Follow us

Eλλειψη εστιατορίων για vegan στην Ελλάδα - Καταλήγουν να τρώνε... μόνο ορεκτικά

Δεν υπάρχουν αρκετές χορτοφαγικές επιλογές κυρίως πιάτων στα εστιατόρια της χώρας μας. Πού θα βρείτε τη λίστα των veggie restaurants.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τη χαρτογράφηση των εστιατορίων που προσφέρουν χορτοφαγικά και αυστηρώς χορτοφαγικά γεύματα ξεκίνησε ο Σύλλογος Ελλήνων Χορτοφάγων (HellasVeg), με πρώτη "στάση" τη Θεσσαλονίκη.

Διαπίστωση του Συλλόγου είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές χορτοφαγικές επιλογές κυρίως πιάτων στα εστιατόρια της χώρας μας, με αποτέλεσμα οι flexitarian καταναλωτές (ευέλικτοι χορτοφάγοι), να μην μπορούν να αποφύγουν την κατανάλωση κρέατος, ακόμα και αν το επιθυμούν. Επίσης, τα αμιγώς χορτοφαγικά εστιατόρια είναι ακόμα περιορισμένα και κατά κανόνα μόνο στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, με συνέπεια οι vegan και vegetarian καταναλωτές να έχουν περιορισμένες επιλογές, και συχνά αδυναμία ή δυσκολία να δειπνήσουν με τους μη-vegan φίλους τους.

Για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η HellasVeg αποφάσισε να αναδείξει τα εστιατόρια τα οποία διαθέτουν χορτοφαγικά και αυστηρώς χορτοφαγικά κύρια γεύματα στους καταλόγους τους (και όχι μόνο ορεκτικά και σαλάτες), και να ενθαρρύνει τους καταναλωτές vegan, flexitarian και μη, να τα δοκιμάσουν. Παράλληλα αυτό μπορεί να αποτελέσει και ένα εργαλείο στους επισκέπτες της χώρας μας, να μπορούν να ανακαλύψουν που προσφέρονται χορτοφαγικά κύρια γεύματα.

"Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη χαρτογράφηση από τη Θεσσαλονίκη, όπου είναι και η έδρα της HellasVeg, και έχουν καταγραφεί ήδη έξι αυστηρώς χορτοφαγικά εστιατόρια και 55 εστιατόρια που προσφέρουν χορτοφαγικά και αυστηρώς χορτοφαγικά κύρια γεύματα στον κατάλογό τους" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Χαμηλάκη από τον Σύλλογο Ελλήνων Χορτοφάγων. Όπως εκτιμά, τα έξι αμιγώς χορτοφαγικά εστιατόρια που καταγράφηκαν είναι λίγα για τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης αλλά και για τον αριθμό των επισκεπτών της.

Διαβάστε Επίσης

"Η ανάγκη είναι τεράστια και ο κόσμος αναζητάει αμιγώς χορτοφαγικά εστιατόρια που προσφέρουν κύρια πιάτα και όχι μόνο χορτοφαγικά ορεκτικά γιατί τις περισσότερες φορές, οι χορτοφάγοι καταλήγουν να τρώνε μόνο ορεκτικά αφού δεν βρίσκουν κάτι άλλο στο μενού" εξηγεί η κ. Χαμηλάκη.

Η αναζήτηση των εστιατορίων από τον Σύλλογο έγινε με δευτερογενή έρευνα και η καταγραφή τους ολοκληρώθηκε μετά από σχετική επικοινωνία μαζί τους, για επιβεβαίωση ότι πράγματι προσφέρουν χορτοφαγικά και αυστηρώς χορτοφαγικά κύρια γεύματα στον κατάλογό τους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τη HellasVeg, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποια από αυτά να διακόψουν την προσφορά αυτών των γευμάτων, όπως φυσικά και πολλά άλλα εστιατόρια να αποφασίσουν επίσης να τα εντάξουν στον κατάλογό τους.

"Η HellasVeg επικροτεί οποιαδήποτε προσπάθεια συμπερίληψης χορτοφαγικών γευμάτων και προτρέπει τα εστιατόρια που το επιθυμούν να μας ενημερώσουν προκειμένου να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη λίστα. Επίσης προτρέπει τους καταναλωτές που επισκέπτονται κάποιο από αυτά, εάν διαπιστώσουν ότι δεν ανταποκρίνεται στην πληροφορία ότι υπάρχουν χορτοφαγικά κυρίως γεύματα, επίσης να ενημερώνουν".

Η λίστα των veggie restaurants έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της HellasVeg (https://hellasveg.gr/veggie-map/ ).

"Σκοπός μας είναι να κάνουμε καταγραφή χορτοφαγικών εστιατορίων και σε άλλες πόλεις, με επόμενο σταθμό τα Γιάννενα καθώς βλέπουμε ότι γενικότερα, οι ανάγκες είναι αυξημένες" αναφέρει η κ. Χαμηλάκη.

Τι είναι η HellasVeg

Ο Σύλλογος Ελλήνων Χορτοφάγων (HellasVeg) ιδρύθηκε το 2021 με στόχο -σύμφωνα με την ιστοσελίδα του- να αναδείξει και να προωθήσει τον χορτοφαγικό τρόπο ζωής σε όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς και δογματισμούς, και να τους εμπνεύσει να αναλάβουν το μέρος της ευθύνης που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος προς τον εαυτό του, τον πλανήτη και το οικοσύστημα. Πεποίθηση της HellasVeg είναι ότι τα μικρά βήματα του καθενός χωριστά, μπορούν και κάνουν τη διαφορά στη μεγάλη εικόνα της εξέλιξης του ανθρώπου πάνω στη Γη.

"Ανεξάρτητα από τους λόγους του καθενός (βελτίωση ή πρόληψη της γενικότερης υγείας, αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας, ηθική έναντι των ζώων ή και των συνανθρώπων μας που ζουν στο όριο της φτώχειας, προστασία του περιβάλλοντος), μπορούμε να συνεισφέρουμε προς τη θετική κατεύθυνση, αλλάζοντας κάποιες συνήθειες του τρόπου ζωής μας" τονίζεται στους σκοπούς του Συλλόγου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Φαγητό μιας άλλης εποχής στο Κουκάκι: Η νεο-ταβέρνα που αξίζει της προσοχής σου

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

28 Οκτ 2025 | 09:00

Το μαγαζί για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα αυτή τη στιγμή: Τι πραγματικά συμβαίνει στο καφενείο των σεφ, στη Γούβα Παγκρατίου;

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο 'Πλυτά' είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

26 Οκτ 2025 | 09:00
24 Οκτ 2025 | 06:00

Ένα event που δε χάνεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Εκεί θα βρεις σύντομα μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

22 Οκτ 2025 | 12:16

Το vegan δεν είναι πια επιλογή για λίγους

Μια παγκόσμια τάση που καθορίζει το μέλλον της διατροφής.

21 Οκτ 2025 | 06:00

Πίτσα, πάστα, νοστιμιά: Σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας τρως την καλύτερη ιταλική κουζίνα

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

20 Οκτ 2025 | 09:00

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

12 Οκτ 2025 | 09:00

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Λίγες μερες έμειναν για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμή

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

07 Οκτ 2025 | 06:00

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

30 Σεπ 2025 | 06:00

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά: Φαγητό, ποτό και εμπειρίες που δεν χάνεις

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.

24 Σεπ 2025 | 06:00

Πώς θα φας στα νοστιμότερα αθηναϊκά σαλόνια και μάλιστα με τιμές-έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

16 Σεπ 2025 | 09:00

Εκεί θα τρώμε φέτος: Όλα τα νέα εστιατόρια που έρχονται στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

04 Σεπ 2025 | 08:00

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

07 Αυγ 2025 | 09:00

Στους κήπους της Μονής των Μοναχών Ουρσουλινών συναντάς μια άλλη γεύση της Τήνου

Στους κήπους της Μονής των Μοναχών Ουρσουλινών, εκεί όπου άλλοτε αντηχούσαν παιδικές φωνές, σήμερα το Serviam συνεχίζει την παράδοση, σερβίροντας γεύσεις που κουβαλούν μνήμες αιώνων.

09 Ιουλ 2025 | 12:26

Η αρχιτέκτονας που σχεδίασε τα εστιατόρια "Pharaoh" και "Ιώδιο" μιλά στο TheTOC

Συναντήσαμε την αρχιτέκτονα Χρυσοκώνα Μαύρου, του βραβευμένου στα φετινά Grail awards για τον σχεδιασμό του εστιατορίου Pharaoh και του πετυχημένου εστιατορίου "Ιώδιο".

03 Ιουλ 2025 | 09:00

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Όλα όσα χρειάζεσαι σε έναν οδηγό

Εστιατόρια, μπαρ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και shopping, όλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος.

14 Ιουν 2025 | 09:00

Διακοπές 2025: Τα εστιατόρια και οι σεφ του καλοκαιριού

Ένα γευστικό ταξίδι στις γωνιές της Ελλάδας, εκεί όπου το φαγητό γίνεται εμπειρία που θες να ζήσεις ξανά.

30 Μαϊ 2025 | 09:00

Αφιέρωμα Σουβλάκι: Τα σουβλατζίδικα της Αθήνας και όχι μόνο που τιμούν το εθνικό μας street food

Σουβλάκι, καλαμάκι, πιτόγυρο, τυλιχτό: όπως κι αν το λες, είτε το προτιμάς παραδοσιακό ή πιο γκουρμέ, σε παραδοσιακή πίτα ή σε ιδιαίτερες εκδοχές της, εδώ θα ανακαλύψεις τα σουβλάκια της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

26 Μαϊ 2025 | 09:00

Η νέα πιάτσα της πόλης: Εκεί βγαίνουν όλοι τώρα

Ο μικρός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας και στο πλάι της Μιχαλακοπούλου έχει νέες αφίξεις και κάτι να πει.

01 Μαϊ 2025 | 09:00

Ποιο Ελληνικό; Η Γλυφάδα! Με ποιο τρόπο γίνεται η πιο καυτή εστιατορική πιάτσα της πόλης

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

28 Απρ 2025 | 09:00

Έτσι έμαθε να τρώει η Αθήνα: Τα σημαντικά εστιατόρια της δεκαετίας του 1980 στην πρωτεύουσα

Πολύ πριν την εστιατορική έκρηξη του σήμερα, το κοινό της πρωτεύουσας είχε διαφορετικές επιλογές στις ευ τρώγειν εξόδους του.

26 Απρ 2025 | 09:00

Ιστορικές, φρέσκες και γαστρονομικές: Οι καλύτερες ταβέρνες της Αθήνας

Μία updated λίστα με εκείνα τα -παλιά και νέα- μέρη που υμνούν την απλούστερη εκδοχή της οικείας νοστιμιάς στην πόλη.

23 Απρ 2025 | 09:00

"Πού τρως, Δάφνη Καραβοκύρη;": Τα αγαπημένα της εστιατόρια στην Αθήνα

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ 10 Απρ 2025 | 14:54

Δίδυμοι στη Βρετανία έκαναν το τεστ σύγκρισης: Ο ένας έγινε βίγκαν, ο άλλος κρεατοφάγος - Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά

Δίδυμοι από τη Βρετανία αποφάσισαν να κάνουν ένα πείραμα: Ο ένας ακολούθησε διατροφή βίγκαν και ο άλλος παρέμεινε παμφάγος - Τα ευρήματα έχουν ενδιαφέρον

08 Απρ 2025 | 04:49

Ο γιος του καραβομάγειρα που έμαθε τους Έλληνες να τρώνε καλό ψάρι: Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο Λευτέρης Λαζάρου και το Βαρούλκο

Τα στοιχεία αλλά και οι λόγοι που καθιστούν το εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου, ναυαρχίδα της ντόπιας γευστικής κουλτούρας που άπτεται της θάλασσας.

03 Απρ 2025 | 09:00

Από ρολά αστακού και καλαμάκι συκώτι μέχρι νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και κορυφαίο burger: Τα νέα street food της Αθήνας

Φρέσκα σποτ που υποστηρίζουν με νόστιμο τρόπο την χεράτη προσέγγιση στο φαγητό.

ΗΠΑ 01 Απρ 2025 | 19:32

Τέλος εποχής: Υπό πτώχευση τα θρυλικά εστιατόρια Hooters – Απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν από το "λουκέτο"

Το εστιατόριο που είναι γνωστό για τις σερβιτόρες με τα… λιγοστά ρούχα, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες τον τελευταίο καιρό.

25 Μαρ 2025 | 09:00

Για μπακαλιάρο και όχι μόνο: Εστιατόρια για την 25η Μαρτίου

Μπακαλιάροι για κάθε γούστο και πολλές άλλες προτάσεις για να τιμήσεις με ευ τρώγειν τρόπο την ημέρα.

20 Μαρ 2025 | 09:00

Πού πάμε για φαγητό στον Κεραμεικό

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

15 Μαρ 2025 | 09:00

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Όσα συνέβησαν στη λαμπερή απονομή

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 32η απονομή του σε μια βραδιά γεμάτη λάμψη, που έφερε στο προσκήνιο τη διαχρονική σχέση υψηλής γαστρονομίας και υψηλής μόδας και κορυφώθηκε με ένα εξαιρετικό dîner de gala αφιερωμένο στη fusion γαστρονομία, με την υπογραφή του μαγειρικού διδύμου του "Gucci Osteria da Massimo Botura".

14 Μαρ 2025 | 09:00

Πού βγαίνουμε για ποτό και φαγητό μετά το γραφείο;

Το 9-5 θέλει καλοπέραση: κλείνουμε λάπτοπ και κανονίζουμε after office ποτό και φαγητό για να κάνουμε την καθημερινότητα μετά το γραφείο ακόμα πιο απολαυστική.

11 Μαρ 2025 | 09:00

Χρυσοί Σκούφοι 2025 από το "αθηνόραμα": Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, στο "Asteria Domus" της Γλυφάδας, σε μια λαμπερή τελετή απονομής που πλαισιώθηκε θεατρικά με το θέμα "Υψηλή γαστρονομία και υψηλή μόδα – Εκλεκτικές συγγένειες" και ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό dîner de gala αφιερωμένο στη fusion γαστρονομία.

10 Μαρ 2025 | 09:00

Νέα εστιατόρια και μπαρ καταφθάνουν σύντομα και θα γίνουν hotspots

Ένα σπουδαίο μπαρ στα Ιλίσια, μια γαστροταβέρνα στο Μικρολίμανο, ένα κρητικο-βάσκικο καφενείο στην Κυψέλη, ένας φούρνος που θα γίνεται μπαρ και άλλα σημεία που έρχονται.

09 Μαρ 2025 | 09:00

Γνωρίστε τους κορυφαίους σεφ που θα μαγειρέψουν στους Χρυσούς Σκουφους 2025

Ζευγάρι στη ζωή αλλά και στην κουζίνα της "Gucci Osteria da Massimo Bottura" στη Φλωρεντία, η Karime Lopez και ο Takahiko Kondo μοιράζονται μαζί μας χαρακτηριστικά ενσταντανέ της συναρπαστικής τους πορείας λίγο προτού βρεθούν στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν και μαγειρέψουν το diner de gala της φετινής απονομής των Χρυσών Σκούφων στις 10/3 στο "Domus" της Γλυφάδας.

04 Μαρ 2025 | 09:00

Τα πρώτα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν στην Αθήνα το 2025

Οι έως τώρα πιο αξιόλογες αφίξεις του 2025, σε μια σκηνή που δε σταματά στιγμή να μεγαλώνει.

25 Φεβ 2025 | 09:00

Ιταλικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα

Με μερακλήδικους μεζέδες, πληθωρικές σούπες ή υποδειγματικές μακαρονάδες, άγνωστα ιταλικά κλασικά ή ξεχασμένες παραδόσεις σε εμπνευσμένες αναδιατυπώσεις, τα ιταλικά της Αθήνας παρουσιάζουν φέτος ένα πρόσωπο της γειτονικής κουζίνας που υπενθυμίζει πως, όσο κι αν αγαπάμε την ιταλική γεύση, ίσως δεν την γνωρίζουμε όσο καλά νομίζουμε.

21 Φεβ 2025 | 11:58

Σε ποια νέα εστιατόρια τρώει καλό κρέας η Αθήνα

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις αλλά και να ψηφίσεις το επόμενο αγαπημένο σου κρεατοφαγικό στέκι στην πόλη.

16 Φεβ 2025 | 08:00

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Εσύ ψήφισες το δικό σου αγαπημένο εστιατόριο;

Το 'α' και ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων σου δίνει την ευκαιρία να ψηφίσεις το δικό σου καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας.

12 Φεβ 2025 | 09:00

Αφιέρωμα Άγιος Βαλεντίνος: Πού θα βγείτε, πού θα φάτε και που θα γιορτάσετε φέτος τον έρωτα;

Αν ψάχνετε τον ιδανικό προορισμό για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο με το άλλο σας μισό, η Αθήνα προσφέρει αμέτρητες ρομαντικές επιλογές που συνδυάζουν εξαιρετική γαστρονομία και μοναδική ατμόσφαιρα.

10 Φεβ 2025 | 09:00

Θα σπάσει το Atelier Papaioannou την "κατάρα" της στοάς Σπύρου Μήλιου;

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου, μαέστρος της μίνιμαλ ψαροφαγίας, εγκαινίασε πρόσφατα το νέο εστιατορικό concept του ομίλου με το "Atelier Papaioannou". Διαβάστε την κριτική μας!

05 Φεβ 2025 | 09:00

Στο Κουκάκι ένας βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ κόβει γύρο

Η νέα ταβέρνα στο Κουκάκι μόλις έκανε πρεμιέρα και μιλά τη γλώσσα της γευστικής οικειότητας με προσοχή στη λεπτομέρεια, δίχως περιττές φανφάρες.

03 Φεβ 2025 | 09:00

Το dining out στην Αθήνα είναι πλέον ένα χορογραφημένο (υπερ)θέαμα

Γλυκά που δημιουργούνται μπροστά μας, φωτιές που φουντώνουν στην πλάτη μας, κεριά και σημειώματα στα τραπέζια μας. Η εποχή που απλώς καθόμασταν και περιμέναμε να σερβιριστούμε έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

20 Ιαν 2025 | 18:06

Tasty Awards: Ψήφισε τα αγαπημένα σου νέα εστιατόρια και μπαρ στην Αθήνα

Τα μοναδικά βραβεία γεύσης Tasty Awards που ψηφίζονται αποκλειστικά από το κοινό επιστρέφουν για 9η χρονιά, εγκαινιάζοντας ένα νέο κεφάλαιο: Αυτό Best New Restaurants.

16 Ιαν 2025 | 09:00

Ποια είναι τα ακριβότερα εστιατόρια της Αθήνας και γιατί;

Σε περίπτωση που ψάχνετε πού να επενδύσετε τον πρωτοχρονιάτικο μπουνάμα σας, περνάμε τα ακριβότερα εστιατόρια της Αθήνας από γαστρονομική ακτινογραφία, για να σας είστε σίγουρες/οι ότι η επένδυσή σας θα πιάσει τόπο.

11 Ιαν 2025 | 09:00

Viral πριν αυτό γίνει κουλ: Μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας που έκαναν αμέσως σουξέ

Πολύ πριν το "Μανάρι", το "Βουλκανιζατέρ" και το "Pharaoh", υπήρξαν το "Mamacas", το "Drunk Sinatra", το "Rock & Balls". Μέρη δηλαδή που έκαναν χαμό από την πρώτη κιόλας ημέρα της ύπαρξής τους.

10 Ιαν 2025 | 09:00

Symposio at Ark: Δέκα βραβευμένα εστιατόρια της χώρας για ισάριθμες βραδιές στην πρωτεύουσα

Δέκα μεγάλα ραντεβού με την ελληνική γεύση του τώρα στο Symposio at Ark, που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

ΤΕΛΕΙΟ! 05 Ιαν 2025 | 08:49

Το καλύτερο... υγιεινό junk food για το σπίτι που θα σας ξετρελάνει - Έτοιμο σε 15 λεπτά

Ένα εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο, υγεινό φαγητό που μπορείτε να ετοιμάσετε σε 15 λεπτά.

04 Ιαν 2025 | 09:00

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν στην Αθήνα το 2024

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 72 αφίξεις που άνοιξαν και ξεχώρισαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Α PROMISE TO ANIMALS 02 Ιαν 2025 | 18:41

Ας ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με μια πράξη φροντίδας για τον εαυτό μας, τα ζώα και τον πλανήτη

Οι διατροφικές μας συνήθειες, είναι συνήθειες αιώνων, και πολλές από αυτές είναι κομμάτι της παράδοσής μας ή και των αναγκών που υπήρχαν χρόνια πριν

02 Ιαν 2025 | 09:00

Στο Ramon Brunch Project δεν πας μόνο για το εξαιρετικό του brunch

Τώρα που ο al fresco χώρος του ζεσταίνεται με τις σόμπες και φωτίζεται ακόμη περισσότερο χάρη στην festive διακόσμηση το "Ramon Brunch Project " μπαίνει στην χριστουγεννιάτικη του εκδοχή.

01 Ιαν 2025 | 09:00

"Atelier Papaioannou": Δοκιμάσαμε το νέο ψαροφαγικό σποτ του κέντρου

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου πιάνει αθηναϊκό κέντρο και παρουσιάζει μιαν άλλη πτυχή της ψαροφαγικής του κοσμοθεωρίας.

27 Δεκ 2024 | 09:00

Τα νέα της Θεσσαλονίκης: Οι must διευθύνσεις για ιδανικό city break

Έτοιμη να βάλει σε νέα τροχιά την ταυτότητά της ως σύγχρονος μητροπολιτικός προορισμός τεσσάρων εποχών, η πόλη με την κινηματογραφικότερη προμενάδα των Βαλκανίων γαρνίρει τις κλασικές της αξίες με συναρπαστικές αφίξεις, έτοιμη να γίνει το city break-φετίχ μας για άλλον ένα χειμώνα.

22 Δεκ 2024 | 09:00

Η γαστρονομία του χειμώνα: must εστιατόρια και ταβέρνες σε όλη την Ελλάδα

Πριν ξεκινήσετε τις χειμερινές σας διακοπές, δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του χειμώνα που δεν πρέπει να χάσετε.

18 Δεκ 2024 | 09:00

Σε ένα κρυμμένο διαμαντάκι στου Ψυρρή θα πιούμε τα βερμούτ του χειμώνα

Ένα μαγαζί-κρυμμένο διαμαντάκι ποντάρει στην ευ πίνειν φιλοσοφία του βερμούτ και την πλαισιώνει με διαβολεμένα νόστιμα tapas.

12 Δεκ 2024 | 09:00

Μύρισε θάλασσα στη Στοά Σπυρομήλιου με ένα νέο σημαντικό εστιατόριο

Το σημαντικό brand της ψαροφαγικής κουζίνας παρουσιάζει ένα νέο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

11 Δεκ 2024 | 09:00

Κι άλλα νέα εστιατόρια στην πόλη, ακριβώς στην ώρα για τα Χριστούγεννα!

Οι γιορτές πλησιάζουν και μας κάνουν δώρο ολοκαίνουργια εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ανοίγουν οσονούπω, στήνοντας στην εκπνοή του χρόνου ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι γεύσης που απλώνεται απολαυστικά και προς πολλές κατευθύνσεις από το κέντρο της πόλης και τις παρυφές του μέχρι τα βόρεια προάστια και το παραλιακό μέτωπο.

05 Δεκ 2024 | 09:00

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2024: όλα όσα έγιναν τη βραδιά της απονομής των γαστρονομικών βραβείων

Σε μια λαμπερή βραδιά στο "Four Seasons" της Λεμεσού, την Τετάρτη 27/11, ο θεσμός Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", βράβευσε για ακόμη μία χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, που ατενίζει το γαστρονομικό του μέλλον με αισιοδοξία.

03 Δεκ 2024 | 09:00

Τα έθνικ εστιατόρια της πόλης: Πού θα πάτε για burritos και fajitas, για sushi και baos;

Μπορεί να έχει μείνει μόνο ένας μήνας έως το τέλος του 2024, αλλά προλαβαίνετε να πάτε μέχρι το Χονγκ Κονγκ, το Περού, την Πολυνησία και το Μεξικό, με οδηγό τα εστιατόρια της πόλης που σερβίρουν πεντανόστιμα multi culti πιάτα, spicy κοκτέιλ και απρόσμενα επιδόρπια.

69ΧΡΟΝΟΣ 28 Νοε 2025 | 07:34

Συναγερμός στον Πειραιά: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού και ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 28 Νοε 2025 | 07:26

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Περιστέρι

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και διερευνώνται

ΕΦΤΑΣΕ ΧΘΕΣ Η ΣΟΡΟΣ 28 Νοε 2025 | 07:25

Σήμερα το τελευταίο "αντίο" στον 19χρονο Ραφαήλ στο Τυμπάκι - Σπαράζουν τα λόγια του πατέρα του

Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον τόπο καταγωγής του, στον 19χρονο ΕΠΟΠ οπλίτη, που τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη χειροβομβίδας.

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ 28 Νοε 2025 | 07:08

Κύκλωμα με πλαστούς πίνακες: Από τα δικαστήρια αντιγραφής σε μεγάλες δημοπρασίες - Πώς τσάκωσαν τον γνωστό δικηγόρο

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που εξάρθρωσαν το κύκλωμα, εντόπισαν 481 πλαστούς πίνακες ζωγραφικής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 28 Νοε 2025 | 06:40

Η κακοκαιρία Adel σφυροκοπά την Αττική: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα - Πού θα πέσει πολύ νερό - Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας

Η κακοκαιρία Adel συνεχίζει την πορεία της σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός.

ΔΕΙΤΕ 28 Νοε 2025 | 06:00
ΣΤΟ MEGA 27 Νοε 2025 | 22:30

Σαλαμίνα: Ντοκουμέντο με τη ματωμένη καρέκλα στο σπίτι της 75χρονης - "Πέθανα" ήταν η τελευταία της λέξη

Μέχρι την τελευταία στιγμή, η 75χρονη πίστευε πως απέναντί της είχε έναν άντρα ληστή και όχι μία γυναίκα και μάλιστα τη νύφη της

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 27 Νοε 2025 | 22:09

Κλήρωση Τζόκερ 27/11/2025: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2,2 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 2.994 της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου 2025 του Τζόκερ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 27 Νοε 2025 | 21:52

Κακοκαιρία: Σε "κόκκινο συναγερμό" Β. Αιγαίο και Δωδεκάνησα - Σε ετοιμότητα και στην Αττική - Οι κρίσιμες ώρες

Οι κρίσιμες ώρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, θα είναι περίπου ένα δωδεκάωρο

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΥΡΙΟ 27 Νοε 2025 | 21:39
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 27 Νοε 2025 | 21:20

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική και το Μεγανήσι Λευκάδας - Τι σημαίνει αυτό για το νερό στην Αθήνα

Τι σημαίνει "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" για τη λειψυδρία - Τα μέτρα για την Αττική

Γ.Γ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 27 Νοε 2025 | 21:06

Κακοκαιρία Adel: Σε κατάσταση ετοιμότητας "Red Code" Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε σήμερα κατάσταση ετοιμότητας "RED CODE" για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

ΡΟΔΟΣ 27 Νοε 2025 | 21:02

"Θα ρίξουμε χειροβομβίδες, σιγά μη χάσω το πανηγύρι" - Τα τελευταία λόγια του 19χρονου Ραφαήλ στον πατέρα του

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο σπίτι του Ραφαήλ στο Τυμπάκι - Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η αδερφή του 19χρονου

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 27 Νοε 2025 | 20:44

Νέα Ερυθραία: Συνελήφθη ο 20χρονος γιος πασίγνωστου πολιτικού μετά από καταδίωξη - "Ξέρετε ποιος είμαι εγώ;"

Ο 20χρονος, μαζί με έναν φίλο του, δεν υπάκουσαν σε σήμα των αστυνομικών και ακολούθησε καταδίωξη - Εμφανίστηκε προκλητικός κατά τη σύλληψή του

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ - ΚΛΕΙΔΙ 27 Νοε 2025 | 20:30

Σαλαμίνα: Το διπλό κίνητρο και οι υποψίες για συγκάλυψη της δολοφονίας της 75χρονης από τη νύφη της

Με το πέρασμα του χρόνου, κάποιοι στην οικογένεια έβλεπαν τις εντάσεις να πυκνώνουν και να γίνονται όλο και πιο άγριες

ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΕΦΙ 27 Νοε 2025 | 20:25

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα - Η καταιγίδα δεν πτόησε τους Αθηναίους [εικόνες - βίντεο]

Η Αθήνα μπήκε πλέον και επίσημα στην περίοδο των Χριστουγέννων - Δεν πτοήθηκαν οι Αθηναίοι από τη σφοδρή βροχόπτωση

ΤΡΕΙΣ ΑΝΔΡΕΣ 27 Νοε 2025 | 20:17

Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας - Το άδειασαν σε 20 δευτερόλεπτα

Την στιγμή που τρεις ληστές εισβάλλουν σε κοσμηματοπωλείο στην Καλαμάτα κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 27 Νοε 2025 | 19:52

"Να ξαναπάρεις τα παιδιά στο σπίτι, ήταν ωραία": Σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας είχαν 20χρονος και 40χρονος

Έρευνα της ΕΛΑΣ στις συσκευές του 20χρονου και του 40χρονου - Στο υλικό απεικονίζονται τα δύο ανιψάκια, αλλά και άλλα παιδάκια, όλα κάτω των 10 ετών

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 27 Νοε 2025 | 19:18

Σαλαμίνα: "Οργανωμένο, ψυχρό, προμελετημένο το έγκλημα - Θύμα και ο αδερφός μου", λέει με λυγμούς η κόρη της 75χρονης

Ολο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα για το έγκλημα στη Σαλαμίνα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 27 Νοε 2025 | 19:17

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε γυναίκα στον Πειραιά: Στο μικροσκόπιο ο άνδρας που την ακολουθεί

Στα πλάνα φαίνεται η 35χρονη να περπατά και πίσω της ο νεαρός που σταδιακά αρχίζει να επιταχύνει

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Νοε 2025 | 19:16

Συναγερμός στον Κεραμεικό: Άνδρας έπεσε στο κενό από μπαλκόνι 4ου ορόφου [βίντεο]

Πρόκειται για 44χρονο ο οποίος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από το μπαλκόνι και προσγειώθηκε σε πλάτωμα (εξοχή) στον πρώτο όροφο

ΒΡΟΧΗ 27 Νοε 2025 | 19:02

Η κακοκαιρία Adel "χτυπά" την Αττική: Σφοδρή καταιγίδα αυτή την ώρα στην Αθήνα

Σφοδρή βροχόπτωση πλήττει αυτή την ώρα την Αττική καθώς η κακοκαιρία Adel "χτυπά" και το Λεκανοπέδιο

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Νοε 2025 | 18:48

Φθιώτιδα: Αυτός είναι ο 50χρονος που πέθανε μετά από τσίμπημα μέλισσας - "Έβγαζε αφρό από το στόμα"

Σοκ προκαλούν οι περιγραφές για το πώς κύλησαν οι τελευταίες στιγμές του 50χρονου που ένιωσε αδιαθεσία μετά από τσίμπημα μέλισσας

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 27 Νοε 2025 | 18:41

Τι ισχυρίζεται από τη φυλακή ο αστυνομικός της Βουλής: "Η υπόθεση είναι 'φούσκα', τα παιδιά είναι άθικτα"

Ο αστυνομικός της Βουλής δεν έχει, όπως ισχυρίζεται, κακοποιήσει ούτε τη γυναίκα αλλά ούτε και τα παιδιά τους

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 27 Νοε 2025 | 18:22

Η έρευνα για τον νεκρό τεχνίτη στη ΣΤΑΣΥ και η στάση εργασίας που παρέλυσε την Αθήνα- Ηταν δικαιολογημένη;

Αντιδράσεις προκάλεσε η ξαφνική ανακοίνωση στάσης εργασίας στα μέσα Μεταφοράς, με αφορμή το τραγικό περιστατικό

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 27 Νοε 2025 | 17:57

ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης

Σταθερή η θετικότητα για τον κορονοϊό την εβδομάδα 17-23 Νοεμβρίου - Σε χαμηλά επίπεδα η γρίπη

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 27 Νοε 2025 | 17:45

Ποιος είναι ο γνωστός δικηγόρος που εμπλέκεται στο κύκλωμα με τους πλαστούς πίνακες διάσημων ζωγράφων

Ο 57χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση είναι πολύ γνωστός δικηγόρος των Αθηνών.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ 27 Νοε 2025 | 17:37

Στην Κρήτη με C130 η σορός του 19χρονου Ραφαήλ - Τυλιγμένο στη γαλανόλευκη το φέρετρο [βίντεο]

Συγκινητικές στιγμές στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου έφτασε η σορός του άτυχου 19χρονου ΕΠΟΠ στρατιώτη

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΗΔΕΙΑ 27 Νοε 2025 | 17:01

Ρόδος: Η συγκλονιστική μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ - "Ένα κοπέλι έσβησε από χειροβομβίδα"

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ο πατέρας του 19χρονου αφιέρωσε μια πολύ συγκινητική μαντινάδα στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 27 Νοε 2025 | 16:47
«ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ» 27 Νοε 2025 | 16:45

Σαλαμίνα: "Μετανιώνω κάθε λεπτό εκείνης της νύχτας" - Τα πρώτα λόγια της 46χρονης μετά τη σύλληψή της

H κόρη της 75χρονης, ξεκαθάρισε πως η 46χρονη δεν αντιμετωπίζει κανένα ψυχολογικό πρόβλημα και πως τα είχε όλα προσχεδιασμένα

ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ 27 Νοε 2025 | 16:27

Καμπάνια ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ.: Η κ. Χρυσούλα ενημερώνει τους ηλικιωμένους για τις παγίδες των απατεώνων

H EΛ.ΑΣ. ενημερώνει τους ηλικιωμένους για τις τηλεφωνικές απάτες ώστε οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι.

LIVE Η ΚΙΝΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 16:26

Απέραντο πάρκινγκ ο Κηφισός: Μποτιλιάρισμα σε όλες τις κεντρικές οδούς και λεωφόρους της Αθήνας

Τρομακτικό είναι το πρόβλημα κυκλοφορίας στον Κηφισό, μεγάλες καθυστερήσεις σε Μεσογείων, Κηφισίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αλεξάνδρας, Πειραιώς κ.ά.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 27 Νοε 2025 | 16:20

Τραγωδία σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική: "Είδα τον Γιάννη διαλυμένο, δεν ήμασταν δεμένοι στο κάθισμα", λέει ο αδελφός του

"Αφού χαμήλωσε η ταχύτητα έτρεξα στον αδερφό μου, που ήταν διαλυμένος. Έφυγε προς τα πίσω, δεν τον κρατούσε τίποτα", είπε ο αδελφός του 19χρονου

ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ 27 Νοε 2025 | 15:29

Φούσκωσε χείμαρρος στην Αμφιλοχία, ανησυχία στους κατοίκους– Γέμισε λάσπη ο Αμβρακικός [βίντεο]

Η κακοκαιρία ADEL που πλήττει από την Πέμπτη την Αιτωλοακαρνανία, είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει χείμαρρος στην Αμφιλοχία

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 27 Νοε 2025 | 15:17

Σαλαμίνα: Το "θέατρο" της 46χρονης, έστελνε SMS στην 75χρονη μετά το έγκλημα - "Μαμά, θες να πιούμε καφέ;"

Η 46χρονη έστελνε μηνύματα στο κινητό της 75χρονης μετά το έγκλημα - "Μαμά, τι κάνεις; Πού είσαι;"

ΤΡΟΧΑΙΑ 27 Νοε 2025 | 15:05

Πάνω από 217 ελάφια έχουν σκοτωθεί στο οδικό δίκτυο της Ρόδου

Οι κάτοικοι ζητούν πλέον άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις, καθώς η συμβίωση με το εμβληματικό ζώο του νησιού γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και επικίνδυνη

ΑΣΕΛΓΕΙΑ 27 Νοε 2025 | 14:55

Αυτός είναι ο 40χρονος που προφυλακίστηκε για ασέλγεια στα ανίψια 20χρονου - Με σκυμμένο κεφάλι στην Εισαγγελία

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά και μετά την προφυλάκισή του βγήκε με σκυμμένο κεφάλι και κουκούλα