
Τον προβληματισμό της για την αδιανόητη επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης από ανώνυμα μάλιστα δημοσιεύματα εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.
Όπως αναφέρει, τα συγκεκριμένα ανώνυμα δημοσιεύματα, "στοχοποιούν δημοσιογράφους επειδή κάνουν τη δουλειά τους, επειδή δηλαδή κάνουν ερωτήσεις". Και συνεχίζει: "Υπενθυμίζουμε, ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει να δίδεται η δυνατότητα απάντησης στα πρόσωπα, οι δραστηριότητες των οποίων αποτελούν αντικείμενο ρεπορτάζ. Θεωρούμε αδιανόητη την επίθεση εναντίον του Θανάση Κουκάκη, με αφορμή ερωτήσεις που απηύθυναν με την Ελίζα Τριανταφύλλου στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας, για λογαριασμό του inside story και μάλιστα πριν καν υπάρξει δημοσίευμα".
Το ρεπορτάζ του Inside Story αναφερόταν στη σχεδιαζόμενη εξαγορά της HSBC Μάλτας από την ελληνική Credia Bank. Οι δύο δημοσιογράφοι έστειλαν ερωτήσεις στις δύο τράπεζες, την Τράπεζα της Ελλάδος, την τραπεζική εποπτική Αρχή της Μάλτας και τoν SSM, όμως πριν την δημοσίευση του άρθρου κυκλοφόρησαν ανώνυμα δημοσιεύματα εναντίον τους, τα οποία έκανα λόγο για "ύποπτα συμβόλαια".
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει έντονο προβληματισμό για δημοσιεύματα, πολλώ δε μάλλον όταν είναι ανώνυμα, τα οποία στοχοποιούν δημοσιογράφους επειδή κάνουν τη δουλειά τους, επειδή δηλαδή κάνουν ερωτήσεις. Υπενθυμίζουμε, ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει να δίδεται η δυνατότητα απάντησης στα πρόσωπα, οι δραστηριότητες των οποίων αποτελούν αντικείμενο ρεπορτάζ.
Θεωρούμε αδιανόητη την επίθεση εναντίον του Θανάση Κουκάκη, με αφορμή ερωτήσεις που απηύθυναν με την Ελίζα Τριανταφύλλου στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας, για λογαριασμό του inside story και μάλιστα πριν καν υπάρξει δημοσίευμα.
Το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ και η τήρηση της δεοντολογίας είναι υποχρέωση όλων των δημοσιογράφων, είτε πραγματοποιούν έρευνα είτε ασκούν κριτική σε αυτούς που την πραγματοποιούν.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr