
Τις απόψεις των Ελλήνων για τον έρωτα και τον γάμο καταγράφει έρευνα του YouGov Profiles από τις Focus Bari|YouGov, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Πάνω από δύο στους πέντε Έλληνες δηλώνουν "αθεράπευτα ρομαντικοί". Περισσότερο ρομαντικές δηλώνουν οι γυναίκες και οριακά οι ηλικίες 25-44 και οι κάτοικοι Αττικής και Περιφέρειας.
Ταυτόχρονα όμως, επίσης δύο στους πέντε Έλληνες, δηλώνουν ότι δεν εξαρτάται η ευτυχία τους από το αν βρίσκονται ή όχι σε σχέση, με τις γυναίκες, σύμφωνα με τις απαντήσεις,να δείχνουν πιο ανεξάρτητες.
Τρεις στους τέσσερις Έλληνες δηλώνουν πως μέσα στη σχέση τους αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον ισότιμα, όμως σε αυτό δεν συμφωνούν απόλυτα τα δύο φύλα. Οι άντρες, τείνουν να θεωρούν πως φέρονται ισότιμα με την σύντροφό τους σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι δηλώνουν για ακριβώς το ίδιο πράγμα οι γυναίκες.
Ένας στους δύο Έλληνες δηλώνει επίσης πως είναι σημαντικό η οικογένειά του να εγκρίνει τον σύντροφό τους, με τις γυναίκες επιζητούν περισσότερο αυτή την έγκριση.
Ο γάμος και το διαζύγιο
Όσον αφορά στον θεσμό του γάμου, ένας στους τέσσερις Έλληνες τον θεωρεί ξεπερασμένο. Τη συγκεκριμένη άποψη εκφράζουν σε μεγαλύτερο βαθμό οι νεαρές ηλικίες απ’ ότι οι πιο ώριμες ηλικίες.
Παράλληλα σε σημαντικό ποσοστό – ένας στους τρεις- θεωρεί ότι οι περισσότεροι γάμοι φτάνουν σε διαζύγιο. Ωστόσο αντίστοιχη είναι και η αναλογία των Ελλήνων που πιστεύει το αντίθετο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr