Follow us

"Βόμβα" στη ΔΟΥ Χαλκίδας: "Τα έπαιρναν" η διευθύντρια και τέσσερις υπάλληλοι - Πώς εκβίαζαν επιχειρηματίες

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι στη ΔΟΥ Χαλκίδας συνελήφθησαν η διευθύντρια και τέσσερις υπάλληλοι κατηγορούμενοι για διαφθορά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς
ΔΟΥ Χαλκίδας

Με την κατηγορία της διαφθοράς συνελήφθησαν σήμερα Τετάρτη η διευθύντρια, αλλά και υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω με μετρητά μετά από καταγγελία η διευθύντρια, ο υποδιευθυντής και τρεις υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Όπως γίνεται γνωστό, φέρονται ότι εμπλέκονται σε διευκολύνσεις ιδιωτών έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Αναλυτικότερα, η 50χρονη διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο υποδιευθυντής, τρεις ακόμη υπάλληλοι, μαζί με μία συνεργαζόμενη διεκπεραιώτρια και έναν λογιστή, ζητούσαν από ιδιώτες και επιχειρηματίες, χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 5.000 έως 30.000 ευρώ για κάθε είδους… φορολογική διευκόλυνση.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στο σπίτι της Διευθύντριας βρήκαν 80.000 ευρώ, όπως και 4 σημειωματάρια από το… 2020, με ονόματα πολιτών και δίπλα χρηματικά ποσά, το ύψος των οποίων είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Οι δύο "συνεργαζόμενοι" έβρισκαν φορολογούμενους που είχαν διάφορες εκκρεμότητες και τους παρέπεμπαν στην διευθύντρια και τους άλλους τέσσερις υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας. Ιδιώτες, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εργοστασίων κ.ά. που είχαν επιστροφή φόρου, τα μέλη του κυκλώματος τους έλεγαν πως δεν τις πάρουν αν δεν έδιναν το χρηματικό αντίτιμο που επιθυμούσαν. Αντίστοιχα μεγάλα χρηματικά ποσά ζητούσαν από πολίτες σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αποφάσεις προστίμων, τα οποία τα μέλη του κυκλώματος, είτε μείωναν, είτε δεν επέβαλλαν. Ένας τρίτος τρόπος ήταν η ανυπαρξία ελέγχων, με το κύκλωμα να προσεγγίζει επιχειρηματίες και να ζητά χρήματα προκειμένου να μην διενεργήσουν φορολογικούς ελέγχους.

Διαβάστε Επίσης

Το τελευταίο τρίμηνο από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών και τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών των εμπλεκομένων, διαπιστώθηκε η προσέγγιση τουλάχιστον 17 ιδιωτών και επιχειρηματιών της Χαλκίδας, και η απόσπαση 95.600 ευρώ.

ΔΟΥ Χαλκίδας

Ζήτησαν από επιχειρηματία 30.000 ευρώ

Από έναν επιχειρηματία ζήτησαν 30.000 ευρώ προκειμένου να μην επιβληθούν πρόστιμα για εικονικά τιμολόγια. Στην τελευταία περίπτωση, είχαν προσεγγίσει επιχειρηματία ζητώντας χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιήσουν φορολογικό έλεγχο. Την περασμένη Παρασκευή, ο επιχειρηματίας κατέβαλλε 10.000 ευρώ, και θα έδινε άλλες 10.000 ευρώ την Δευτέρα, στην 50χρονη διευθύντρια. Τις επικοινωνίες τους άκουγαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, τα οποία διαπίστωσαν πως ο επιχειρηματίας ζητούσε μια "παράταση" έως την περασμένη Τρίτη. Οι αστυνομικοί είδαν τον επιχειρηματία να μπαίνει στη ΔΟΥ, και λίγο αργότερα να βγαίνει από αυτή. Μπήκαν στην ΔΟΥ, κατευθύνθηκαν στο γραφείο της Διευθύντριας, την οποία εντόπισαν με τον φάκελο που περιείχε 10.000 ευρώ στα χέρια. Συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα ενώ στη δικογραφία εμπεριέχονται ακόμη 6.

Η καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων

Προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Η 50χρονη Διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, ήταν η αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και εκείνη που λάμβανε τα χρήματα και στη συνέχεια τα διένειμε στα υπόλοιπα μέλη. Επίσης
Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Στα σπίτια, οχήματα και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 88.795 ευρώ, 10 κινητά τηλέφωνα, 4 σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,
πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από εφοριακούς υπαλλήλους και ιδιώτες, που δραστηριοποιούνταν σε διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά -7- μέλη της, εκ των οποίων -5- υπάλληλοι και -2- ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -6- άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και στοιχεία που προέκυψαν από την αξιολόγηση και ανάλυση πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων, προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενη από υπαλλήλους και ιδιώτες (λογιστές – διεκπεραιωτές), ιεραρχικά δομημένης και με διακριτούς ρόλους, καθώς και μιας υποομάδας, αποτελούμενη από δύο μέλη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Όπως προέκυψε, η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει το συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των -10.000- ευρώ.

Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το συνολικό χρηματικό ποσό των -78.795- ευρώ,

-10- κινητές τηλεφωνικές συσκευές,

-4- σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,

πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και

δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί -17- περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους -95.600- ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σπειρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 07 Ιουν 2024 | 12:16

Χαλκίδα: Προφυλακίστηκε ο δολοφόνος της 63χρονης – Θέλει να επιστρέψει τα χρήματα στην κόρη της

Την προφυλάκιση του 37χρονου καθ' ομολογίαν δολοφόνου της 63χρονης στη Χαλκίδα αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 06 Ιουν 2024 | 11:07

Έγκλημα στη Χαλκίδα: Ο 37χρονος ψάρευε την κόρη του θύματος για πληροφορίες - "Σου παίρνουν και σάλιο;" - Οι διάλογοι

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το έγκλημα της Χαλκίδας, όπου ένας 37χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία της μητέρας της παιδικής του φίλης.

ΣΤΟ MEGA 05 Ιουν 2024 | 20:42

Χαλκίδα: Βίντεο ντοκουμέντο από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς - Ανάμεσα σε σπίτια

Η συμπλοκή γίνεται στην περιοχή του Δέλτα της Χαλκίδας - Παντού τριγύρω υπάρχουν σπίτια

05 Ιουν 2024 | 17:52

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Η κυνική ομολογία του 39χρονου - Αφού τη σκότωσα πήγα για κούρεμα [βίντεο]

Τι είπε ο καθ' ομολογίαν δράστης για τη δολοφονία της 63χρονης στη Χαλκίδα

ΣΤΟΝ ALPHA 05 Ιουν 2024 | 17:37

Χαλκίδα: "Εγώ του είπα πού είναι τα κλειδιά - Από μικρά παιδιά ήμασταν μαζί" λέει η κόρη της 63χρονης

Μιλώντας στην εκπομπή "T-live", η κόρη του θύματος τόνισε ότι σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι το έγκλημα διέπραξε ο παιδικός της φίλος

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 05 Ιουν 2024 | 07:55

Εγκλημα στη Χαλκίδα: Το αποτύπωμα στη... μπιζουτιέρα και το δεύτερο στοιχείο που "έκαψαν" τον δράστη

Τα δύο κρίσιμα στοιχεία, στα οποία στηρίχθηκαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής για να "πάρουν" τελικά την ομολογία του 39χρονου δολοφόνου.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 04 Ιουν 2024 | 21:26

Χαλκίδα: Τα τελευταία ανατριχιαστικά λόγια της 63χρονης στον δολοφόνο της - "Σ' αγαπάω" - Τα ντοκουμέντα που τον έκαψαν

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε στην κατάθεσή του τις τελευταίες στιγμές της 63χρονης γυναίκας - Τι ισχυρίζεται ότι ψέλλισε το θύμα λίγο πριν ξεψυχήσει

04 Ιουν 2024 | 19:08

Στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας η Μαρία Καρλή- Γιατί ενόχλησαν τα βίντεό της στο TikTok

Η Μαρία Καρλή ισχυρίζεται πως δέχεται μία προσωπική επίθεση με σκοπό την στοχοποίησή της.

ΣΤΥΓΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 04 Ιουν 2024 | 17:55
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΙΤΣΙΛΗ 04 Ιουν 2024 | 16:49

Η ΑΑΔΕ μεταφέρει σταδιακά αρμοδιότητες από τη ΔΟΥ Χαλκίδας σε άλλες υπηρεσίες της Αττικής

Διατήρηση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης για πολίτες και επιχειρήσεις στον χώρο της ΔΟΥ Χαλκίδας αποφάσισε η ΑΑΔΕ - Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ 04 Ιουν 2024 | 12:13

Χαλκίδα: Ο δράστης της δολοφονίας της 63χρονης, πήγε στην κηδεία της και έπαιζε θέατρο- Την μαχαίρωνε μέχρι που σταμάτησε [βίντεο]

Κίνητρο της δολοφονίας της 63χρονης στη Χαλκίδα η ληστεία, σύμφωνα με την ομολογία του 37χρονου.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 04 Ιουν 2024 | 11:16

Χαλκίδα: Ο δολοφόνος της 63χρονης πήγε και στην κηδεία της - "Το έπαιζε τεθλιμμένος φίλος" [βίντεο]

Ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος της 63χρονης στη Χαλκίδα, πήγε στην κηδεία της, "παρηγορώντας" την οικογένεια του θύματος του.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Ιουν 2024 | 22:12

Χαλκίδα: Όταν ο δολοφόνος της 63χρονης έγραφε για τις… γυναικοκτονίες- "Κακιά ώρα είναι όταν καίμε το φαγητό"

Ο ίδιος δεν δίστασε όμως να αφαιρέσει μία ζωή, εξαιτίας του πάθους του στον τζόγο.