Follow us

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δικαστές και εισαγγελείς διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά της στον Βόλο - "Στοχοποιεί συναδέλφους"

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι έχει εκδώσει επανειλημμένα δελτία τύπου για τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως δικηγόρου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως δικηγόρου σε δίκη που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο.

Μεταξύ άλλων, στην επίμαχη δίκη, η κα. Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε την πρόεδρο της έδρας "…κυρία Μπέου που βαράει προσοχές στην δημοτική αρχή". Πρόκειται για τη δίκη των Θ. Κλημόπουλου και Αρ. Φραγκουδάκη, μετά τη μήνυση της δημοτικής αρχής του Βόλου για παράνομη βία στο δημοτικό συμβούλιο.

Η Ενωση επισημαίνει ότι έχει εκδώσει επανειλημμένα δελτία τύπου για τη συμπεριφορά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία δυσχεραίνει την απονομή της Δικαιοσύνης, κατηγορώντας την ότι στοχοποιεί συναδέλφους δικαστικούς λειτουργούς.

Διαβάστε Επίσης


Η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:

"Η θεσμική αποστολή του Δικηγόρου στην απονομή της Δικαιοσύνης ερείδεται σε διεθνή κείμενα (απόφαση 45/121 της 14-12-1990 του 8ου Συνεδρίου του ΟΗΕ, Σύσταση 21 (2000) της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Συνθήκη της Λισαβόνας, Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κώδικας Δεοντολογίας CCBE κλπ.) καθώς και σε εθνικά (άρθρα 20 και 99 του Συντάγματος, Κώδικας Δικηγόρων και Κώδικας Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος) στα οποία, μεταξύ των άλλων, προβλέπεται ότι οι Δικηγόροι οφείλουν να προασπίζονται όχι μόνο τα συμφέροντα των εντολέων τους αλλά και το δικαιϊκό σύστημα στο σύνολό του. Επίσης, τα άνω κείμενα αναγνωρίζουν ότι τόσο το λειτούργημα του Δικαστικού Λειτουργού όσο και του Δικηγόρου έχει περιβληθεί με αυξημένο Κύρος, διότι η Πολιτεία τους έχει εμπιστευθεί υψηλή αποστολή και δη αυτή της προστασίας του Κράτους Δικαίου.

Ο Κώδικας Δικηγόρων (άρθρα 34 επ.) προβλέπει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Δικηγόρου και μεταξύ των υποχρεώσεών του συμπεριλαμβάνεται η θεμελιώδης υποχρέωσή του να απευθύνεται στους Δικαστές, στους Εισαγγελείς και στους Δικαστικούς Γραμματείς με υπευθυνότητα και σεβασμό και να τηρεί τον ελληνικό Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος (άρθρ. 41), σύμφωνα με τον οποίο ο Δικηγόρος πρέπει να συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια, να συμβάλει στην επικράτηση της αλήθειας και του Δικαίου, να τηρεί ευπρέπεια και μετριότητα εκφράσεων στις ενέργειές του καθώς και να περιφρουρεί, πάντα, το κύρος του Δικηγορικού Λειτουργήματος.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει εκδώσει, επανειλημμένα, δελτία τύπου, για την αντίθετη προς τις άνω αρχές συμπεριφορά συγκεκριμένης δικηγόρου - αρχηγού πολιτικού κόμματος εντός των Δικαστηρίων της χώρας κατά την εκδίκαση υποθέσεων, στις οποίες εκπροσωπεί εντολείς της. Η συμπεριφορά, που επιδεικνύει, εξακολουθητικά, η συγκεκριμένη δικηγόρος, πλην της παραβίασης των άνω αρχών και υποχρεώσεων του Δικηγόρου, δυσχεραίνει την απονομή της Δικαιοσύνης, καθότι αντίκειται στους κανόνες της Ποινικής Δικονομίας και σε καμία περίπτωση δεν συμβάλει στη Δίκαιη Δίκη.

Το τελευταίο δε χρονικό διάστημα η αντιδεοντολογική και αντιδικονομική συμπεριφορά της συγκεκριμένης δικηγόρου παρατηρείται στα Δικαστήρια του Βόλου ενώ οι τριτοκοσμικές εικόνες απονομής της Δικαιοσύνης (προσβολές Δικαστηρίου, φωνασκίες, απαξιωτικές φράσεις περί χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από τοπικό παράγοντα, παρεμπόδιση διέλευσης Δικαστή, αναφορές για μη νόμιμες κληρώσεις ενόρκων και Δικαστών κλπ.), που κάνουν το γύρο του κόσμου, εκθέτουν τη χώρα μας, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και ενέχουν αμφισβήτηση της επικράτησης της αρχής του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου και τη διαφύλαξη της αρχής της Δίκαιης Δίκης προς προστασία των πολιτών υποχρέωση έχουν τα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον οποίο ανήκει η ανωτέρω δικηγόρος, στον οποίο και θα διαβιβάσουμε τα πρακτικά της ανωτέρω δίκης στα Δικαστήρια του Βόλου καθώς και δημοσιεύματα με δηλώσεις της ιδίας, στα οποία στοχοποιεί συναδέλφους μας αλλά και εν γένει τη Δικαιοσύνη.

Η πολιτική ηγεσία δε του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η εξασφάλιση ενός νομοθετικού πλαισίου ορθής λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη χώρα και η οποία επιχειρεί τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης, οφείλει να καταδικάσει, άμεσα, το φαινόμενο αυτό ενώ η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα υποβάλει, άμεσα, προτάσεις για τη θεσμοθέτηση ενός πλήρους νομοθετικού πλαισίου στους Κώδικες Ποινικής και Πολιτικής Δικονομίας, που θα διασφαλίζει την ακώλυτη και απρόσκοπτη λειτουργία των Δικαστηρίων."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 09 Ιουν 2024 | 10:15

Ευρωεκλογές 2024: Ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου - "Πάμε να κάνουμε την αγάπη δύναμη"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 24 Μαϊ 2024 | 19:17

Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Οι πολίτες υποφέρουν γιατί απέτυχε η πολιτική Μητσοτάκη - Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να αναλογιστούν το κόστος ζωής σήμερα, για οικογένειες, φοιτητές, εργαζόμενους.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 24 Μαϊ 2024 | 18:14

Ένταση στη Βουλή με την Κωνσταντοπούλου: Φωτογράφιζε βουλευτές της ΝΔ χωρίς την άδειά τους – Παρέμβαση Τασούλα

"Έχετε την τάση αυτοεπαίνου, αλλά αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό" της είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΒΟΥΛΗ 24 Μαϊ 2024 | 12:37

Οι ατάκες Μητσοτάκη σε Τζάκρη και Κωνσταντοπούλου: "Εσείς έχετε ψηφίσει όλα τα μνημόνια" - "Θα σας απαντήσω με καρδούλα"

Ένταση επικράτησε στη Βουλή, κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού για την ακρίβεια.

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 23 Μαϊ 2024 | 19:16

Καβγάς Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: "Να φέρουμε ειδικές δυνάμεις να γλιτώσουμε από τη Ζωή" - "Από εμένα δεν γλιτώνετε"

Ο Γεωργιάδης κατηγόρησε την Κωνσταντοπούλου για μπούλινγκ - Η επίθεση Κωνσταντοπούλου στον πρωθυπουργό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 23 Μαϊ 2024 | 11:01

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές αντιδράσεις για το φλερτ με την Κωνσταντοπούλου - Νέες αποστάσεις Κασσελάκη από Τσίπρα

Οι νέες αποστάσεις του Κασσελάκη από τον Τσίπρα. Οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα στην Κωνσταντοπούλου.

ΜΕΤΑΓΩΓΗ 19 Ιουν 2024 | 22:57

Στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας μεταφέρθηκε ο Απόστολος Λύτρας- Έκανε μήνυση στη σύζυγό του [βίντεο]

Για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Η Σοφία Πολυζωγοπούλου μετέβη στο ΑΤ Παλλήνης μαζί με τον δικηγόρο της, Θέμη Σοφό.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 19 Ιουν 2024 | 22:37

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου - Διάσπαρτες εστίες στην Αργολίδα

Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών της πυροσβεστικής και της αστυνομίας βρίσκεται οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης - Κορωπίου.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 Ιουν 2024 | 22:25

Απόστολος Λύτρας: Σε πλειστηριασμό η μεζονέτα του στο Χαλάνδρι που μένουν η πρώην σύζυγος και οι κόρες του

Στο ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό διαμένει η 48χρονη πρώην σύζυγος και οι ενήλικες κόρες του.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 19 Ιουν 2024 | 21:57

Οι αντιφάσεις του Απόστολου Λύτρα - Οι 30 μπουνιές που έγιναν... 2-3 χτυπήματα "ενστικτωδώς" και το "αφήγημα" της σκάλας

O ποινικολόγος προσπάθησε να "ελαφρύνει" το κλίμα και το σκηνικό του ξυλοδαρμού, μόνο που τα λεγόμενά του στις Αρχές, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα κατέθεσε η σύζυγός του.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 19 Ιουν 2024 | 21:02

Καιρός: Aνοδος της θερμοκρασίας με αέρα στο Αιγαίο την Πέμπτη

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο - Στα ηπειρωτικά τοπικά θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς

ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 19 Ιουν 2024 | 20:46

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ξεκινά η δίκη των φερόμενων εκτελεστών του δημοσιογράφου

Ξεκινά σε λίγες μέρες ξεκινά η δίκη των φερόμενων εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ 19 Ιουν 2024 | 20:42

Πατέρας Κυριακής Γρίβα για υπόθεση Λύτρα: "Μακάρι να έκανε τη δουλειά της η αστυνομία και στην κόρη μου"

Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα μίλησε για την υπόθεση του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα.