Επίθεση με βιτριόλι - Δικηγόρος Ιωάννας στο TheTOC: Η Εφη είχε συνεργό - Ηθελαν να τελειώσουν τη δουλειά στο νοσοκομείο...

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, μιλά στο TheTOC για την επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μαρία Σαουλίδου
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ

Έντεκα μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, η 36χρονη που κατηγορείται για την υπόθεση αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα ερωτήματα στο θύμα, για τα κίνητρα της πράξης της.

Παρότι ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη αρκέστηκε να αναφερθεί σε ένα προσωπικό ζήτημα το οποίο της "όπλισε" το χέρι και την οδήγησε τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα, έξω από την ασφαλιστική εταιρεία όπου εργαζόταν η 35χρονη, για να της ρίξει το καυστικό υγρό.

"Ως κίνητρο της εν λόγω πράξης της ανέφερε την εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα, για το οποίο δε θέλησε να επεκταθεί περισσότερο" ανέφερε συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο ποινικολόγος, Σάκης Κεχαγιόγλου που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της δράστιδος.

Η απολογία δεν ικανοποίησε την άλλη πλευρά, αφού σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα, δικηγόρο της Ιωάννας, που μίλησε στο TheTOC, οι απαντήσεις ήταν ελλιπείς, ενώ θεωρεί εξαιρετικά πιθανή την ύπαρξη συνεργού ο οποίος και έδωσε στην 36χρονη το οξύ.

"Το βασικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι και που μίλησε η κατηγορούμενη, στην ουσία δεν είπε τίποτα. Ήταν σαν να είχε αποστηθίσει μία σελίδα και απλά πήγε να την πει στην κυρία ανακρίτρια. Δεν απάντησε στα βασικά ερωτήματα. Δηλαδή, δεν απάντησε για ποιο λόγο έκανε τη συγκεκριμένη πράξη. Η απάντηση ήταν ότι υπήρχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα με την Ιωάννα το οποίο δεν το αναφέρει, με αποτέλεσμα να μη το γνωρίζουμε και εμείς. Επίσης δεν απάντησε καθόλου στην ερώτηση από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό. Εμένα πραγματικά μου δημιουργεί ερωτηματικά στο αν υπάρχει συνεργός. Θεωρώ λοιπόν ότι από τη στιγμή που δεν απάντησε σε αυτή την ερώτηση, προφανώς υπάρχει κάποιος συνεργός που γνώριζε για το τι χρήση επρόκειτο να κάνει με το καυστικό υγρό που την προμήθευσε" είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κ. Λύτρας, οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν με ποιο τρόπο έφτασε στα χέρια της 36χρονης το βιτριόλι και επιμένει ότι πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει και όχι να τραυματίσει την Ιωάννα, όπως δήλωσε στην ανακρίτρια, ενώ δεν είπε λέξη για τις συσκευές παρακολούθησης.

"Στην απολογία της έχει αναφέρει ότι η ποσότητα του καυστικού υγρού δεν ήτανε μεγάλη και ότι δεν γνώριζε τη ζημιά που προκαλεί το καυστικό υγρό. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση διότι έχουμε ένα άτομο το οποίο έκανε παρακολουθήσεις, είχε προμηθευτεί GPS, το είχε βάλει στο αυτοκίνητο της Ιωάννας, είχε γίνει η σκιά της. Είχε προμηθευτεί περούκα, το τηλέφωνό της δεν ήταν ελληνικό για να μην μπορεί εύκολα να εντοπιστεί. Είναι ποτέ δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι αυτή η γυναίκα με αυτή την οργάνωση δεν γνώριζε τη ζημιά που προκαλεί το συγκεκριμένο καυστικό υγρό;" αναρωτιέται ο συνήγορος της Ιωάννας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κοινή γνωστή που μπορεί να "κάψει" την κατηγορούμενη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 36χρονη διέψευσε τα ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι είχε προσπαθήσει να επισκεφθεί την Ιωάννα ενώ νοσηλευόταν για να τελειώσει ό,τι άρχισε. Ωστόσο, ο Απόστολος Λύτρας μιλά στο TheTOC για μια κοινή γνωστή θύτη και θύματος, με την οποία ήρθε σε επαφή η κατηγορούμενη προκειμένου να μάθει αν φυλάσσεται το νοσοκομείο.

"Εμείς έχουμε πληροφορίες ότι αμέσως μετά την πράξη έψαχνε τρόπο ή τουλάχιστον έκανε ερωτήσεις για να δει αν μπορεί να επισκεφθεί την Ιωάννα, αν φυλάσσεται το νοσοκομείο που ήταν η Ιωάννα. Αντιλαμβάνεστε ότι οι ερωτήσεις αυτές είχαν κάποιο σκοπό. Υπάρχει μια κοινή γνωστή. Σε αυτό το άτομο τέθηκαν οι ερωτήσεις" αποκάλυψε ο δικηγόρος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν η συγκεκριμένη γυναίκα προτίθεται να καταθέσει. "Αυτό θα το δούμε ενόψει του δικαστηρίου" είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση με βιτριόλι

Η Ιωάννα θέλει να πάει στο δικαστήριο για να την ρωτήσει "γιατί;"

Όπως σημείωσε ο κ. Λύτρας, ο ίδιος μίλησε με την πελάτισσά του αμέσως μετά την απολογία της 36χρονης, περιγράφοντας την οργή της αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

"Εξοργισμένη ήταν, διότι πραγματικά ήταν και η συγγνώμη ψεύτικη. Δεν μπορεί να διανοηθεί ότι κάποιος άνθρωπος μετά από έναν χρόνο και με αυτή τη συμπεριφορά μπορεί κατ’ αυτό τον τρόπο να ζητήσει συγγνώμη. Δεν υπάρχει καμία μεταμέλεια και η Ιωάννα τραβάει πραγματικά τον δικό της Γολγοθά. Τα τραύματά της είναι εκτεταμένα και πολύ φοβάμαι ότι αυτού του είδους τα τραύματα δεν πρόκειται να επανέλθουν ποτέ".

Στην ερώτηση αν η 35χρονη θα αντέξει συναισθηματικά να βρεθεί στον ίδιο χώρο με τη δράστρια της επίθεσης, ο κ. Λύτρας ήταν ξεκάθαρος: "Η Ιωάννα θέλει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο και μάλιστα αυτό που μου είχε εκφράσει είναι ότι το πρώτο πράγμα που θέλει να ρωτήσει είναι ένα γιατί".

Επίθεση με βιτριόλι - Ιωάννα

"Η κατηγορούμενη σε πέντε χρόνια θα είναι έξω"

Ο δικηγόρος εκτιμά ότι η υπεράσπιση επιχειρεί τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη βλάβη ούτως ώστε η 36χρονη "να πέσει στα μαλακά".

"Γίνεται μια προσπάθεια από την υπεράσπιση δήθεν ότι η κατηγορούμενη δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει αλλά να τραυματίσει. Το πλαίσιο της ποινής πράγματι αλλάζει. Στη βαριά σκοπούμενη βλάβη η ποινή είναι μέχρι δέκα χρόνια κάθειρξη ενώ στην άλλη περίπτωση είναι 15 χρόνια. Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πραγματικότητα η έκτιση των ποινών δεν είναι αυτή. Είναι περίπου το 1/3 της ποινής. Δηλαδή αν υποτεθεί ότι τιμωρηθεί με 15 χρόνια, σε πέντε χρόνια θα είναι έξω" εξηγεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου αφού με δεδομένο ότι η δίκη πρέπει να αρχίσει εντός 18 μηνών από την προφυλάκιση της κατηγορουμένης, αυτό σημαίνει ότι έως τον Σεπτέμβριο, η διαδικασία θα έχει ξεκινήσει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ 06 Απρ 2021 | 19:11

Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας μετά την ομολογία της 36χρονης - "Η συγγνώμη της είναι ψεύτικες λέξεις"

Η 36χρονη που έχει προφυλακιστεί για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας ομολόγησε την πράξη της και ζήτησε συγγνώμη.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΤΡΑΣ 06 Απρ 2021 | 09:12

Επίθεση με βιτριόλι - Δικηγόρος Ιωάννας: Στόχος της 36χρονης να μην καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας - Δεν πείθει κανέναν

"Δεν πείθει κανέναν η απολογία της", τόνισε για την 6χρονη, ο δικηγόρος της Ιωάννας που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ 06 Απρ 2021 | 07:27

Επίθεση με βιτριόλι: Η άχρηστη ομολογία, η συγγνώμη και το "ποίημα" - Γιατί άλλαξε τακτική η 36χρονη

Τα ερωτήματα από την ομολογία της 36χρονης - Τι δεν είπε για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα, η οποία δεν δέχεται καμία συγγνώμη για τον Γολγοθά που ανεβαίνει.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 05 Απρ 2021 | 19:03

Επίθεση με βιτριόλι: "Η Ιωάννα εξοργίστηκε με την 36χρονη - Πήγε απλά να πει το ποίημά της" [Βίντεο]

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, σημείωσε ότι η απολογία της 36χρονης για την επίθεση με βιτριόλι δεν πείθει κανέναν, όπως και η συγγνώμη που ζήτησε

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 05 Απρ 2021 | 16:34

Επίθεση με βιτριόλι: Όλη η απολογία - σοκ της 36χρονης - "Είχα αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα, ήθελα μόνο να την πονέσω"

Η 36χρονη δράστις της επίθεσης με το βιτριόλι είπε στην ομολογία της πώς δεν στόχευε ποτέ να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ 05 Απρ 2021 | 15:30

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα απαντά στην 36χρονη που της κατέστρεψε τη ζωή - "Δεν δέχομαι καμία συγγνώμη"

Η Ιωάννα δεν δέχεται τη συγγνώμη από την 36χρονη δράστρια της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ 05 Απρ 2021 | 11:51

Επίθεση με βιτριόλι: Ξαφνική ομολογία από την 35χρονη: Εγώ το έριξα, δεν ήθελα να τη σκοτώσω, ζητάω συγγνώμη

Η 35χρονη παρουσιάστηκε το πρωί στην ανακρίτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι εκείνη έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 17 Απρ 2021 | 08:07

Πάσχα στο χωριό: Πώς η χθεσινή αυστηρή απόφαση των λοιμωξιολόγων, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για έξοδο τη Μ. Εβδομάδα

Οι αριθμοί που θα κρίνουν το περαιτέρω άνοιγμα και το πράσινο φως των ειδικών για μετακινήσεις εκτός νομού, την περίοδο του Πάσχα.

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 22 Απρ 2021 | 13:22

ΑΠΘ: Οριακά σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα - Βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα

Τα τελευταία διαγράμματα της τάσης συγκέντρωσης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα λύματα της Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 22 Απρ 2021 | 12:48

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 79χρονος που έπεσε από τον 7ο όροφο [βίντεο]

Τη ζωή του έχασε ένας άνδρας πέφτοντας από τον έβδομο όροφο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ 22 Απρ 2021 | 12:38

Προσοχή: Θα είναι δρακόντεια τα μέτρα για "κορονο - εκδρομείς" το Πάσχα: Μπλόκα της ΕΛΑΣ σε όλα τα διόδια

Κλοιό στα διόδια των αστικών κέντρων για το Πάσχα θα στήσει η ΕΛΑΣ, προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος εκτός νομού σε υποψήφιους "κορονο - εκδρομείς"