Αμοργός: Το νησί του απέραντου γαλάζιου είναι ένας covid free προορισμός για το καλοκαίρι

Η Αμοργός, το νησί του απέραντου γαλάζιου, με απαράμιλλη ομορφιά και πλούσια παράδοση, αποτελεί έναν απόλυτα ασφαλή και ελκυστικό προορισμό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η Αμοργός, το νησί του απέραντου γαλάζιου, με απαράμιλλη ομορφιά και πλούσια παράδοση, αποτελεί έναν απόλυτα ασφαλή και ελκυστικό προορισμό για το καλοκαίρι του 2021.

Ο Δήμαρχος Αμοργού, κ. Λευτέρης Καραΐσκος αναλύει σε συνέντευξή του γιατί η Αμοργός είναι ένας τόπος για να ζεις, αλλά και να κάνεις τις διακοπές σου.

Ακολουθεί η συνέντευξη στο grtaveller:

Κύριε Δήμαρχε, η Αμοργός συγκαταλέγεται στα "covid-free”νησιά. Πώς καταφέρατε να προφυλάξετε το νησί σας;

Όντως το καταφέραμε και παραμένουμε covid free, ακόμα και ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Αμοργού μέσα από την Πολιτική του Προστασία και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, το Προσωπικό του Λιμενικού και του Αστυνομικού Σταθμού, το προσωπικό του Δήμου και εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο νησί ανέλαβε πρωτοβουλία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων στη σωστή τήρηση των μέτρων. Παράλληλα, προέβη στην προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού, μέσω και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην τήρηση των μέτρων, στη μείωση των μετακινήσεων και στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων για την επανεκκίνηση της οικονομίας όποτε αυτό ήταν δυνατό, όπως το περασμένο καλοκαίρι. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους του συμπολίτες μου για την υποδειγματική στάση και συμπεριφορά τους. Στερηθήκαμε πολλές χαρές της ζωής μας όλο αυτό το διάστημα. Από την επαφή με τους δικούς μας ανθρώπους, τα κλειστά σχολεία μας, τις εκκλησιές μας, μέχρι την έκφραση του πολιτισμού και της παράδοσης μας, λόγω της απαγόρευσης των πανηγυριών μας. Παράλληλα οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθούν ακόμη. Βγήκαμε όμως νικητές και ελπίζουμε ότι σύντομα, αισιόδοξοι και υγιείς θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω και θα υποδεχτούμε τους χιλιάδες φίλους του νησιού.

Είναι η Αμοργός ασφαλής τουριστικός προορισμός;

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταφέραμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, φορείς και πολύτιμους συμπαραστάτες να θωρακίσουμε υγειονομικά το νησί μας και συνεχίζουμε την ενίσχυση και αναβάθμιση των παροχών, πρωτοβάθμιας υγείας και μέσω εξοπλισμού και με την εκπαίδευση του προσωπικού. Επιπλέον, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του νησιού έχουν τη γνώση για να λειτουργήσουν υπεύθυνα κατά την επανεκκίνηση της οικονομίας ώστε να προστατευτεί και η δημόσια υγεία! Η Αμοργός είναι ένας ασφαλής και ελκυστικός τουριστικός προορισμός, ιδανικός προορισμός θα έλεγα για όσους θέλουν να αποφύγουν το μαζικό τουρισμό και επιλέγουν χαλάρωση και ιδιωτικότητα στις διακοπές τους. Ελπίζω σύντομα να είμαστε covid free νησί λόγω και του εμβολιασμού. Στερηθήκαμε πολλές χαρές της ζωής μας όλο αυτό το διάστημα. Βγήκαμε όμως νικητές και ελπίζουμε ότι σύντομα, αισιόδοξοι και υγιείς θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω και θα υποδεχτούμε τους χιλιάδες φίλους του νησιού.

Η Αμοργός συμμετέχει στους εορτασμούς για τα την Επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821;

Είναι μεγάλη τιμή για την Αμοργό η συμμετοχή μας στην Εορταστικές εκδηλώσεις "Ελλάδα 2021". Στη Χώρα Αμοργού λειτούργησε ένα από τα πρώτα σχολεία της ελεύθερης Ελλάδας. στο συγκεκριμένο χώρο θα στεγάσουμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του νησιού. Το Αλληλοδιδακτικό Γυμνάσιο Αμοργού με δωρεά της Ιεράς Μονή Χοζοβιωτίσσης, η συμβολή του κλήρου στην ανάταση του Γένους, ο διαχρονικός αγώνας για την παιδεία και την εκπαίδευση της νεολαίας του νησιού και οι Αμοργιανοί ήρωες του Αγώνα θα παρουσιαστούν και θα τιμηθούν σε μια σειρά εκδηλώσεων που θα αφήσουν ιστορικό αποτύπωμα για τις νεότερες γενιές.

Πρόσφατα ο Δήμος Αμοργού βραβεύτηκε στα Best City Awards 2020. Αποτελεί μια επιβράβευση του έργου σας;

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση και εύχομαι να είναι η πρώτη από πολλές για το Δήμο μας. Πρόκειται για τη "Διαμόρφωση ανάπλαση πλατείας Όρμου Αιγιάλης", ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Λιμενικό Ταμείο Αμοργού. Είναι η επιβράβευση της προσπάθειας μας για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας αλλά και της πολιτικής μας να αναδείξουμε την παραδοσιακή αμοργιανή αρχιτεκτονική μέσα και από την αναβάθμιση της αισθητικής εμφάνισης των οικισμών, όπου αυτό απαιτείται. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζουμε πολλές αναπλάσεις δημοτικών χώρων και την αποκατάσταση – αξιοποίηση εμβληματικών δημοτικών κτηρίων.

Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την τουριστική προβολή της Αμοργού για το "αινιγματικό" καλοκαίρι του 2021;

Έχουμε κάνει μια δυναμική προβολή εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι το νησί μας έχει ανταποκριθεί πολύ καλά στη διαχείριση της πανδημίας και ευελπιστούμε η πορεία του εμβολιασμού να δώσει έναν "αέρα ελευθερίας" στους επισκέπτες και να μπει η Αμοργός στο επίκεντρο των επιλογών τους. Συμμετέχουμε σε πολλές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, έχουμε δυναμική παρουσία σε όλα τα ΜΜΕ, εγχώρια και διεθνή, ενώ έχουμε εκπονήσει και Σχέδιο Τουριστικής Προβολής. Είναι ξεκάθαρο πως η ποιοτική, οικονομική ανάπτυξη της Αμοργού περνά μέσα από τον τουρισμό. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας τουριστικής περιόδου.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Αμοργό;

Η Αμοργός είναι ο ιδανικός "στίβος" για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Όλες οι έρευνες ενισχύουν το δυναμικό προφίλ και την τουριστική δυναμική των ανθρώπων που ταξιδεύουν με αφορμή ένα αθλητικό γεγονός. Επιπλέον, οι αθλητικές διοργανώσεις αποτελούν κίνητρο άθλησης και συμμετοχής της νεολαίας και της ανάπτυξης του εθελοντισμού. Στην Αμοργό έχουμε δύο διοργανώσεις αυτή τη στιγμή. To Amorgos Trail Challenge, ένα δρομικό event που αναδεικνύει τα μοναδικής ομορφιάς μας μονοπάτια και έχει εκατοντάδες συμμετοχές και το Authentic Big Blue, ένα διεθνή τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης που προσελκύει τους κορυφαίους αθλητές σε Eλλάδα και εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί να επισκεφθεί κάποιος την Αμοργό οποιαδήποτε εποχή του χρόνου;

Η Αμοργός είναι ένα από τα λίγα νησιά που έχει διατηρήσει την αυθεντικότητα της. Δεν είναι μόνο το απέραντο γαλάζιο που μας διαφημίζει παγκοσμίως. Είναι η απλότητα και αυθεντικότητα στο περιβάλλον, τα γραφικά χωριά της, οι φιλόξενοι άνθρωποι και φυσικά η παράδοση, ο πολιτισμός και η γαστρονομία που θα σε συνεπάρει. Είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς ως Δημοτική Αρχή, μέσα από το σχεδιασμό μας να καταστήσουμε την Αμοργό προορισμό για όλο το χρόνο, και θα το πετύχουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΞΙ ΑΤΟΜΑ 13 Μαϊ 2021 | 23:31

Αυτή είναι η σπείρα που έκλεβε σπίτια και αυτοκίνητα σε Μαραθώνα, Ωρωπό και Νέα Μάκρη

Έως τώρα οι Αρχές έχουν εξιχνιάσει 32 περιπτώσεις κλοπών που διέπραξε η σπείρα.

ΤΖΑΚ ΠΟΤ 13 Μαϊ 2021 | 22:48

Τζόκερ κλήρωση 2284: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για σήμερα (13/5/2021)

Ποιοι αριθμοί κερδίζουν σήμερα στην κλήρωση του Τζόκερ.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 13 Μαϊ 2021 | 21:32

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Κάμερα "έπιασε" τον τσιλιαδόρο - Ψάχνουν τις ληστείες σε Αρτέμιδα, Κορωπί και Αγ. Παρασκευή

Το προφίλ των δραστών της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά έχουν σκιαγραφήσει οι αρχές, κάμερα έπιασε τον τσιλιαδόρο - Οι τρεις ύποπτες ληστείες σε Αρτέμιδα, Κορωπί και Αγ. Παρασκευή

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 13 Μαϊ 2021 | 20:57

Συλλαλητήριο για το εργατικό νομοσχέδιο στο κέντρο: "Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Πάρτε πίσω το έκτρωμα"

Συλλαλητήριο και πορεία στην Αθήνα κατά του εργατικού νομοσχεδίου

ΤΟ ΝΕΟ ΣΛΟΓΚΑΝ 13 Μαϊ 2021 | 20:27

"All you want is Greece": Δείτε τη νέα εντυπωσιακή καμπάνια του ΕΟΤ για το φετινό καλοκαίρι [βίντεο]

Με νέα βίντεο και σλόγκαν το "All you want is Greece" ο ΕΟΤ καλεί τους τουρίστες στην χώρα μας.

ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 13 Μαϊ 2021 | 20:24

ΕΟΔΥ: Δείτε που μπορείτε να κάνετε την Παρασκεύη δωρεάν rapid test

Την Παρασκευή 14 Μαΐου, Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται σε 141 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια.

ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 13 Μαϊ 2021 | 20:19

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Συγκινεί η στάση της εταιρείας που εργάζεται ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία θα μείνει κλειστή την ημέρα της κηδείας της Καρολάιν που δολοφονήθηκε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Μαϊ 2021 | 20:11

Πανελλαδικές 2021: Αυτός είναι ο αριθμός των εισακτέων και οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής [Πίνακες]

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καθώς και οι συντελεστές για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ 13 Μαϊ 2021 | 19:51

Νίκος Ξανθόπουλος: Επεισοδιακή σύλληψη των διαρρηκτών που είχαν ρημάξει το κτήμα του – Τι δήλωσε η γυναίκα του [βίντεο]

Οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι στο κτήμα του Νίκου Ξανθόπουλου και έπιασαν επ’αυτοφώρω τους διαρρήκτες.

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ 13 Μαϊ 2021 | 19:17

Θλίψη στην ΕΡΤ: Πέθανε ο Μανώλης Βασιλάκης από κορονοϊό στα 49 του χρόνια

Θρήνος στην ΕΡΤ για τον θάνατο του 49χρονου Μανώλη Βασιλάκη από κορονοϊό

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 13 Μαϊ 2021 | 18:50

Φρίκη στην Κάλυμνο: 13χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασε ο σύντροφος της μητέρας της – Προφυλακίστηκε ο 38χρονος

Η 13χρονη πήγε μόνη της στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και κατήγγειλε για βιασμό τον σύντροφο της μητέρας της.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 13 Μαϊ 2021 | 18:41

Εξαφάνιση 15χρονης Ασημίνας από το Αιγάλεω: Το κινητό της βρέθηκε στα σκουπίδια – "Μπορεί να την έχουν εγκλωβίσει"

Μεγάλη κινητοποίηση μετά την εξαφάνιση της ανήλικης από το Αιγάλεω – Πού στρέφονται οι έρευνες.