Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον είχε επιπτώσεις και στο υγειονομικό προσωπικό, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι θετικοί στον κορονοϊό.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στο νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς” 79 υγειονομικοί έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον και στον "Ευαγγελισμό”, άλλοι 92.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στην Αττική το ποσοστό των υγειονομικών που έχουν μολυνθεί είναι στο νοσοκομείο "Ελένα” το 4,2%, στο "Γεώργιος Γεννηματάς” το 3,7%, στον "Ευαγγελισμό” το 2,9% και στον "Άγιο Σάββα”το 2,7 %.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αυτό αυξάνει την πίεση στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ την ίδια ώρα παρατηρείται αύξηση εισαγωγών σε απλές κλίνες. Παράλληλα, ορίστηκε μικρότερη περίοδος καραντίνας, πέντε ημερών για τους ασυμπτωματικούς, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, από τη Δευτέρα εντάσσονται στην Αττική 300 κλίνες covid από τον ιδιωτικό τομέα και 1100-1200 σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα".
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή της Α’ ΥΠΕ Αττικής κ. Στάθη στο Πρώτο Πρόγραμμα το ποσοστό στα νοσοκομεία της Αττικής των υγειονομικών που έχει μολυνθεί κυμαίνεται από 1,4 έως 3,5%.
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει πως: "Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό και η ενδονοσοκομειακή διασπορά αυξάνεται, την ώρα που μεγάλοι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας μειώνει την καραντίνα των υγειονομικών".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr