν. Μαζιώτη και Παναγιώτα Ρούπα και την συντρόφισσα μας Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου.Ούτως ή άλλως ήταν γνωστό από δημοσιοποιημένο μήνυμα εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ότι η διαδικασία θα ήταν χρονοβόρα.

Είναι γνωστό ότι παιδί 6μισυ χρονών δεν εμπίπτει στη κατηγορία των παιδιών που μπορούν να αντιμετωπίζονται με όρους ποινικού παραβάτη ώστε να κρατείται στην ασφάλεια για 14 ώρες και να του επιβάλλεται ακούσια νοσηλεία με εισαγγελική εντολή σε ψυχιατρείο. Είναι αυτονόητο ότι για κανέναν δεν μπορεί να επιβληθεί ακούσια νοσηλεία με εισαγγελική εντολή χωρίς ψυχιατρική διάγνωση. Όπως επίσης είναι αυτονόητο ότι επιβάλλοντας τον εγκλεισμό υγιούς ατόμου σε ψυχιατρείο, το μόνο που μπορείς να επιφέρεις, είναι να το τρελάνεις!

Η εντολή της Εισαγγελέως Ανηλίκων για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη σε συνδυασμό με την κράτηση ,τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο και με τους όρους της απομόνωσης και της φρούρησης, εμπίπτει μόνο σε περιπτώσεις παραβατών του ποινικού κώδικα και σε εξαιρετικές περιστάσεις. Εδώ βεβαίως να επισημάνουμε ότι καμία ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δε μας αποδόθηκε όταν βγήκε το παιδί από το ψυχιατρείο.

Ποιός την κρατάει και για ποιο λόγο;

Δεδομένων των στοιχείων που έχουμε στην διάθεσή μας ,γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει μία μόνο δικογραφία που να αφορά την μητέρα του. Υπάρχει πλήθος εγγράφων του παιδιού συμπεριλαμβανομένων και ιατρικών γνωματεύσεων που δεν βρίσκονται σε καμία γνωστοποιημένη προς εμάς δικογραφία. Και επειδή γνωρίζουμε ότι όλα αυτά τα έγγραφα είναι κατασχεμένα , συμπεριλαμβανομένου του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού το οποίο παρά το γεγονός ότι το συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την άρση της κατασχέσεώς του ,αλλά δεν μας επιδόθηκε παρά μόνο σε φωτοτυπίες(!)προκειμένου να παρέλθει ο μήνας ώστε να καταστεί αμετάκλητη η απόφαση και το οποίο βιβλιάριο δεν υπήρχε στη έκθεση κατασχέσεως που έχουμε για την υπόθεση, θέτουμε το ερώτημα:

Σε ποιά έκθεση κατασχέσεως και σε ποιά δικογραφία βρίσκονται τα κατασχεμένα έγγραφα του παιδιού μας και πού βρίσκεται η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που διέταξε η Εισαγγελέας Ανηλίκων;

Υπάρχει και άλλη δικογραφία την οποία δεν γνωρίζουμε; Αυτή η δικογραφία, αφορά το παιδί μας;

Αν λοιπόν υπάρχει δικογραφία για το παιδί μας, για ποιό λόγο συντάχθηκε και για ποιό λόγο βρίσκονται εκεί, τα κατασχεμένα έγγραφα του παιδιού μας; Γιατί δεν μας γνωστοποιούν αυτή τη δικογραφία; Είναι σε καθεστώς υποδικίας το παιδί μας; Κατηγορείται για κάτι και αν ναι, για ποιό πράγμα;

Το ¨συμφέρον του παιδιού¨ μας μέχρι τώρα αφορά στο αν καλώς έγινε ότι έγινε .Αν καλώς κρατήθηκε σε ψυχιατρείο, αν καλώς τέθηκε σε καθεστώς εξαίρεσης. Και αν καλώς όλα αυτά γίνονται υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας!

Το ¨συμφέρον του παιδιού¨ όπως ορίζεται από αυτούς που το πήραν στα χέρια τους από την ώρα που πήγε με την μητέρα του στην ασφάλεια ,το δικαστήριο που θα αποφασίσει για την επιμέλεια του παιδιού μας, θα πρέπει να βάλει έναν διαχωρισμό ως προς το τι συνέβη από τις 5/1/17 έως σήμερα, πώς οδηγηθήκαμε στο συγκεκριμένο δικαστήριο, με ποιούς όρους χρησιμοποιήθηκε το άρθρο 1532 Α.Κ και να εξετάσει με βάση έναν στερεοτυπικό νομικό τρόπο τους συγγενείς που θα αναλάβουν την επιμέλεια του παιδιού και το νέο του περιβάλλον.

Μια δίκη χωρίς τη δική μας παρουσία θα είναι προς το συμφέρον του παιδιού όπως αυτό προσδιορίστηκε από τα ξημερώματα της 5ης/1/17 από τους εισαγγελείς και τους ανακριτικούς υπαλλήλους που το είχαν στα χέρια τους!

Αυτοί θέλουν να κλείσει αυτό το δικαστήριο ως μια τυπική διαδικασία ανάθεσης της επιμέλειας στους συγγενείς, χωρίς να αγγίξουμε το παρελθόν. Όμως το παρελθόν είναι αυτό που μας οδήγησε σε αυτό το δικαστήριο.Τόσο εμάς τους γονείς του με το 1535 Α.Κ όσο και την εισαγγελέα Ανηλίκων με βάση το άρθρο 1532 Α.Κ.Δύο άρθρα που αντικειμενικά συγκρούονται όχι μόνον μέσα στη δικαστική διαδικασία αλλά συνιστούν μια στιγμή σύγκρουσης για το συμφέρον του παιδιού όπως αυτό είναι πραγματικά . Και αυτό θα γίνει γιατί με την απουσία μας θα μπει ένας διαχωρισμός του παρελθόντος του παιδιού με το μέλλον του: θα κριθεί μεμονωμένα το γεγονός της επιμέλειάς του χωρίς να ληφθεί υπόψιν η διαδρομή μέσω της οποίας φθάσαμε σε αυτό το δικαστήριο.

Δηλαδή, θα μπει η πρώτη διαγραφή του εγκλήματος που διαπράχτηκε σε βάρος του παιδιού μας έως τώρα δια της σιωπής γύρω από αυτό ,μέσα στη δικαστική διαδικασία και να βοηθήσει στο να μπει σε εφαρμογή, το επόμενο στάδιο του εγκλήματος!

Η παρουσία μας στο δικαστήριο είναι βασική προϋπόθεση για να διασφαλιστεί ότι θα μπουν αυτοί οι όροι στη ζωή του από εδώ και στο εξής και που θα το περιφρουρήσουν από οποιαδήποτε εγκληματική απόπειρα επιχειρηθεί να γίνει εναντίον του: η παρουσία μας στο δικαστήριο είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να ανοίξει ο δρόμος που θα βγάλει οριστικά το παιδί μας από το καθεστώς εξαίρεσης που του επιβλήθηκε για πολιτικούς λόγους, που θα το βγάλει από το καθεστώς ομηρίας και θα εξασφαλίσει ότι κανένα άλλο έγκλημα δε θα διαπραχθεί σε βάρος του!

Η παρουσία μας στο δικαστήριο είναι η μόνη εγγύηση, η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη διασφάλιση, περιφρούρηση του πραγματικού συμφέροντος του παιδιού μας.

Νίκος Μαζιώτης - Πόλα Ρούπα

μέλη του Επαναστατικού Αγώνα,

φυλακές Κορυδαλού , 28/02/2017».

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΖΟΥΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 24 Νοε 2021 | 13:28

Σοκ στη Βρετανία: Βασάνισαν το παιδί τους μέχρι θανάτου– Στο τελευταίο του βίντεο ο 6χρονος λέει "Δεν μ’ αγαπάει κανείς"

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Βρετανία η κακοποίηση μέχρι θανάτου ενός ανήλικου από τον πατέρα και τη μητριά του.

ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ 01 Δεκ 2021 | 22:13

Φάμπρικα ελληνοποιήσεων: Αυτοί είναι οι αστυνομικοί - μέλη του κυκλώματος - Ανάμεσά τους και η σύζυγος του διοικητή του ΑΤ Ασπροπύργου

Ο κατηγορούμενος αξιωματικός υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ στο γραφείο ταυτοτήτων υπηρετούσε η σύζυγός του- επίσης αστυνομικός

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 01 Δεκ 2021 | 21:55

Εγκατάλειψη μωρού στο μουσείο: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο - Βρήκαν DNA στο καρότσι του μωρού

To κοριτσάκι παραμένει στο νοσοκομείο Παίδων τρώει και κοιμάται κανονικά - Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 01 Δεκ 2021 | 21:51

Θρίλερ στον Έβρο: Διάσωση 17 Τούρκων, ανάμεσά τους και παιδιά - Δηλώνουν φυγάδες και ζητούν άσυλο

Οι 17 Τούρκοι που βρέθηκαν στον Έβρο δηλώνουν ότι είναι φυγάδες από την πατρίδα τους και επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 01 Δεκ 2021 | 21:20

Θεσσαλονίκη: Παρουσιάστηκαν ως όργανα της "Συνταγματικής Αστυνομίας" και εμπόδιζαν τη διενέργεια rapid test

Αναστάτωση στη λειτουργία διαγνωστικού κέντρου, στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν τρεις άντρες και μία γυναίκα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 01 Δεκ 2021 | 20:53

Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρός σε τροχαίο o Στέλιος Τσεκουρλούκης - O βοσκός που είχε γίνει viral [Εικόνες]

Ο 28χρονος βοσκός οδηγούσε το μηχανάκι του, όταν συγκρούστηκε με ΙΧ αγροτικό φορτηγό στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Βαρθολομιό προς Βρανά

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 01 Δεκ 2021 | 20:52

Διερμηνέας της Frontex καταγγέλλει επαναπροώθηση από τις ελληνικές αρχές στην Τουρκία

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο διερμηνέας καταγγέλλει επίσημα τις ελληνικές αρχές για βίαιη επίθεση σε βάρος του

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ 01 Δεκ 2021 | 20:51

Mega: Δεν το... πίστευε η Ράνια Τζίμα - Ο Γιάννης Πρετεντέρης της είπε ότι έχει δίκιο [Βίντεο]

Η Ράνια Τζίμα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την έκπληξή της, όταν ο σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Γιάννης Πρετεντέρης, είπε στον αέρα ότι είχε δίκιο.

ΘΛΙΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΜ-Θ 01 Δεκ 2021 | 20:18

Πέθανε ο δημοσιογράφος, Σπυρίδωνας Καψάσκης

Η ανακοίνωση τη Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ)

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 01 Δεκ 2021 | 19:51

Κορονοϊός: Μόνο εμβολιασμένοι επισκέπτες και εργαζόμενοι στα χριστουγεννιάτικα πάρκα η εισήγηση της Επιτροπής [Βίντεο]

"Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης", τόνισε για τα θεματικά πάρκα και τη λειτουργία τους την εορταστική περίοδο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος

ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ 01 Δεκ 2021 | 19:34

Παρθένα Κουτμερίδου: Οι αναρτήσεις του συζύγου της υπέρ των αρχηγών των αντιεμβολιαστών στο Facebook

Ο γυναικολόγος της αδικοχαμένης γυναίκας τον αποκάλεσε "φανατικό αντιεμβολιαστή" - Οι αναρτήσεις του υπέρ των αρχηγών των αντιεμβολιαστών στη χώρα μας

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ 01 Δεκ 2021 | 19:24

Φάμπρικα ελληνοποιήσεων: "Ξέπλυμα" ποινικών με βαρύ παρελθόν έκανε το κύκλωμα - Ταρίφα 30.000 ευρώ για κάθε έγγραφο

Οι επίορκοι αστυνομικοί χορηγούσαν νόμιμα έγγραφα σε ποινικούς, προκειμένου να "σβήσουν" το εγκληματικό τους παρελθόν και να μπορούν να κινούνται ελεύθερα.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 01 Δεκ 2021 | 19:02

Φάμπρικα ελληνοποιήσεων: Από το κύκλωμα "ψώνισε" ταυτότητα ο Αλβανός που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο της Νίκαιας

Πελάτης της "φάμπρικας" με τα πλαστά έγγραφα το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Νίκαια - Μέσω του κυκλώματος ελληνοποιήθηκε ως ομογενής.