Follow us

Ζωγράφου: Ανάληψη ευθύνης για την ενέδρα σε ομάδα ΔΙΑΣ με έναν τραυματία αστυνομικό

Ανάληψη ευθύνης από την ομάδα "Πυρήνας Εκδίκησης "Κώστας Φραγκούλης"" για την ενέδρα σε ομάδα ΔΙ.ΑΣ στη περιοχή του Ζωγράφου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΔΙΑΣ

Την ανάληψη ευθύνης από την ομάδα "Πυρήνας Εκδίκησης "Κώστας Φραγκούλης"" για την ενέδρα σε ομάδα ΔΙ.ΑΣ στη περιοχή του Ζωγράφου την προηγούμενη εβδομάδα ανήρτησε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ανακοίνωση της ανάληψης ευθύνης

Το βράδυ της Πέμπτης 12/1 οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε ενέδρα εναντίον μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ στη περιοχή του Ζωγράφου. Ο τρόπος που στήθηκε η ενέδρα και η ένταση της επίθεσης που πραγματοποιήσαμε, είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός μπάτσου και την ολοσχερή καταστροφή μιας μηχανής -μόνο αυτή προσήλθε στο σημείο- της συγκεκριμένης ομάδας. Η μεγάλη δύναμη πυρός που χρησιμοποιήθηκε ήταν ανάλογη της ασυδοσίας της συγκεκριμένης ομάδας που μετράει ήδη 2 δολοφονημένους Ρομά τους τελευταίους 16 μήνες και δεκάδες περιστατικά "αστυνομικής αυθαιρεσίας". Αυτή ήταν μια δυναμική απάντηση στο κρεσέντο αστυνομικής καταστολής που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει δώσει το ελεύθερο στο αστυνομικό σώμα να ξυλοκοπεί, να βασανίζει, να πυροβολεί εν’ ψυχρώ, γνωρίζοντας ότι κανείς τους δεν θα τιμωρηθεί και τα εγκλήματα τους θα συγκαλυφθούν από τα ψέμματα των δημοσιογράφων, την ασυδοσία της αστικής δικαιοσύνης, την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας.

Λέμε στους μπάτσους που βρίσκονται στις μάχιμες υπηρεσίες καθώς και στους ανωτέρους τους. Για την αλόγιστη βία που έχετε ασκήσει θα σας τιμωρήσουμε με τα ίδια μας τα χέρια. Οι κραυγές απελπισίας του συναδέλφου σας είναι η απόδειξη της αδυναμίας σας όταν βρεθείτε μπροστά σε οργανωμένες δυνάμεις επαναστατικής βίας. Πανικό, πόνο, φόβο, ανασφάλεια, αυτά τα συναισθήματα σας προσφέραμε κατά την διάρκεια της ενέδρας εναντίον σας. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας από αυτά γιατί η αίσθηση της παντοδυναμίας σας τελείωσε με πάταγο σε ένα αδιέξοδο στου Ζωγράφου. Με την συγκεκριμένη ενέργεια θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα πως με οργάνωση, σχεδιασμό και πειθαρχεία μπορούμε να πλήξουμε τις δυνάμεις καταστολής προκαλώντας τους φόβο και υλικό κόστος σε έμψυχο και άψυχο υλικό.

Το δόγμα νόμος και τάξη που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή της εκλογής της έχει αφήσει πίσω του νεκρούς, τραυματίες, βασανισμένους, βιασμένες. Η διαρκής ατιμωρησία των μπάτσων δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά η ουσία του δόγματος αυτού. Τελευταίος κρίκος σε μια τεράστια αλυσίδα περιστατικών είναι και η εν ψυχρώ εκτέλεση του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, γιατί "τόλμησε" να μην πληρώσει 20 ευρώ βενζίνη.

Το κράτος εκπέμπει στους πραιτωριανούς του το παρακάτω μήνυμα σε όλους τους δυνατούς τόνους: Μπορείτε να εκτελέσετε άοπλους πολίτες, να τσακίσετε στο ξύλο όποιον/α θέλετε, να βασανίσετε και να βιάσετε μέσα στα τμήματα, θα υπάρξουν εκείνοι οι μηχανισμοί που θα φροντίσουν να σας βγάλουν λάδι.Το μήνυμα αυτό έχει ληφθεί από το αστυνομικό σώμα αφού η αποθράσυνση τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ερώτημα είναι πότε θα το λάβουμε και εμείς. Η επίθεση στα γουρούνια της αστυνομίας στην παρούσα συγκυρία είναι ζήτημα υπαρξιακό για τον ίδιο τον αγώνα. Αν ο φόβος που σπέρνουν κερδίσει τότε θα ηττηθούμε οριστικά. Αν ο φόβος αλλάξει στρατόπεδο τότε θα γίνουμε εμείς οι κυνηγοί τους.

Τα ανδρείκελα που στελεχώνουν την Ελληνική Αστυνομία δεν είναι άτρωτοι, έχουν οικογένειες, σπίτια, οχήματα, χόμπι. Αυτό που λείπει είναι η διάθεση να τους εντοπίσουμε και να οργανώσουμε μια πράξη εκδίκησης εναντίον τους. Γιατί μόνο έτσι τσακίζεται στη πράξη η κουλτούρα της παρακμής όπου οι ευθύνες, το προσωπικό κόστος, οι συνέπειες, θάβονται κάτω από κούφια λόγια, ανέξοδους ακτιβισμούς, ακαδημαϊκές φιοριτούρες. Ο επαναστατικός πόλεμος δεν είναι θεατρική παράσταση, ούτε επιβιώνει στην μιζέρια των κύκλων της απραξίας. Αντίθετα ως μια διαδικασία ζωντανή θα αναπτυχθεί μέσα στις εντάσεις, τα πάθη, την αντίστροφη των ενστίκτων που μας καλλιεργεί η καπιταλιστική κοινωνία. Θα αναπτυχθεί όταν η πολιτική σκέψη αναπτύξει κριτική διάθεση, δει τον κόσμο που την περιβάλλει με καθαρή ματιά, σπάσει τα γυαλιά της ιδεοληψίας που της θολώνουν την οπτική. Όταν αντιληφθεί το πραγματικό της μέγεθος και κινηθεί με τα βήματα που της επιτρέπει το μπόι της για να ισχυροποιηθεί μέσα στο αμόνι της επαναστατικής πρακτικής.

Πάμε λοιπόν ξανά για τα βασικά, τα πράγματα στο πεδίο της αστυνομικής καταστολής είναι απλά, τα δεδομένα είναι πάνω στο τραπέζι, όποιος/α ενδιαφέρετε τα παρατηρεί και λαμβάνει θέση. Από τη πλευρά μας, με τις μικρές μας δυνάμεις, κάναμε ξεκάθαρο πως καμία κρατική δολοφονία δεν θα μείνει αναπάντητη. Πως η προσπάθεια εκμηδένισης κάθε μορφής αντίστασης, η ματαιότητα και το στρατοπέδεμα του φόβου μέσα στις ψυχές και τα μυαλά μας δεν θα γίνει πραγματικότητα. Σύντροφοι και Συντρόφισσες, τα κεφάλια ψηλά, η επίθεση στο δόγμα νόμος και τάξη πάντα και ειδικά τώρα που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο πολλαπλασιάζει την πολιτική μας δυναμική και αποδομεί μια από τις βασικές ατζέντες της κυβέρνησης. Με σχεδιασμό, πίστη, αποφασιστικότητα, οι πράξεις μας θα είναι οι καλύτεροι κριτές μας.

Δύναμη και Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας Αλφρέντο Κόσπιντο που αγωνίζεται ενάντια στο βασανιστήριο του καθεστώτος απομόνωσης 41 BIS

Δύναμη στο αιχμάλωτο μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση Θάνο Χατζηαγγέλου

Αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους ανά τον κόσμο

Αλληλεγγύη στους αγώνες των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Πυρήνας Εκδίκησης "Κώστας Φραγκούλης".

Ζωγράφου: Ανάληψη ευθύνης για την ενέδρα σε ομάδα ΔΙΑΣ με έναν τραυματία αστυνομικό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ 30 Ιαν 2023 | 07:26

Νέα Σμύρνη: Ανήλικοι μαχαίρωσαν 15χρονο και τον λήστεψαν έξω από ψητοπωλείο

Το παιδί αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να το τραυματίσουν με το μαχαίρι στο πόδι, ενώ στη συνέχεια άρπαξαν το πορτοφόλι και το κινητό του και τράπηκαν σε φυγή.

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ 28 Ιαν 2023 | 12:08

Ιερουσαλήμ: Νέα επίθεση με δύο τραυματίες στην Παλαιά Πόλη - 13χρονος Παλαιστίνιος ο δράστης [Εικόνες - Βίντεο]

Για "τρομοκρατική επίθεση" σε παλαιστινιακή συνοικία κοντά στην Παλαιά Πόλη κάνει λόγο η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ -

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Ιαν 2023 | 22:05

Μακελειό στην Ιερουσαλήμ: 7 νεκροί από επίθεση με πυροβολισμούς σε συναγωγή [Εικόνες - Βίντεο]

Επίθεση με πυροβολισμούς σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ - Οι ΗΠΑ καταδίκασαν, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να κάνει λόγο για "προφανώς τρομοκρατική ενέργεια"

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ 27 Ιαν 2023 | 21:21

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το βίντεο της επίθεσης με σφυρί στον σύζυγο της Πελόζι- Σοκαριστικές εικόνες

Η στιγμή της επίθεσης του δράστη με σφυρί στον σύζυγο της Πελόζι και η σύλληψή του από τους αστυνομικούς.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 25 Ιαν 2023 | 22:19

Σοκ στην Ισπανία: Επίθεση με σπαθί σαμουράι μέσα σε εκκλησία - Ένας νεκρός

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από την επίθεση σκοτώθηκε ο νεωκόρος της εκκλησίας ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ο εφημέριος, η κατάσταση του οποίου κρίνεται σοβαρή.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 25 Ιαν 2023 | 18:08

Συναγερμός στη Γερμανία: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες μετά από επίθεση με μαχαίρι σε τρένο - Συνελήφθη ο δράστης

Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας είπε ότι ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε ταξιδιώτες λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, λίγο πριν τον σταθμό Brokstedt

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 25 Ιαν 2023 | 08:19

Τα 6 ζώδια που ευνοούνται ως τον Μάιο 2023 - Είσαι μέσα στους τυχερούς;

6 ζώδια έχουν εύνοια. Δες αν είσαι μέσα σ'αυτά;

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ 24 Ιαν 2023 | 20:49
ΕΠΙΘΕΣΗ 23 Ιαν 2023 | 22:52

Άγρια συμπλοκή σε σχολείο στη Ν. Ιωνία: 20 εξωσχολικοί με μαχαίρια επιτέθηκαν σε μαθητή- Φόβοι για βεντέτα

Ένας άλλος μαθητής, στην προσπάθειά του να διαφύγει της φασαρίας, έπεσε σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 21 Ιαν 2023 | 18:01

Βόλος: Τον τρόμο σκόρπισε σε γυναίκες 52χρονος- Τις έβριζε και τους επιτέθηκε με κοντάρι για βάψιμο

Ο άνδρας οπλοφορούσε, καθώς βρέθηκαν πάνω του τρία μαχαίρια, όπως και το πτυσσόμενο κοντάρι. Εξύβρισε και τους αστυνομικούς.

40 ΝΕΚΡΟΙ 18 Ιαν 2023 | 23:59

Ουκρανία: Viral η άθικτη κίτρινη κουζίνα στο Ντνίπρο μετά τη ρωσική επίθεση - Η τραγική ιστορία

Η συγκλονιστική φωτογραφία με την κίτρινη κουζίνα που παρέμεινε άθικτη παρά την καταστροφή - Οι συμβολισμοί και η αναφορά της Φον ντερ Λάιεν στην ιστορία της οικογένειας που έμενε στο σπίτι

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Ιαν 2023 | 20:11

Νίκαια: Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου

Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στην τζαμαρία του γραφείου του βουλευτή της ΝΔ στη Νίκαια