
Την Τετάρτη θα απολογηθεί η 29χρονη μητέρα του 11 μηνών βρέφους από τη Βέροια, η οποία κατηγορείται ότι πέταξε το παιδί της στο φράγμα του Αλιάκμονα, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Οπως δήλωσε ο δικηγόρος της, ακόμα η ίδια δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και ρωτά να μάθει αν ζει το παιδί της...
Ο Εισαγγελέας Βέροιας άσκησε χθες στην 29χρονη γυναίκα, δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ο δικηγόρος της, Αντώνης Μπιδέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή "Συνδέσεις" αναφερόμενος στην 29χρονη, δήλωσε πως πρόκειται για ένα "πονεμένο πλάσμα, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει μέχρι χθες αργά την έκβαση του συμβάντος".
Πρόσθεσε δε πως "ρωτούσε και ξαναρωτούσε, ήθελε να δει το παιδί της. Ρωτούσε αν είναι στη ζωή ή αν έχει καταλήξει. Και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αποδοχή της κατηγορίας. Αντιθέτως την έχει αρνηθεί. Έχει αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο".
Οπως δήλωσε ο ίδιος η υπόθεση βρίσκεται στον δρόμο της ανάκρισης. "Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μπούμε σε βάθος δικογραφίας και σήμερα θα ανασυρθούν κάποια έγγραφα", εξήγησε και συνέχισε:
"Θεωρώ ότι ίσως θα πρέπει οι δικαστές και σίγουρα ο εξαιρετικά έμπειρος ανακριτής της Βέροιας να σταθεί και σε γεγονότα που αφορούν τον καταλογισμό ή όχι της όποιας άδικης πράξης θα καταλήξει το δικαστήριο ότι έχει τελεστεί".
Ερωτηθείς για το αν η 29χρονη είχε χρειαστεί -και μάλλον αρκετές φορές- να έχει μια ψυχιατρική, φαρμακευτική υποστήριξη ή ενδεχομένως και νοσηλεία, δήλωσε:
"Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο συντρέχει, σίγουρα θα είναι η βασική γραμμή της υπεράσπισης στο σημείο του καταλογισμού της όποιας πράξης.
Ήταν τόσο σοκαρισμένη που στην πρώτη συνάντηση προσπάθησα να έχω τα γεγονότα όπως τα βίωσε, ήτοι τι έχει συμβεί και το τι μπορεί να μου περιγράψει σχετικά με τη στιγμή του γεγονότος που της καταλογίζουν. Είναι μια πράξη το "αφαιρώ τη ζωή κάποιου", είναι η πράξη του 299 (σσ άρθρο του Ποινικού Κώδικα), δηλαδή της ανθρωποκτονίας από δόλο. Είναι μία άλλη πράξη το "αφήνω έναν άνθρωπο αβοήθητο να καταλήξει εκεί".
Ως προς την πληροφορία, σύμφωνα με την οποία το παιδί έπεσε στο φράγμα την ώρα που έπαιζαν, αλλά επειδή η 29χρονη δεν γνώριζε κολύμπι με αποτέλεσμα να το αφήσει και να φύγει, ο κ. Μπιδέρης απάντησε: "Μπορώ να σας πω ότι θα ήταν άδικο να διαψεύσω το ρεπορτάζ σας".
Ερωτηθείς για το αν υπήρχε περίπτωση να μην ήταν μόνη της τη μοιραία στιγμή, είπε πως μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. "Βεβαίως, θα ζητήσουμε οπτικοακουστικό υλικό από τον χώρο προκειμένου να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και εμείς και η δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Και κάτι τέτοιο θα το κάνουμε σήμερα".
Πρόσθεσε, ακόμα πως δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του κανένας από τους οικείους της, ούτε ο πατέρας του παιδιού.
"Με τον πατέρα δεν έχω έρθει σε καμία επαφή, δεν τον γνωρίζω και δεν έχει έρθει ούτε αυτός", είπε.
Το χρονικό της τραγωδίας
Η 29χρονη, η οποία έμενε με τους δικούς της, πήρε το κοριτσάκι το μεσημέρι της Παραμονής Πρωτοχρονιάς και έφυγε από το σπίτι αναφέροντας ότι πάει σε ρεβεγιόν.
Την επομένη επέστρεψε στο πατρικό της μόνη. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, αφού η 29χρονη πέταξε το μωρό στο φράγμα του ποταμού το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από εκεί κάλεσε ταξί που τη μετέφερε στο κέντρο της Βέροιας. Διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο αλλάζοντας χρόνο και την επόμενη μέρα, εμφανίστηκε στο πατρικό της, χωρίς το μωρό.
Η μητέρα και ο παππούς της 29χρονης ήταν εκείνοι που ειδοποίησαν την αστυνομία μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις που έθεταν στη μητέρα για το πού βρίσκεται το κοριτσάκι, χωρίς να παίρνουν σαφείς απαντήσεις. Το μόνο που τους έλεγε συνεχώς ήταν ότι το παιδί ήταν καλά.
Το μεσημέρι της Κυριακής η 29χρονη συνελήφθη και ύστερα από πιέσεις των αστυνομικών της ασφάλειας Βέροιας ομολόγησε ότι άφησε το παιδί της στο ποτάμι.
Στη 1:30 τα ξημερώματα αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ λύγισαν όταν αντίκρισαν το βρέφος να επιπλέει στην όχθη της τεχνητής λίμνης.
Το 11 μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό, ενώ ζώα είχαν δαγκώσει το κορμάκι του μετά το θάνατό του.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr